Banii "la comun"

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Imi permit sa dau o sugestie, 470 roni este foarte putin/luna, de ce nu incerci sa faci si altceva, cumva sa rotunjesti putin veniturile , sa nu mai fiti stresati din cauza asta.

uneori gandesc prea mult....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

nu stiu ce sa spun, cum ziceam, noi suntem f diferite ca mentalitate si ca gandire.
nu te pot judeca pt ca nu am trait situatia ta.
si dc am trait-o si am primit ceva de la sot, cand nu aveam, nu m-am simtit prost. cand m-am pus pe picioare si am facut la randul meu la fel de multi bani, am avut grija sa ma recompensez.stiam ca o s=o fac si nu m-am simtit ca si cum as profita, pt ca el era prietenul meu cel mai bun si tot ce mi oferea, o facea din dragoste, nu ca sa mi stoarca recunostinta vesnica sau datorii morale.

eu cred ca in dragoste nu ai nevoie de scuze,de recunostinta, de a te simti prost. lucrurile vin de la sine, a darui si a primi. e un fluid care se intampla.
eu nu m-am simtit prost ca sotul meu mi-a daruit ceva, asa cum nu m-am simtit nici cand eu i-am daruit.
mi-a facut placere sa i daruiesc si oricum eu traiesc pt el si pt copilul nostru. nimic din ce i-as lua sau si-ar lua, nu ma deranjeaza. asa cum nu l deranjeaza nimic din ce mi iau. pentru ca il plac asa cum este, cu tot ce si doreste el de la viata.si viceversa.

am avut insa un iubit, cu care nu m-am inteles deloc la bani si dc ma gandesc bine, in epoca aia eram eu cu banii mei, el cu ai lui, ne pandeam mereu care pe ce cheltuim si care ce plateste, de ajunsesem sa tinem evidenta mental, ca eu am dat o masa ieri, el acum 5 zile si tot asa.mie mi se parea el zgarcit, eu ii paream egoista. oricate eforturi am facut si cate evidente am tinut, cat de egali am incercat sa fim cu banii in relatie, tot ne simteam fiecare furati. de ex, mie mi se parea incorect sa pun banii egal la mancare pt ca el manca dublu si bea si fuma. lui i se parea incorect sa puna egal cand plecam in excursii, pt ca plecam cu masina lui si mi calcula si uzura masinii si dc la 2 luni dupa excursie ajunge cu ea in service, el iese in pierdere. mie mi se parea ca suma de bani din care el mananca mai mult, imi putea folosi sa mi iau o crema. etc.

concluzia, a fost un fiasco total, ne-am despartit si ne-am vazut fiecare de viata. eu mi=am gasit omul cu care ma inteleg si cu care nu mi-am pus niciod prb banilor, el...habar nu am. am pierdut sirul vietii sale.

_

Mami de Iustin-Andrei (18.07.2011)
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui giulia71

Imi permit sa dau o sugestie, 470 roni este foarte putin/luna, de ce nu incerci sa faci si altceva, cumva sa rotunjesti putin veniturile , sa nu mai fiti stresati din cauza asta.

giulia71, am incercat si inca incerc, chiar daca poate parea ca nu (fetele care m-au citit stiu despre ce vorbesc ). Sugestia asta mi s-a dat si demult, cand scriam la alte subiecte, cel cu cheltuielile, cel cu reactia depresiva.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Selena, ce-ai face tu presupunand ca ai ajunge la un momentdat in situatia mea? mai exact, "sotul" (intre "", pentru ca nici noi nu suntem casatoriti legal, desi e un amanunt nesemnificativ, avem chiar 3 copii impreuna) a stat mai mult pe-acasa decat la job in ultimii ani? Daca ar fi sa-i calculez banii cheltuiti din cei castigati de mine, ar trebui un an dupa angajare sa nu faca altceva decat sa-mi plateasca mie "datorii"! Sau invers, cand el castiga foarte bine si eu asa-si-asa, sa imi ceara inapoi banii cheltuiti din cei castigati de el?

Intr-o familie, desi ideal e sa aibe amadoi joburi ok, apar adesea situatii in care unul castiga mai mult ca altul sau chiar deloc. Ce te faci atunci cu socotelile tinute la sange? De-asta suntem o familie, impreuna si la bine si la greu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Nu are legatura cu banii, cu intarzierea, cu cat castigi tu si cat castiga el, cu faptul ca nu sunteti luati cu acte si cu ce spun unii si altii, ci are legatura cu felul cum te raportezi tu la toate astea. Iar tu te framanti prea tare pe de-o parte dar esti inflexibila si intepenita in niste idei fixe pe de alta (Cum ar fi laptele praf, daca ma intrebi pe mine ) Parerea mea e ca problema e in alta parte. Blackgirl ti-a dat o sugestie buna.

