Calendarul gradinarului vesel (21)
Raspunsuri - Pagina 6
b.nica spune:
Tala, de ce nu ai spus ca vrei Brahmi!Eu am dat in toate partile si am si verificat, chiar este buna in ceai.
Trebuie sa fi atenta ca este mare doritoare de apa.
Daca vrei sa o imparti cu prietenele pune ramurele in apa si sa vezi cum o sa faca f. repede radacini.
Eu am sa pun in apa iarna asta pt. ca nu stiu cum o sa o duca in ghiveci.
Am gasit un site din Australia pe care l-am dat lui Bird in care sunt f. bine descrise avantajele acestei plante: 6 ramurele de 8 cm la ceai.Daca il vrei trimite PM.
b.nica spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui corianai
Si ce daca??? sa-mi spui daca ti se pare ca ar trebui sa schimb poza din cauza asta, parerea ta conteaza... Se discuta gradini si floricele aici??? |
Corina, este pacat sa te superi pe noi.
Sa gradinaresti, eu consider ca este o trasatura de caracter care se intalneste NUMAI la anumite persoane.Legatura cu pamantul si cu roadele care ies din el este specifica anumitor femei.
Asa cum au spus si celelalte fete daca nu-ti convine ceea ce spunem sunt o groaza de site-uri si Forumuri cu acest profil.
Sunt asa de fericita si mandra ca gradinaresele DC sunt asa de apropiate, sufleteste!
Tala spune:
B.nica da, vreau, pls - pt ca desi au zis ca trimit si insructiuni de ingrijire nu au facut-o. Of! dupa ce am dat comanda imi zice un vecin ca putea sa-mi dea el cat goji vroiam pt ca a pus de experiment o crenguta in apa, tu imi zici acum de brahmi.... noroc ca nu au costat f mult.
Azi am 'scapat' in Brico si am luat 2 orhidee uriase cu 20 lei bucata (orhideele mele sunt aproape moarte pt ca intr-o zi cu soare le-a uitat sotul meu afara si le-a cam ars). Am mai luat niste suculente care i-au placut piticului meu, o crizantema f pitica (cu floricele f mici la 3 lei) si multi bulbi (desi parca imi amintesc bine ca am jurat ca nu mai cumpar la cat m-am chinuit sa-i scot). Insa am luat si muscari pt ca-mi plac si nu aveam, mi-a ales puiul meu niste lalele roz si nu aveam cum sa refuz si niste allium caci nu a supravietiut cel din primavara. Mai intai trebuie sa-mi fac curaj si sa fac curat in gradina - adica sa smulg tone de buruieni, sa adun seminte, sa sap unde renunt la plante (rosii si ardei caci sunt arse) si sa infiintam gradina puiului care si-a exprimat f clar dorinta de a avea propria gradina "si cu flori cataratoare"
we cu soare bland sa aveti!
b.nica spune:
Tala,categoric noi suntem din categoria care trebuiesc supravegheate!Si eu am pus la cosul cu alimente la Kauf... o punga cu lalele Parrot mix,.
Uite adresa altei nebu...pardon, altei gradinarese, despre care am facut trimitere mai sus:www.herbsarespecial.com.au este cam departe ca sa deranjeze ca reclama,.
