Sa il iert,sau sa imi vad de viata mea......

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Claruta, in primul rand ar fi bine sa nu mai dai detalii atat de precise despre tine. Poate reeditezi mesajele legate de locul tau de munca.
In al doilea rand ti s-a intamplat sa cunosti un om cand probabil erai prea necoapta pt a stii exact in ce te bagi si pe cine iei de sot. Imi pare rau...
Acum, nu mai te gandi atat de cuprinzator la toate cate vor fii cand va vorbi copila, cand va nu stiu ce. Nu ai cum omeneste vorbind sa o faci. In plus esti gravida. Ia-le pe rand si ai sa vezi ca va fii bine, cu conditia sa te tii si tu si pe fetita departe de el. In functie de felul copilui vei dormi mai mult sau mai putin dupa ce vei naste. Dar usor nu va fii, tre sa fii focusate si toate fiinta ta spre asta va tinde, spre ocrotirea copilui. Vei avea nevoie de tot sprijinul posibil, liniste si intelegere de la cei din jurul tau. Asa ca eu crde ca fix ce ai acum acasa, un sot violent iti lipseste tie, si un tata bruta copilului tau, care va fii cat o nuca de mica, ai sa vezi.
Daca mai si e pe invers dl...oricum tu tinzi sa crezi asta, cam ce sanse are casnicia voastra cu adevarat? Crezi ca fetita nu va simti disensiunile dintre voi, in cel mai fericit caz, dc nu conntinua sa te bata? dar dc el hotaraste ca vrea sa isi asume identitatea sexuala si va pareaseste? Nu e tot aia? Nu tot acolo se ajunge?
Nu mai fii trista, asta e! Ai sa vezi ca din toata tristetea si uraciunea asta de casnicie vei primi cel mai frumos si mai minunat lucru de pa pamant: maternitatea!Si iti vei schimba si prioritatile si viziunea despre fericire
Nu mai fii trista pt ca de acum si mult timp dupa ce vei fi nascut, starile fetitei tale, dezvoltarea ei afectiva vor depinde si de starea ta de bine, copila va fii ca un burete, te va simti pt ca sunteti legate mai mult decat iti poti tu imagina acum, e uluitoare aceasta legatura. Fii puternica pt ea, ca sa fie si ea puternica la randul ei si sa se simta in siguranta.Pt un bebe cea mai importanta fiinta de pe pamant e mama, sa te simta pe tine aproape, serena, sa se simta iubita, mangaiata si ii este mai mult decat suficient ca sa creasca frumos in primii ani de viata. Tu esti cadoul cel mai de pret pe care i-l poti oferi.
Fomauhalti, sa nu te superi, dar ma doare fix la 100 de metri de "drama" domnului politzel. Un om care loveste o femeie, care isi face din violenta un obicei, care poa sa dea intr-o femeie insarcinata, care este insarcinata cu copilul lui....e o bruta ordinara. Nu are nimic uman in el. Nicio scuza. ca sa nu mai zic de faptul ca a decis ce-o fi decis pe pielea unuei fete, unei copile. A frant-o dobitocul!daca dorea sa se accepte sau sa incerce schimbari de personalitate, trebuia sa se duca la dr nu sa se insoare si sa o mai si determine sa ramana insarcinata, hranindu-i iluziile. Nu mai e la varsta la care sa nu raspunda pt faptele lui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Clarutsa, daca eu as fi mama ta l-as bate mar. In ala doilea rind ia sterge-ti lacrimile si nu mai spune ca ai decazut. Cum adica ai decazut? Nu pricep asta. Tu nu ai nici o vina decit ca te-ai increzut in el si te-ai casatorit. Ai vina de fi fost prea tinara. Daca nu divortezi si iti expui copilul unei vieti de batai si scandal atunci da, esti vonivata.
In rest ce-ti pasa tie ce zice lumea? Ai fost maritata, lumea divorteaza, traim in secolul 21, da? Stiu ca Mizilul e mic si ca lumea vorbeste. Ei si?
Fii sigura ca nu exista om pe lumea asta, nici in Mizil, nici pe forum care sa iti psuna sa stai cu tipul asta, ok? gasesti macar aici vreo poastare care sa iti spuna sa stai? Nu.
Asa ca trebuie sa fii puternica acum si sa te bizui pe familia ta, sa-l zboare unchiul tau din post si sa iti vezi de viata ta.
Cred ca acum spui ca nu mai poti, ca nu te vezi luind0o de la capat dar timpul le rezolva pe toate, stii cum se spune. hai fii inteleapta si fa ce e bine pt tine si puiul tau, ok? Si lasa ca puiul tau o sa zica primul cuvint mama. Iar daca intreaba de tata vezi tu ce-i spui mai incolo. zi-i ca a murit. Copilu tau te va ierta cind va fi mare ca i-ai ascuns identitatea tatalui decit sa stai intr-o relatie ca asta.
Si asculta aici la m ne, daca stai acum tot vei pleca la un moment dat dupa ce o va umple pe fiica-ta de singe. Si atunci iti vei da cu pumnii in cap de ce nu ai plecat acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

cu toata bunatatea me crestineasca, bataia si inselatul sunt de neiertat intr-o relatie.
fugi, fata draga si nu te mai uita in urma!

