Banii "la comun"

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Am intrat sa postez ceva pt tine, Selene, dar trebuie sa raspund intai si on topic si spun ca la noi banii sunt la comun si nu a existat niciodata discutia despre banii mei sau banii lui, pur si simplu tot ce intra in casa se duce dintr-un cont sau altul pe cheltuielile casei, ce ramane merge pe vacante, cumparaturi pt copii, pt noi samd. Al meu castiga mai mult ca mine, cam dublu de obicei, dar nu o data am folosit cardul lui, fara sa-l intreb macar, sa-mi cumpar cosmetice sau orice altceva. Dar asa e la noi si cred ca fiecare familie isi stabileste cum le e mai comod partenerilor, atata timp cat nu isca discutii intre ei cred ca nu e treaba altora.

Asa si acum pt tine. Am vazut mai devreme ca cineva a pus un link pt un job, prost platit ce e drept, altcineva s-a anuntat ca a trimis un mail pt jobul ala sa afle detalii si tu ai rugat persoana aia sa te informeze si pe tine ce afla.
Ei, aici cred eu ca gresesti, nu stiu daca o faci in general dar cel putin aici da. Nu sta pe baza nimanui, cauta singura si cere singura informatii. fata care a scris ca a trimis mail poate obtine ea jobul ala, pt simplul fapt ca a aplicat inaintea ta. Nu zic neaparat ca asta e situatia, vorbesc la general.
Si ca sa vezi ca nu vorbesc prostii, la subiectul tau legat de cheltuieli ai primit la un moment dat de la cineva niste linkuri legate de joburi, in perioada cand tu ziceai ca aplici peste tot si nu gasesti nimic. Nu vreau deloc sa spun ca ai mintit, dar eu am aplicat la vreo 3 din joburile alea postate de catre cineva acolo pt tine, toti mi-au raspuns. 2 erau cu articole din astea creative, pe anumite teme, facusem eu o socoteala daca as scrie articolele alea zilnice ieseam la vreo 5 milioane lei vechi pe luna - pt mine asta nu era o suma importanta, avand in vedere ca sunt in Uk si deja castig aici un salariu (si desi poate nu are importanta, am o fetita de 3 ani la gradinita, una de 4 luni acasa cu mine si tot muncesc sa strang de-un salariu, seri, nopti, weekenduri - sunt interpret face to face si print elefon si translator; dar daca nu mergea asta si nu faceam bani, sincer iti spun gaseam o alternativa cumva caci ne trebuie bani, cu 2 copii mici nu imi permit sa refuz nimic) dar pt Romania, pt tine sa zicem care castigi ff putin pe luna din traduceri, atunci cand ii iei, cred ca ar fi facut o diferenta frumusica.

Astea au fost 2 din 3 oferte, a treia fiind de la o firma de traduceri, m-au testat si acum astept sa semnez contractul cu ei - iti amintesti poate ca ti-am trimis un mesaj sa te intreb cat se ia in Ro pt traduceri pe cuvant, pt asta imi trebuia.

Acum eu nu stiu cat ai aplicat tu din ce ai primit sau cat ai cautat in alte parti, dar eu din 3 linkuri am primit 3 oferte. La 2 am zis pas caci nu imi conveneau ca bani avand in vedere timpul meu si asa redus, la a 3a am acceptat si desi nu stiu cat va fi de munca de la ei astept cu nerabdare sa semnez contractul zilele astea si sa incep colaborarea.

Asa ca te rog (si nu ma intelege gresit, am vazut ca ai primit mesaje dure care parca au trecut pe langa tine, cred ca lumea incearca intr-adevar sa te scuture putin ca sa realizezi ce trebuie sa faci, caci de ceva vreme suntem martori la ce ti/vi se intampla si tu tot cauti scuze de ce aia nu si aia nu samd) nu te lasa pe altii, cauta singura, umbla singura - nu se poate sa nu mai gasesti ceva, eu din UK am gasit in Ro 3 oferte din 4 linkuri puse pt tine pe acest forum. Intentionez sa ma intorc in Ro intr-un viitor sper apropiat si de asta am si incercat atunci sa vad care mi-o fi norocul, tu ai aplicat atunci? Ai primit raspunsuri? Nu pot sa cred ca a dat norocul peste mine de mi-au raspuns toti, daca era asa castigam si la loto.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

pai da, motanik, dar la tine in CV scrie ca tu esti din Anglia si ai mai multe sanse, esti mai smekera... - probabil va fi unul dintre motivele pentru care Selene sa treaca cu vederea si acest post. (si reveniti la Pucioasa?)

