Banii "la comun"

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Selene, daca ai terminat Limbi Moderne Aplicate nu inseamna ca te-ai 'specializat' in meseria de traducator. Aia-i treaba sectiei de 'Traducatori'.

Iar 'Filologie clasica' inseamna latina si elina, nu alte limbi straine.

Ah, da, si inca ceva. Sa studiezi literatura si structura limbii - ceea ce la LMA se face mai putin spre deloc - nu inseamna 'toceala'. Ba chiar dimpotriva sau, cum se zice la mine in Drumul Taberei, quite on the contrary.

E simplu ca buna-ziua. Vezi ca nu mai merge cu traducerile, te duci sa muncesti. Ceva. Orice.

Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

Ba deloc. Eu am absolvit asa:

UBB - Facultatea de Litere - Departamentul Limbi Moderne Aplicate - Sectia Afaceri-Comert - Traducatori - Engleza-Franceza.

Asta este toata denumirea.

Era musai sa despici firul in 4?

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Da, era.

Pentru ca ma gandeam ca un absolvent - fie el si de LMA - stie ce-i aia 'Filologie clasica'.

Si pentru ca ma mai gandeam ca si la Cluj o trebui sa existe sectie separata de traducatori, cum e la Bucuresti si-n alte locuri.

Si ca sa continuu in acelasi stil, ai dat examen de admitere? In anul in care ai intrat tu la facultate, se dadea examen la 'Filo'?

Mergi la inceput

Citat:

Da, era.

Pentru ca ma gandeam ca un absolvent - fie el si de LMA - stie ce-i aia 'Filologie clasica'.

Si pentru ca ma mai gandeam ca si la Cluj o trebui sa existe sectie separata de traducatori, cum e la Bucuresti si-n alte locuri.

Si ca sa continuu in acelasi stil, ai dat examen de admitere? In anul in care ai intrat tu la facultate, se dadea examen la 'Filo'?

Da, sigur ca am dat, l-am si picat, de prima data, erau trei probe - EN, FR, RO. Pe urma s-a scos RO.

Stiu ca la Bucuresti este altfel organizarea. Nu stiu daca nu cumva s-a schimbat si la Cluj.

Pe atunci, LMA-ul asta facea, pregatea traducatori.

Am folosit intentionat "Filologie clasica".

Edit: da, s-a schimbat, am verificat acum.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Selene, n-aveai cum folosi intentionat 'Filologie clasica' din simplul motiv ca LMA nu-i profil filologic. Deci celalalt profil nu-i nici clasic nici neclasic, e 'filologie' pur si simplu, iar 'filologie clasica' inseamna ce-am zis eu mai devreme.

Nu ma indoiesc ca participantii la discutie gasesc aceste lucruri fascinante, dar ma simt totusi obligata sa (re)infig cutitul in rana.

Daca nu mai merge faza cu traducerile, faci altceva. E nescuzabil sa ramai cu frigiderul gol numai pentru ca nu-ti place sa faci aia sau ailalta.

Mergi la inceput

Citat:

Selene, n-aveai cum folosi intentionat 'Filologie clasica' din simplul motiv ca LMA nu-i profil filologic. Deci celalalt profil nu-i nici clasic nici neclasic, e 'filologie' pur si simplu, iar 'filologie clasica' inseamna ce-am zis eu mai devreme.

Nu ma indoiesc ca participantii la discutie gasesc aceste lucruri fascinante, dar ma simt totusi obligata sa (re)infig cutitul in rana.

Daca nu mai merge faza cu traducerile, faci altceva. E nescuzabil sa ramai cu frigiderul gol numai pentru ca nu-ti place sa faci aia sau ailalta.

M-ai facut sa ma uit pe diploma de licenta. Scrie clar, negru pe galben: profil Filologie.

Edit: am folosit cuvantul "clasica" cu sensul nr. 4) din dictionarul electronic Litera-Nodex. Adica "obisnuita, traditionala".

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:

Am urmarit si eu subiectul din curiozitate...am mai vazut un subiect asemanator tot al tau Selene in care te plangeai ca nu iti ajung bani.

