Calendarul gradinarului vesel (21)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Noi o punem mai sus, daca e pusa prea adanc rasare mai greu.N-o invelim iarna cu nimic, doar salata daca e cruda si vine frigul devreme mai azvarlim niste frunze uscate pe ea.

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

ah, auzisem eu ceva. Asa o sa fac (da' nu azi ca-i prea frig). multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Tala, daca e stufat, se pune mai adanc. Daca e arpagic normal, poti sa-l pui si la 5 cm. Eu nu masor exact; intr-un an am pus arpagicul si pe urma am pus pamant cu balegar de-o palma peste. In primavara a rasarit un pic mai greu, dar partea alba era evident mai lunga. Nu am acoperit peste ceapa/usturoi cu nimic si de fiecare data a rasarit.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Am si eu o intrebare urgenta la gradinaresele cu experienta: pepenii verzi trebuie polenizati? O colega care se pricepe la gradinarit cat mine mi-a zis ca stie ea sigur ca trebuie polenizate florile ca sa faca pepeni, ca rupi o floare baiat si o freci de florile fete. Eu nu stiu care sunt florile baiat si care sunt fete si pepenii mei sunt in floare si mi-e frica sa nu pierd ocazia si sa raman fara pepeni.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Bird, eu nu cred asta, desi n-am pus pepeni niciodata. La voi nu-s albine, bondari in zona?

Mergi la inceput

Bird, eu n-am polenizat niciodata pepenii!S-au facut ei singurei!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Brrr, a dat bruma si in Ilfov, gogosarii mei or mai fi buni de ceva? Bird, ce exotica e intrebarea ta despre pepeni, acum cand noi racaim geamurile de gheatza. Si eu zic ca fetele, ca nu trebuie polenizare manuala.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

azi dimineata a fost bruma si la noi. Cam nasol caci sotul a scos rizomii de dalie dar i-a lasat afara pe bancuta - deci sigur au inghetat putin. Azi trebuie obligatoriu sa scos si daliile pitice si ridichile negre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Si la mine a dat bruma in dimineata asta - si eu una nu am scos absolut niciun bulb si nici nu i-am plantat pe cei cumparati (care nu-s putini, evident...). Sper totusi sa apuc in weekendul asta - am de scos dalia, gladiolele, tuberozele (Valentina - eu am citit ca bulii de tuberoze infloresc la fiecare 3 ani...nici la mine nu au inflorit anul asta), sa tai cannele si sa duc ghiveciul in garaj, sa plantez ceapa si usturoiul (dupa ce mai intii am sa smulg dovleceii si am sa sap...), so am la treaba....sa-mi ajunga!

Mi-a sosit si pachetul de la bakker - uitasem ca am comandat un arbore - Catalpa - trebuie sa ma ocup sa-l plantez si pe asta...plus ca tot in weekend trebuie sa tundem si iarba, ultima oara in anul asta...

Corina - cirtita mea (sau cirtitele!!) face bine-mersi - a parasit curtea mea si acum sapa de zor la vecinul din spate care numai ce si-a pus gazon (rulouri) in toamna asta... Cel mai nasol este ca, ajungind acolo, poate traversa foarte usor inapoi la mine, dar in curtea mare, unde am gazonul si perspectiva asta ma umple de nervi de pe acum...plus ca a dat frigul, eu stiu ca ele hiberneaza, numai astea nu... Sunt la capatul solutiilor...

Tala - ma gindeam eu ca asa se procedeaza cu tufanicile - am sa fac asa la anul! Totusi (cred ca v-am mai spus), am o tufa plantata anul trecut, care acum e plina de flori, insa are aceeasi forma globulara si aceeasi inaltime ca la cumparare, de asta ma gindeam ca probabil depinde si de soi... Dar in mod clar la anul, pe celelalte, am sa le carnesc cum spui tu! Plus ca a venit frigul asta si la mine cele mai multe nici nu au apucat sa infloreasca - sunt pline-pline de boboci, dar inca neinflorite!

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Gabi, tufanicile sunt rezistente, chiar daca a dat frigul, ele vor inflori!
Cat despre tuberoze,la soacra sor'mii(de la ea le am) infloresc in fiecare an, are multe, puse in randuri, miros de mori, mie mi-a dat 6 bulbi, au inflorit 3 in primul an, apoi am mai ramas cu 4, n-au inflorit, anul asta am scos 3 din pamant ca atatia am gasit!Sper sa nu mai moara vreunu in iarna asta, ca ma duc iarasi cu cersitul!

Corina, eu ma gandeam ca la voi a nins deja!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput