Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (1)
Raspunsuri - Pagina 13
crispro spune:
Neata! A fost o noapte buna. Am avut aseara musafiri, am culcat copilul la 9 si un pic- era rupt. Pe la 23:30 m-am dus si eu la nani, dar direct langa el. S-a foit non stop, maraia, ii dadeam suzi. Dar a fost bine ca nu ne-am trezit de tot nici unul. Ca asa prin somn ii bagam suzeta, il auzeam maraind. La 5 juma s-a trezit pt Lp, a adormit la loc rapid, eu am stat treaza o ora. Si la 9 dimi de tot. Ma simt muuuult mai odihnita, parca altfel incep ziua.![]()
De la 17-18 dupa masa pana la culcare e nebunie- umbla mereu (cu hamul), la nisip, la leagane, fugim dupa bunici, impingem masinute. E foarte , foarte activ- citeam prin ceva revista zilele astea ca la varsta asta nu tb sa umble mai mult de 20 de min pe ora, ca e suficient. Al meu vrea muuult mai mult. Vad ca oboseste, vrea in brate, il mai dau pe leagan, dar iar vrea pe jos. Seara pica rupt, adoarme repede, ca e frant. M-am gandit ca e prea obosit, si de asta se trezeste. Am incercat in cateva seri sa il plimb prin oras cu caruciorul, mai ales in ultima ora dinainte de somn. La fel...
Oricum, intai vreau sa imi rezolv eu problemele, trairile. Ma gandesc ca am fost la controlul de un an la un pediatru, la medicul de familie pt vaccin. Daca era ceva in neregula, sau in urma cu ceva, ar fi observat. De asta zic ca eu sunt marea problema. Aseara c musafirii (nasii nostri care se muta un an in Spania) am discutat de psiholog, le-am zic ca eu asa cred ca mi-ar face bine o discutie cu o terta persoana, care sa nu ma judece,ci sa ma inteleaga, sa ma ajute sa gasesc solutii, sa vad lucrurile si din alte perspective. M-au luat toti la misto. Va dati seama cum m-am simtit. Mai bine taceam.
Lala, 

o sa vad si cu Alinan (pt Vlad), dupa cura mea de magneziu.![]()
Rodi , ce ma bcuur ca in curand ajunge mama ta!!! Si ce fain ca va sta asa mult!! Super!
Si ce imi plac povestile cu puiutii vostri!
De abia a stat V sa va scriu ca nu are rabdare. Dar musai sa va zic ca merge bine, ii pun hamul, dar nu il tin, ca nu e nevoie. face bine pasi, doar ca nu stie lua viraje. Oricum, is convinsa ca de acum va face progrese uriase.
Lala, Bambo, Matusa, Ramonavlas, Iuliana, Laurika, Eladea, Larisa, Michelle, Crissy,
si multumesc de incurajari si sfaturi!!!
Ramonavlas, fain program are Raisa! Sa il tina tot asa! Asteptam si poze din vacanta!
Victo, si mai zi-ne, cum te-ai simtit , ti-a fost greu sa vb? ti-a pus intrebari dificile?
Laurika, deci si la tine functioneaza Magne B6. Mi-am luat aseara o cutie, de azi iau.
Bumblebee, distractie faina pe diseara!
Eladea, merci scumpa de link si de ajutorul oferit!
Rodi, da, si eu il obosesc pe Vlad. Ca la un moment dat credeam ca asta e cauza -prea multa oboseala.
Larisa, ii zic Tatal nostru - adica zicem rugaciunile in fiecare seara, fara exceptie- cand il culc. As vrea sa ajung si la biserica, simt ca mi-ar face mult bine.
Laurica, deci si Stefi are activitate intensa noaptea.![]()
Crissy, nu merge sa nu il culc ziua, ca e rupt. La 13-13:30 pica lat in 10 min. si doarme 2 ore. nu ar rezista pana seara.
Bumblebee si Rodi, ce faine faze povestiti voi cu chiloti si sutiene.![]()

Sa-l ajutam pe Alex
rodyka spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui crispro Aseara cu musafirii (nasii nostri care se muta un an in Spania) am discutat de psiholog, le-am zic ca eu asa cred ca mi-ar face bine o discutie cu o terta persoana, care sa nu ma judece,ci sa ma inteleaga, sa ma ajute sa gasesc solutii, sa vad lucrurile si din alte perspective. M-au luat toti la misto. Va dati seama cum m-am simtit. Mai bine taceam. |
nu toata lumea intelege ca nu trebuie sa fii nebun ca sa apelezi la ajutor. tu lasa-i pe ei in legea lor, urmeaza-ti interesul. ca nu ei iti vor aduce liniste si nu-ti vor creste copilul, dar se vor bucura de o prietena destinsa, zambitoare, relaxata

