Prietene la bine si la greu -130 - Bun venit TEO!
Raspunsuri - Pagina 10
Ramonika spune:
BUN VENIT PE LUME TEODORA
Smara refacere usoara si mult laptic.
Dana te asteptam cu vesti bune
in sfarsit ne-am facut si noi curaj si i-am facut azi gauri in urechi lui Ruxi. mai mari emotii am avut noi decat ea. ne asteptam sa faca un circ de zile mari, insa ne-a facut o surpriza placuta si a plans foarte putin, dupa ce i-a facut a doua gaura. s-a calmat in mai putin de 5 minute. bine c-am rezolvat-o si pe asta, si asa o amanasem prea mult...
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz
gabitza35 spune:
salutari,
Bine ai venit Teodora,refacere rapida mami Smara
Dana numai vesti bune sa auzi cand suna telefonul....
Licu,mai ai putin.... Si eu m-am chinuit o saptamana si ceva cu dureri crunte de cap dupa anestezie. Dupa ce s-a incercat la greu cu diverse cocteiluri de medicamente si nu ceda,am trecut si eu pe cafea (bauta cu lingurita,dar ce buna era.. si ce ma limpezea...) si mai luam si Quarelin
Se pare ca Dragos calca mai aiurea, cumva spre interior si ar avea nevoie de Kineto...plus ca zice psiho ca are si un inceput de platfus. Trebuie sa mergem la ortoped ( ceva recomandari?) si sa facem kineto pt calcat si pt tendinta foarte recenta de a merge pe varfuri cand impinge la masinuta, carut, etc. Toate recomandarile astea le-am primit azi de la o alta terapeuta de la centru cand l-a vazut pe Dragos alergand descult pe holuri ( se sta descaltat in camerele de terapie si nu apucasem sa ne incaltam).
Danku, imi poti zice cam ce tarife sunt la kineto ( si PM)
poze
dankutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabitza35 Se pare ca Dragos calca mai aiurea, cumva spre interior si ar avea nevoie de Kineto...plus ca zice psiho ca are si un inceput de platfus. Trebuie sa mergem la ortoped ( ceva recomandari?) si sa facem kineto pt calcat si pt tendinta foarte recenta de a merge pe varfuri cand impinge la masinuta, carut, etc. Toate recomandarile astea le-am primit azi de la o alta terapeuta de la centru cand l-a vazut pe Dragos alergand descult pe holuri ( se sta descaltat in camerele de terapie si nu apucasem sa ne incaltam). Danku, imi poti zice cam ce tarife sunt la kineto ( si PM) |
Sigur.
In primul rand se face o evaluare. Se intocmeste o fisa si ei te intreba de la Adam si Eva. Tu le mai si explici ce ti s-a parut tie sau asistentei. Intrebi orice ca ti se dau raspunsuri pertinente. Evaluare costa 85 lei. Copilul e testat pe toate partile. Ii face tot felul de teste.
Un abonament costa 400lei, si inseamna 10 sedinte, facute cand vrei tu ca ore si zile. Ideal este sa-ti faci un program cu ei si ei il vor respecta. Adica nu le spui in fiecare saptamana acelasi lucru. Ramane batut in cuie ce vorbesti cu ei. Sedinta dureaza 40 min.
Daca te duci la ei inainte, te trimit ei la ortoped. Iti dau nr de tel si te pun in legatura. Cunosc o gramada de dr si ii ajuta pe parinti.
La kinetobebe, in aproape un an am vazut o gramada de copii. Unii dintre ei cu probleme la labute. Li se fac diverse exercitii. De ex, au niste ligheane (nu-mi vine in cap altfel cum sa le spun). SUnt vreo 5 sau 6 legate cu o sfoara. Copilul trebuie sa se urce pe lighean, sare, se aseaza cu funduletul, se ridica si repeta la urmatorul lighean. Sau are un lighean in sus, unul in jos. Pe unul urca, pe altul calca inauntru. Sau Urca apoi coboara si intre ligheane sunut perne, ca sa calce pe texturi diferite. Am vazut ca-i mai pune sa merga ca pe o barna (la 5 cm distanta de sol), sa merga pe niste talpici. Si Pinky mai face ex astea. Ea merge usor pe marginile interioare ale picioruselor. Oarecum un soi de platfus.
Eu ii recomand la toata lumea. Mi-au ajutat copilul sa recupereze retardul motor. Pinky ii iubeste foarte tare. In capsorul ei este ca se duce la joaca. Nu simte ca lucreaza, pt ca ei vorbesc cu ea in continuu si ii fac tot felul de ex, care ei ii plac. Ea se iubeste tare cu kineticul Luci. Pe ala iubeste rau.
Uite niste poze de la Pinky de la kinetobebe
https://picasaweb.google.com/102033086594026986450/CezaraLaKinetobebe#
UIte nr de tel de la kinetobebe, unde poti face o programare:
0727988679
Saptamana viitoaer intra in concediu, dar se intorc pe 15 august. Poti suna acum ca sa faci o pragramare. Eu ma duc la ei luni de la 6:45, miercuri si vineri de la 17:15. Daca vrei mergem impreuna. Vorbesc eu acolo cu ei. Doar spune-mi.
Poti sa o iei si Eva. Ea se poate juca cu multimea de jucarii pe care o au, cat Dragos munceste.