nu-ti pasa ce zice lumea. lumea nu incaseaza pumnii tai. cum poti sa te gindesti la asa ceva!?

am o fina care are 65 de ani. de 45 de ani o bate barbatu-sau. e ceva din filmele de groaza! tin minte cum o vedeam ba cu capu spart , ba cu ohiul negru. si nici acum nu s-a potolit si tot stau impreuna.
cum mai zicea cineva pe forum probabil ca daca nu o bate se simte neglijata.

logica mea nu merge pana acolo sa accepte asa ceva.

ai o viatza de trait, ai un copil de crescut. daca iti da una intr-o zi si te da cu capul de ciment, de ceva si mori pe loc, sau mai rau ramai paralizata cumva....ce faci? cui ramane copilul tau?

daca in urmatorii ani ii vine si ei rindul la pumni si palme? cum o sa accepti asa ceva?

ai noroc ca ai familie sa te sustina. fugi si nu te mai uita in urma. nu sti nici prima nici ultima divortata. si nu te grabi cu ce o sa se intimple cand vei aduce un alt sot in viatza ta. macar de data aia sa deschizi bine ochii si sa nu mai gresesti.

acum ai nevoie de viatza linistita nu de batai. sa te bucuri de anii frumosi ai copilariei, fetitei tale.

eu iti doresc sa te ajute Bunul Dumenzeu sa iti lipezeasca mintea, sa te duca pe drum bun si sa nu te mai gindesti la regrete.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarutsa spune:

Ce vreau sa va mai spun este ca nu pot sa imi dau seama in ce moment am decazut atat de mult,nu stiu undea a ramas clara aceea care nu accepta nici macar sa se ridice tonul la ea,nu stiu cum am ajun asa lasa,cum am ajuns sa fiu jignita,batuta,umilita...credeti_ma ca nu ma mai recunosc singura...eram poate una din cele mai elegante,mai cochete si mai fitoase fete din oras..:(( :(( nu cred ca ati vrea sa ma vedeti cine am ajuns...am ajuns k toaat lumea din jurul meu sa imi planga de mila...de fapt...nu mai stiu ce sa mai zic..nu m-am vaitat in viata mea pana acum..am fost ca o stana de piatra,dar acum simt ca nu mai pot. DE CE?? pt ca observ ca viata mea a luat cu totul alta intorsatura decat cea la care visam eu...mi_am dorit copilul asta din toata inima,consider ca e cel mai frumos lucru care mi se putea intampla in viata,..dar..eu nu vedeam lucrurile asa,visam sa merg cu el la ecografii,bisam sa fie alaturi de mine la fiecare miscare p care o face in burtica,visam sa fie cu mine in toate etapele astea...visam....si au ramas doar vise...poate va pictisesc ,dar simt nevoia sa ma mai descarc,pt ca acasa ma feresc foarte mult,pt ca stiu ca si ei sufera din cauza mea si daca m_ar mai vedea si trista le_as face si mai mult rau si lor si asa ca prefer sa sufar singura...ma bucur macar ca sunteti voi,si ca pot sa mai vb si sa mai aud parerile voastre, VA MULTUMESC PT TOT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarutsa spune:

