Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(70)
Raspunsuri - Pagina 7
anka-maria spune:
Neata!
Mai, care m-ati injurat? Lori
? Bubu a inceput de cateva zile sa insiste sa ma "ajute" cu lingurita. Aoileu! o duce intoarsa la gura si se supara ca nu are nika in ea la sfarsit
. Daca am ghinionul sa-l manance vreo parte a corpului, se scarpina cu lingurita...cu mancare in ea. Pot sa ma razgandesc?
nu mai vreau copil curios... Am mai incercat cu autodive si e muuuult mai receptiv, a supt dintr-o bucata de piersica, in fine, cu totul alta atitudine decat acum o luna! beleaua e ca tot nu accepta bucati mari, cum simte ceva in gura cum se ineaca si apoi vomita ce-a mancat. Mai asteptam...
In rest toate bune. Se ridica singur in picioare apucandu-se de orice, inclusiv de piciorul meu, picioarele mesei, usa, canapea, etc.
Acum mai nou merge pe langa ele tinandu-se numai cu o mana.
Nu stiu ce l-a apucat, a fost un bleg pana la 5 luni, nu vroia sa-si miste curul deloc. Si dintr-o data in 2 sapt. l-a pocnit o efervescenta!
Ieri a mers toata sufrageria tinut de manute de mami si tati. I-a crapat sufletul de fericire, chiuia ca nebunul.
Apropo de chiuit, am capul calindar. Oameni buni, baga asta mic niste chiote de-mi vine sa ma duuuuc in pustiu. Toata ziua!!! nu plansete, ci tipete, asa ascutite si luuungi...si apoi il umfla rasul...
Sfat: luati-va jumperoo, care puteti. Io ii datorez putinele momente de libertate din zi.
I-am luat un gard special sa-i facem un tarc mai mare. De cand se deplaseaza e imposibil sa-l mai las in tarcul de 1x1m. Se ridica la margine si plange "mmmmmammmmmammmma" sa vin sa-l iau de acolo. Daca ma vede intinde o manuta spre mine, cu cealalta se tine in continuare de margine sa nu cumva sa cada din post si se tanguie....
Gardul asta nou incercuie o suprafata de 6m2, sper sa fie de ajuns.
In alta ordine de idei, care fusasi la Ranca? Io-s fata de la Novaci, adicatelea fix de sub Ranca. N-am mai ajuns pe acolo de 2 ani
, mi-e asa de dor...
Inca una si ma duc. Io am un puzzle de pus pe jos. Ce ziceati voi de vopsele toxice??? ca m-am dus sa mai cumpar bucati ca deja asta era depasit si tanti aia mi-a zis ca n-or sa mai aibe prea curand
. Sper ca nu din cauza de vopsea toxica. Care-i povestea, ca io n-am auzit nika?
mirela2 spune:
cafea are careva?
neata si din Vitan
motanii
ca s au trezit iar cu noaptea n cap de parca s ar duce la sapa
cum se trezesc sunt in picioare la gard si dai vorba, ce sa mai dorm
trancane pana tre sa ma ridic la ei, ca de nu e jale
ii mai pacalesc sa stea macar juma de ora in patut, dar nu mai mult ca se pun pe urlat, Razvi trage plans din ala cu lacrimi si mai zicesi cate un meeeee, asta e un fel de mama ia ma de aici
intinde mainile si cand ma apropii de patut se agata de mine si incepe sa rada
atat trebe ca se pune si frasu pe urlat, de gelozie, ca sa l iau si pe el in brate.....doi pe o baba si aia slaba (numa ca io s grasa
)
in duc in sufra pe covor, dar in loc sa stea la jucarii ei o zbughesc in 4 labe la tv si ridica numai ei stiu cum si dai palme la tv, de acolo se pun in cur si trag de cabluri
ma tot gandesc cum sa le maschez si pe unde sa le mai bag
la masa alt balamuc, le e foame, dar ii apuca ba frecatul la ochi ba bagatul mainilor in gura
copii mei au devenit niste mamosi, cum ma vad repede dupa masa, sper sa nu stea agatati de poalele mele pana la 18 ani
pup fetelor si mai dati si pe acasa
mami cu motaneii
Razvan si
Robert (26.12.2010) si mami de Vlad (12.12.1999) 
colacei de inot pentru bebelusi
madalina_m spune:
Buna fetele! Am revenit si noi si am intrat sa fac prezenta.
Tunde am primit coletul si imi plac mult produsele.
Acu am vazut ca ai scris Ca au mai primit si altele. Ma mai gandesc pana marti daca sa ma mai bag la Ceva sau nu. Mai las produse si la fetele care nu au luat inca. ![]()
Ti-a trimis Zumzu cartofi dulci?

Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica
madalina_m spune:
Gata! Am terminat de citit.
Zumzu - bafta multa cu deplasarea, operatia, decontarea!
Tunde - te pot ajuta si eu cu cartofii
Gabiu - sanatate multa!!!
Catalina - si eu ma gandeam cum e mai bine in camera de bebe, cu sau fara covor/mocheta. Nu am ajuns la nicio concluzie pt ca nu are camera lui
. Ma gandeam doar ipotetic.
Eu nu mai reusesc sa duc copilul in wrap. Are 9,370 kg (cantarit aseara) si ma dor salele din primele 10 min. I-am zis ca pana o merge pe picioarele lui sa stea cuminte in carucior.
Am inceput sa ma uit dupa scaun de masina 9-36 kg. Recomandari?

Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica
madalina_m spune:
Pana cand se foloseste scaunul de masa? Eu am primit unul de la o prietena pe care il folosesc de o luna dar e cam rapciugos. Acum nu stiu ce sa fac ... Daca se foloseste inca cativa ani de acum in colo (2-3) i-as lua altul, daca la 1 an, sa zicem, nu il mai folosim nu as mai da banii pe el.
Mi-a placut mult unul de la Inglesina dar e vreo 6-7 mil.
Deasemeneanam vazut unele gen Stokke (din lemn in forma de Z) pe care scrie 'peste 1 an'.

madalina_m spune:
Din cate stiu eu, ZIKI, dupa ce isi termina pelerinajul prin tara se ducea la Angi. Poate stie Angi mai multe.

Doloress spune:
Kevinul nu vrea sa pape mai nimic, decat biscuiti cu orez. Vrea bucati intregi dar cine are timp sa stea cu el, ca nu prea poate tine in mana. SI oricum, nu vrea deloc legume, numai nectarine si banane. Of ca m-a capiat. Pe de alta parte Patrickul papa de rupe, caci a renuntat la biberon.
Dar ma enerveaza ca papa numai prostii pe aici, deja ma doare ficatul, stomacul si nu stiu cum sa-i fac sa inteleaga pe ai mei ca legumele fierte sau salatele nu sunt otrava. Cred ca nu mai pun gura pe carne si pe ulei vreo 5 luni cand ma intorc acasa.
MADALINA- eu am folosit scaunul pana pe la 18 luni, de atunci n-a mai vrut. I-am luat unul care se pune pe scaunul normal, sa stea cu noi la masa, n-a vrut nici in ala. Ii luasem deja masuta si scaunele mici pentru el si stia sa se aseze si manca acolo, la separeu. Dar al meu a fost asa mai sensibil mai mereu. La masa mare s-a putut aseza pe la vreo 2 ani jumate, pana atunci era totusi prea mic.
Ieri la petrecere erau 14 copii care se jucau de crapau matzele. Al meu statea pe bancuta cu babele si se uita la ei si clatina din cap ca e prea mare nebuneala. Asta dupa ce i-a admonestat pe toti ca sar prea tare in cortul gonflabil si o sa-l strice. Apoi s-a dus sa caute gazda sa-i parasca. Toate babele l-au laudat ca e cel mai cuminte copil. Eu muream de ciuda ca toti erau in picioarele goale si alergau ca nebunii numai al meu statea la masa si-si numara niste bani intr-o pusculita. Sper macar Kevinul sa semene cu mine, sa fie un copil neastamparat. ![]()
Doloress spune:
ANKA uite aici o stire despre covorasele astea, a fost acum ceva timp. Oricum prea sanatoase nu sunt ele, la cum miros.
http://stirileprotv.ro/stiri/social/atentie-parinti-covorasele-puzzle-interzise-in-belgia-sunt-cancerigene.html
Eu i-am luat necolorate, nu miros a nimic. Dar are si un set mic colorate, cu care se joaca din cand in cand. Totul e sa fii atenta sa nu le bage in gura sa le roada, banuiesc ca asta ar fi mai nociv.
madalina_m spune:
Am incercat sa mai bag niste somn dar nu merge ... Sunt prea obosita. Asta noapte am fost la o nunta, socrela e dincolo cu Razvan asa ca mai bag niste forumeala.
Vasilasanita, Razvan transpira tare la cap seara dupa baie si bibe. Nu mi-am pus prea multe intrebari despre asta
Doloress, ti-am urmat sfatul si ieri i-am luat piciului cadou de ziua lui o carte cu fabule. Tot rasfoind eu cartile pt copii de la raion, am dat de un cartoi cu povesti de Anderssen. Zic 'ce tare, cat imi placeau ...' Ce credeti, erau vreo 25-30 povesti in carte si niciuna mai lunga de 3 pagini. Pe vremea noastra nu erau mai lungi povestile sau nu imi mai aduc eu aminte? Intre 'a fost odata' si 'si au trait fericiti ..:' sunt vreo 3-4 paragrafe. O fi acum secolul vitezei dar nu se mai intelege nimic din povestile astea.

