Fulgusorii de nov.dec2009{15*}

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitza35 spune:

magda,deja stii...ai 2 copii minunati...rares e un dulce iar iarina e o adevarata domnisoara (mi-a parut inaltuta bine...)
va doresc ca urmatoarele drumuri in Germania sa fie excluusiv pt relaxare ....

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdaz_ina spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabitza35
magda,deja stii...ai 2 copii minunati...rares e un dulce iar iarina e o adevarata domnisoara (mi-a parut inaltuta bine...)
va doresc ca urmatoarele drumuri in Germania sa fie excluusiv pt relaxare ....

Multumim pentru urare !
Iarina are 124 cm, are 5 ani si jumatate dar la hainute mergem pe 7-8 ani.
Nu ca nu ar avea cu cine sa semene...

rares - clipe in spirala norocului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

buna ziua la amiaza,
wow imi place ce vad....si sa citesc mai ales

lady apartamentul l-am vazut sigur, doar noi l-am ales, ii suuuperb si pe deasupra poarta si numele meu...,,apartament Adriana'' se numeste...
mobila o facem la comanda, inca nu m-am hotarat 100% la tot, dar mai am timp
succes la operatiunea olita
mummy nasol cu familia....sper sa se aseze toate la locul lor
deci fiutau asta ii bestial......mie nu-mi vine sa cred ce scoate pe gurita ...i-auzi ce sa mai astepte .....ffff tare
magda ma bucur ffff mult pt Rares, nici nu ma asteptam la altceva...
vias nu am poze din noua casuta ca inca nu am primit cheile...abia acum pleaca dosarul nostru la Fond, deci mai dureaza vrea 2-3 sapt...
suna bine pastele cu parmezan...o sa le incerc

operatiunea olita: esec total...o saptamana a stat fara scutec si nici un progres...face peste tot, kk, pisu, nu are nici o jena...cateodata imi spune dupa ce face...azi s-a racorit bine si i-am pus scutecul inapoi...o sa mai incercam la primavara....aste este
am spalat/sters/curatat ca bezmetica o gramada de haine si tot degeaba....na, macar s-a aerisit copilu printre picioare si am economisit scutece

vorbit: spune cuvinte, nu f multe si nici f corect...la el propozitiile suna cam asa: ,,nana, vuvu aia acoio us'', ,,nana, bum-bum batalii acoio''.....si in traducere (nana ii oricine pe care striga sau de la care vrea ceva): nana, catelu ala acolo sus si nana, masina cu butelii ii acolo....

mancarica: eu gatesc cam tot aceleasi lucruri, el papa orice
azi de ex a papat supica de oua la pranz si cand se trezeste papa cartofi frantuzesti...ieri a fost cus-cus cu tocanita de ficatel, maine probabil spanac...nu gatesc nimic deosebit, mancare ,traditionala'
Adriana, mamica pufarinului David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

A_driana si care e reteta la supa de ou???
sunt curioasa...

La noi a venit toamna deja peste tot frunze uscate pe care le duce vantul de colo-colo... bate vantul destul de tare..offfff..ce repede a trecut vara asta

inca nu stiu ce sa-i fac lui JR de manacare pentru dupa somnic ..ceva idei???

Mamica lui JR

Mergi la inceput

reteta de supa de oua, cum o fac eu, mai light
pun ulei, boia, faina....ca un rantas, dar nu-l calesc....il fac asa sa fie ca o smantana mai subtire....sare, condimente...pun la fiert, intre timp bat ouale (2-3 depinde cat vrei), le bat cu furculita pana se amesteca...cand fierbe supa le torn in oala, dar incet si amestec repede cu lingura de lemn, sa nu ramana ,zdrente' prea mari....apoi pun smantana si gata
se poate lasa si cate-un ou intreg...eu cateodata lasa cateodata nu...
asta-i supa din aia rapida de 5 min, cand n-ai timp si chef sa faci altceva ...sau n-ai multe prin frigider
pe net gasesti o gramada de retete mai ,concentrate' dar eu asa o fac