eu am primit raspuns la jobul postat aici. pretul oferit e mic intr-adevar. dar daca incepi treaba, iti place si merge, imposibil sa nu iasa bine, odata intrat in cercul asta, dupa ce iti faci mana si vezi care e treaba, te muti si pe site-uri de profil, site-uri din afara (sunt cacalau - ca sa ma exprim elegant), etc. si mai e si treaba aia cu vibratiile si cu ce atragi. daca esti focusat pe asta, imposibil sa nu se intoarca la tine bine sau de zece ori mai bine.

si eu am ajuns sa lucrez cumva tot datorita unor info de pe forum. am aflat de niste site-uri, am alicat, am aplicat, plus am trimis oferte de colaborare la TOT ce am gasit eu pe internet in materie de agentii de traduceri... inainte de asta am tinut si cursuri intensive intr-un oras in care nu ma cunostea nimeni, m-am dus singura si am propus lucrul asta. asa au venit apoi si meditatii. insa inainte de asta m-am inscris si pe menajera.ro, si chiar am fost sunata.

selene, nu pica nimic de nicaieri. la unii poate pica pt o vreme - s-au nascut bogati, mostenesc diverse, etc, etc (dar si norocul asta tebuie pastrat, administrat) - insa nu suntem noi aia, noi trebuie sa ne raportam la realitatea noastra.

selene, eu imi doresc din tot sufletul ca urmatorul subiect pe care il deschizi sa se numeasca ”cum am reusit eu”, si sa fii un model pentru alte fete in situatia ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

La noi e asa: din salariul meu platesc creditele(nu-mi ramane nimic din salariu), din salariul lui platim alte credite si ce ne ramane folosim pentru traiul zilnic.
Mai avem un venit comun, adica chirie, pe care il folosim tot la comun.

deic noi avem banii la comun. mereu i-am avut asa.

DAR: am o pereche de prieteni, care s-au casatorit recent.
ei au fost mereu fiecare cu banii lui. cand ieseam in oras, daca platea unul celuilalt o bere/ cola, tineau minte, ca sa-i returneze banii.
In concedii, fiecare era cu banii lui.
Un cuplu frumos, normal, fara probleme.

O sa-i intreb vineri, cand ma voi intalni cu ei, cum fac acum, de cand s-au casatorit si au un credit imobiliar de platit, mai ales ca el are un venit de 2 ori si ceva mai mare decat al ei.

Revenind la voi: e un stil de viata, nu e nimic dubios, e doar o alegere pe care voi ati facut-o.
Daca tu te simti bine asa, daca D. se simte si el bine asa, asta e important. Ca voi doi, adultii din mica voastra familie, sa va simtiti confortabil cu alegerile pe care le faceti.

Restul parerilor nu conteaza.

Pup dariuca si succes la gradi. si noi inceoem saptamana viitoare si mi se taie picioarele, de fiecare data cand ma gandesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

si eu la fel ca rufus:)
cand stau mai prost cu banii, sunt cu listuta, cand sunt mai bine, uit de toate listele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Laura, Departamentul sau Catedra LMA, cum vrei sa-i spui, nu avea, pe vremea mea, inclus in programa de studii acest modul pedagogic. Cine vroia sa-l faca, il facea, ori in timpul anilor de facultate, ori dupa. Dar il platea. Pe vremea aceea, costa 400 de lei (4 milioane).