madalina_m spune:
Mie imi place forumul asta pentru ca de multe ori suntem pe aceeasi lungime de unda. Si eu sapt trecuta mi-am pus aceeasi intrebare ca si Lucia. Ce facem sa nu ni se tavaleasca copiii pe jos?
Am fost la munte cu o prietena, cu sotul ei si cu fetita de 4 ani. Uneori fetita era dulce-dulce alteori imi venea sa imi iau campii ca sa nu ii zic eu ceva, ca nu era treaba mea. Parintii mergeau exact pe principiul 'drepturi egale pt toata lumea'. Copilul facea numai ce vroia el. Si eu mi-am propus sa nu stau numai cu gura pe copil, sa ii las libertate, dar trebuie sa stie sa si asculte de parinte. Sa il mai creada si pe cuvant cand ii zice ceva nu sa ii zici 'daca faci asta te doare' dar el sa faca si, evident sa il doara. Adica, ok, o face o data, de 2 ori dar de fiecare data? Si cand se lovea facea crize, cu tavaleli, de ciuda ca a avut maica-sa dreptate. O saptamana a mancat numai biscuiti, ciocolata si paine -ca numai asta a vrut - la ce ore a vrut.'ea nu statea niciodata la masa. Toata ziua mergea laptopul pe desene dar si TV-ul trebuia dat tot pe desene ca isi mai arunca si acolo cate un ochi - nu puteam sa ne uitam la nimic altceva. Discutiile erau ceva de genul: ea: "vreau inghetata" (dupa ce tocmai o terminase si magazin era destul de departe); maica-sa "tocmai ai terminat inghetata, maine mai manaci" ea:"nu, nu, eu mai vreau acum" mama:"nu mai avem, ai mancat-o pe toata" ea:"dar eu mai vreau" maica-sa:"dar magazinul e departe" ea:"dar eu vreau!" Nu ii facea pe plac tot timpul, ca e femeie cu capul pe umeri, dar pe mine ma enerva tot dialogul asta. De ce nu pricepea din prima ca nu se poate? Eu una nu am avut niciodata astfel de discutii interminanbile cu ai mei.
Si inca ceva - am vazut si la prietena asta dar si la altele - sa inveti copilul ca e cel mai bun din lumea. Afirmatii de genul: eu sunt cea mai frumoasa, desteapta, cuminte ... Sunt un geniu!" Da, e bine sa aiba o parere buna despre ea, dar cand iese in lume si vede, probabil, ca nu e cea mai ... ce se intampla? Nu am citit inca nimic despre psihologia copilului dar o voi face ca sunt complet pe dinafara.