Prietene la bine si la greu -133-Hai Laura!
Raspunsuri - Pagina 8
RamonaCopot spune:
Si salutare ,
bine ai venit pe lume Ioan de Laura (acu' sper ca macar asta sa fie sigur numele) sa ai o viata frumoasa si fericita alaturi de familia ta! Laura sa iti fricesti pruncii mereu!
Si Dominic bifeaza deja a doua raceala pe luna asta, iara muci si tuse din 5 in 5 min, dr lui ma dispera cu aceleasi remedii de fiecare data, din care nu lipseste ospamox, sau augumentin daca ma stramb eu. Le iau si fac colectie de ele acasa, ca nu am de gand sa ii mai dau. Intentionez sa incep si cu broncho-vaxomul, ca un ultim imunostimulator, ca deja fac cu capul eu de la cate a luat el. Daca nici asta nu o avea efectul asteptat, jur ca nu ii mai dau nimic, ever...
monis5 spune:
mmm, parerile sunt impartite ca de obicei... nu toata lumea recomanda jdemii de picaturi cu varsta . Iar ca sa secretam vit. D aparent nu tre sa stam cu fundu' gol la soare.
Dar te-a certat ca are Dominic ceva? sau asa, ca asa stiu sa se poarte doctorii din Romania?
Eu nu i-am spus doctorului ca nu i-am dat peste vara ca sa vad daca observa el vreo diferenta la copil. Si cum a zis ca arata perfect asa, mi-a intarit increderea ca am facut bine
Citat: | ||
citat din mesajul lui RamonaCopot
Eu in seara asta am fost cu Dominic la ortoped si m-a intrebat cate pic de vigantol ii dau? I-am zis ca nu ii mai dau si ce cearta am luat.... Cica se da pana la 7 ani, progresiv, tot mai multe pic pe zi. Acum noua ne-a zis sa ii dam 3 pic, la 3 ani 4 pic, si dupa aceea cica se dau tablete, pana la 7 ani . Iar faza cu iarna, vara....e si nu e. ca oricum nu lasam copii total expusi la soare sa absoarba ei exces de vit d, asa ca vigantol non stop. Ramona , dependenta de dragostea barbatilor din viata mea: DOMINIC ANDREI(26/10/2009) si a lui tati Stefi asteptam sa apara o pispirica in burtica |
Monis, mama de Piticutz Santiago (02.11.2009)
lylyana.ion spune:
despre vigantol, neonatoloaga homeopata la care am fost cu alex pentru alergie, mi-a spus stop vigantol la 1 an jumatate, cand incepea vara, nu mi-a zis daca sa-l si reiau
Monis, incerc sa vin si eu maine in IOR, dar nu promit
miany75 spune:
legat de Vigantol,noi am crescut progresiv doza ,fara nici un efect asa ca am fost trecuti pe ulei de peste,care mi s-a recomandat sa i-l administrez zilnic pana la 2 ani ....de la inceputul verii,am mai omis unele doze ,in sensul ca am luat ba la 2 zile ,ba la 3....in continuare, mi s-a spus sa-i dau doar in lunile cu "r"..oricum vom bifa un control de 2 ani si voi intreba din nou...
lalu ma bucur sa aud ca Ari a fost de comitet;doamne-ajuta sa fie bine si in continuare!!!
lyly sanatate multa!!!
distractie placuta la intalneala capitalisto-moldoveneasca!!
miany75 spune:
off,mai ramo vad ca se tin de voi racelile ca scaiul...nu mai retin ce imunostimulatoare ati folosit ,dar zic si eu (desi nu am fost intrebata) ca ar merita sa incerci ceva preparat pe baza de catina,cica e extraordinara ..cred ca am mai zis la un moment dat pe aici ,finuta mea de 3 ani a fost diagnosticata cu astm infectios ,mama ei a intrat pe site-ul Hofigalului si a expus toata situatia ,i-au recomandat ceva preparat pe baza de catina si inca vreo doua plante ...de cand a urmat tratamentul ,fetita se simte mult mai bine...desi,David nu a mai fost racit de prin ianuarie ma gandesc sa-i fac si eu o cura acu pe toamna,ca nu se stie ...multa sanatate va doresc!!!
many_bani spune:
Buna dimineata si multa
RamoC eu am auzit in treacat o stire la Tv cum ca augmentin sirop ptr. copii este controversat si ca pana la noi probe se va retrage de pe piata. Dar asa cum am zis am auzit in treacat si nu am retinut daca si la noi sau nu.
Despre absortia de vit.D, cand eram gravi dupa primul FIV, proful mi-a recomandat sa stau cu bratele expuse la Soare in fiecare zi, minim 5 min.deci...
Despre vigantol administrat pana la 7 ani, progresiv nu am mai auzit. Chiar vorbeam cu o prietena care are fetita de 3 ani si a zis ca dupa 2 ani nu i-a mai dat vigantol, dar ii mai da cate o luna ulei de peste, la sfatul instructorului de inot. Pustoaica merge la inot de 2 ori/sapt si tare armonios este dezvoltata.
