Banii "la comun"
Raspunsuri - Pagina 21
beshter spune:
Pai atunci fa ceva si rezolva framantarile si episoadele.
Altfel o sa deschizi al sapte sutelea subiect in care va fi vorba despre acelasi lucru, indiferent cum se numeste el (cheltuieli nustiucum, socrul care pute, soacra care s-a ratat, banii la comun etc etc etc)
Si sa nu rezisti 8 ore cu copilul e cel putin ciudat. Sper ca macar nu mai tipi la ea si nu-i mai indesi mancarea-n gura.
Felul in care te raportezi tu la o gramada de lucruri (partener, copil, relatie, bani, munca) e foarte straniu.
Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mihaelka Pai atunci fa ceva si rezolva framantarile si episoadele. Altfel o sa deschizi al sapte sutelea subiect in care va fi vorba despre acelasi lucru, indiferent cum se numeste el (cheltuieli nustiucum, socrul care pute, soacra care s-a ratat, banii la comun etc etc etc) Si sa nu rezisti 8 ore cu copilul e cel putin ciudat. Sper ca macar nu mai tipi la ea si nu-i mai indesi mancarea-n gura. Felul in care te raportezi tu la o gramada de lucruri (partener, copil, relatie, bani, munca) e foarte straniu. Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz |
Previzibil. Foarte previzibil.
Sigur n-ai avut alt ID inainte?
(Vezi ca nu mi-ai raspuns la faza cu profilul...)
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
portocalia spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny daniela_b, Am framantarile mele interioare, noptile mele de stat cu ochii in tavan, episoadele mele de plans. Din punctul meu de vedere, cat timp astea sunt acolo, nu se poate discuta despre ce ai propus tu. |
selene, ce povestesti tu se cheama incremenire in proiect. e greu sa iesi din ea, dar cea mai buna metoda este totusi actiunea. indiferent in ce directie, caci actiunea atrage actiune si inevitabil, schimbare. nu trebuie sa renunti la visele tale pentru asta. nu m-ar atrage nici pe mine absolut deloc ideea de a munci orice, numai sa vina bani. nu din rusine de munca, ci pentru ca as avea senzatia ca toate investitiile pe care le-am facut in mine (si le-am facut cu greu) s-au dus pe apa sambetei. ar insemna sa accept ca am esuat si asta nu-s capabila sa fac.
dar!.. :)
ne putem valorifica potentialul in atat de multe directii! un om nu e setat sa faca doar un anumit lucru bine. poate te concentrezi mult prea mult si cu prea multa disperare pe "specialitatea" ta. relaxeaza un pic viziunea, da-ti putin timp de reflectie si ingaduie-ti sa experimentezi. intreba-te sincer ce altceva ti-ar mai placea sa faci, la ce ai mai fi buna, ce te mai pasioneaza?
am aici un frumos exemplu, din viata. o buna prietena, e lingvista. a studiat limbi straine si oricat s-a straduit nu a reusit sa gaseasca un job care sa-i placa si care sa-i aduca bani, cat de cat. a fost profesoara (un cosmar ptr ea!), a facut traduceri garla (prost platite), a lucrat benevol, si-a luat adeverinta de traducator autorizat - joburi prea putine si pe care nu te poti baza. anul asta ne-a anuntat ca se duce la scoala de bucatari, pentru ca vrea sa-si deschida un mic restaurant, un concept original (despre care nu voi povesti aici) si care suna absolut grozav! si toti prietenii au zis usurati: mai frate, dar mult ti-a mai trebuit sa ajungi pe calea ta! efectiv, cand mi-a povestit ce vrea sa faca, am zis DA, asta este, este exact stilul tau si vei reusi! si-s sigura ca va reusi. bine, trebuia sa zic de la inceput ca fata este extrem de pasionata de bucatarie, de bucataria fina, si are si toate atuurile si conectiile ca sa reuseasca in asta.
cam asta :)
Selene_Bunny spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui portocalia
selene, ce povestesti tu se cheama incremenire in proiect. e greu sa iesi din ea, dar cea mai buna metoda este totusi actiunea. indiferent in ce directie, caci actiunea atrage actiune si inevitabil, schimbare. nu trebuie sa renunti la visele tale pentru asta. nu m-ar atrage nici pe mine absolut deloc ideea de a munci orice, numai sa vina bani. nu din rusine de munca, ci pentru ca as avea senzatia ca toate investitiile pe care le-am facut in mine (si le-am facut cu greu) s-au dus pe apa sambetei. ar insemna sa accept ca am esuat si asta nu-s capabila sa fac. dar!.. :) ne putem valorifica potentialul in atat de multe directii! un om nu e setat sa faca doar un anumit lucru bine. poate te concentrezi mult prea mult si cu prea multa disperare pe "specialitatea" ta. relaxeaza un pic viziunea, da-ti putin timp de reflectie si ingaduie-ti sa experimentezi. intreba-te sincer ce altceva ti-ar mai placea sa faci, la ce ai mai fi buna, ce te mai pasioneaza? am aici un frumos exemplu, din viata. o buna prietena, e lingvista. a studiat limbi straine si oricat s-a straduit nu a reusit sa gaseasca un job care sa-i placa si care sa-i aduca bani, cat de cat. a fost profesoara (un cosmar ptr ea!), a facut traduceri garla (prost platite), a lucrat benevol, si-a luat adeverinta de traducator autorizat - joburi prea putine si pe care nu te poti baza. anul asta ne-a anuntat ca se duce la scoala de bucatari, pentru ca vrea sa-si deschida un mic restaurant, un concept original (despre care nu voi povesti aici) si care suna absolut grozav! si toti prietenii au zis usurati: mai frate, dar mult ti-a mai trebuit sa ajungi pe calea ta! efectiv, cand mi-a povestit ce vrea sa faca, am zis DA, asta este, este exact stilul tau si vei reusi! si-s sigura ca va reusi. bine, trebuia sa zic de la inceput ca fata este extrem de pasionata de bucatarie, de bucataria fina, si are si toate atuurile si conectiile ca sa reuseasca in asta. cam asta :) |
Mi-a placut mesajul asta.
