Prietene la bine si la greu - 131
Raspunsuri - Pagina 19
magdaz_ina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui laurairina13 - resturile jucariilor stricate, desfacute, atata timp cat nu sunt periculoase pentru copil, trebuie lasate in cosul cu jucarii. Copiilor le place de multe ori sa se joace cu resturi de jucarii decat cu jucarii noi. - jucariile trebuie sa apartina in totalitate copiilor odata date, ce face copilul cu ele il priveste; daca ii face placere sa le faca bucati, sa le faca |
Sunt de acord, partea a doua imi place cel mai mult, desi in aceasta privinta nu sunt intotdeauna pe aceeasi lungime de unda cu sotul.
Eu cred ca, daca consider jucaria atat de valoroasa incat trebuie tinuta de "bibelou", daca trebuie neaparat sa "te joci frumos cu ea" si in nici un caz nu trebuie stricata, mai bine nu i-o cumpar.
In plus, daca singurul mod in care se poate juca cu o jucarie este sa o strice, acesta este pentru mine un semn serios de intrebare daca respectiva jucarie este potrivita varstei copilului. Un prim exemplu: cartile care sunt folosite doar pentru a le rupe la o anumita varsta.
rares - clipe in spirala norocului
magdaz_ina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui many_bani Sa inteleg ca sunt singura care a renuntat sa mai puna copilul pe olita? |
Eu nici nu am inceput operatiunea "olita" si nici nu am de gand sa fac ceva in acest sens pana vara viitoare.
Din punctul meu de vedere de aceea exista scutece de unica folosinta de toate felurile si ocaziile: cu arici, tip chilotel, ultra subtiri, de piscina samd.
Un rol importand il are comoditatea si faptul ca dupa varsta de 2 ani si in anotimpul calduros este mult mai usor de realizat operatiunea cu pricina.
Acuma, numai sa nu imi faca Rares vreo surpriza de genul autointarcarii.
Cat despre ce zice lumea... las si eu pe piata liberei concurente operatiunile de mirare ca las eu copilul asa mare cu pampers cat si remarcile medicilor de varsta a treia ca are copilul incontinenta.
rares - clipe in spirala norocului
douradoudou spune:
eu inca nu i-am dat carne si nici nu cred ca-i dau prea curand...nici iaurt..si branza din aia facuta in casa i-am dat 1 data si nu i-a placut...peste i-am dat de 2 ori dar nu prea a avut succes nici ala...o sa ii fac deci hrisca ca orezul cu legume ..merci smara
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
dankutza spune:
Am fost de curand la un workshop cu o psiholoaga despre copilul agresiv. Acolo erau mai multe mamici care aveau 2 copii care se bateau ca chiorii, cam ce e intre Pinky si Zbuciumix. S-a inceput cu prezentarea fiecareia si de ce sunt acolo.
Era o mamica care a avea un fiu de 11 ani. Metoda ei de pedeapsa era ignoaranta. Orice tampenie facea, il ignora. In trecut tipa la el. A vazut ca nu merge si a trecut la ignoranta. Ei bine, intr-o zi fi-su i-a spus ca el nu o iubeste pentru ca nici ea nu-l iubeste. Ignoranta ei referitoare la prostiile pe care le facea, a fost "tradusa" de copil ca "mama nu ma iubeste".
Acum fac terapie si lucrurile s-au mai imbunatatit intre ei.
Deci, faza cu ignoranta .... cam pica.
Am intrebat cam ce pedespe merg. Clar bataia nu merge, indiferent daca bataie inseamna o palma la pampers (am mai aplicat-o) sau bataie zdravana, nu are efect. De fapt, ii oferim copilui un model de agresivitate si atunci s anu miram cand bate pe cate unul prin parc.
Bun! Dar trebuie pedepsit intr-un fel, am zis noi intr-un cor. A zis ca o pedeapsa ca sa fie eficienta trebuie sa fie scurta. Adica, se joaca cu alti copii in parc, si pac, o trage pe una de codite . Iei copilul, nu stai sa faci teoria chibritului pt ca e clar ca era nervos cand a facut-o si e posibil sa nu te auda de nervi ce are.
Asa! Il iei d ela joaca si il aseazi pe banca. "Acum vei sta 5 minute pe banca si nu te joci cu ceilalti, pt ca ai tras-o pe aia mica de codite."
Am incercat cu Andrei si am reusit faza asta, dar mi l-a stricat maica-mea. Dupa 5 minute (care pot fi si mai putin ca nu are notiunea timpului), ii spui ca acum are voie sa se joace si sa nu mai faca asa, ca altfel iar sta pe banca 5 minute.
Ideea e ca banca trebuie sa fie in fata copiilor, ca sa vada ce fain se joaca altii.
Asta am retinut!
Lumi_Richard spune:
Magda,mare dreptate ai!