ma bucur ca ati avut o noapte mai buna. si ca Vlad merge cu hamul. asa o duceam si eu pe Isa, o tineam doar sa nu cada, la curbe o luam de mana s-o ajut

am implinit un anisor!!
Isa = parfum de fericire (19 iunie 2010) am implinit 10 ani!!!
Maria, printesita mamei (26 iunie 2001)
Victo spune:
cris, nu mi-a fost greu sa vb. mi-a fost greu sa plec.
si m-au apucat bocetele. tu cred ca o sa plangi juma de ora
. fa-ti curaj si du-te.
eu cred ca solutia tot la noi o gasim, numa ca vorbind si vorbind cu altcineva, vedem un pic altfel lucrurile.
Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)
crissteo spune:
Crisule, ehei, ce inseamna un pic de odihna!
Ma bucur ca ai dormit mai bine, am citit pe undeva ce efecte devastatoare are lipsa somnului asupra vietii cotidiene- e de speriat, asta stim si noi pe propria piele.
Cat despre ce spun altii, crezi ca toti spunem ce gandim? Stii si tu ca mai facem misto fiecare dinter noi cand dam de cate ceva necunoscut sau de care ne e teama. Si in primul rand, poate fi parerea lor, asta cu psihologul a fost mereu o tema disputata si un subiect nu atat de confortabil. Tu stii ca-ti va face bine, ca asta te va linisti si va aduce pace si bucurie in familia ta frumoasa, asta e tot ce conteaza.
Mereu vor exista oameni care nu vor fi de acord cu unele din deciziile noastre. Si ce? Noi ne facem viata, e viata fiecaruia, e familia noastra, e fericirea fiecaruia, asa cum o simte si o doreste. 
Gata vorbaria, trag de timp ca trebuie sa aspir, sa dau cu mopul, sa spal baia, sa intind hainele, ca apoi sa fac prajitura pe care a facut-o Rody si la care balesc de ieri. 

crispro spune:
Crissteo, ti-am zis ca te iubesc?![]()
Victo, pai daca tu ai plans, apoi eu sigur toata sedinta plang, ca io din orice ma smiorcai.![]()
Rodi, mereu ai cuvinte bune pt mine. Esti the best!!!
Sa-l ajutam pe Alex
crissteo spune:
Crisule, ti-am spus ca si mie imi esti draga draga? 
Esti o mamica super si esti deschisa si atenta si buna
. Ma bucur pentru fiecare dintre noi care se simte ok in pielea ei de mama si de sotie si de fiica si de.. si de..
Mie imi place ca v-am gasit pe toate, se mai desfasoara pe ici pe colo discutii la care m-ati pierdut, ca nu inteleg nici de unde au inceput, nici unde vor duce, nici de ce, asa ca stau cuminte in banca mea si ma bucur ca v-am gasit.

palomina spune:
Hola, fetelor!
Cris, ma bucur mult ca te-ai mai odihnit nitel! 
Btz, am fost ieri in Ikea si am luat folie antiderapanta. E ok. Eu credeam ca se lipeste cumva de covor dar vad ca doar se pune sub covor si intr-adevar nu mai aluneca. Se numeste folie antiderapanta Stopp. Bine ca pana la urma ne-am luat si covor, l-am induplecat pe sotz
ca eram satula de eternul covor persan
asta e f viu colorat, Antonito vad ca e f incantat sa se joace pe el. Am luat si covoras de baie, f ok, Antonito tot incerca sa-l ia de acolo Si nu putea 
Acuma printzul doarme, ma duc sa mai pun un rand de rufe la spalat, sa fac ceva de mancare si vom vedea ce mai facem.
Va pup!
la mas feliz mamacita del mundo - Antonito 18.08.2010
adrianaBuc spune:
hop si eu ![]()
iar sunt singura cu Rebeca week-endul asta. Asa ca repede am citit paginile anterioare si nu mai tin minte nimic; se iarta, nu? minte scurta de gravida ![]()
crispro, in general lumea rade cand vorbesti de pshiholog. Nu atiu de ce, poate pentru ca in general e un subiect tabu; adica, ar insemna sa accepti ca ai o problema! Hmmm, dar toata lumea se crede perfecta, cum sa aiba probleme? Multe din divorturi ar fi evitate daca s-ar accepta ca sunt probleme din timp, la fel si cu maltratarea copiilor. In fine, cert e ca tu trebuie sa faci asa cum iti dicteaza tie inima. Daca sinti ca ai nevoie de ajutor, cauta-l indiferent cine rade si cine nu. In fond, tu trebuie sa te simti mai bine! Ma bucur ca ai avut o noapte ceva mai buna. A! Si nu mai tine cont despre tot ce se scrie: lasa copilul sa merga atat cat simte el nevoia, cand oboseste se aseaza si gata. E important sa oboseasca bine de tot inainte de somn.
Eu am intrat in etapa in care imi e scarba sa mai ies pe strada, atata jeg si proasta crestere! Ma dispera ca nu mai gasesti un loc de joaca pentru copilasi curat, fara mucuri de tigara in nisipul copiilor, fara pungi si servetele folosite aruncate pe jos (desi sunt cosuri de gunoi la fiecare 2 m). Ma dispera parintii care prefera sa stea la barfa pe banca morfolind la seminte in loc sa isi urmareasca plozii la locul de joaca si sa ii educe. Nu mai zic de cei care uita ca au copilasi de 4-5 ani si ii trimit singuri in parc. SI mai sunt multe multe de zis, dar s-a trezit iepurasu'
Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010, mandra posesoare a 8 dintisori si o juma de maseluta ![]()
17+
rodyka spune:
cris, plangacioaso! 