Asa...... eu nu mai dorm de pe la 5, ma crede-ti sau nu sunt terminata de emotii. Nu pot sa-mi imaginez viata dincolo de ziua de maine. Sunt super stresata, super certareata (cu sotul) si ca sa nu-mi ajunga, ma anunta ca isi intrerupe deplasarea in tara si revine la noapte in Buc. ca sa mearga cu Vlad in prima zi de gradi. M-am enervat teribil, ca doar nu este serbare, ce vrea sa-l vada si el cum plange, a ramas in coada de peste.
Ma bucur ca azi ne vedem cu fetele, macar mai uit si eu de stresul meu, parca vad ca la noapte nu inchid un ochi.
Sper ca daca Laura si bebe sunt ok azi ajung acasa
Gata la munci
dymomo77 spune:
Noua ne-a intrerupt pediatrul vigantolul pe perioada verii. Fontanela e inchisa de mult iar cu Ca sta f bine. Probabil ca vom relua de luna viitoare si il vom administra pana in aprilie(in lunile cu r).
Parca ma apuca si pe mine emotiile cand aud de cresa si gradinita. Eu inca sper sa mai stau acasa cu el macar pana la 2 ani si 6 luni dar daca nu se va putea nu stiu sincer ce voi face. Inca nu am pregatit nimic(vizitat crese si altele de genul) asa ca nu imi ramane decat sa sper ca daca va fi cazul vom gasi ceva decent pt Danut. Saptamana viitoare mergem la psiholog sa ii faca o evaluare si apoi vedem cand incepem "cursurile".
monis5 spune:
neata
eu sunt acasa, am trimis Iulianul cu bunica-sa in parc si incerc sa ajut femeia care face curat, sa faca mai temeinic, ca de cand nu mai am timp de nimic, am in permanenta o senzatie de jeg . In fine, am inceput cu o pauza de cafea .
Dymomo pai ca sa obtii prelungirea concediului, cand trebuie sa te apuci de hartii? Nu poti sa incepi de acum?
Many si eu sunt cu gandul la ziua de maine, dar parca nu-mi rod unghiile asa tare. Daca n-o fi senzational, mai am timp 2 luni sa gasesc o solutie... De fapt de aia am si vrut sa incepem asa devreme ca sa stiu pana in noiembrie cum stam...
Ramona am facut si eu asa cum zice si Miany si parca si Monica a zis, preparat cu catina. AM pus in blender 500 de gr de catina, am strecurat si am aruncat pulpa si sucul l-am pus in parti egale cu miere si am depozitat la frigider. O sa-i dau din ala peste iarna.
Sa stii ca asa am fost si eu toata copilaria, numai raceli milioane, bronsite, faringite, amigdale scoase de mica, in permanenta cu fundul ciur de la penicilina, ba am ajuns si am stat si 10 zile internata in spital cu pneumonie de nu stiu care. Asa e la unii din pacate. Multa sanatate!
Monis, mama de Piticutz Santiago (02.11.2009)
Lumi_Richard spune:
Ancutza,Monica,multumesc pt sugestia cu imunizarea,respectiv reteta. Cu siguranta o voi incerca, si bag la frigider, ca si Monis
Lalu,trebuie sa te fi simtit groaznic, dar ma bucur din tot sufletul ca Ari a fost curajoasa si s-a simtit bine cu copiii. Spune-mi,te rog, la ce cresa merge...poate vor fi colege,in viitor!
Legat de Vigantol, si noua ne-au spus medicii(da,da 3 la numar), ca se da continuu pana la 1 an si jumatate, apoi doar in lunile de iarna- cele cu "R"( ca si stridiile )
RamoC,si noi am cam suferit anul asta....Sper sa-i treaca lui Domi cat mai repede. Incearca si tu reteta cu catina.
dymomo77 spune:
Monis dosarul deja l-am inceput(am adunat toate internarile, ecocordurile, rezultatele de la neurolog si psihiatru. Inainte de a pleca in CO l-am internat pe Danut in spital pt analize si evaluari. Zilele astea l-am internat din nou pt control. Mai avem nevoie de o internare si apoi trebuie sa merg cu el la comisie sa vedem daca exista motive medicale pt prelungire sau ei considera ca nu mai e cazul. Daca la comisie nu imi accepta prelungirea incerc sa imi iau concediu fara salar timp de 3 luni(dar cu restructurarile astea mi-au zis colegii ca cei din conducere nu mai accepta acest tip de concediu). Daca nici asta nu se poate atunci trebuie sa ma intorc la serviciu. PS Senzatia asta de "jeg" o am si eu de cand am nascut si de cand am timp tot mai rar de frecat dulapuri, cuptor, hota si alte alea. Al meu sotz nu vrea o tanti care sa ne ajute la curatenie(ca sigur nu ar face cum trebuie-zice el-, ca s-ar baga in blidele noastre si chestii de genul) dar nici el nu face nik din acest domeniu asa ca mai fac eu cand am timp(adica niciodata). Chiar am constatat ieri ca Danut a dormit ultima data la bunici de Craciun si vad ca tot nu se inghesuie nimeni sa ne acorde si noua putin timp in 2. Vineri facem 11 ani de casnicie si chiar sunt curioasa daca primim vreo oferta de la bunici.