Si eu cred ca,din momentul ce i-am dat o jucarie, este "proprietate privata". Imi place sa o invat ca e mai bine daca nu o distruge, dar....ramane la aprecierea ei
Raluci,spuneai de metodele extreme: confiscatul jucariilor cand nu vrea sa le stranga, total de acord!
Cu calcatul "din greseala" nu as putea,mi se pare sadic acest gest....imi imaginez disperarea copilului....si,o data ce am calcat pe ea, nu i-o mai pot face inapoi... Chiar daca este o metoda cu rezultate bune,nu as putea sa o aplic
La noi merge,deocamdata "amenintarea": "daca o arunci,inseamna ca nu iti mai trebuie,sa o dau la gunoi?"- si ea spune repede "nu", si o ia de jos.
Chiar ieri, ca sa-mi arate ca e suparata(am refuzat sa-i dau un pix), si a aruncat pe jos o bluzita,care poposea pe scaunul din bucatarie. Cand am intrebat-o daca o pot da la gunoi,a spus "nu" si a luat-o imediat.
RamonaCopot spune:
Salutare, ce subiecte interesante ati dezbatut zilele astea!
La multi ani fericiti sarbatoritelor noastre !
Azi am fost foarte suparata. De ceva vreme sunt un pachet de nervi si azi soricelul a reusit sa ma enerveze in asa hal, incat am strans toate jucariile lui si am zis ca le dau la gunoi. El plangea si zicea "nu nu...nu aiunca mama a gunoi... baiatu cuminte...te iog", eu nervoasa, ca doar imi mai zisese de 1567390 ori pe ziua de azi ca baiatu cuminte si tot degeaba, asa ca le-am impachetat si le-am ascuns in/pe dulap in sufragerie. Dupa ce transpir, ma sterg pe frunte si zic sa mai dau si eu drumu la laptop sa vad ce mai zic fetele si ce credeti?? Citesc postarea lui Licurici si vad negru in fata ochilor. Chiar e sadic ce am facut eu? Nu mai puteam sa il vad cum le strica, rupe, tranteste, sau ne loveste cu ele si am crezut ca asta e solutia, iar discutiile voastre m-au cam dat peste cap. Si eu sunt de acord ca sunt ale lui, daca le rupe treaba lui, dar cand ne loveste cu ele, sau le arunca pe geam, atunci ce sa ii fac? La noi nu cred ca ar merge nici sa calc din greseala pe jucaria preferata, cred ca s-ar bucura ca in sfarsit vede ce are inauntru si tot nu ar functiona. Acum ma gandesc ce sa fac cand se trezeste, sa i le dau iara, sa il mai las pana maine macar, ca daca tot am fost sadica si i le-am luat....
Apoi vine faza cu mancarea. Stiu si sunt de acord ca nu mor de foame, dar ce facem frate cu lipsurile astea de vitamine??? Daca am tot insistat si am stat de capul lui acum e cu lipsa de calciu, fier, magneziu....daca il las pe el sa decida ce, cat, cum, atunci il indop numai cu vitamine, sau nici alea sa nu ma mai intereseze?! Imediar face 1 an si 10 luni si aceleasi chinuri le avem la masa. Eu sunt terminata psihic!!! Nici una dintre mese nu o papa cu placere, Sa va mai zic ca avem aceleasi mese ca si de bebelus?? fructe pasate, supa pasata, iaurt si 2 mese de laptic?? ocazional, mananaca si el cate un bastonas de cascaval, o maslina, pufuleti, sunca de praga, un ardei....cum sa evoluam cand el e reticent la tot ce e nou? nici macar nu vrea sa il ia in mana, apoi sa ma deschida gura. Nu a vrut niciodata sa pape bms, sau macar mamaliga, ou fiert, macaroane, orez, taietei, clatite.... sunt jos de tot cu moralul.
eh bun....face caca la olica, daca il pun dimineata cand se trezeste, sta pe olica pana face, iar in cursul zilei, daca il intreb daca vrea sa faca caca si il asez pe olita, altfel nu. Vorbeste mult, in propozitii, fraze chiar. Dar la ce ma ajuta ca vorbeste? parca preferam sa il aud ca maraie doar, nu sa imi zica" gata mami, nu mai papa baiatu'!" dupa prima lingurita de orice. Sa sa imi zica 'nu pace asta" .
Nici nu isi revenise inca cu stomacelul dupa eneterocolita si a facut laringita acuta, pentru a nici nu stiu cata oara pana acum. Ma termina laringitele astea. De data asta a fost asa grav ca abia mai respira, mai ales ca la 3 zile dupa debut au aparut si mucii si nu mai respira nici pe nas. Doua nopti am stat cu lumina aprinsa in cur langa el, sa il aud cum/ca mai repira, cu carmol baby pe perinele din jurul lui, cu pulmex pe piept, cu antitermice, pregatita pentru episoade de voma. Cat de relaxata mai poate fi o mama dupa ce a avut numai episoade din astea?
