Calendarul gradinarului vesel (21)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Olympia, gutuiul meu a facut o gutuie anul asta, e micut, e prima lui gutuie, dar are soacra-mea unu cu niste gutui imense si atentez la ele!la naiba, macar gutui sa iau de la ea!Aaa si zmeura, care s-a copt iarasi, le-am facut un diplomat cu zmeura, au bagat ca spartii in ei!Eu zic sa le culegi, le pui la racoare si se coc ele in voia lor.

Bnica, sper ca n-ai luat bulbi olandezi, ai vazut ce nebunie e cu nu-s ce bacterie a lu' peste prajit!

Corina, ma duc sa citesc link-urile puse de tine!

Aaa si sunt suparata fleasca pe migdalii mei, din 3, unu singur are o migdala!Daca nici la anu' nu fac, ii pun pe foc!Am zis!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Am cules gutuile, o lada intreaga si le-am asezat frumos pe codita, la beci, cu ziare intre ele. Le verific din cand in cand sa vad daca stau bine. Primele le vom folosi pe la muraturi si sa vad daca ma incumet la ceva dulceata, peltea... Mama a zis ca ea nu se mai incurca si cu ele, a facut dulceata de visine, de zmeura, gem de prune, zacusca, sos zarzavat pentru mancaruri si gata, cu muraturile pune punct la capitolul asta.
Corina, frumoase bloguri, multam! Mor dupa gradinile alea cu atmosfera patriarhala, cu decor din materiale naturale, lemn vechi si piatra, fara betoane si plastic! Pare totul asa de curat si autentic! Si casele cu interioare albe si obiecte vechi, cu patina, superbe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Dragele mele, am nevoie de o indrumare privitoare la saparea pamintului. In gradina de legume m-am apucat eu sa sap manual - deocamdata doar am intors brazda. Bucatile de pamint sunt insa mari - banuiesc ca ar trebui sa le maruntesc acum - cum se face asta?? Cu o grebla sau cu ce instrument? Vreau sa amestec si nisip in el ca sa fie mai afinat si sa nu mai am problemele pe care le-am avut - cum se procedeaza?

Cit despre bulbi - pai ce, credeti ca eu am scapat de boala asta???? Dupa cei 150 de bulbi plantati anul trecut, am zis ca anul asta nu mai iau nimic... evident ca am luat - un pachet cu niste narcise alb-galbene batute, un pachet cu lalele pitice si batute, tot galbene, un bulb de fritillaria portocalie (pe asta ma tot gindesc unde anume sa o plasez ca sa o pun in valoare...) si inca un pachet cu lalele... Si sigur am sa mai iau....

Tot caut, de anul trecut, narcise din acelea neaose (sau cum sa le zic??) - avea bunica mea in curte - sunt mai mici (floarea, tulpina ei e inalta), albe cu mijlocul dantelat, portocaliu si au un miros pregnant - uite www.felicitarialese.ro/felicitare-flori_narcise-1294.html" target="_blank">astea - are cineva in curte, de dat???? Sau ati vazut undeva de vinzare????

Liviana - uite aici pozele din prima zi si prima saptamina de scoala...deocamdata e ok...

Ma duc sa vad si eu linkurile puse de Corina!

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Sunteti f frumosi in poze, Gabriela, ma bucur sa aud ca-i place lui Stefan.
In leg cu saparea pamintului, eu o sa fac probabil ca anul trecut: in oct/nov pun ingrasamant/balegar, apoi sap manual la cazma lata si las asa pana la primavara cand sap iar (bulgarii mari se faramitzeaza pana atunci).
b.nica, mare adevar ai grait cand ai zis ca doar o anumita categorie de oameni/femei pot practica gradinaritul ca hobby.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Gabriela, narcise din alea am eu, iti dau, da sa-mi spui cand sa le scot, acum sau in primavara?
Pamantul il lasi asa deocamdata, arunci peste el nisip cat vrei, si pe timpul iernii degera si se faramiteaza,la primavara bagi grebla in el si e bun de sadit!
Olumpia, parca simt mirosul gutuilor, yamii!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Valentina - esti o comoara!! Pai cred ca ar trebui scosi bulbii acum, cind nu sunt in vegetatie, la primavara ii deranjezi...Crezi ca poti sa-mi dai si mie 1-2 bulbi?