Apropo de joburi, gasisem ieri unul pentru blackgirl0. O firma de traduceri straina cauta MEDICI romani care sa verifice traducerile facute de traducatori si corectate de un corector. Vroiau sa le verifice un MEDIC ca sa fie siguri ca terminologia este OK.

motanik, intre timp dadeam si eu mailuri, prin alte parti. Cat despre pretul pe cuvant, in Ro nu este o practica uzuala, aici firmele/agentiile de traduceri folosesc, ca unitate de masura, pagina, adica 2.000 de caractere cu sau fara spatii. Am mai vazut si asa: 2.000 de caractere cu spatii, 1.800 fara spatii. Pretul per cuvant e specific strainilor. Sau pretul pe ora, cum am vazut pe un site recomandat de giulia71, pe care m-am inscris.

In Romania, se iau in considerare urmatoarele criterii, asta am fost intrebata mereu:

- daca sunt sau nu traducator autorizat
- daca am stampila
- daca lucrez cu notarii
- daca pot elibera factura si chitanta
- perechea de limbi
- anii de experienta
- domeniile acoperite
- cate pagini pot traduce pe zi/disponibilitatea, in ore
- daca folosesc CAT tools
- testare

Daca vrei, zi-mi pe privat cine ti-a raspuns tie si iti spun daca mi-au raspuns si mie.

alex_andra, si noi, si io-s cu inima stransa...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Ca idee, acum cateva zile, o companie din SUA daduse pe un site un anunt urgent, avea nevoie de traducerea unui certificat din romana in engleza.

Am trimis mail rapid, le-am spus ca am autorizatie, ca am mai tradus asa ceva, si nu o data, ca nu le percep nicio taxa (ar fi fost vreo 15 minute de lucru), cu conditia sa considere traducerea o dovada a competentelor mele si sa ma aiba in vedere pentru proiectele ulterioare.

Am asteptat pana la ora 1 noaptea, ora Romaniei (termenul de predare a traducerii) un raspuns. Nu a venit niciodata.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Eu nu tin lista nici cand nu prea am bani adica, stiu eu (in sufeletelul meu) ca nu prea am bani si ma straduiesc sa ma "cumpatez" Atat. Nu simt ca m-ar ajuta cu ceva sa si notez pe hartie faptul ca stiu ca nu prea am bani
Ah, si eu aveam salariu mai mare decat al sotului acum vreo 5 ani, iar acum are el dublu decat mine dar nu ma las, ma fac si eu mare... si da, si eu merg pe ideea ca daca e foamea mare, accepti si altceva decat ti-e diploma. De fapt, eu nici nu lucrez in domeniile in care am diplome (si deh, sunt 3 ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Selene, merci de oferta! Insa am deja 2 locuri de munca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Dimpotriva Pitzinuca, ma gandeam ca nu am sanse fiind in UK sa obtin ceva in Ro, fara sa aiba legatura cu comepetentele ci cu simplul fapt ca ei se gandesc probabil ca cer mai multi bani decat cer cei din Ro.

Selene, cei doi cu scrierea de articole nu-i mai retin caci nu m-au mai interesat dupa ce mi-au trimis ofertele lor, dar firma de traduceri cu care am obtinut contractul este Star si este internationala.
Cat despre americanii aia, poate ar fi fost bine sa faci traducerea fara sa pui vreo conditie, puteai discuta apoi alte detalii, dupa ce erau multumiti de munca ta. Chiar si asa insa, este posibil ca altcineva sa fi fost mai rapid, asta nu trebuie sa te dea inapoi ci sa incerci in continuare fara oprire, pana la urma nu ai cum sa nu gasesti ceva.

Mergi la inceput

Incerc, incerc, n-am zis ca nu.

Insa chiar nu mai stiu ce metoda de abordare sa aplic. In afara de CV, scrisoare de intentie personalizata, preturi negociabile, reliefarea domeniilor de interes...

Ce-or fi zis, ca daca nu le cer 0,07 sau 0,10 USD centi/cuvant, traducerea o sa iasa de rahat?

Pe de alta parte, unii ofertanti (firme) chinezi ofera doar 0,01 USD centi/cuvant.

Edit: nu am cum sa fac traducerea daca nu o primesc, nu?

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput