Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(71)
Raspunsuri - Pagina 18
zumzu spune:
madalina, ce bine imi pare ca i-ai trimis tu lui tunde, ca prea ma simteam cu musca pe caciula
reusesc sa il pun, dar nu pot sa il prind la spate, banda aia care se prinde pe spate, nu stiu nu oi avea eu mobilitate sufiecienta. si l-am largit la maxim (vorbesc de purtat copilul in fata binenteles
). am inercat si metoda 2 in crucis, dar tot imi vine ff greu.
Doloress spune:
Fericitelor care puteti sa dati terci la copii, la noi nu se poate si pace. Si e tare complicat asa. Dar AD am vrut, AD am cat cuprinde. Nimic nu mananca pasat, finuta mea mai manca o supa ceva acolo, asta nimic.
Lui Patrick ii combinam N legume si fructe, ma bucuram ca puteam eu sa cuprind tot felul de vitamine si minerale, cu asta e complicat rau ca nu mananca decat intreg si bucati mari. Si nu pot sa ii dau prea variat.
Pai se constipa rau, deci adio banana! Pai cum ii mai dau eu potasiu? Lui Patrick ii combinam banana cu pruna si cu ovaz, si uite asa contracaram efectul. Lui Kevin i-am dat odata banana, 5 zile n-a mai facut kk. Chiar daca 5 zile mai apoi nu i-am mai dat banana. Numai cand vede lingurita se iteste la mine si ma cearta, sigileaza buzele si gata.
Dar ma declar totusi multumita de ziua de ieri caci a inceput sa pape, bucati mari, stam cate 2 ore la o masa, neglijez pe bietul copil mare care se joaca si el cum poate singurel dar macar il vad si pe Kevin inghitind ceva. Ieri a papat brocoli, dovlecel, struguri si o nectarina. Strugurii i-am decojit eu de pielita si le-am scos samburii si au fost un succes monstru. A mancat un strugure intreg.
Azi am incercat carnita, a papat binisor, dar nu s-a omorat dupa ea. Si bineinteles nelipsita nectarina, ca asta ii place mult, dimineata.
V-am pupat fetelor, o taiem prin tara si apoi la munte, unde nu e net. Ne revedem peste o saptamana. Sa fiti cuminti, voi si buburuzele! 

zumzu spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui ocsanica80
zumzu eu nu am inceput munca, azi m-am gandit intruna ce naiba fac eu cand atunci, cine are grija de fata mea, offffffff este ingrozitor pentru mine momentul asta; macar daca as fi putut sa stau 2 ani ar fi fost altceva.... Roxana mami de Maria-Sofia |
sorry de confuzie
, dar nu era cineva pe aici care a inceput munca?n-am avut ce face si am umblat pe la alte topicuri si am dar peste unul despre o tragedie, cu fetita care a fost oparita la gradinita..asta mai imi lipsea acum
zumzu spune:
doloress, drum bun!
scuzati greserile de tastare, sunt cu ochii carpiti de somn, trezita de la 6
Doloress spune:
BLUE- asa face si Kevin, dar de pe la 4 luni. E un curios si jumate. De obicei il acopeream cu o paturica, acuma si-o smulge si pe aia de pe ochi. Greu in Romania unde se uita unii insistent tare, nu stiu unde sa ma ascund. Inutil sa-ti mai zic ca si acasa e chin, ca mai mereu e frate-su prin preajma care face vreo nebunie si Kevinul numai cu ochii dupa el. Insa e baiat gentil ca lasa tzatza cand are de uitat, Patrick se intorcea cu tot cu tzatza in gura, ca ziceam ca o sa ajung cu ele pana in pamant.
A propos de scutecele de bumbac, aici e cam complicat ca se usuca greu. Sarmele alor mei sunt puse undeva la umbra, in 2 zile mi se usuca! Asa ca sunt nevoita sa alternez la greu si cu scutece jetabile din pacate. Hehe, la mine acasa, in 2 ore sunt si spalate si uscate.
vasilasanita spune:
Intru si eu repede sa le spun la multi ani sarbatoritilor de 26.
Noi am stat saptamana asta la bunici, la tara. A fost tare bine, aer curat, ne am si bronzat. Am facut si zacusca si muraturi pentru iarna.
Duminica am fost la o nunta, am plecat la 10 seara, Stefan nu avea somn, am venit la 11 si l am adormit. Dupa nici 45 min s a trezit si urlete. Noi eram plecati. Am zis ca stam linistiti 3 ore ca daca i obosit nu se trezeste repede. In 4 minute am ajuns acasa. Are un planset puternic, de frica, teama. El nu doarme decat la san, nu vrea biberon sau suzeta. Ziua sta cu toata lumea dar noaptea e nenorocire daca se trezeste si eu nu s. Dupa ce am ajuns acasa si l am luat in brate a mai plans 5 min, nu se putea opri, din spaima. NU stiu cum sa procedez si cum o sa fac pe viitor, nu stiu cum o sa fie cum n o sa mai fie san. In sept mai avem o nunta la niste oameni tare dragi noua nu stiu ce o sa fac, in principiu nu cred ca o sa merg, indiferent cat de dragi mi or fi.
Dumnezeu ne-a binecuvantat cu Stefan (12.01.2011) !
blue_night spune:
Aaa, Zumzu, tu vorbesti de varianta gen rucsac in fata. Mie nu imi place varianta aia, mi se pare foarte incomoda. Ti-o recomand din inima pe cea cu bretelele in crucis la spate, o sa vezi ca sustinerea e mult mai buna si nu te mai dor umerii. Mai intai reglezi bretelele aproape de maxim larg (mai putin reglajul ala de pe umar, unde bretelele se unesc cu marsupiul, pe care eu il tin strans maxim ca sa stea copilul mai sus si nu umblu la el - dar asta depinde de inaltimea si conformatia ta). Apoi prinzi centura in talie si o strangi bine, pui copilul calare pe burta ta si tragi manduca pe spatele lui, sustii cu o mana spatele copilului cu tot cu manduca si cu cealalta dai o bretea pe spate si apoi o cauti cu mana prin spate pana dai de catarama. Daca breteaua e desfacuta aproape la maxim reusesti sa o gasesti imediat, daca e scurta e o adevarata echilibristica. Si dupa ce ai prins cu mana catarama o tragi si o prinzi la locul ei. In timp ce inca sustii copilul, cu mana cu care il tii (cu care ii cuprinzi spatele cum ar veni) apuci de partea de jos a prinderii (bareta scurta cum ar veni) si cu mana libera tragi de bareta neagra ca sa o scurtezi, cat poti. Apoi repeti operatiunea pentru a doua bareta, evident schimband mainile. La sfarsit eu ma asigur ca e copilul asezat pe centru si eventual mai strang/largesc baretele ca sa fie amandoua la fel si sa-mi fie comod. Secretul insa este ca de oricate ori umbli la barete sa sustii cu cealalta mana greutatea copilului. Daca faci asa se strang si se lasa foarte usor, daca incerci cu copilul cu greutatea in manduca, nu se misca nici moarte baretele alea.
Acuma nu stiu daca am reusit sa explic ca lumea sau nu, dar sper sa se inteleaga ceva
). Daca nu, imi fac "mea culpa" si o sa fac un filmulet
. Ca daca tot m-am oferit cu consultanta, macar sa fie completa, nu?
Pupici si sa-mi zici daca ti-a iesit! Cand o sa ai chef de exercitii, evident 
Anca, mamica fericita a Dianei Maria (02 ian 2011)
Copiii trebuie sa fie indulgenti cu adultii. (Antoine de Saint Exupery)
zumzu spune:
am inteles
, am vazut si filmulet parca pe youtube, in cartica...teoretic stiu, dar cand bebe se zbate si urla, mai greu.
O sa mai incerc oricum cand vor trece caldurile,practice makes perfect![]()
blue_night spune:
Doloress, acum fug sa dau un pupic pisoiului adormit ca sa-i multumesc ca nu trage si tata dupa ea cand se uita dupa diversi
. Ca la asta nu ma gandisem pana nu ai povestit tu. Si uite asa, de unde eram amarata ca nu mai merge bine cu alaptatul in public, acum sunt fericita ca macar imi lasa tatele la locul lor ![]()
Cu scutecele, nu poti sa mai intinzi si tu o sarma in plus undeva la soare? Ca pe langa ca se usuca mai repede, e si foarte recomandat soarele, scoate petele si functioneaza si ca un dezinfectant natural. Si mie mi-e groaza cand ma gandesc ca vine iarna si iar o sa fie umezeala afara si o sa trebuiasca sa le usuc in casa. Asta iarna n-am avut mari probleme ca foloseam mai mult bucatile alea subtiri de panza (scutecele traditionale) care se uscau imediat, dar acum cu scutecele astea performante cu sapte straturi o sa o incurcam rau...
Drum bun si linistit iti doresc! Si pupici flacailor tai!
Anca, mamica fericita a Dianei Maria (02 ian 2011)
Copiii trebuie sa fie indulgenti cu adultii. (Antoine de Saint Exupery)
roxx26 spune:
Hey!
Eu tot la tortul ala mesteresc, l-am dat gata cam 75%![]()
Of, vecinica LORI, ce tranta luasi... ia d-aci un
maaare sa treaca!(stii reclama aia cu nu stiu cat la suta din accidente se intampla in casa? stai afara...)
ZUMZU, da-mi un PM cu ce vrei sa faci la blog, poate reusesc sa te ajut. Auzi, madam de la kineto nu a observat ca cel mic tinea talpa nu stiu cum? Ca pe mine m-a terorizat cu treaba asta...
ADRYIII, juma de tort ca e un tort complex, cu mai multe etape
Ma bucur ca iti place blogul, te mai asteptam!
ANDRI, pupici pt pitica bolnavioara! Ca tot ziceam de roseola infantum...
MADA, ce tare ai fost cu pinguinul

Drum bun si distractie placuta la mare!!!
TUNDE, Catalina sta cuminte la san cand e f obosita, in general seara. In rest, se rasuceste si ea in toate directiile. Si da, baga si un degetel pe langa
OCSANICA, multumim!
_
Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011
Scrisoare pentru Catalina

Maria-Sofia