Prietene la bine si la greu - 131
Raspunsuri - Pagina 18
raluci_b spune:
Neatza,
Stiam eu ca ieri am ratat ceva, FDaniela La Multi ani sanatosi voiosi
Raluca, viitoare mama de doi cucuieti, Remus Andrei(8 nov '09) si 23+cu
laurairina13 spune:
Si daca tot se poarta cu sarbatoritul de a doua zi, cu scuzele de rigoare:
La multi ani fericiti, FDaniela!!
ps. Raluci , matale ar fi bine sa ne tragi de coate cumva poimaine, sa nu te uitam si pe tine, eventual lasi o tratatie mareee de dimineata
Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009) si 37+ Dragos Stefan
Firefly's shop
BLOGUL MEU
raluci_b spune:
Citat: |
citat din mesajul lui laurairina13 Si daca tot se poarta cu sarbatoritul de a doua zi, cu scuzele de rigoare: La multi ani fericiti, FDaniela!! ps. Raluci , matale ar fi bine sa ne tragi de coate cumva poimaine, sa nu te uitam si pe tine, eventual lasi o tratatie mareee de dimineata Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009) si 37+ Dragos Stefan Firefly's shop BLOGUL MEU |
daca apuc sa las va las, dar nu-i bai stiu ca ma iubiti
Raluca, viitoare mama de doi cucuieti, Remus Andrei(8 nov '09) si 23+cu
monis5 spune:
neata
Am vrut sa intru dimineata sa fac cafeaua, dar m-am luat cu treaba si abia acu am 5 min pt forum.
Vroiam sa va intreb ce le mai dati piticilor de mancare ca eu sunt cam in pana de idei.
Pana atunci sa va zic ce am facut eu azi: clatite cu banane dupa o reteta de pe net, nu i-am mai facut niciodata pana acum, a mancat destul de bine ca erau dulci, v-o las si voua poate va ajuta intr-o zi cu pana de idei. Si am facut si un suc din jumate de pahar de mure, o felie de pepene galben, 3 caise si un grep; cand ne-a vazut band pe noi, hop si el la pahar.
Clatite cu banana
Pentru 4 clatite aveti nevoie de:
jumatate de banana mare zdrobita bine cu furculita (sau o banana mica)
1 ou de tara
40-45 g faina de hrisca integrala (eu am pus doua linguri nu f pline)
1 lingura ulei de cocos (n-am avut si am pus 1 lingura de ulei de palmier)
bicarbonat de sodiu, cam cat prindeti cu doua degete
Amestecati bine toate ingredientele si coaceti clatitele intr-o tigaie antiaderenta.
Angi sa va fie de bine vacanta!
Despre dinti cred ca cel mai bine intrebi ori un dentist sau si mai bine un ortodont. Dar cred ca e devreme tare sa estimezi cum vor sta dintii in gura copilului (are canini?), pentru ca la dentitia asta sunt 4 incisivi, 2 canini si 2 masele (+ inca 2 care vor iesi), iar la aia definitiva vor fi 4 incisivi, 2 canini, 4 premolari, 4 molari si 2 molari de minte in final. Asa ca ei se vor aseza altfel pe maxilar (care si el intre timp creste etc).
FDANIELA!
Monis, mama de Piticutz Santiago (02.11.2009)
douradoudou spune:
la multi ani, fdaniela
buna diiminetzul..vroiam sa va intreb daca mai stiti retete cu hrisca |(pt bb de 9 luni)..am luat si nu stiu ce sa fac cu ea..parca andre stia mai multe,so help please
bub u all
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
many_bani spune:
Si eu repede pana sa plec, vreau sa-i spun lui Angi ca am vazut sapt. asta pe Antena 2, la Traieste sanatos, o emisiune in care era invitat un ortodent si care spunea ca este bine ca la dintii de lapte exista spatii si ca nu se pune problema de aparat. Este bine ptr. ca dintii de os sunt mai mari si in felul asta au unde sa creasca fara a fi strambi. Nu am vazut toata emisiunea, dar daca vrei cauta la ei si poate gasesti, cred ca era miercuri.
