Sa il iert,sau sa imi vad de viata mea......

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

M-am derutat cand am vazut mesajul meu inaintea ultimelor 2 mesaje ale tale. Probabil ca asa apar reeditate, fara urme dc esti moderata...
Clarutsa uite aici o poveste, poate te lamureste cum e treaba cu abuzul :(

Citat:
citat din mesajul lui emilia.m

Daca nu stiti parabola (experimentul) cu broscuta, iat-o:

O broscuta a fost aruncata intr-un vas cu apa foarte calda. Instantaneu broscuta a sarit afara si nici nu s-a mai apropiat de vasul respectiv.
O zi mai tarziu broscuta a fost din nou aruncata intr-un vas, de data asta cu apa rece. Broscuta s-a tot balacit, era fericita, se simtea excelent.
A doua zi temperatura apei din vas a fost crescuta cu un grad. Insesizabila schimbare. Broscuta se simtea in continuare bine.
In ziua urmatoare temperatura a fost crescuta din nou, cu inca un grad...
Dupa mai multe zile in care apa a fost constant incalzita cu cate un grad, broscuta nu mai era asa fericita pentru ca apa nu mai era atat de placuta. Intr-adevar nu era groaznic de calda, dar era clar mai calda ca la inceput. Tocmai de aceea broscuta putea spera ca lucrurile se vor imbunatati.
Dupa alte cateva zile, apa devenise deja cam prea calda. Broscuta nu mai era fericita deloc, dar apa prea calda o facea sa fie prea lipsita de vlaga ca sa mai poata sa sara afara.
Desi se simtea zi dupa zi tot mai rau ea s-a obisnuit sa spere ca lucrurile vor reveni la starea lor initiala, ca apa va deveni din nou rece si placuta.
Tot asteptand sa se raceasca apa, broscuta a murit.

La fel se intampla si cu oamenii... daca inca de la inceput ceva nu e bine, nici nu ne da prin cap sa ramanem. Daca raul apare treptat, daca lucrurile se transforma in timp din bune in mai putin bune, e mult mai greu sa renunti.

Multi/multe dintre noi suntem ca broscuta... murim asteptand sa se raceasca apa.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Fomahaulti, a incerca sa intelegi pt mine e ca si cum ai gasi un fel de scuza, adica uite, de la asta i s-a tras, din cauza asta l-a apucat. Nu stim cu certitudine orientarea lui sexuala, dar aproape un an s-a purtat bine cu ea, cand a reusit sa se casatoreasca, la doua luni, prima bataie a fost pe motiv sa nu mai iasa din casa, fiind femeie maritata,, nici macar pt a merge la mama ei! Este abuzatorul perfect, indiferent de frustrarile pe care le are, denota lipsa de omenie, un egoism feroce si violenta monstruoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

clarutsa oamenii oricum vor bairfi. crezi ca va fi mai usor pentru fata ta sa afle de la lumea binevoitoare ca tatl ei are o prietenie ciudata cu un alt barbat?
va fi mai usor sa te vada batuta si plina de sange?
orice ai face oamenii vor gasi motiv de barfa. este mult mai simplu sa divortezi acum, si sa iti refaci viata alaturi de fetita ta, decat sa o traumatizezi si pe ea oferindu-i o viata alaturi de acest om.
mai mult de atat faptul ca divortezi nu inseamna ca fetita nu va avea tata. el ramane tatal ei...cum vei gestiona relatia dintre ei doi depinde de tine si de el ulterior.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

clara, exact asa se simtea si o faimoasa actita mexicana de telenovele, kate del castillo, care mi-a lasat impresia unei femei puternice, stapana pe sine, cu o cariera de succes, etc. se casatorise cu un celebru fotbalist - luis garcia, iar acesta a inceput s-o abuzeze fizic si psihic la scurt timp dupa casatorie, o umilea, ii interzicea multe lucruri, pana a facut-o sa aiba o parere foarte proasta despre ea, nu se mai recunostea nici ea. abia dupa ce a avut curajul sa spuna cuiva prin ce trece a reusit sa mearga mai departe, sa divorteze de sotul abuzator, sa scape din capcana acelei casnicii.

imi vine sa rad, zau, cand principala ta preocupare acum pare a fi teama de barfe si gura lumii. draga mea, daca in urma batailor sotului, ai ajunge invalida, desfigurata, sau si mai rau, la 2 metri sub pamant, crezi ca ar mai avea importanta ce barfesc oamenii din Mizil ? si ce daca vei iesi singura cu copilul la plimbare ? alternativa ar fi sa nu mai poti iesi deloc din casa, sa nu poti sa-ti plimbi copila in parc sau sa te duci cu ea la piata sau la doctor, la cat de nebun si paranoic il descrii pe sot.

lasa gura lumii in pace, doar pamantul o mai astupa. nu ai de ce sa te simti rusinata, nici pentru ca vei fi divortata, nici ca vei fi mama singura. ce, ai dai in cap cuiva, ai furat, ai inselat, te-ai dus cu alti barbati pentru bani ? nu. atunci, de ce sa-ti fie rusine ?!? ba chiar ar trebui sa te simti mandra si stapana pe viata ta, pe deciziile luate, de faptul ca ai reusit sa te eliberezi dintr-o viata plina de abuzuri din partea sotului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui clarutsa

blackgirl ma intrebai dak lucrez,da lucrez,as putea sa ma intretin singura,dar nu e vb de asta p mn ma sprijina toata fam mea...

