Aspirante optimiste > 20 ani (705)
Raspunsuri - Pagina 5
DenyAnd spune:
Ufff, cu progesteronul asta YLARI, doctora ti-a zis sa iei utrogestan fara sa vada la analiza daca il ai bun, si culmea ca ai pierdut sarcina tot cu utrogestan.
Oare el nu cumva produce avort daca e prea mult progesteron in organism? Adica si asa se produce suficient de la organsim(cum se si intampla acuma la tine fara utrogestan) dar noi inca si mai dam in plus si cu utrogestan...
Stiu ca avortul se produce in caz de INsuficienta de progesteron, sunteti sigure ca nu tot asa e si in cazul cand e HIPERsuficient(adica peste limite normale)??
Sorry daca intrebarile mele sunt cam banale aici![]()
edit: de ceva zile caut intrebarea asta pe net, si nu gasesc nici un raspuns
Sarcina pierduta la 4+ (cauza->???. fac investigatii). Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, in curand
http://www.fertilityfriend.com/home/36cee8
Monique77 spune:
fetele
mi-a venit si mie rez. la progesteron: 9.71
dar va scriu mai jos si inhtervalele de referinta:
femei:
- f. foliculara: 0.33-1.2
- f. luteala: 0.95-21
- mijlocul fazei luteale: 6-24
- contraceptive orale: 0.34-0.92
- menopauza: <1
sarcina:
- trimestrul 1: 9.3-33.2 ng/ml
- trimestrul 2: 29.5-50 ng/ml
- trimestrul 3: 83.0-160 ng/ml
eu ma incadrez si la faza luteala de mijloc (6-24) si la trimestrul 1 de sarcina (9.3-33.2)
dar daca ma incadrez la faza luteala de mijloc nu e prea mic procentul?
deci.... I need your help fetelor
YLARI spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Cristinuta_M Ylari, motivul pentru care cei de la medicina muncii nu reuseau sa-ti ia sange dupa ce-ti luasera cei de la Synevo, este pentru ca erai deshidratata + problema de coagulare. Este foarte important sa te hidratezi cu cel putin 2 litri de apa pe zi, mai ales cu problemele de cogulare pe care le ai. Si eu am patit ca tine de cateva ori si acum, inainte de fiecare recoltare de sange, ma fortez ca beau macar 2 cani de apa. Si beau si 1 pahar de suc de gref roz sau rosu zilnic (care face cat o aspirina) pentru subtierea sangelui. si sa dea Domnul sa fie bebe30 de ani, sarcina de 24 sapt oprita in evolutie, factor XIII pozitiv heterozigot, posibila trombofilie indusa in sarcina. Tratament de intretinere cu aspenter 3/sapt, acid folic 5mg, folowise 1/zi, magneB6 1/zi |
Iubita la fel mi-au zis doctorii aia sa ma duc sa beau 2 litri si sa ma intorc, babau s-a mai intors dupa ce mi-au rupt mainile, si acum ma doare