Sa stii ca ei sunt de fapt kinetoterapeuti pediatrii. Ei lucreaza numai cu copii. AI sa vezi! Nu ai ce sa le reprosezi. SUnt foarte prietenosi si profesionisti.
dymomo77 spune:
Smaranditza sa iti traiasca minunea sa fie sanatoasa si fericita.
Noi ne-am simtit f bine ieri in parc numai ca nu prea am apucat sa vorbesc cu fetele pe motiv de Danut alergacios dar macar m-am bucurat ca le-am vazut. Toti copiii sunt frumosi foc(ca doar sunt ai nostri) si tare sociabili.
Azi am fost la psihiatru care e multumit de evolutia lui Danut. Mi-a zis sa nu mai insist atat cu dormitul la pranz ci sa il las in pace. daca nu vrea sa doarma sa ne jucam cu jucarii de plus(care nu fac zgomot) sa ascultam muzica lenta, sa citim/povestim si asta sa fie perioada de relaxare chiar si fara nani. Culmea e ca azi a adormit in 5 minute fara scandal si efort.
Pentru a invata rutina zilnica ne-a recomandat sa facem un coltisor in care sa lipim poze si/sau obiecte care sugereaza activitatile zilnice si inaintea fiecarei activitati sa mergem in locul respectiv si sa povestim. Gen ne trezim mergem la coltisor si ne uitam la o poza cu o toaleta povestim si mergem la baie sa facem pipi, sa ne spalam pe fata si pe dinti, ne intoarcem la coltisor vedem scaunul de masa, o lingura etc si vorbim despre faptul ca trebuie sa papam si tot asa. Ne-a explicat ca la el problema este aceasta energie debordanta pe care o are(nu e hiperchinetic ci asa e el si intelege ca efortul pt parinti e dublu fata de cel depus cu un copil linistit) si care il determina sa faca mai multe activitati succesive intr-un timp scurt si ideal ar fi sa incercam sa prelungim timpul acordat de el fiecarei activitati(de ex in cabinet intr-un minut a fost la tel fix la care nu a fost lasat, s-a deplasat la laptop dupa care a fugit la un dulap). Concluzia e ca deocamdata nu e nevoie de terapie si revenim peste doua saptamani.
V-am plictisit suficient?
dana n. spune:
Va scriu din spital...rezultatul la amnio înc#259; nu a venit....dar datorit#259; faptului ca am avut dureri, ca la menstruatie, am venit la un control...se pare ca ar fi o infectie si trebuie sa m#259; #539;in#259; sub observatie, nu are leg#259;tura cu amnio. Nu #537;tiu ce va face DAvid f#259;r#259; mine. A r#259;mas cu tati si cumnata...Asta ne mai lipsea. Puteam refuza internarea... Dar o f#259;ceam sub semn#259;tura ...
Dana, mami fericita de David (2 noiembrie 2009) si 23+ cu
ionelamaria spune:
Dana, te imbratisam strans si suntem cu gandul la tine. Sper din suflet sa fie doar un norisor care sa fuga repede. David e baietel mare, tati se va descurca. Eu spun ca ai facut bine ca te-ai internat.
Imi imaginez ce e in sufletul tau... eu deja tremur pentru zilele cat Mihnea va sta fara mine( eu la spital) ... asatremuram si cand am plecat la Brasov , iar el a fost foarte bine cu bunica. Ai sa vezi ce te va surprinde david cu independenta lui, e baiat mare
Pupam samburelul mic sa stea cuminte si sa fie sanatos. Ai grija de tine, ca daca e totul bine cu tine si samburelu' ai sa fii bine si sa ai grija de David si de tati si totul va fi ok.
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 27+ cu
laurairina13 spune:
Off Dana, tare le mai trageti, David cu funducul, tu cu infectia si amnio! Te pup si te imbratisez, sa treceti repede peste hopul asta si sa vina si un rezultat pozitiv la amnio!
Dymo, interesant ce povestesti acolo, nu plictisesti pe nimeni, te asigur! Tot ce iti aduci aminte mai scrie, nu se stie cui ii de folos! Numai idei interesante@!
Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009) si 35+
Firefly's shop
BLOGUL MEU
lylyana.ion spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dana n. Va scriu din spital...rezultatul la amnio înc#259; nu a venit....dar datorit#259; faptului ca am avut dureri, ca la menstruatie, am venit la un control...se pare ca ar fi o infectie si trebuie sa m#259; #539;in#259; sub observatie, nu are leg#259;tura cu amnio. Nu #537;tiu ce va face DAvid f#259;r#259; mine. A r#259;mas cu tati si cumnata...Asta ne mai lipsea. Puteam refuza internarea... Dar o f#259;ceam sub semn#259;tura ... Dana, mami fericita de David (2 noiembrie 2009) si 23+ cu |
Dana sper sa ne scrii vesti mai bune data viitoare. te pupam si tinem pumnii stransi sa fie totul bine cu amandoi puii si cu tine! Relaxeaza-te!
Dozz spune:
GABITZA, dr ortoped bun e Jianu Mihai. Il gasesti la Mediclass si costa 200 lei consultatia sau la Policlinica Dorobanti, unde e gratis consultatia. Ar mai fi dr Thierry -aceeasi scoala ca dr Jianu, adica de parere ca trebuie sa se intervina minim. Dr Burnei de la Budimex e si el ff bun, dar mai interventionist, asa. Succes!
DANA, iti trimit ganduri bune!