Calendarul gradinarului vesel (21)
Raspunsuri - Pagina 15
valentinag spune:
Aoleu Olimpia, deja bruma?Brrr.Maine vad si eu cum se mai prezinta gradina mea, ca nu pot sa plec de azi
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
corianai spune:
Gabi ce-ti mai face cartita?? ieri cand am vazut un musuroi langa rabatul principal m-am gandit intens la tine :)) nu stiu ce o sa ma fac cu ea, am aflat ca daca nu ii vii de hac isi cheama pretenii si nu mai scapi de ele...
Si la mine a dat bruma azi dimineata, era alba toata curtea si -1 grad. Noroc ca e soare, mie imi place tare mult soarele toamna intre frunzele colorate.
b.nica spune:
Sunt ff. fericita!
Am reusit sa achizitionez "lalele pestrite" (Fritillaria meleagris), numita de taranii nostri si "bibilica"(seamana cu penajul bibilicii) si care era admirata de stramosii nostri.
Fiind in pericol de disparitie in flora spontana acum este declarata monument al naturii.
lbelciug spune:
Eu cred ca nicaieri in Ilfov nu a dat bruma, dar nici departe nu e. Nici eu nu am scos nimic din gradina, abia am reusit sa strang toate rosiile si gogonelele din gradina. Inca am multi gogosari si ardei verzi si nu stiu ce sa fac: sa-i culeg asa chiar daca-s amari? Ce ma sfatuiti? In casa daca-i las in lighean la copt, multi se strica...
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Tala spune:
Felicitari B.nica! mi-ar placea sa-ti vad gainusele la vara
Eu in we am dat indicatii , asa ca sotul a scos rosiile si o mare parte din ardei, a sapat locul si l-a pregatit pt ceapa si usturoi - zice el caci a facut niste santuri uriase, numai bune de plantat rosii cel putin. Asa ca i-am povestit cat de mici sunt bulbii de ceapa si cum trebuie sapat numai ca a venit ploaia...
Poate reusesc azi sa le bag in pamant totusi. parca am vazut o prognoza care zicea ca o sa fie super cald spre sf saptamanii asteia. (ar fi super caci am de pus si zeci de bulbi de flori).
Pt doritoare, am gasit intr-un en-gross de legume din Rahova (de unde am luat pt muraturi) crizanteme pitice la ghiveci mare (diametrul tufei cam de 40cm) la pret de 8 lei bucata. L-am intrebat pe nene cum fac sa le mentin pitice (nu ca cele de anul trecut care au acum peste 1m inaltime). Mi-a spus ca trebuiesc carnite (rupt varfurile) imediat ce dau (sa ajunga la 5-10cm) si apoi repetata operatiunea la 2 saptamani (intuiam, dar nu ma gandeam ca trebuie facuta de doua ori).
Ma uimeste planta cataratoare de pe pergola de la terasa care infloreste acum intr-o veselie. Ma amuz ca am cules seminte de zorele cu stoicism si am mai citit acum despre cum nu se poate scapa de ele (sper sa nu ajung sa regret).
voi?
georgipuia spune:
Ola doamnelor...
Noi am reusit sambata sa adunam gogonele (le-am si pus la murat), am jumulit tulpinile, sapat pamantul in toata gradina, am scos ultimele gladiole, am plantat trandafirul galben de la sot de la munca si am cautat de am innebunit punga cu ultimii bulbi... vroiam sa-i plantez, dar nu i-am gasit si pace decat ieri pe la pranz... sotul zice "nu se pun flori duminica"... azi e o vreme de kakao cu burnita si un gerrr... abia astept sa vad cat de cald o sa se faca zilele urmatoare. Oricum s-a cam gatat cu munca in gradina. Sa dea Domnu s ami s eprinda trandafirii!
Ce am eu de oferit si/sau vandut?
valentinag spune:
Am niste maini!Cu toata crema mea, tot sunt aspre!Am scos toti bulbii de gladiole, de canna, daliile,am scos si tuberozele(anul asta n-au facut nicio floare) am smuls toate rosiile(de fapt mai am 2 fire cu rosii pe ele)ca sa ne apucam de sapat si a inceput ploaia!A plouat de pe la 7 seara pana duminica cand am plecat, aproape continu, n-am mai facut nimic!
Daca ziceti ca sambata o sa fie frumos, o sa mai scot ce o sa mai fie, termin de sapat si sa pun ceapa si usturoi!
Salata e bunicica, cred ca peste 2 saptamani plantam.
Am constatat ca am un fir de tufanica galbena, din aia maaare si bogata, de unde-o fi, habar n-am.Cine stie de unde am luat un lastar, l-am infipt si s-a prins saracutu!
Bnica, frumos, la vara vreau pozici!
Georgi,Doamne Ajuta!
Tala, pai daca eu ii tot rup varfurile, mai infloreste?
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
valentinag spune:
Daca incerc la anu pe una normala, o nenorocesc?Ce zici, sa fac un experiment din asta?Am unele micute, n-ar fi prea mare piredere daca n-ar inflori, ca am multe!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
Tala spune:
Valentina eu asa o sa fac cu toate pt ca au crescut niste palalaie uriase si nu-mi plac asa. Sper sa se si indeseasca.
Voi la ce adancime puneti ceapa si usturoiul? clasic, la 2.5 X marimea bulbului? mai sus sau mai adanc? o inveliti peste toamna?