Mergi la inceput

multumesc mult pt reteta..e bine de stiut..ca eu tare lenesa mai sunt

Mamica lui JR

Mergi la inceput

'seara buna,
vad ca bate vantu pe aici

David ieri a varsat de vreo 5 ori, nu stiu de ce, am sunat pediatra, a zis sa-i dau saruri de rehidratare si daca nu-si revine sa mergem la spital...azi l-am tinut pe regim si de ieri n-a mai varsat....febra nu, diaree nu, stare generala buna, doar varsaturi in jet.....
sper ca atat sa fi fost ,episodul' si sa nu mai aiba nimic

va pup
noapte buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdaz_ina spune:

Ne "laudam" si noi cu prima raceala din sezonul 2011-2012. Desi de data aceasta am fost hotarata sa incep cura de imunizare la ambii pitici de la 1 septembrie, Rares a reusit sa faca rosu in gat cu febra in ultima saptamana din august. A avut o febra destul de incapatanata, de 2-3 zile, cu Panadol la 6 ore in primele 36 de ore, desi a primit antibiotic imediat dupa ce a facut febra prima data. Nu i-am mai luat temperatura dupa confirmarea diagnosticului pentru ca nu i se pare deloc amuzanta procedura si nu am vrut sa il agit si mai tare. De asemenea, am fost multumita ca Panadolul are efect 6 ore si nu a fost nevoie de alt antitermic. Totusi, dupa palmele si talpile reci asociate cu fruntea si torsul fierbinte banuiesc ca a fost febra de peste 39 grade. A doua zi a facut afte si astfel 2-3 zile abia a putut sa bea apa, nu mai vorbesc de mancare. Desi am inceput si tratamentul pentru afte ma speriasem ca nu poate manca, ca se si deshidrateaza, ma gandeam cate zile poate rezista fara mancare el, care si asa este slabut; in plus ma speria si cum i se umflau buzele noaptea de ma duceau cu gandul la o alergie la antibiotic.
Din fericire, dupa 4 zile atat antibioticul cat si glicerina cu stamicina si-au facut efectul asa ca am scapat de febra si a inceput sa manace cu spor, pe stilul "recuperare", stil pe care il pastreaza inca.
Acum sunt bucuroasa ca aftele au trecut dupa 3 zile si ca nu a fost nevoie de al dolea flacon de antibiotic. Am inceput cura de imunizare de la 1 septembrie iar saptamana aceasta sper sa facem vaccinul de la 4 luni care cuprinde si doza de antihepatita de la 2 luni.
Datorita picaturilor de vitamina C pe care i le-am strecurat pentru afte in medicamentele lui cardio acum avem ceva dificultati in administrare medicatiei insa am renuntat la vitamina C si sper ca in curand totul va reveni la normal. Nici glicerina nu o mai vrea pe suzeta insa ma bucur ca a trecut faza acuta a aftelor si sper ca restul se va rezolva si fara tratament.

In aceasta perioada am avut si controlul cardiologic din Germania si ma bucur ca tratamentul nu a interferat in niciun fel cu cele doua zile petrecute pe drum.
Mi-a placut medicul cardiolog care a zambit tot timpul si s-a jucat cu Rares la consultul de dinainte de ecografie. Nici de data aceasta nu a mai fost nevoie sa fie sedat la eco, chiar daca a fost "naughty boy" a fost totusi "much better than crying".
Pe de alta parte, tot cu zambetul pe buze, cardiologul ne-a explicat ca Rares este bine, la fel de bine ca data trecuta, maximul posibil de bine pentru diagnosticul lui. Ne-a explicat ca invinetirea buzelor atunci cand ii este frig este normala iar ocazionalele stari de oboseala si alte invinetiri ale buzelor fac parte din boala lui si nu au cum sa dispara total asa cum nu vor disparea nici ingrosarea ventriculului drept si nici insuficienta cardiaca pulmonara atata timp cat el nu are valva pulmonara. Starea lui actuala este buna asa cum este ea, ventriculul nu este inca atat de afectat incat sa se impuna acum un implant de valva pulmonara, stentul de pe ramul drept al arterei pulmonare este functional, circulatia colaterala este cel mai probabil o urmare a primelor operatii.
Cu aceasta ocazie mi s-a mai spulberat o iluzie caci eu speram ca ventriculul va reveni la normal si nu va mai avea nevoie de medicatie (desi data trecuta chirurgul mi-a explicat destul de clar ca prin montarea stentului si inchiderea shuntului se spera ca ingrosarea ventriculului sa fie mai lenta... nu a fost vorba de revenirea la normal a ventriculului ci doar de incetinirea ingrosarii lui in continuare).
Insuficienta cardiaca impune insa atat mentinerea medicatiei cat si revenirea la control dupa 3 luni.
Partea buna este ca va fi atent monitorizat si astfel se vor putea face la timp interventiile necesare care sa ii asigure o viata cat mai aproape de normal.

