Sa il iert,sau sa imi vad de viata mea......

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

clara, noi suntem aici, sa te incurajam si sa te sustinem.

te rog sa ne tii la curent cu evolutia si deznodamantul situatiei.
pana atunci, ai grija de tine si de samburelul din burtica, incearca sa nu te stresezi, mananca bine, odihneste-te, ia-ti vitaminele prenatale, bucura-te din tot sufletul de perioada de sarcina, este minunata. daca nu ai facut-o deja, muta-te inapoi la parintii tai, nu-l mai suna sau cauta pe dobitoc, ori de cate ori iesi din casa roaga pe cineva sa te insoteasca o perioada, pana se linistesc apele. si neaparat sa demarezi formalitatile de divort, am inteles ca acum cea mai rapida metoda este divortul la notar.

gandeste-te ca, la cat de paranoic este, iti poate face mult rau sau poate trimite pe cineva. e suficient un soc sau o sperietura zdravana ca sa ai probleme cu sarcina. de aceea am spus sa nu iesi neinsotita, macar cateva luni de acum inainte.

peste un timp, dupa ce vei iesi din acest cosmar, iti vei aminti sau reciti subiectul si te vei minuna singura cum ai putut sa fii atat de oarba, sa nu vezi adevarata fata a acestui om.

nu-ti mai face mustrari de constiinta, ca nu ai fost supusa si i-ai raspuns sotului tau. intr-o casnicie normala, bazata pe iubire, respect si comunicare, nu s-ar fi ajuns in acest impas. gandeste-te ca sotul tau te-a facut din om, neom. nu mai esti tu cea de altadata. gandeste-te cum usor-usor el te-a supus, te-a facut sa accepti doar ce-i place lui, insa el nu a acceptat nimic din partea ta. te-a "dresat" sa mergi la biserica, sa nu iesi din cuvantul lui, sa-i faci pe plac pentru a evita bataile si certurile. pai tu esti om sau animal ? ei ?

a, si sa nu uit : ar trebui sa discuti cu un psiholog, deoarece in acest moment esti cu moralul la pamant, iar stima ta de sine e undeva sub pamant. omul asta te-a anulat, ca personalitate. nu e nici-o rusine sa mergi la psiholog, iti va da sfaturi cum sa incepi sa te apreciezi, sa ai o parere buna despre tine, sa intelegi de ce ai acceptat abuzul si cum sa eviti pe viitor o astfel de legatura nociva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

daca-l ierti, dovedesti ca ai tu mai mari probleme psihice decat are el. sa ierti ce??? ca nu te-a omorat? ca nu ai pierdut sarcina???? serios acum!!!!!! vezi de viata ta fetita si de copilul pe care il astepti, ala chiar nu are nici o vina si nu-si doreste asa o viata. iti garantez eu ca el nu se schimba decat in mai rau si ca nu are ce sa va ofere. hai....da-ti 2 palme si mergi mai departe ca esti tanara si sanatoasa si ai sa ai un copil care are nevoie de tine intreaga si vie

mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Sa-si mai traga si ea inca doua palme?
Nu ia tras destule palme preaiubitul sot de si-a lasat fata asta sangele pe pereti?!

clarutsa, sa zici un mare si raspicat Multumesc tie Doamne ca am dragostea si ajutorul familiei de partea mea.
Iubeste-o pe samburica din pantece si oferai o viata asa cum iti doresti pt ea si mereu sa-i repeti sa nu accepte de la nimeni abuzuri.
Sarcina usoara si recladeste persoana care erai inainte de casatorie, lupta pentru viata pe care ai visat sa o ai.
Sanatate maxima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adaida spune:

