Calendarul gradinarului vesel (21)
Raspunsuri - Pagina 9
gogosel spune:
trebuie sa faca flori an de an. poate nu e solul tocmai hranitor? sau le-a udat prea mult?
am vazut si eu in zona niste exemplare rahitice dar pamantul este din cel galben lutos si abunda de apa.
eu nu am la mine insa are mama si toate i-au inflorit. sunt din cele rosii. si doar le uda cand si cand. nu le pune nici macar ingrasamant.
lbelciug spune:
Merci b.nica, asa am si facut, am pus-o langa un trandafir catarator.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
leeloo2004 spune:
b.nica - multumesc de sfaturi, asa am facut si eu anul trecut cu gradina de legume - am chemat in toamna un nene cu o motosapa, l-am lasat asa peste iarna si in primavara pamintul era maruntit si gata pregatit pentru insamintare/plantare! Eu insa ma refeream acum, la parcele mici de pamint care la mine su fost napadite de balarii sau de iarba si vreau sa le sap si sa plantez bulbi de primavara. Pina una alta am intors brazda, am presarat ceva nisip si am udat bine citeva zile la rind - cind s-au ofilit balariile sau iarba, am maruntit cu sapa bulgarii mari - acum pare ok, simbata care vine am sa pun bulbii
Cit despre pomii fructiferi (ha, inca nu am fost la magazin sa-mi mai iau doi, dar ma duc! ) stiam ca trebuie sa fie autopolenizatori sau sa ii iau ciresul polenizator - chestia e ca am uitat sa intreb la magazin daca soiurile pe care le-am luat sunt autopolenizatoare...dar ajung sigur saptamina asta si ma lamuresc!
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
Ioana_Pos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gogosel trebuie sa faca flori an de an. poate nu e solul tocmai hranitor? sau le-a udat prea mult |
Solul este destul de OK. A fost vie inainte si acum sunt flori de toate felurile care traiesc si infloresc fericite. O sa ii zic sa o lase mai moale cu udatul si poate la anu' avem noroc.
Multam
leeloo2004 spune:
Ioana sa stii ca nici mie nu mi-a inflorit anula sta canna - e drept insa ca eu nu am mai plantat-o in gradina, am pus toti bulbii intr-un ghiveci imens si parerea mea este ca am pus mult prea multi bulbi pentru suprafata respectiva...
Valentina multumesc mult de tot pentru bulbi!!!! Cum ma revansez??
Aseara am trecut pe la hornbach sa vad cit costa mp de gazon artifical - vreau sa cumpar 12 mp ca sa pun la locul de joaca al copiilor - am vazut si jardiniere din beton - probabil o sa iau citeva din astea ca sa pun in jurul locului de joaca si am sa pun bulbi in ele. Evidnet nu am plecat cu mina goala, am luat si 3 pachete de bulbi de lalele...
In rest ma omoara cirtita (credeati ca am scapat de ea??? si eu...) - acum si-a facut musuroaie in gradina mea de capsuni si deja a trecut si in gazonul din spatele casei...asta dupa ce mi l-a omorit complet pe cel din laterala casei...nu va spun ca am incercat cu moristi de vint, am inundat galeriile, i-am introdus fumigene, pastile efervescente...numai motorina nu am incercat - asta o sa fac weekendul asta, dar imi e teama ca pina atunci imi face praf-praf gazonul...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
valentinag spune:
Ioana,aveam si eu vreo 10 bulbi de canna!Anul trecut mi-au inflorit vreo 8, in primavara am mai ramas cu 4, restul au putrezitdin astia unu singur mi-a inflorit!Am primit de la fina-mea unu din ala galben, care a inflorit, este o splendoare, sper sa nu-l pierd.Nu stiu care e faza de ce odata da, si odata ba!
Aaa si conteaza cat de mari sunt bulbii, daca sunt micuti, nu infloresc inca, ca sunt pui, trebuie sa fie cartoful aproape cat pumnul asa ca sa infloreasca!
Sambata, daca tot i-am scos Gabrielei bulbi de narcise, m-am apucat si i-am scos pe majoritatea, i-am rarit, am mai pus in alte locuri, sa vedem la anu cum se prezinta dupa operatiunea asta!Ar trebui sa scot si lalelele, dar nu-s daca am timp pana vine frigul.
Gabriela, imi datorezi urmarea calatoriei in state si nimic mai mult!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
olympia spune:
Eu nu mai raportez nicio activitate in gradina, doar daca adunarea frunzelor colorate, nu cu grebla, ci asa pentru inspiratie se poate lega cumva de asta . Am pus pozici pe blog.
Tala spune:
Olympia, desi nu ma omor dupa matze, ma bucur pt Fantomas
Si eu ca tine nimic prin curte, poate doar cateva buruieni smulse ieri (cam cu teama caci am descoperit ca ceva din curte imi face alergie). Am admirat dovleacul care imi creste in gradinita de aromate - evident ca nu stiu cum a ajuns acolo dar e ditamai planta si vad ca face si fructe (nu stiu exact ce fel de dovleci sunt). Am cules zeci de ardei iuti spre delirul sotului, am mai cules ceva seminte pt la anul, vad cum margaretele s-au intins ca nesimtitele (la fel si pirul in unele zone )
Cu arbustii mei pretiosi nu prea stiu ce sa fac pt ca vroiam sa-i pun unde acum sunt crizantemele si parca nu e bine sa le deranjez acum, deci poate ca voi astepta pana la primavara cu ei.
olympia spune:
Tala, da, e mai bine din fericire si e tare cuminte sarmanul.
Am uitat sa va zic ca de la vreamea asta calda, unul din visinii mei facu doua flori, acu toamna! Revin mai tarziu cu poza
Ioana_Pos spune:
Am cumparat niste bulbi vrac de lalele si narcise. Ii plantez acum sau in primavara devreme?