De asemenea, ne laudam cu inaltimea si greuatea masurate in Germania: peste 85 cm si peste 10500 gr; desi la masuratorile de acasa este sub 85 cm si mai degraba doar putin peste 10 kg. Vom vedea la 22 de luni cum mai stam.
Ne mai laudam ca progresam la urcatul/coboratul de pe bordurile mici si mai noi, medii. Face progrese si in privinta echilibrului la mers, uneori indoaie putin genunchii cand alearga.
Chiar daca inca nu vorbim ne laudam cu limbajul pasiv si in mod exceptional au aparut vagi tendinte de a spune cate un cuvant din 2 silabe la momentul potrivit. Din experienta stiu insa ca mai este cale luuunga pana la primele cuvinte, fiecare nou progres a necesitat intotdeauna mult timp si rabdare.
Se vad insa clar progrese in corectarea viciului de mers, tine piciorusele tot mai des in mod corect si tot mai rar cu talpile indreptate spre exterior.
De asemenea, este tot mai vesel, se joaca atat singur cat si cu surioara, ne cheama si ne indeamna si pe noi la joaca, ne ia de mana sa mergem unde vrea el si ne arata cum sa ne jucam impreuna.

Multi pentru mamici si pitici !

rares - clipe in spirala norocului

Mergi la inceput

buna ziua dragelor

Magda meriti un sarut imens pentru cum esti, esti o foarte mare dragalasa, cu niste copilasi extraordinari si imi place de mor felul tau de a fii si starea pe care o emani. Ma bucur enspus de mult pentru rezultatul din Germania. si de 100000*

In rest?????? nimeni nu vine sa mai spuna nimic?
Noi ne pregatim iar de plecat in plimbari abia astept..
Asa ca de maine pana ...nu stiu cand" voi fii in Bucuresti la prietena mea, care are copil de aceeasi varsta cu JR al meu
Acum piciulica doarme, am pus de o tarta cu prune si de un salau pt pici si citesc putin pe net una, alta...

Aseara am fost cu sotul, soacra si JR la concert "Ovidiu Lipan Tandarica" si "10 prajini" a fost atat de frumos incat la plecare am plans...

acum ma duc prin bucatarie putin, va pup!

Mamica lui JR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Magda, cate un si o imbratisare si de la noi.

A_driana, sper ca intre timp cel mic e si el mai bine.

Am revenit destul de scurt, ca sa nu ma dati disparuta chiar de tot. In continuare nu am o stare de spirit prea grozava, mereu cand zic ca acum ies la liman se mai intampla cate un lucru mai minor sau mai marisor care ma arunca la loc in butoi...

Am fost plecati cu totii intr-o scurta vacanta de cateva zile la sfarsitul lui august, nu am avut timp sa descarc poze.
Fetele sunt in general bine. Diana incepe maine scoala- cand a auzit ca de anul asta va avea teme si i se vor da note mi-a spus ca ea vrea sa "quit school". Sophia inca nu face la olita, dar nici nu m-am ocupat de asta. De vorbit vorbeste in continuare mult pe limba ei, insa mai spune si cate ceva cu sens. A inceput sa si numere in engleza, dar nu o face in ordine. Ii ies acum si ei caninii, din care cauza e putin mai agitata si mai nervoasa.
Eu voi avea inca si mai putin timp disponibil pentru mine pentru ca reincep si eu scoala. Mai am 4 examene ca sa-mi iau autorizarea, iar primul deja l-am programat in primavara. O sa trebuiasca sa incep prin a recapitula din materiile facute in anii trecuti (asta pentru ca am facut o pauza lunga, de 4 ani, de la accident incoace), iar din decembrie voi avea si teme.

Cam astea sunt noutatile noastre.
toata lumea.

Mergi la inceput