RamonaCopot spune:
Nici nu imi vine sa ma mai gandesc la serviciu, cand stiu cum a fost pana acum. Am vb cu o dr si mi-a zis ca la istoricul lui medical am 90% sanse sa raman in prelungire pana la 3 ani, daca iau in calcul aceasta varianta. Trebuie sa mergem din nou la ortoped, ca acum merge numai pe varfete si pe plan drept, fara denivelari se impiedica si cade. Ma ingrozeste gandul la ghetele alea ortopedice, pe care cica va trebui sa le poarte zilnic si o mie de alte ganduri...
Ieri imi zisese sotul sa nu ii mai luam jucarii, de fapt mai mult ma rugase, sa nu ii mai iau jucarii o perioada, ca are o gramada si nu le prea apreciaza pe toate. Eu am zis un mda...asa de gura lui, dar azi am uitat si am intrat intr-un magazin cu ieftinituri (dar si calitatea pe masura) si i-am luat un carucior pentru papusi, roz, pe care tot ziceam de mult ca i-l iau, pentru ca era foarte incantat de ale fetitelor din parc. Si i-am mai luat un joc de popice. va dati seama ce frumos s-a uitat sotul la mine .
(Cand era mic si nu stia sa vorbeasca imi doaream foarte tare sa ii iau jucarii care sa il incante, sa ii placa. Acum ca stie sa imi zica ce vrea, cum sa ma fac ca nu il aud? ce daca e baiat si se joaca cu carucior roz de fetite? cand vede cate o jucarie noua prin parc si mai ales daca nu il lasa ceilalti copii sa se joace cu ele, ma ia de manuta si zice "hai pumpalam, pumpala si tie mami" si da din cap asa in semn de da, ranjind! pai as putea sa ii rezist?? ca si tampoane i-as lua, de m-ar ruga asa frumos, apoi un inofensiv carucior roz. ce taticii nu imping carucioare pe strada, ei de ce ar fi altfel? )
lili_a spune:
nu prea am multe de zis azi ca (iar) am o zi grea cu tantrumuri si stres maxim, asa ca va pe toate si las o www.youtube.com/watch?v=CQeOuZw_FTo&feature=related" target="_blank">dedicatiune pt Monis (a se vedea impreuna cu copilu')
RamonaCopot spune:
Ieri l-am dus la Sibiu la zoo, tocmai pentru a-l scoate putin din peisaj, sa mai uitam toti de siropele, vitamine, orar de masa, stricatd e jucarii. Credeti ca ne-am relaxat asa cum ne-am propus??
inainte sa plecam de acasa, l-a trimis taica-sau pe Dominic la mine, cu o punga si imi zicea copilul "pune supaiaia in punga, pune supaiaia mami!" m-am topit de ras, am suflat tare tare in punga si i-am dat-o sa o duca la gunoi. Asa fericit era baiatu ca zicea "gata, mami nu mai e supaiata" si radea. De cate ori facea cate ceva acolo, din alea cum povestea Laura ca face Amalia cu tata-sau cnad iese la plimbare, eu ma gandeam la punga aia cu suparare ce am aruncat-o si imi trece, asa ca cel mai tare s-a suparat tata-sau care a strigat, urlat la el, cum nu a avut niciodata ocazia pana acum, ba i-a dat si o palmuta, de mi-au dat mie lacrimile. Asa ca ziua noastra de relaxare propusa s-a dus pe apa lacului de acolo .
Azi nu aveam de gand sa il mai scot afara dupa amiaza, dar parca prea ma razbun pe el, nici parc, nici jucarii... Oare am uitat sa mai fim copii, de ce ne supara asa tare faptul ca sunt neastamparati, ca isi consuma si ei energia, ca vor sa capete si ei libertate, ca vor.....ca vor... De ce tinem asa de mult sa faca ce le zicem noi?
Cele care nu faceti asa cum facem noi si reusiti sa fiti mereu vesele cu ei, sa nu ii certati, aveti toata ztima mea. E foarte greu sa ai grija de un copil asa hiperkinetic. Ma dau invinsa!!!
RamonaCopot spune:
Dymomo, oare voi ce mai faceti? Ma gandeam acum la tine, ca parca zisesi ca ti-a zis pediatra sa te gandesti sa mai stai 1 an acasa cu copilul si te gandeai la varianta concediu fara plata. Oare alta modalitate nu e? Adica sa intri in concediul ala pana la 3 ani. Mie mi-a zis dr sa ii pregatesc dosarul medical, cu toate iesirile din spital, retete, tot ce am de la medicii pe la care am tot fost.
Gata "s-a tejit baiatu" si "a apasat baiatu pe butonu iosu" asa ca inchid repede pana nu imi smulge si la asta tastele .
sper sa nu va intristeze ca mi-am exprimat multele suparari si primesc sfaturi si critici, daca duc la un bun rezultat.
Ramona ,
dependenta de dragostea barbatilor din viata mea:
DOMINIC ANDREI(26/10/2009) si a lui tati Stefi