In primul rand,vreau sa va multumesc din suflet ca sunteti alaturi de mine,si ca prin raspunsurile voastre,imi dati putere sa pot sa merg mai departe...ce vreau sa va mai spun este ca mama a vrut sa cheme politia,dar eu am fct criza de nervi,am reactionat isteric,pt ca si fratele meu spunea k il omoara :(( am trait clipe groaznice,dar ai mei intotdeauna mi_au fct pe plac.intradevar au filmat cum arata casa,si au luat si un prosop care era plin de sange, fam mea are destula putere si ar putea sa ai faca mult rau,dar....nu vreau sa ai faca rau,va vedea singur cat de mult a gresit,dar va fi tardiv....comandantul de la sectia unde lucreaza este unchiul meu...ce sa va mai zic,ca nu mai stiu cum sa ma feresc de el sa nu afle.ca in sec 2 ar zbura si de la ploitie(el lucreaza la ploiesti acum,pt ca acolo aveam mai multe relatii,iar aici deja stia toata lumea cine e si cum il cheama,adica toti il banuiau ca ar fi luat_o din loc,si ca ar avea o alt fel de prietenie cu acest amic...sunt multe de spus...nu mi_ar ajunge o zi intreaga sa povestesc....)
blackgirl ma intrebai dak lucrez,da lucrez,as putea sa ma intretin singura,dar nu e vb de asta p mn ma sprijina toata fam mea...dar ...ma gandesc cum o sa ies singura p strada cu un copil in brate,ce o sa zica lumea,mie nu imi plac barfele...pfff nu stiu....ma gandesc ca nepoata mea primul cuv p care la spus a fost tata,cum o sa ma simt eu cand va incepe sa vorbeasca fata mea,cand ma va intreba de tatal ei...eu ce o sa ai spun...doar la ea ma gandesc...nu e vb ca nu as putea sa imi refac viata,ca sunt multi barbati in jurul meu care abia asteapta sa le spun ca divortez,dar nu cred ca as mai putea vreodata sa o mai iau de la capat,nu as mai avea incredere,sau cred k m_as simti mereu cu misca pe caciula din cauza copilului...sau cum vreodata un barbat sa imi crete copilul,sau sa imi spuna:copilul tau nu stiu c a fct la copilul nostru...sau nu stiu sunt fel si fel de intrebari care imi fura linistea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

clara, ia-le pe rand!
intai scapa din relatia in care esti. dup-aia ai tot timpul din lume sa te gandesti la tot si sa vezi ce vrei de la viata.

si asculta-te un pic ce spui, chiar vrei ca copilul tau sa traiasca in asemenea mediu, doar ca sa aiba cui spune tata?
am inteles:
urasti barfele - dar nu-ti displace mai mult sa fii batuta?
nu suporti ideea ca copilul tau sa nu aiba cui spune tata - dar nu preferi ca copilul tau sa aiba cui spune mama?

si ar trebui sa te grabesti sa iei o hotarare, mai tarziu s-ar putea sa fie prea tarziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Nu-mi place absolut deloc ultimul tau mesaj. Ce daca vei fi singura cu copilul? Este mai biine cu un tata bataus? Copilul va stii exact ce tb despre tatal lui: ca este o bruta care a lovit-o pe mama fara sa tina cont ca erai gravida si ca puteai sa pierzi sarcina. Ce atata teoria chibritului? Pe tine asta te preocupa acuma? Nu cum sa te pui la siguranta si adapost de sotul tau?

Ce atata cotit dupa cires? Te pomenesti ca ti-o fi deja gandul la printul tai si-l vrei inapoi? Si daca poti sa pui o vb buna unde tb, fa bine si pune-o acum. Macar sa stii ca faci curat in urma ta. Du-te o data cu dovezile la unchiul tau sau in alta parte si fa reclamatia aia pt vatamare corporala. Certificatul medico-legist l-ai scos? Probabil ca nu! Fii activa, nu sta sa-ti plangi in poala ca ce-o fi si-o pati peste nu-stiu-cat-zeci-de-mii-de-ani-de-acum-ncolo. Ai tai ce Doamne iarta-ma pazesc? Nu-i nimeni pe-acolo sa va indrume pasii ca vad ca bajbaiesti fara sa ai o directie anume.

Sincer? Nu stiu ce relatie ati avut voi inainte de casatorie, hai sa spunem cu larghete 3-4 ani, relatie de pustani, asa ca nu vad inca marea drama din viata ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Clarutsa, eu nu mai pricep nimic. CE VREI?

Am inteles ce ai visat. Ei, bine, nu este cum ai visat. Acum, lucrurile fiind asa cum sunt, CE VREI? Vrei sa ramai cu el asa cum e? Ca sa nu te barfeasca lumea? Vrei sa stai cu el, sa te bata, eventual sa bata si copilul numai sa zica "tata" copilul? Draga mea, daca asta vrei tu, nimeni nu te poate ajuta.

Sunt o multime de mame singure. Nu stiu, poate le barfeste lumea, dar nu cred ca le pasa. Si de ce crezi ca femeile batute de soti nu sunt barfite? De ce crezi ca nu sunt acuzate ca stau intr-o asemenea situatie si mai ales ca isi expun copilul....Esti convinsa ca de dragul unui statut pe care unii (din ce in ce mai putini) il considera indispensabil esti gata sa iti sacrifici toata viata? Si copilul.