Asta este un avantaj pe care putine femei abuzate il au. Nu te feri de ajutorul familiei tale.
In ceea ce priveste barfele, ma indoiesc ca nu se stie, deja, de viata si casnicia ta si a sotului tau. Nu stiu ce barfe noi ar trebui sa apara...fata de ceea ce se barfeste deja.
Restul, adica copilul fara tata, ce ai sa-i spui copilului, imaginea ta singura cu un carut prin oras, siguranta ca nu mai esti in stare sa o iei de la capat...sunt doar imptriviri, "zbateri", poate inconstiente, de a ramane in relatie.
Desigur, tu nu vezi (si este de explicat), dar esti in mare pericol sau, cel putin, intr-un mare ra...pardon, necaz. Fa totul ca sa iesi.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Si daca sotul tau iti va abuza fata sau o va omori in bataie peste ceva timp cum ai sa traiesti?

Finn Constantine 15.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarutsa spune:

INCA O DATA VA MULTUMESC DIN INIMA PT SFATURI,si vreau sa va spun ca imi este foarte greu,pt ca eu inca il iubesc pe nenorocit,dar voi aveti dreptate,stiu,oricat de mult as incerca sa neg asta, el nu o se se schimbe niciodata...va dati seama ca ma doare..dar o sa incerc sa merg mai departe fara el oricat de greu mi s_ar parea...o sa incerc sa nu ma mai gandesc,sa consider ca pur si simplu nu mai exista...nu stiu...o sa ma gandesc la orice,numai la el nu,pt ca am ajuns la concluzia ca imi fac rau atat mie cat si copilului meu,iar eu copilului vreau sa ai ofer tot ce e mai bun,nu stari din astea de disperare.
VA MULTUMESC DIN INIMA,POATE CA FARA AJUTORUL VOSTRU NU AS FI PUTUT DEPASI MOMENTUL,bn inca nu e depasit dar macar pot privi lucrurile altfel...parerile voastre m_au fct sa imi dau seama k de fapt asta e cruda realitate.pana acum nu luam sfaturile familiei in seama,deoarece credeam ca e normal sa tina cu mine si nu cu el(pt ca eu ma simteam vinovata de despartirea noastra,ma gandeam k poate si eu l_am suparat ca nu am tacut din gura,ca trebuia sa fiu mai supusa,si poate ca in disperarea mea asteptam ca cineva sa ai ia apararea si lui....sunt o prostuta,dar voi merge mai departe)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui clarutsa
... poate ca in disperarea mea asteptam ca cineva sa ai ia apararea si lui....sunt o prostuta,dar voi merge mai departe)

Nu esti prostuta de loc si nu-i nici o grozavie ca (inca) il iubesti. Esti un om normal cu sentimente, pe care nu trebuie sa ti le ascunzi, ca nu-i rusine.
Esti, in schimb, tare draguta cu supusenia ta...si sotia mea imi este supusa, fara sa o altoiesc...iar eu ma supun dorintelor ei ori de cate ori o cere. Daca nici asta nu-i supusenie...

De mers, sigur vei merge mai departe. Intrebarea este: in doua picioare, ca omul, sau in patru labe, invinsa?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

as putea sa jur ca a fost soacra'mea pe la tine, sau ca te viziteaza des si-ti baga prostii in cap. totusi nu cred pana la urma, ca socrosenia e ocupata cu alte prostii. asa ca pun totul pe seama tineretii tale si a lipsei experientei de viata.

spui ca familia ta e de partea ta? pai asta e cel mai mare atuu ptr tine la ora asta. lasa in seama lor problema abuzatorului de sot si tu linistestete. esti insarcinata si starile de nervi si surescitare nu-ti fac bine. deci criminalul ala umbla liber inca? trebuia sa fie cel putin arestat pana acuma.

viata ta si a copilului tau e mai importanta decat ce te-a tinut legata candva de sot. e greu sa te rupi de trecut, dintr-o data no poti face, dar incepe cu pasi mici. pana distanta va fi mare intre voi, atat de mare incat el sa nu ajunga la tine si la copil.

esti al inceputul vietii, multe lucruri bune si frumoase poti avea daca vei stii sa le iei de la viata. iubire nu inseamna sa facem viata un iad partenerului, iubirea inseamna darurirea si saditul de flori in fiecare zi. casnicia nu-i o lupta de guerila, care pe care. casnicia e o constructie la care lucram amndoi, eu pun o caramida, tu pui alta si amandoi zidim in sus.

curaj si bafta, se poate, ai sa vezi.

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

De mers, sigur vei merge mai departe. Intrebarea este: in doua picioare, ca omul, sau in patru labe, invinsa?

ah ce-mi place fraza asta, e de nota douazeci! si e bine de cugetat asupra ei.

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Da,a spus bine Rufus!

michelle

Mergi la inceput