Calendarul gradinarului vesel (21)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Buna ziua si bine v-am gasit...

Sunt si eu incepatoare rau in gradinarit... si mi-a cazut in cale topicul vostru Doamne ce m-ati inspirat

Vroiam sa va intreb 3 lucruri (deocamdata)... am luat si eu butasi de trandafiri acum o saptamana de la o matusa, i-am plantat dupa instructiunile ei,iar vecina binevoitoare ma invata cum sa-i ud ca sa se prinda. Ea mi-a turnat practic pana a acoperit cu apa lastarul de suprafata al trandafirului si a zis ca acum ii ajunge pentru 2-3 zile. La inceput am zis ca nu se absoarbe in veci atata apa ca vedeam ca stagneaza, dar pana seara s-a dus toata apa. Totusi nu as vrea sa pierd lastrarii punandu-le prea multa apa. E ok sfatul vecinei? E ok daca frunza se usuca si ramane crenguta verde?

Apoi vreau sa transplantez un trandafir cu flori mici galbene din gradina mamei, dar nu stiu in ce conditii se poate face? Acum e verde si cu flori, il las pana cad frunzele sau il pot transplanta cu pamant mult la radacina si acum?

Si m-ar interesa daca a prins vre-una din voi mimoza din samanta de pastaie? Vreau si eu 2 mimoze, dar as alege varianta mai ieftina, aceea a productiei proprii si as pune seminte in pamant. Am o colega care a reusit sa aduca un lastar la varsta de 3 ani si 2 m inaltime.

Referitor la Canne indica am si eu un bulb pus in primavara, care sta bine mercic la soare, l-am udat cel mult o data pe saptamana si au iesit din el 2 plante cu floare galbena patata, una a inflorit in august si cealalta abia acum. Superba planta! Vreau sa mai fac rost de bulbi si de la alte variatii.

O sa va recitesc luni la munca, sa incerc sa acopar cat mai multe pagini din discutia voastra si poate mai revin cu intrebari sau pareri.

O duminica minunata si spor la gradinarit!

Ce am eu de oferit si/sau vandut?

Mergi la inceput

Neata.. am revenit sa va citesc mai in amanunt...

Eu am vazut licuriri in copilarie in Baile Herculane si m-au impresionat teribil... chiar daunazi vorbeam cu mama ca imi doresc sa duc odata copii la munte, undeva unde sa mai fie licurici... trebuie neaparat sa aiba si ei ocazia asta... dar am auzit ca Baile Herculane sunt in paragina... si totusi pe siteuri de mari reduceri am gasit voucher acolo... as trimite parintii la recuperari si sa-mi zica apoi daca merita sa duc copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Georgi - bine ai venit printre noi si mult spor la gradinarit!
Pentru trandafirul proaspat plantat - asa stiu si eu, la inceput ii trebuie multa apa, insa dupa aia doar udari regulate. Este posibil sa-i cada frunzele pe care le are acum, dar daca se prinde ai sa observi lastari noi la primavara! Pentru cel pe care vrei sa-l transplantezi - scoate-l cu un balot de pamint cit mai mare ca sa nu ii deranjezi radacinile - si lui probabil o sa-i cada frunzele, dar apoi o sa-i apara lastari.
Despre mimoza - eu nu am pus niciodata seminte - cel pe care-l am eu a fost luat direct pomisor - pot sa-ti confirm ca intr-adevar are o crestere accelerata. Dar daca aid eja un exemplu de la prietena ta, spor la treaba!

Eu simbata, pina a inceput ploaia am apucat sa pun capsunii pe care mi i-a adus o colega vineri - sper ca weekendul care vine, daca-mi permite vremea, sa aranjez si bucata pe care acum mai am dovlecei si sa o pregatesc tot de pus capsuni, dar si ceapa si usturoi - am luat arpagic asa ca am sa pun citeva rinduri pentru la primavara.
Mai am si bulbii de lalele pe care nu am apucat inca sa-i pun...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Multumesc Leeloo....

Poti sa-mi spui cam la ce pret ajunge un copacel de mimoza?
Eu am pus ceva bulbi de la o prietena care la momentul ala mi-a spus.. punga asta sunt ghiocei, acilea sunt narcise, acilea lalelel... acum nu am mai stiut care si cum, dar am pus si eu amestecate pe langa gard...

Saptamana asta dau instructiuni sotului sa-mi aduca trandafirul si sa vad ce mai are mama in gradina ca i-au crescut copacii si trandafirii nu mai au lumina deloc, nu le merge deloc bine..

Va las si revin maine sa mai citesc pe la voi. O zi insorita va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Georgi, la sieberz este 31 de lei...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Am strans un milion de frunze, si abia e inceputulam smuls rosiile care se uscasera, au ramas doar cele care inca mai au rosii pe ele, am cules toti ardeii de ustura, n-am mai apucat sa-i smulg, ca a venit ploaia!Bine c-a plouat, ca erau imense crapaturile!Nu ca asta ar rezolva problema secetei, dar este un inceput!
Georgi, bun venit!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Bine ai venit Georgi!
Eu am butasit trandafiri la noroc intr-un noiembrie, nu i-am udat cine stie ce, le-am pus sticla in cap si n-am mai umblat la ei pana in primavara urmatoare (doar le-am mai desfacut dopul din cand in cand sa mai ia putin aer). E adevarat ca din 12 s-a prin doar unul...dar s-a prins. Voi incerca smecheria asta iar acum, saptamana asta. Eu nu stiu unde voi pune toti bulbii pe care ii am (plus ca sunt amestecati si trebuie sa-i triez), dar probabil ca ma voi ocupa de ei we asta.
Am un cocos prostanac pe care-l bat gainile asa ca il las prin curte si mi-a ciufulit rocaria
Ah! vreau si eu mimoza

Mergi la inceput

Multumesc de primire!

Doar 31? pai nu merita efortul cu semintele in cazul asta La noi nu este Sieberz... trebuie sa testez piata si eu...

Si magnolie mi-as dori muult... ce de vise am...

La trandafiri asa slab e procentul? la 12 butasi se prinde doar 1?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Georgi, Siebertz e doar on line asa ca sigur vine si la tine (sunt cam mari taxele postale in schimb). Si nu face o statistica dupa cum s-au prins butasii mei pt ca eu i-am pus la sfarsit de noiembrie, ori treaba asta se face in mod normal in august, asa ca in acest caz procentul e chiar mare. Din cate tin minte din ce mi-a explicat cineva trebuie sa pui butasi cu 3 noduri pe ei si doar o treime la suprafata, restul in pamant. Pune-i pamant bun, eventual ceva ingrasamnt (nu mult sa nu arda) si o sticla cu dop ca sa-l mai aerisesti din cand in cand.

Mergi la inceput

Asa am procedat si eu Cred ca am pus minim 15 butasi si eu de diferite feluri, cate unul-doi sub cate un PET din cel de 5 litri. Nu stiam ca trebuie sa-i mai aerisesc... I-am pus la sfarsitul lui sept si inceputul lui oct., i-am udat dupa instructiunile vecinei, dar acum nu i-as mai uda ca a plouat foarte mult si nu cred ca mai este cazul.

Magnolie nu are nimeni, sa-mi spuna pret si cum se ingrijeste?

Ma intorc la citit paginile din urma, pana nu sunt convocata la treburi de job.

Mergi la inceput