Lucrusoare de vanzare...
LauraNicole spune:
Pai poate si aplici ceva din mesajul ala.
Nu rezisti 8 ore cu copilul tau?
----------------------------------------------
mama de Alexa,minune vie, 23mai1997 si Sandra ingeras 4septembrie2004/august2007
O palma sau urlat la copil nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC ! NU EXISTA MOTIVATIE SI NICI SCUZA!
PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT PE CEI CARE AU ATATA NEVOIE AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11
Selene_Bunny spune:
citat din mesajul lui LauraNicole Pai poate si aplici ceva din mesajul ala. Nu rezisti 8 ore cu copilul tau? ---------------------------------------------- mama de Alexa,minune vie, 23mai1997 si Sandra ingeras 4septembrie2004/august2007 O palma sau urlat la copil nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC ! NU EXISTA MOTIVATIE SI NICI SCUZA! PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT PE CEI CARE AU ATATA NEVOIE AICI: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11 |
Incontinuu, fara pauza, zilnic, nu, nu rezist. Evident ca e o problema, nu?
(Asa-i ca nu conteaza adverbele din propozitie?)
Lucrusoare de vanzare...
JuliaSM spune:
Selene,mai fa un copil! Nu e la misto deloc,dar sa stii ca de cele mai multe ori e mai usor cu doi copii, decat cu unul.E minunat si pentru parinti, dar mai ales pentru frati.
La noi a fost o schimbare extraordinara cand s-a nascut al doilea,si de atunci incoace e din ce in ce mai bine.Saptamana asta au inceput amandoi gradinita,sora si frate,intr-o grupa mixta ca varste,le merge grozav impreuna.Am zile in care sunt mereu singura cu toti 3 (+ burtica) si mi-e foarte ok,chiar daca ploua si nu iesim cu zilele din casa,insa nu ca-s tare eu,ci pentru ca ei interactioneaza atat de mult unii cu altii,incat pe mine ore la rand se poate sa nu ma bage in seama...Te cred ca poate fi foarte solicitant cu un copil caruia sa ii vorbesti si fata de care sa fii activ si creativ mereu!
Inca ceva: in afara de faptul ca vechea vorba,cum ca un copil se naste cu o paine in mana (verificata 100% de noi si parol ca asa e!),o sarcina si o nastere sunt vindecatoare pentru o femeie,o intineresc,o revigoreaza.Ar fi o iesire faina din cercul asta in care te zbati acum,ai vedea alte orizonturi apoi!
Eu cred tare mult in existenta oportunitatilor.Sunt ca stelele cazatoare,nu stii niciodata cand apare una,dar stii sigur ca vor aparea! Si trebuie sa fii pe faza,altfel ai scapat momentul.Si cu unele ocazii anume nu te intalnesti decat tare rar in viata...
Imi doresc sa citesc de bine despre voi,despre Daria!
alex_andra spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny
Previzibil. Foarte previzibil. Sigur n-ai avut alt ID inainte? (Vezi ca nu mi-ai raspuns la faza cu profilul...) Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Lucrusoare de vanzare... |
nu e cu alt ID, e doar din acelasi grup/categorie
alex_andra spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny
Incontinuu, fara pauza, zilnic, nu, nu rezist. Evident ca e o problema, nu? (Asa-i ca nu conteaza adverbele din propozitie?) Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Lucrusoare de vanzare... |
pentru unii, capitala
eu zic sa fii pusa la coltul rusinii, in piata publica
alex_andra spune:
Sunt de acord cu Julia.
Desi pare ciudat, cu 2 copii poate fi mai usor. Cel putin asa mi se pare mie, din exterior.
Dar dupa cel putin 6 luni de chin, asta ca sa nu zic 1 an. Si e valabil pentru copii de varste apropiate. Maxim 2-3 ani diferenta. Deja de la 4 in sus intervin alte preocupari ale fiecarui copil.
Dar e foarte greu sa-ti faci curajul sa indraznesti sa speri ca nu vei fi un fiasco total ca mama de 2 copii, atunci cand abia simti ca faci fata unui singur.