b.nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tala B.nica da, vreau, pls - pt ca desi au zis ca trimit si insructiuni de ingrijire nu au facut-o. Of! dupa ce am dat comanda imi zice un vecin ca putea sa-mi dea el cat goji vroiam pt ca a pus de experiment o crenguta in apa, tu imi zici acum de brahmi.... noroc ca nu au costat f mult. Azi am 'scapat' in Brico si am luat 2 orhidee uriase cu 20 lei bucata (orhideele mele sunt aproape moarte pt ca intr-o zi cu soare le-a uitat sotul meu afara si le-a cam ars). Am mai luat niste suculente care i-au placut piticului meu, o crizantema f pitica (cu floricele f mici la 3 lei) si multi bulbi (desi parca imi amintesc bine ca am jurat ca nu mai cumpar la cat m-am chinuit sa-i scot). Insa am luat si muscari pt ca-mi plac si nu aveam, mi-a ales puiul meu niste lalele roz si nu aveam cum sa refuz si niste allium caci nu a supravietiut cel din primavara. Mai intai trebuie sa-mi fac curaj si sa fac curat in gradina - adica sa smulg tone de buruieni, sa adun seminte, sa sap unde renunt la plante (rosii si ardei caci sunt arse) si sa infiintam gradina puiului care si-a exprimat f clar dorinta de a avea propria gradina "si cu flori cataratoare" we cu soare bland sa aveti! |
Uite o "Gradinareasa" scumpa,scumpa de tot!
Asa sunt si eu si daca nu as gasi AICI pe cineva asemenea mie as crede ca sunt numai eu ciudata rau!
Cine nu intelege,Pa!
b.nica spune:
Fetelor hai sa ma spovedesc!
Ieri, fiind la cumparaturi la Kauf...si am strecurat printre alimentele necesare saptamanii si bulbii de lalele,, am ramas masca la casierita cand am vazut un domn care printre alte cumparaturi obisnuite avea un ghivecel cu un trandafir galben.Praf m-a facut!
Noroc ca eram cu sotul ca cine stie de ce indecenta eram capabila!
Nici azi nu inteleg cum a putut acel domn sa se gandeasca la acel frumos trandafiras.Fericita trebuie sa fie doamna pt. care l-a luat!Daca l-a luat in acest scop!
Tala spune:
Pai B.nica de ce sa-l fi luat acel domn? dor nu s-o intzepe pe doamna cu el, nu?
Mie acei trandafirasi mi-au cam murit (toti luati de sot ) insa pe ultimul l-am salvat caci l-am mutat in gradina si ii merge perfect (cam cotropit de ridichi negre)
Am terminat de facut in stransa cooperare cu cel mic si cu sotul un gardut pt gradina puiului. M-am socat azi de preturi asa ca am hotarat sa-l facem noi si bine am facut pt ca a iesit mult mai frumos si mult mai ieftin. Dupa ce-l montam fac si poze - se va vedea doar gard caci flori la primavara abia vor iesi din bulbi (asa a planificat micul gradinar si cine's eu sa ma impotrivesc?)
Aaa si eu te pup
b.nica spune:
Hi,hi,Tala, o fi fost sotul tau acel barbat care m-a impresionat!Ti-l fur daca el a cumparat trandafirasul.
corianai spune:
citat din mesajul lui olympia Io sper sa ramai, am vazut niste bloguri din Suedia cu gradini superbe! |
Olympia ai mare dreptate suedezii au o inclinatie deosebita spre frumos si au facut o arta din gradinarit. pt tine in mod special dar si pt alte persoane interesate, cateva din sursele mele de inspiratie, enjoy
http://katarinadesign.se/tradgarden.html
http://stenlycka.blogspot.com/
http://ateljeannorlunda.blogspot.com/2009_02_01_archive.html
http://mittval.blogspot.com/2009/02/tradgardsdrommar-i-februari.html
Sper sa va placa, daca sunteti interesate putem deschide un subiect cu tema asta, nu cred ca se incadreaza in topicul asta.
Tala spune:
citat din mesajul lui b.nica Hi,hi,Tala, o fi fost sotul tau acel barbat care m-a impresionat!Ti-l fur daca el a cumparat trandafirasul. |
Ia incearca!
Insa cu siguranta n-a fost el si nu pt ca n-am primit eu trandafirasul galben ci pt ca nu cumpara flori galbene pt ca stie ca inseamna gelozie si nu vrea sa se dea de gol
Corina, eu cred ca se incadreaza perfect la acest topic, multumim