Calendarul gradinarului vesel (21)
Raspunsuri - Pagina 12
olympia spune:
Bird, bine ai revenit! Te astetam cu poze pt inspiratie din ambele domenii de interes (gradini si ornamente)
bird70 spune:
Mersi Olympia,
ma gandeam sa incerc sa fac asa ceva:
http://www.flickr.com/photos/aussiebird70/sets/72157627798416156/
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
escu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bird70 Mersi Olympia, ma gandeam sa incerc sa fac asa ceva: http://www.flickr.com/photos/aussiebird70/sets/72157627798416156/ Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
Ce iti place la ele?
valentinag spune:
Bine ai revenit bird!
In weekendul asta am cam tras chiulul, am facut parastas si n-am avut timp sa fac ceva si prin gradina.
Am observat totusi ca au inceput unele din tufanici sa infloreasca!Miroase a toamna acum!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
Tala spune:
Eu abia we-ul asta am mai facut cate ceva, dupa o pauza de aproape 3 luni. Am scos 3 sau 4 roabe de buruieni (ce blasfemie in gradina mea!) si n-am terminat inca. Am constatat ca rhododendronul are boboci si sta sa infloreasca, am mai cules ceva seminte de la alte flori.
Cat de mari trebuie sa fie ridichile negre pt a fi culese? ale mele sunt cat un pumn mic. Inca nu m-am lamurit daca dovlecii crescuti unde nu i-am pus eu sunt comestibili sau nu - au culoare de dovlecel dar sunt aproape rotunzi.
Salcia mea e adapost pt zeci de vrabii care stau la furat hrana gainuselor pitice.
Anul asta nu mai scot gladiolele si nici daliile mari pt ca nu le-a mers bine si prefer sa nu ma mai chinui cu ele.
corianai spune:
Hey,
eu am fost tare harnicuta, am plantat trei clematis, un artar japonez (o varietate cu frunze de diferite culori) si o iarba ciufulita albastra, care nu mai stiu cum se cheama Am citit ca pe clematis trebuie sa le tunzi dupa plantare ca sa-si dezvolte radacinile. eu ma gandeam sa le tund la primavara... iarna trecuta mi-a inghetat una si nu a mai dat nimic vara asta. Aveti vreo idee?
leeloo2004 spune:
Tala, nu cred ca mai infloresc rododendronii. Din cite stiu acum isi formeaza mugurii de flori pentru primavara urmatoare, asa ca asta probabil ai vazut tu. Si ai mei sunt plini, sa vedem daca si vor inflori la anul! (zic daca pentru ca unul din ei, desi a fost plin de muguri si credeam ca o sa faca flori, din mugurii aia s-au dezvoltat doar frunze primavara asta...)
Uite ca nu m-am gindit sa protejez clematis-ul peste iarna, credeam ca e rezistenta, dar si eu am pierdut 2 iarna trecuta...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
Mada spune:
buna, am primi catalogul de la Bakker, m-as incumeta sa cumpar cate ceva, imi fac cu ochiul fructele sunt atat de frumoase si colorate...
Va intreb pe voi, daca ati luat, ce anume ati luat si daca sunteti multumite.
Spre sf lunii vom cumpara si copacii, v-am mai spus eu ca in curtea noastra nu este niciun copac.
Multumesc mult
Ilinca si Rares
leeloo2004 spune:
Mada, eu am comandat de citeva ori de la bakker - uneori am avut succes, alteori nu. Principala mea nemultumire este legata de faptul ca plantele sunt trimise de departe, prin posta si multe din ele mi-au ajuns mie uscate, irecuperabile. Ei zic ca le poti trimite inapoi sa le inlocuiasca, dar eu una nu am ajuns niciodata la posta sa le pun si sa le trimit inapoi...
Poti insa comanda cu incredere bulbi, cu aia nu ai cum sa dai gres!
Am facut si eu citeva poze ieri dimineata in gradina - in special la crizanteme/tufanici. Crizantema Beppie-Bonce (una din cele 3 luate de la sieberz, dar doau una mi-a supravietuit) e plina de flori, dar nu acrescut, e mica-pitica... Din alte doua tufe luate anul trecut (din alea la ghiveci) doar cea galbena mi-a supravietuit - are fix aceeasi dimensiune si e plina de flori de pe la sfirsitul lui august.
In schimb cam toate tufanicile pitice (ma rog, pitice erau in ghiveci, cind le-am luat eu anul trecut ) - sunt acum inalte si pline de boboci - astept sa vad daca si-au pastrat si culorile... Si in sfirsit tufanicile de la poarta sunt si ele pline de boboci gata sa infloreasca...
Pozele le gasiti aici...
Singura mea nemultumire este cartita...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.