Vrei sa mergi cu cineva la ecografie? Nu va merge cu tine la nicio ecografie. Vrei sa fie cineva cu care sa iesi pe strada cand iti plimbi copilul? Nu va plimba copilul cu tine. (De fapt si mamele casatorite ies singure cu copilul pe strada, ca sotii lucreaza. Zau daca iti inteleg prejudecatile.)

Vrei statutul de femeie maritata? Cauta altul. Chiar tu spui ca ai putea gasi.

Vrei statutul de femeie maritata dar nu o poti lua de la inceput? Il vrei pe el, pe el si numai pe el? Atunci nimeni, dar nimeni nu te poate ajuta. Si copilul tau, fetita ta, va fi o victima. Pentru tine imi pare rau, pentru copil mi se rupe sufletul - dar nici eu, nici altcineva, nici macar propria ta familie, nimeni nu te poate ajuta daca tu decizi sa te lasi batuta, sa te mai si ascunzi si sa ramai cu el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Lucialu, am scris si eu ca drama (fara ghilimele) prin care trece sotul nu justifica bataia.

Am incercat insa sa ii explic Clarutsei de ce "parea un om minunat", de ce se purta frumos si de ce a spus ca isi doreste un copil. Cred ca este important sa inteleaga de ce el era altfel. Fiindca ea, Clarutsa, inca spera ca el ar putea redeveni persoana "minunata", barbatul tandru si cel care se ruga la biserica pentru a avea un copil. Ea inca este legata de imaginea asta, iata ultimele ei mesaje in care tot cauta motive sa ramana cu el.

Eu am un scenariu (fireste ca nu am de unde sa stiu ca este cel real, dar explica multe) care ar putea sa explice Clarutsei ca niciodata, dar niciodata el nu va mai fi cel de la inceput fiindca el s-a prefacut. De fapt, nici nu s-a prefacut sau s-a prefacut numai partial, a vrut sa se schimbe, a vrut sa se insoare (cu o femeie!), sa aiba un copil, o familie "normala". Probabil a fost supus unor presiuni "lasa, ca trece, cauta tu o fata frumoasa, faceti un copil, sa vezi cum uiti tu de barbati."

Atat Clarutsa cat si sotul ei traiesc intr-o lume dificila, plina de prejudecati. Societatea are un plan-standard pentru fiecare: o fata trebuie sa se casatoreasca, neaparat pana la varsta de..., sa faca un copil sau doi, sa-si vada de casa, de "treburile de femeie". Barbatul, la randul lui, are "obligatiile" lui clare. Nu e usor sa infrunti aceasta societate - e un oras mic, "ce zice lumea?"

Nu, nu si nu, am scris, repet, absolut nimic nu justifica bataia.

Dar eu tot cred ca pentru Clarutsa ar fi util sa inteleaga fondul problemei, faptul ca ea nu va avea in veci in individul asta un sot si un tata pentru copilul ei. Chiar daca accepta bataia (nu, eu nu accept aceasta idee, dar vedem cu totii cat de aproape este ea sa accepte) tot nu va avea un sot. Poate ar fi bine sa inteleaga (si) asta: si daca se lasa batuta zi de zi, el tot nu va merge la ecografii si nici cu ea la plimbare cu copilul. Si va continua sa o insele cu barbatul pe care il iubeste (el). Si "targului" nu-i vor scapa toate astea, va fi o barfa chiar mai mare decat cea legata de un divort.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pink_heart spune:

clarutsa...capul sus...acum e greu...dar peste un timp o sa fie bine...ba chiar o sa te feliciti daca alegi sa iti cresti copilul departe de el.Daca te ajuta cu ceva cauta in subiectele vechi ale forumului "Nu pot sa cred" si "Nu pot sa cred...finalul"...sunt subiectele mele(scrise cu un alt nick)...atunci nu vedeam nici o iesire...acum sunt fericita si crede ma nimeni nu ma arata cu degetul ca imi cresc fetita singura ba chiar ma felicita toti ca am ales ce e mai bine pt mine si pt copila mea.In octombrie se implinesc 2 ani de la despartire,am trecut prin multe incercari si in acesti 2 ani,dar daca lucrurile merg bine...la anul ma recasatoresc...si la fel ca si tine gandeam si eu la inceput...
Cami pus...e greu de explicat de este in capul si in sufletul unei astfel de victime...pana nu accepta ea ca merita ceva mai bun,nu se poate face nimic...eu am inca 2 prietene care traiesc ce am trait eu si cu exemplul meu in fata nu le pot ajuta...

"Viata este precum o melodie frumoasa, numai versurile sunt o incurcatura" (Hans Christian Anderson)
"Pentru orice realizare, primul pas este curajul"– Johan Wolfgang von Goethe

Mergi la inceput