Gata fug, w-e placut
laurairina13 spune:
Alexa, eu nu stiu retete cu hrisca, de altfel nici nu stiu ce gust are ea Anul trecut pe vremea asta si mandra mea tot 9 luni avea, si tare ma chinui sa imi aduc aminte ce manca ea la varsta asta...daca mancaScurta e memoria asta, parca vad ca la Dragos habar nu am cum sa ii fac diversificarea..am uitat de la mana pan' la gura.
Si daca tot astept sa se fiarba ciorbita de perisoare (Monis asta ii meniul astazi), sa mai postez cate ceva la alt subiect interesant tratat de Dolto:
"Este important pentru un copil de trei ani sa manance la ore fixe?" -aici discuta cazul unui copilas de 3 anisori, dar putem si noi lejer sa ne raportam, mai ales ca acum piticii nostrii mananca si mai putin
"- raspunsul este- nu e deloc important. Important e ca mesele sa aiba loc intr-o atmosfera placuta.
- daca ii e foame, sa manance, daca nu ii e foame parintii sa ii spuna 'ai dreptate, daca nu iti e foame, nu mananci'-de altfel poate ca nu vrea sa manance pt ca vrea sa se joace in loc.
- faptul ca mananca la o masa mai putin si la alta mai mult nu are importanta
- dupa cum se stie a manca la ore regulate e un obicei aparut mai tarziu, acest lucru nu e deloc necesar inainte de intrarea copilului in viata sociala ( aici nu prea stiu cum se poate discuta tinand cont ca deja din toamna multi dintre fulgusorii nostri merg deja la gradi, deci vor avea viata sociala, vor trebui sa manance la ore fixe..)
- abia in jur de sapte ani el isi regleaza programul in privinta meselor si a altor cerinte;
- e foarte bine daca un copil se adapteaza meselor regulate, dar daca nu poate sa manance doar cand ii e foame si atunci ceva usor, un copil nu ajunge niciodata sa moara de foame;
- este important pentru toti, inclusiv pentru parinti ca masa sa fie ceva placut;
- la trei ani mesele preferate de copil sunt in general micul dejun si gustarea de dupa-amiaza, seara mananca foarte putin, parintii sa nu faca un caz din asta."
Cam astea zice Dolto, recunosc ca eu prefer sa stiu ca Amalia are mese regulate si mananca cat de cat la mesele respective, dar na..pentru mamicile care inca mai sufera ca nu a mancat cupilu' cum trebuie la o masa (ma mai incadrez si eu), sau a sarit peste, macar e o 'alinare' ca e ceva perfect normal
Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009) si 37+ Dragos Stefan
Firefly's shop
BLOGUL MEU
smaranditza spune:
Ioi, ma ustura ochii de zici ca am nisip in ei; sunt chiauna de somn. Abia s-au potolit urletele. Nici nu mai stiam cum e sa "aud linistea".
doura, chiar ieri si alaltaieri a mancat Timi hrisca. Lui ii place cel mai mult facuta ca si orezul - cu legume, ca garnitura pt carnita de pui.
Acum...la noua luni...poti sa pui doar putin morcov si pastarnac (fara ceapa si rosii), fierbi si amesteci cu carnita de pui pasata.
Sper ca am fost cat de cat coerenta... ca sunt zombie rau...de a trebuit sa ii repet sotului la telefon de 3 ori o propozitie ca sa inteleaga ce ii spun.
Mami de Timi nazdravan si micuta Dora pisicuta
Ancutza_Bro spune:
salut
fetili, multam fain pt aprecieri legate de noul look , va pup pe toate
Cristina_boc la greci plecam pe 31 august, pe 1 sept ne cazam
Monis de ce zici ca nu vei mai lasa parul sa creasca? eu una o sa mai astept vreo 2 ani pana ma tund iar asa scurt
cu pasaportul am rezolvat oarecum, mai trebuie doar sa mergem luni sa-l ridicam
trenul ala chiar merge, l-am pozat din mers (si noi si trenul )
Lyly ma bucur ca mai bagi nasucul pe-aici, ce face Alex?