si eu eram asa, plangeam si la filme, si la stiri, si citind o carte, si spunandu-i o poveste Mariei... dar Isa a adus cu ea un "ceva" care imi alunga lacrimile. uneori parca simt nevoia sa plang doar sa ma descarc si nu pot, ca-mi vine sa zambesc. si daca imi curg lacrimi, de cele mai multe ori sunt de bucurie. dar mi-e dor (
) sa plang asa tare cateva minute, ca uneori parca ma apasa sufletul si e tare greu sa nu poti sa scoti ce e acolo...
cu Maria a fost alta schimbare majora: eu eram fan filme de groaza, stateam pana dimineata si nu ma saturam!! inca din prima luna de sarcina ma speriam de orice, nu mai puteam vedea scene violente, iar de sange nu mai zic, mi se facea rau. cand era cate-o faza mai tare la tv puneam mainile la ochi si-mi spunea sotul cand au trecut, asa ca am renuntat sa ma mai uit la sferturi de filme ca nu mai avea farmec...
no, uite unde am putut eu ajunge cu povestea 

am implinit un anisor!!
Isa = parfum de fericire (19 iunie 2010)
am implinit 10 ani!!!
Maria, printesita mamei (26 iunie 2001)
puiutz_mic spune:
Bun gasit si de la noi in casa cea noua si frumoasa! Crissy

Sa avem copilasi sanatosi si voiosi, iar noi sa fim pline de energie pentru ei! ![]()
Azi implinim si noi 5 ani de casatorie, asa ca va servim cu prajituri, suc, fructe si mai pe seara si cu sampanie!
Crspro, ma bucur mult ca ati reusit sa dormiti in noaptea asta! Si mergi la psiholog, intr-adevar, cand vb. cu cineva strain parca ni se aseaza altfel gandurile in ordine.
Eu pana una - alta o sa merg la stomatolog saptamana viitoare. Ma chinuie o durere de masea cumplit. Si azi dimineata Raducu s-a gandit sa fie primul care ne ureaza "la multi ani", asa ca s-a trezit la 6
, dar...plangand. Am incercat sa-l adorm, s-a linistit la mine in brate dupa vreun sfert de ora de leganat, l-am pus in patut, dar s-a ridicat imediat plangand. Asa ca l-am pasat sotului si eu am plecat sa-i fac biberonul. A papat tot rapid si dupa aceea...chef de joaca 
Pe mine ma durea maseaua si el ma tragea de par, de mana cu care imi tineam falca, sarea pe noi, vroia jos, apoi iarasi plangea sa-l luam in pat
. A incepu sa-si imprastie jucariile...cand a vazut Dan ca "se ingroasa gluma" l-a luat sa-l schimbe si apoi a plecat cu el in sufragerie. Peste cateva minute s-a intors cu el adormit ![]()
L-a pus in patut si m-a lasat sa dorm in continuare. A fost cel mai frumos cadou pentru cei 5 ani de casatorie pe care mi-l putea oferi la prima ora 
In somn mi-a trecut si maseaua, am dormit pana la 10.30 ![]()
![]()
![]()
Am uitat sa va spun ca ieri a reusit si Raducu sa se urce singurel in patul nostru. Asa de indarjit era sa reuseasca ca ma pufnea rasul. Imi pare rau ca nu l-am filmat. Poate reusesc azi. Numai cu coboratul e mai greu. I-am aratat de nenumarate ori, dar el tot cu capul in jos coboara 
Revin mai tarziu cu bilantul la 1 an al lui Raducu (f.f. draguta ideea!)
Va pupam cu drag! 
Elena, mami de Raducu cel cumintel
12.08.2010
Sunt Raducu si am implinit 1 AN !!!