Multumesc si de raspunsurile cu sapatul!

Acum doua zile mi-am cumparat 2 noi pomi fructiferi - un mar si un cires - de data asta nu i-am mai cumparat cu radacina libera, sunt in ghiveci (desi sunt mutati acum ceva timp din pepiniera, nu sunt crescuti in ghiveci), sunt mult mai batrini decit puietii pe care i-am luat eu pina acum si sunt inca in vegetatie. Ce sa zic, sper ca macar cu astia sa am mai mult noroc.
As mai vrea sa mai iau inca un cires si eventual un piersic si un par, sa vad...
Plus ca maine am sa dau o fuga pina la Hornbach ca sa iau niste gazon artificial - vreau sa amenajez locul de joaca al copiilor - dupa ce pun asta, vreau sa fac de jur imprejur un fel de jardiniere din lemn si sa pun acolo bulbi de flori - asta este noul meu proiect in gradina, sa vedem ce imi iese...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Gabi, iti dau pm, ca sa vedem unde si cand ne vedem, ca duminica ii scot!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Gabriela ce soi este ciresul? Daca nu este autopolenizator nu rodeste, decat daca iti mai iei unul polenizator,.
Eu am unul Stella care a rodit anul acesta prima oara si este polenizator.Dar cum mai am un cires duo (din aceasta cauza altoiti asa)) nu stiu care pe care s-a ajutat.
Chestia cu polenizarea sa o aveti lamurita cand cumparati pomi si este valabil si la arbusti, mai ales la afin.

Olympia, nimic nu se compara cu pelteaua de gutui pe care eu, desi nu ma pricep la dulceturi, o reusesc cu pliculetul acela ajutator( numai acela care are numai pectina).
Fac mai intai o fiertura din gutui si ceva coji de mere/mere (pt. culoare si semintele care dau pectina), din pulpa fac un gem incredibil iar din zeama pelteaua.
Merge pelteaua la clatite de groaza,!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Pe cat puneti pariu ca maine Gabriela vine de la Horn.. cu inca un cires si un gutui,!
Apropos, sa-mi spui si mie daca au preturi bune la pamant de gradina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

Fetelor, fetelor, ma innebuniti cu bulboasele voastre si parca -parca imi da ghes inima sa iau cateva pungute...sau poate mai multe ca mie imi plac toate
nu am decat niste zambile din alea mari si gladiole. am avut allium si ixia dar sunt prea plapande/mici asa ca renunt la ele. pe toate le-am plantat in ghivece, au inflorit toate si e mai comod sa scoti bulbii din ghiveci decat din sol.
daca iau asa de multi incat sa ii pun in sol, cineva mi-a spus sa sap un santulet, apoi sa pun o plasa de plastic, ca cea de peste izolatia la casa, ca tot mi-a ramas, si cand vreau sa scot bulbii ...doar ridic de plasa aia.
dar narcisele, gladiolele, zambilele, lalelele le scoateti anual sau le 2-3 ani? o vecina zicea ca le scoate la 2-3 ani si ii infloresc toate. scoate anual doar cele ce nu rezista peste iarna.

gabriela,poate da Dzeu si ti se prind pomii! eu am luat plasa maricica cu tuia mea la ghiveci. mi s-au uscat 5 din 15. stiu ca parul creste fff greu

b.nica, nu am facut si nici mancat niciodata peltea. maica-mea facea doar dulceata de gutui. poti sa detaliezi reteta? cand o pun pee clatita, nu se inmoaie si curge? habar, nu am cum este lace o mai pot folosi?

Mergi la inceput