De deshidratare cred ca era, plus aveam si tensiunea 8/6.
Referitor la problemele mele de coagulare, eu zic ca nu am probleme de coagulare, pe bune din toate analizele pe care le-am facut TOATE au iesit bune, atat ca mi-au iesit cele doua mutatii de la semnatura. De aia spun eu ca nu inteleg nimic din trombofilia asta. Toate fetele cu probleme sau mutatii au si alte valori care nu ies bune, la mine au fost toate bune. Pe comentariul celor la synevo de pe foaia de rezultat cu cele 2 mutatii scria ca prezenta acestor doua mutatii de tip heterozigot - deci cum am eu determina un nivel crescut al homocisteinei. Am facut si homocisteina, ghici rezultatul? 8, limitele 5-12. Deci eu ce sa mai cred?
In alta ordine de idei - sau in aceeasi, m-am programat marti la Hematologie la Regina Maria, joia viitoare la Medsana si apoi voi merge si cu trimiterea de la medicul de familie la Coltea sau Fundeni (inca nu m-am hotarat) Si imi voi intocmi o lista de intrebari pe care o voi pune acestor medici poate ma mai luminez si eu.
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa
http://lt1m.lilypie.com/0dLup3.png
Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
DenyAnd spune:
| citat din mesajul lui Monique77 fetele mi-a venit si mie rez. la progesteron: 9.71 dar va scriu mai jos si inhtervalele de referinta: femei: - f. foliculara: 0.33-1.2 - f. luteala: 0.95-21 - mijlocul fazei luteale: 6-24 - contraceptive orale: 0.34-0.92 - menopauza: <1 sarcina: - trimestrul 1: 9.3-33.2 ng/ml - trimestrul 2: 29.5-50 ng/ml - trimestrul 3: 83.0-160 ng/ml eu ma incadrez si la faza luteala de mijloc (6-24) si la trimestrul 1 de sarcina (9.3-33.2) dar daca ma incadrez la faza luteala de mijloc nu e prea mic procentul? deci.... I need your help fetelor |
In ce zi a CM esti?
Sarcina pierduta la 4+ (cauza->???. fac investigatii). Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, in curand
Ela82 spune:
| citat din mesajul lui Mihaelafalt Ylari eu zic ca mai este o sansa . Fetelor va aduceti aminte cine avea progesteronul marit si imediat a anuntat ca e graviduta? Eu deja ma bucur pentru tine. Fac o ciorbita de pui cu legume proaspete si acra.Doamne oare cum beu betivii zi de zi ca ieri nu mai puteam si nici astazi nu mi-am revenit inca, am baut moare de varza si acum poftesc la ciorba.Sigur nu imi mai trebuie niciodata, nici sambata nu avea, de gand dar nu credeam ca de la 4 pahare pot ajunge asa, la mine s-a acumulat atata supararea si atatia nervi ca eu vroiam tot timpul sa plang si sa urlu. ![]() ![]() ![]() Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate. |
Buna, fetelor! Ma mai tineti minte?
Sunt fosta aspiranta la care s-a referit Mihaelafalt in mesajul din quote. Intamplarea a facut sa citesc astazi forumul vostru dupa multe luni (pentru ca nu mai am timp de nimic, nici macar de odisee
) si am vazut ca una dintre voi ar avea nevoie de ceva imbarbatari Asadar, eu aveam un CM de 30-32 zile, iar in luna respectiva am ovulat in zilele 16-17 (cu teste de ovulatie pozitive). Analiza de progesteron mi-am facut-o in ziua 21 a CM (cam la 4-5 zile de la ovulatie), iar valoarea a fost 25,99ng/ml (interval de referinta faza luteala 1,5 - 20,00). Asadar, valoarea a fost mai mare cu 5,99 decat valoarea maxima din perioada de dupa ovulatie.
Testul beta hcg l-am facut in z 30 a CM, cam la 13-14 zile de la ovulatie, iar valoarea a fost 20,15 mlU/ml.
Cand am fost cu rez de la progesteron la medic mi-a spus ca nu are cum sa imi iasa valoarea asa de mare, cu siguranta a fost o eroare la laborator sau.... ca sunt insarcinata si mi-a recomandat sa refac analiza. Eu nu am refacut analiza, ci am facut analiza beta hcg, care a iesit pozitiva.
Asadar, eu zic ca la tine sunt sanse mari sa fie bebe. Mai asteapta cateva zile, stiu ca arzi de nerabdare sa afli daca e bebe ascuns acolo in burtica, dar si prea devreme daca faci testul te demoralizezi degeaba.
Succes! Sa fie cu liniute roz rezultatul!

Restul fetelor pe care le cunosc: Lore, Mihafalticeni, Monique, Sarah, va
de molipsire! Sa va vad cat mai repede la odisee.Ca sa vb putin si despre bebicul meu, suntem bine, miscaciosi si suntem baietel. Sambata viitoare intram in 6 luni si, multumesc lui D-zeu, pana acum totul a fost in regula.
Va

pe toate si sa auzim numai de bine!!Cu ajutorul lui DD sunt
22+ cu
ela's baby
Monique77 spune:
Ylari
dar tie ti-a iesit proge' valoarea 88.51 sau 8.51?
ca vad aici in valorile de referinta de pe buletinul meu ca 88.51 e o valoare valabila pentru trimestrul 3 al sarcinii...
difera valorile in functie de locul unde faci analiza?
logic ar fi sa nu difere nu?
DenyAnd spune:
Ela82 cum sa nu te tinem minte ![]()
Ce bine ca sunteti bine

Fur 
(doi
) de molipsire de la tine ca sa se ia si la mine, ca vreau baietel

Sanatate la bebel si tie mamico

sarcina la termen!

Monique77 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui DenyAnd
In ce zi a CM esti? Sarcina pierduta la 4+ (cauza->???. fac investigatii). Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, in curand http://www.fertilityfriend.com/home/36cee8 |
analiza am facut-o in ziua 18 si ziua 6 DPO (6 cu aproximatie ca nush sigur)
DenyAnd spune:
| citat din mesajul lui Monique77 Ylari dar tie ti-a iesit proge' valoarea 88.51 sau 8.51? ca vad aici in valorile de referinta de pe buletinul meu ca 88.51 e o valoare valabila pentru trimestrul 3 al sarcinii... difera valorile in functie de locul unde faci analiza? logic ar fi sa nu difere nu? |
La YLARI nmol/L
dar la tine Monique in buletin e ng/ml
Poate de asta difera, ca si eu am atras atentia la asta
DenyAnd spune:
| citat din mesajul lui Monique77 analiza am facut-o in ziua 18 si ziua 6 DPO (6 cu aproximatie ca nush sigur) |
Posibil sa fii si tu gravidutza

Tin pumnii sa fie bebe!