Te poticnesti de diploma aia desi toata lumea iti spune cat se poate de frumos si politicos ca e cazul sa te apuci de altceva.
Daca te plangi ca nu iti ajung bani pune'te pe treaba! Asta fac toti oamenii carora nu le ajung banii.
Noi avem un venit de 3000 de ron si cu toate astea am intrerupt cablul si l-am lasat pe mimim. Prefer in loc de desene sa-i ofer copilului meu o jucarie sau o haina de calitate. Net-ul e tot pe minim.
Cand am vazut ca tot nu putem traii decent cat ne-am chinui am pus problema cum sa facem. Si eu si sotul meu lucram la birou. F comod, cu un salariu mic dar fara batai de cap la stat.
Asa ca am spus ...intrerup eu CIC ..imi dau demisia si ma angajez la un cazino, la o agentie de turism etc oriunde se poate obtine niste bani mai multi sau isi i-a sotul -tot de la birou, tot decent- o alta slujba part time.
A gasit sotul la un prieten ce avea un sevice auto. Dupa munca se duce acolo. Uneori nu castiga mai nimic uneori merge mai bine. Dar e un venit suplimentar care ne ajuta enorm.
In fiecare seara ii pregatesc clorul cu care se spala pe maini pt ca dimineata urmatoare se duce la birou unde lucreaza cu publicul.

In vara asta ma gandeam ca daca tot m-am mai linistit cu bb... am trecut de primul an as putea de exp sa dau un anunt ca pot avea grija de un copil pe perioada verii cand gradinitele sunt inchise, acasa la mine. Cateva ore 2-3 cat e nevoie. Si asa la pranz stau in casa cu al meu. Dimineata pana la 11 sunt in spatele blocului in parc.
Din pacate a intervenit o dorinta a mea mai veche de a ne muta si a trebuit sa umblu mult.

Iti dau aceste exemple pt a iti arata ca nu conteaza ce lucrezi. Si eu si sotul meu am terminat o facultate si masterul la stat. Sotul ASE-ul si acum e pe post de ajutor de mecanic.
Nu e nimic umilitor in a munci si a avea un nivel de trai decent. Pt ca, copilului meu sa nu-i lipseasca nimic as fi in stare sa curat si scarile de la bloc!
E pwenibil sa stai cu o diploma in buzunar si cu frigiderul gol asteptand sa pice din cer!
Trezeste-te nu pica nimic!

Mergi la inceput

De unde am plecat si unde s-a ajuns...

Un singur lucru vroiam sa stiu: daca este in regula modul nostru de a ne administra banii, putini, mai multi, cati or fi.

Am aflat mai mult decat atat.

ela_04, atunci m-am plans. Acum iau fiecare zi asa cum vine. N-am stat degeaba nici in week-end si nici acum nu stau degeaba.

Citat:
Pt ca, copilului meu sa nu-i lipseasca nimic as fi in stare sa curat si scarile de la bloc!

Interesant exemplu... Exact asta am vrut eu sa fac, nici macar un asemenea anunt nu am gasit, cand am cautat - adica acum vreo luna.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Asta cam asa e...
Dar, daca te gandesti, este o legatura: eu, cand nu am bani, am tendinta sa tin, ca tine, tot felul de socoteli. Cand am bani, ma doare-n basca de calcule.
Deci, fa cumva sa ai bani multi, ca-ti trece de socotit la centima.
Vezi ca tot acolo ajungi?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:

Asta cam asa e...
Dar, daca te gandesti, este o legatura: eu, cand nu am bani, am tendinta sa tin, ca tine, tot felul de socoteli. Cand am bani, ma doare-n basca de calcule.
Deci, fa cumva sa ai bani multi, ca-ti trece de socotit la centima.
Vezi ca tot acolo ajungi?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Just, sa traiti!

(Multi? Cat de multi? :D)

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Citat:

Ti-am explicat care este diferenta dintre Filologie clasica si Limbi Moderne Aplicate. Nu esti prima persoana care se gandeste ca Facultatea de Litere = si profesor, si traducator, si meditator si mai stiu eu ce. [b][/purple][/url]

Ba exact asta inseamna. Nu exista Facultate de Litere unde NU SE FACE modulul pedagogic daca tu nu vrei sa-l faci.
Filologia clasica inseamna exact ce a scris Mihaelka.

Si de fapt, on topic, ce se dezbate de atatea pagini? Daca e normal sa ai banii la comun sau nu? Pai faci cum crezi de stiinta, mama draga, si te doare in 14 de ce zice cumnata, soacra, sefa etc.
Daca sefa ta iti datoreaza bani sau ai bani de luat de pe urma serviciilor oferite, ceri socoteala fara jena ca doar e munca ta.
Solutii de a castiga mai multi bani s-au oferit la toate topicurile de gen pe care le-ai deschis, Selene. Imi pare rau pentru problemele tale dar daca tu nu te zbati putin sa iesi din asta, nimeni nu o va face.

----------------------------------------------
mama de Alexa,minune vie, 23mai1997 si Sandra ingeras 4septembrie2004/august2007

O palma sau urlat la copil nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC ! NU EXISTA MOTIVATIE SI NICI SCUZA!

PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT PE CEI CARE AU ATATA NEVOIE AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11

Mergi la inceput