Si eu sunt cam in situatia ta, cu deosebirea ca stau acasa cu doi copii de mai bine de 6 ani. Am mai avut si eu apasari legate de bani si de nivelul aportului meu. Dar imi trece repede. Asta pentru ca ma apreciez destul de just - cred eu - si atunci e simplu sa-mi treaca pentru ca vad dintr-o privire unde compensez aportul scazut in bani. Oricum soacra-mea mi-a spus de la inceput ca m-au inebunit banii lu fi-su dar io tot i-am facut in ciuda si l-am luat cu acte Si apoi, exact cum a spus si Blackgirl, perioada asta de stat acasa cu copiii n-o sa dureze o viata.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

Selena, ce-ai face tu presupunand ca ai ajunge la un momentdat in situatia mea? mai exact, "sotul" (intre "", pentru ca nici noi nu suntem casatoriti legal, desi e un amanunt nesemnificativ, avem chiar 3 copii impreuna) a stat mai mult pe-acasa decat la job in ultimii ani? Daca ar fi sa-i calculez banii cheltuiti din cei castigati de mine, ar trebui un an dupa angajare sa nu faca altceva decat sa-mi plateasca mie "datorii"! Sau invers, cand el castiga foarte bine si eu asa-si-asa, sa imi ceara inapoi banii cheltuiti din cei castigati de el?

Intr-o familie, desi ideal e sa aibe amadoi joburi ok, apar adesea situatii in care unul castiga mai mult ca altul sau chiar deloc. Ce te faci atunci cu socotelile tinute la sange? De-asta suntem o familie, impreuna si la bine si la greu!

Mickyyy, D. considera ca sunt "prostii", astea cu "ma simt prost". Daca mi-ar "scoate ochii", ar fi altceva.

Androix, lasa, mama, laptele ala praf, no, ca e copilul meu si numai eu stiu cat m-am ingrijorat cu perioadele ei de nemancat si cu mofturile ei, pe care si acum le are! Io ma bucur ca accepta ca, din 270 de ml de lapte, cat bea o data, 150 sa fie Covalact sau Tnuva sau ce i-oi mai lua.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Ei,asa am gandit eu sa scriu fara sa dezvolt ca eu de la un an le-am dat la ai mei lapte de vaca de tara. Sunt convinsa ca stii mai bine ca mine ce sa cumperi pentru copilul tau, asa cum si eu pot sa-ti aduc n argumente dar nu despre asta vorbim. Ca sa nu mai zic ca la varsta asta eu nu mai numaram de mult mililitrii de lapte.
Ma rog, sa nu deviem de la subiect sunt in continuare de parere ca te muncesc probleme care nu exista dar ti le faci singura si te pierzi in amanunte care ar trebui sa te lase rece, respectiv ce spune sefa si rubedeniile.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Selene_Buny, intra pe site-uri de profil si fa traduceri acolo. De ce sa iei la mana a doua, sau a treia, ca asa am inteles...sefa ta depinde si ea de alti clienti.

Sunt site-uri de freelance, imi fac concurenta, si daca esti interesat, iti faci un profil bun, poti castiga ceva banuti.
Apoi clientii te recomanda la altii daca ai facut treaba foarte buna si tot asa, ai reteaua ta si esti cautat.Totul e sa fi serios si sa te tii de treaba.

Am o prietena care si acu imi multumeste, ea si-a pus sotul la treaba si platesc ratele din banii de pe munca virtuala. Si eu multumesc la randul meu unei fete de pe DC, sa-i dea Dumnezeu sanatate!

Daca vrei sa intri-n jobul asta iti trebuie rabdare, seriozitate si multa munca, o sa ai deadline-uri!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui giulia71

Selene_Buny, intra pe site-uri de profil si fa traduceri acolo. De ce sa iei la mana a doua, sau a treia, ca asa am inteles...sefa ta depinde si ea de alti clienti.

Sunt site-uri de freelance, imi fac concurenta, si daca esti interesat, iti faci un profil bun, poti castiga ceva banuti.
Apoi clientii te recomanda la altii daca ai facut treaba foarte buna si tot asa, ai reteaua ta si esti cautat.Totul e sa fi serios si sa te tii de treaba.

Am o prietena care si acu imi multumeste, ea si-a pus sotul la treaba si platesc ratele din banii de pe munca virtuala. Si eu multumesc la randul meu unei fete de pe DC, sa-i dea Dumnezeu sanatate!

Daca vrei sa intri-n jobul asta iti trebuie rabdare, seriozitate si multa munca, o sa ai deadline-uri!

Trimite-mi un PM, te rog, cu detalii!

Androix, eu sunt inca legata de acele rubedenii. Ne leaga cel putin niste chestii notariale, care trebuie rezolvate in septembrie. Cand esti intr-o stare emotionala nu tocmai echilibrata, nu tocmai puternica, te ranesc profund remarcele ironice. Cel putin pe mine, ma ranesc. O fi trecut timpul, dar de uitat, n-am uitat, si nici de iertat, n-am iertat, pentru ca nici macar o data nu si-au cerut scuze. In plus, au ranit-o si pe fiinta pe care o iubesc asa de mult, pe mama mea. Ea nu calca in casa lor.

Si bineinteles ca le este draga tare Daria, si Daria ii place pe ei, a mers singura cu ei, fara noi, fara probleme...

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Selene ai PM.

Mergi la inceput