Calendarul gradinarului vesel (21)
Raspunsuri - Pagina 14
georgipuia spune:
Auziti... in ce perioada se scoate canna indica din sol si cum se pastreaza peste iarna? Dar bulbii de gladiola? am scos 3 cuiburi de bulbi de gladiola care aveau tulpinile si frunzele uscate complet, si mai am de scos 3 cuiburi. Ii scot la un anumit moment al toamnei sau cand se usca frunzele complet?
Ce am eu de oferit si/sau vandut?
leeloo2004 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui georgipuia Auziti... in ce perioada se scoate canna indica din sol si cum se pastreaza peste iarna? Dar bulbii de gladiola? am scos 3 cuiburi de bulbi de gladiola care aveau tulpinile si frunzele uscate complet, si mai am de scos 3 cuiburi. Ii scot la un anumit moment al toamnei sau cand se usca frunzele complet? Ingerasii mei: Mony (03.12.2003) si Teo (17.05.2007) "Viata nu se masoara cu numarul de respiratii pe care le aveti, ci in momentele care iti taie rasuflarea." Ce am eu de oferit si/sau vandut? |
Vezi ca de la sieberz poti comanda www.sieberz.hu/index.php?lang=2" target="_blank">aici - au multe chestii si vin coletele la usa, deci vin si la tine!
Bulbii de canna, gladiole, rizomii de dalii, etc se scot cam acum, adica pina da prima bruma (m-am uitat in calendar si la mine prima bruma anul trecut a fost pe 20 octombrie...).
Eu anul asta am hotarit sa nu mai scot bulbii de gladiola - sunt curioasa daca imi mai ies anul viitor...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
georgipuia spune:
Multumesc de sfat... dar scot gladiolele chiar daca au frunze verzi totusi? ca a fost atat de cald afara pana duminica incat le-a cam pacalit...
Am rasfoit site-ul de la sieberz... arata minunat si nu sunt foarte scumpe, o sa mai testez si eu piata loco, poate nu ma mai complic cu transportul pe curierat...
leeloo2004 spune:
Georgi, le scoti, tunzi frunzele si le pui intr-un loc racoros, aerisit, la intuneric...
Acum imi dau seama ca trebuie in curind sa chem baietii sa-mi scoata aerul din instalatia de aspersoare...
Eu deja mi-am bagat in casa florile - leandrii, ficusii - mi-au mai ramas doar muscatele, pe alea le las in continuare pina da bruma.
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
zuzi.simona spune:
buna fetele, n-am mai intrat demult, scuze...
gabriela eu am lasat anul trecut gladiolele asa, anul acesta au rasarit f. multe, mici si nu a inflorit nici una! ca sa stii ce hotarare sa iei..
eu nu scot bulbii de la niciunele, dar e adevarat ca aici e cam cu 10 grade mai cald, am mai cumparat bulbi si o sa-i plantez in primavara daca vad ca n-au iesit unii
butasi de trandafiri eu am pus in pamant tot anul, cum se uscau florile le si faceam groapa cu o tepusa si puneam cate 3, s-or prinde ei; si nu le pun nimic in cap, scapa care poate!
la noi legumele s-au dus demult, mama a si pregatit ogor de toamna, asa spune ea, in schimb florile sunt inca o splendoare, cred ca s-au adaptat la frig , fragul inca mai rodeste! poate reusesc sa pun ceva poze
gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
bird70 spune:
Buna,
am revenit si eu. Prima saptamana la lucru dupa vacanta a fost dureroasa . Asa ca am planificat urmatoarea vacanta in iunie-iulie mergem sa ne dam cu sania in Noua Zeelanda .
Primele mele incercari de gradinarit m-au lasat usor nedumerita. Rosiile sunt subtiri, lungi si plapande, au cateva gogonele si unele au inceput sa se inroseasca. Nu arata viguroase si nu inteleg de ce. Ardeii arata bine, am cules deja din ei sunt sunt plini de ardei micuti. Fasolea a fost un fiasco total, au dat cateva pastai si apoi au murit. In schimb pepenii verzi sunt foarte vigurosi si cresc vazand cu ochii, au si flori. Pepenii sunt singurii pe care ii-am crescut din seminte, restul am cumparat plantute. Sa fie asta problema? La noi abia e primavara asa ca am sa cumpar seminte de rosii si am sa pun din nou. Poate le-am pus prea repede si le-a fost frig noaptea.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
valentinag spune:
Bird, la sanius in iulie, marfaaa!
Cat despre rosii, au lumina suficienta, soare adica?Si intradevar, daca a fost frigulet sunt mai amarate asa, ele iubesc caldura!
Si din greseli invatam, de la an la an ne perfectionam, esti abia la inceput, ai rabdare, vine de la sine pe urma!
Georgi, normal trebuiesc scosi bulbii si pusi la racoare peste iarna!Eu ii scot pe toti, deocamdata doar gladiolele in weekendul asta, ca restul sunt inca inflorite, le mai las 2 saptamani.
Am de gand sa pun si eu florile la adapost, nu in casa inca ci pe terasa, sa nu dea bruma pe ele.Apoi sa mai smulg ce e de smuls si sa ne apucam de sapat!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
bird70 spune:
citat din mesajul lui valentinag Bird, la sanius in iulie, marfaaa! |
Mda, si pe plaja de Craciun , ce sa faci!
Cat despre rosii, au lumina suficienta, soare adica?Si intradevar, daca a fost frigulet sunt mai amarate asa, ele iubesc caldura! |
Lumina au destula ca stau in curte si e soare tot timpul. Cat am fost plecati au fost cateva nopti foarte friguroase (8-10 grade ) dar ziua a fost cald, peste 20 grade. Nu-i nimic, o luam de la inceput. Am pus ochii pe un soi de rosii cherry care se cresc in ghivece suspendate si atarna afara din ghiveci. Nu am avut timp sa caut seminte dar vrea sa pun saptamana viitoare si de data asta le bag in casa daca se mai face frig, dar nu cred ca va fi cazul.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
georgipuia spune:
tuturor... am inregistrat informatiile si sper eu azi sa scot si ultimele gladiole...trandafirul inca nu mi l-a adus sotul, dar poate azi... Cannea o mai las ca e inflorita si e atat de frumi Mi-as dori s amai fac rost si de alte variatiuni, dar tot cu petalele late, nu din cele subtiri...
olympia spune:
La noi azi a dat prima bruma! Si eu care am amanat ieri sa tai din dalii, inflorite toate, rosu-cardinal , mari cat farfuriile, absolut superbe, ca sa pun in vaze in casa. Acu cred ca s-au ars toate. De scos bulbii nu-i chiar urgent, i-am scos in alti ani si dupa bruma, dar macar ma mai bucuram o vreme de ele.