Lumi spor la amenajat in continuare, sunt convinsa ca o sa fie mult mai placut cu Richard alaturi...pupam pisicoasa perfecta
Licu a facut si fii'mea niste gesturi de'astea de zvarcolit, tras din mana mea pe strada si aruncat in fund pe trotuar...m-am speriat...nici nu stiam cum sa reactionez...am luat-o in brate si pana la urma s-a calmat...sper sa nu se repete ca se uita lumea la noi ca la urs
mi-e dor de Andre...multumesc pt comentarii, de ce nu mai ai poze pe contul "mami de Chiara"? ...hai mai zi o vorba , te roooggg !
maaii fetelor, eu cand am zis ca Sabi vorbeste mai mult m-am luat in ras ... zice doar cate un sunet din cuvinte: ex: sapunul este "pu" , pisica este "pis", pipi este "pi", pepene este "pe" and so on ... am ramas tot la mama, nani, caca (dar nu se refera nicidecum la ce are in pampers), baie si apa...in rest, pe limba ei bombane de zor
Monis si Sabina facea asa urat cand gasea "bastonul" ala cu apa si sapun (ca din ala a primit de la nana'sa intr-o zi, nu recipient mic ), i l-am ascuns si mereu il gasea si mi-l aducea sa-i fac baloane, apoi vroia ea sa faca si pt ca nu reusea se punea pe plans ...de fiecare data ! l-am aruncat pana la urma
Angi nice to see you
FDaniela...ne mai citesti?
Anca, mami de Sabina Ioana (03 nov 2009)
Lumi_Richard spune:
Cum am cam terminat treburile, am si momente de respiro, finally!
Pisicel doarme- a mers la ea in patut si a adormit,si eu ma delectez cu postarile voastre.
Licu,multumim de informatii.
Eu nu sunt in totalitate de acord cu Dolto...in privinta meselor,cred ca trebuie de pe acum sa incercam sa-i invatam sa manance la anumite ore(aici nu zic ca in fiecare zi la ora "x" ne asezam la masa). De exemplu,la noi pranzul este pe la 12:30-14,in functie de ora de trezire, de cat/la cat a mancat micul dejun, daca cere ea, si in functie de cat de obosita este.
Cu "ai dreptate,daca nu iti este foame,nu mananci" nu prea sunt de acord... In timp, copilul trebuie sa invete ca sunt momente cand trebuie sa lase joaca pt a se aseza la masa- si asta este important pt intreaga familie,copilul fiind parte a ei. In privinta cantitatii sunt de acord- mananca cat poate sau cat vrea. Si da, masa trebuie sa fie ceva placut,relaxant( am ajuns si noi acolo,in ssfarsit!)
Doura,nici eu nu stiu retete cu hrisca... si tot imi propun sa cumpar,dar am uitat.... Cauta pe net,poate gasesti ceva,si mai adaptezi/improvizezi. Deci merge diversificarea?
Mda,lintea nu-i place....si nici mazarea.... Hrisca nu stiu cum arata,trebuie sa ma documentez putin,apoi sa o incersc.
Monis, faina reteta,multumim
As putea folosi faina normala(nu am hrisca)? Tocmai vorbeam cu mama sa-i dam clatite maine,la micul dejun!
Eu nu prea vin cu noutati in privinta meniului,astazi a mancat ciorba de vacuta(facuta pt noi,dar fara prajeli,ff putina sare,acrita cu bors) si cous-cous cu carne de vita(usturoi,ceapa,rosii,dovlecel,ardei,ulei de masline- fierte bine,apoi adaugate doua linguri de cous-cous)-reteta proprie
Cu o zi inainte a avut taitei cu carne si supa de legume.
Maine ii fac un sufleu de conopida,iar felul 1,tot din ciorba de astazi
La masa urmatoare ma gandesc la BSM, cu toate ca pana acum nu prea s-a dat in vant sa manance asa ceva....pregatesc si planul B(un iaurt)
Ancutza,pai ala nu e vorbit?
Mai avem doar 3 zile, si-l vom avea si pe daddy alaturi
Smara pai cine a fost galagiosul/galagioasa? Trebuie sa specifici de acum
Intrebare: se poate da maduva la copii? Am fiert oase pt ciorba si aveau o maduva frumoasa....
Mai vroiam sa intreb ceva,dar am uitat Poate reusesc sa-mi amintesc.....