Imi pare tare, tare rau pentru ce ti se intampla. Sper sa reusesti sa depasesti cu bine aceasta nefericire.
In conditiile in care vei divorta poate fi stabilit un program de intalniri intre copilul tau si el care sa nu te includa si pe tine dar sa fie altcineva de fata din familia ta. Depinde de cat de mult se va discuta la divort despre problema abuzului (daca vei divorta asta este lucrul pe care TREBUIE sa-l spui). Daca tu simti ca fetita ta trebuie sa stie de tatal ei si bineinteles daca tatal ei va vrea sa stie de ea, este un lucru pe care, parerea mea, nu ar trebui sa-l impiedici. Mai devreme sau mai tarziu daca vor vrea se vor vedea. Dar aici iti poti impune tu conditiile astfel incat fiica ta sa fie in siguranta.
Nu cred ca trebuie sa te impaci cu el, chiar daca simti ca il iubesti, vei vedea ca dupa ani vei privi toate astea ca pe niste cosmaruri.
Treaba ca nu ar fi copilul lui...e dureros si o stiu dar probabil ca nici el nu a crezut-o cu adevarat, a spus-o doar ca sa-ti faca rau. Raspunde sus si tare si fii pe pozitie: cine nu ma crede sa faca testul ADN si se va convinge.
Probabil ca problemele au iesit la suprafata cand i-ai aratat ca tu stii/banuiesti de "prietenul" lui. Adica atunci pe fondul rusinii si frustrarii au ainceput abuzurile. Probabil ca fiind credincios nici el nu e de acord de principiu cu homosexualitatea dar natura umana nu o poti comanda mult timp.
Din pacate sunt cazuri in care credinta si bataile "corective" "necesare" merg impreuna. El considera ca te bate ca sa te aduca pe drumul cel bun. Nu are dreptate si nici dreptul sa te bata.
Nu ramane cu el pentru ca se va ajunge probabil la a divorta el si la a incerca sa-ti ia fata si nu se stie niciodata. Mai bine divortezi inainte de a naste. Si nu ramane cu el pentru ca oamenii NU se schimba, iar daca se schimba nu se schimba in bine. NU incerca sa-l schimbi pentru ca, chiar daca ti se va parea ca s-a schimbat, e doar o iluzie. Pleaca acum din relatia asta. Mergi si discuta cu un avocat aspectele juridice in cazul unui divort/incredintare copil/eventual partaj.
Multa putere, incredere, si numai tu AI PUTEREA sa decizi singura. Dar fa-o pentru binele tau si al fetitei tale.

Adaida

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Eu un singur sfat vreau sa-ti dau: nu te ascunde de familia ta! Spune-le absolut tot. Inchipuieste-ti ca esti in locul mamei tale , n-ai dori sa-ti ajuti fiica?! Spune-le tot si lasa-i sa te ajute. Spune-i si sefului aluia/unchiul tau. N-o sa-l poata zbura chiar asa de usor, dar macar poate-l detaseaza undeva vreo 100ani.
Ai grija de tine si de bebita ta!

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns costyhunny spune:

Buna CLARUTSA!!In primul rand vreau sa-ti spun ca am citit ''povestea''ta si nu credeam ca exista si astfel de oameni pe pamantul asta.si eu sunt casatorita de 2 ani legal dar avem o relatie de 6 ani si vreau sa-ti spun ca inainte de a ma casatori si nu numai i-am zis sotului meu ca ar fii 2 motive mari si late pt.care l-as lasa fara sa ma uit in urma deloc si chiar daca as avea 10 copii cu el si anume:BATAIA si INFIDELITATEA.
Si eu am doar 24 de ani si un bebe de 5 luni aproape dar nu i-as permite sa ma ''atinga'' deloc in acel sens.
Acum vin si iti spun sa-l lasi pe ''omul'' acesta si sa te gandesti ca asa este mai bn in primul rand pt.fetita ta chiar daca il mai iubesti incet incet o sa treaca si iubirea pt.ca stii proverbul asta:''LUPUL ISI SCHIMBA PARUL DAR NARAVUL BA''.
In rest iti zic sa fii puternica si sa ai grija de samburica din burtica ta care ai sa vezi ca dupa ce o sa vina pe lume o sa te schimbe total.
Iti doresc sa ai parte de o sarcina usoara,multa liniste si intelepciune.pupiki si nu uita ca noi suntem alaturi de tine oricand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns costyhunny spune:

Apropo cate luni ai.......???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Clara te-ai gandit ca din loviturile lui ii poate face rau puiului mic din burtica.Ti-ai ierta asta vreodata?

Si eu sunt divortata si nu m-a interesat ce a zis lumea.Si am stat vreo 6 luni in asa casatorie si mi-am gasit mie vina pana am sarit eu la gatul lui si atunci am zis mai bine plec decat sa se intample ceva.

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giani spune:

Eu am trait cu un asa parinte violent, si de copil trageam de maica-mea intr-una sa scapam de el, odata chiar mi-a trintit-o, ca ea face sacrificiile astea sa avem noi un tata. Si a fost rau de tot, am o sila ingrozitoare de tot ce mi-a fost sa vad si sa traiesc in apartamentul ala. Increderea de sine- e ferfenita. Asta e una din deloc putine rani cu care se alege un copil expus la atitea violente

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Io nu mai pot!!! 'tu-i generatia scalambaitului limbii si gramaticii romane dupa regulile mess-ului!

Nici macar n-am putut sa citesc povestea cum trebuie, ce sa imi mai exprim vreo parere...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Mergi la inceput