Credit ipotecar, unde?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

oricum si cu plata impozitului e nashpa...ca nu toti au banii aia, cca 1000euro nu sunt bani pe care sa-i scoti din portofel, eu i-am tot spus sa intrebe lucrurile astea si sa clarifice de la inceput, i-am trimis scris pe hartie intrebarile...dar nu stiu pana al urma ce si cat a vorbit, la telefon nu reusesc sa obtin de la ea toate raspunsurile si nu e drept ca nu prea stiu...cate stie ea...de exemplu eu i-am tot spus ca la antecontract sa ceara minim suma de impozit...ea initial nu cerea nimic..pana la urma a zis ca a cerut 500euro....presupun ca s-a lasat influentata de agent si de cumparator...

Nina, 27+,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingrid2907 spune:

impozitul il plateste la semnarea actelor. Trebuia sa ceara o parte din bani chash si o parte credit. Daca nu are banii la ea ..nu se semneaza actele. Ar tb sa discute cu cumparatorii sa ceara si bani..si astea se scriu in contractul de vanzare cumparare. Sau ...se imprumute..si ii da inapoi cand ii primeste.

Chestia cu agentia...a semnat contract cu agentia? Daca nu ..e bine. Agentia nu intra in cabinetul notarului sa ceara bani. Poate sa o astepte in anticamera...Daca a semnat contract ..e aiurea...tb sa plateasca.

Eu m-am certat cu cei de la agentie..nu le-am cerut eu sa-mi aduca clienti...eu le-am zis vreau suma x ...ce e peste e castigul vostru. Nu a existat nimic peste si au incercat sa ma intimideze. Eu am pus anuntul ..eu l-am platit. Agentia oricum nu a facut nimic ..din cauza lor am pierdut o zi ..ca cel care a cumparat s-a bazat pe tipa de la agentie ca-i explica ce sa faca...avea bani in lei ...tb euro ..nu s-a facut schimbul cand era cursul mic ..si ne-am trezit in ziua samnarii actelor ca el nu are banii. Penibil. Dar i-a plimbat pe cumparatori cu masina ...in pretul comisionului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ninia81 spune:

bb_yasmi, actele necesare pentru vanzarea finala cu care trebuie sa te prezinti la notarul public sunt urmatoarele:
-actele de proprietate in original
-acte de identitate in original
-incheiere de intabulare+documentatie cadastrala
-adeverinta de la asociatia de proprietari a blocului din care sa rezulte ca nu sunt datorii la plata intretinerii
-ultima factura de la energie electrica+chitanta aferenta
-certificat de atestare fiscala (acesta se scoate de acolo de unde platesti impozitul la casa)- trebuie sa fie scos cu 2-3 zile inainte de semnare ca sa fie valabil la momentul semnarii contarctului de vanzare-cumparare
-bani pentru impozit
In legatura cu momentul intrarii banilor in contul vanzatorilor...acestia intra in momentul in care se prezinta la banca extrasul de carte funciara si incheirea de intabulare a ipotecii notata in favoarea Statului Roman si a bancii finantatoare, asta inseamna cam 3-5 zile.

Daca va mai pot ajuta cu ceva....aici sunt.

Mergi la inceput

Nina, daca mama ta nu are banii pentru impozit, se poate sa il plateasca si la momentul incasarii sumei provenite din credit, asta daca este de acord notarul public...pentru ca isi asuma un risc notarul in acest sens. Se poate vorbi la banca sa nu deblocehze suma pana nu plateste impozitul...ceva de genul.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ninia81

Nina, daca mama ta nu are banii pentru impozit, se poate sa il plateasca si la momentul incasarii sumei provenite din credit, asta daca este de acord notarul public...pentru ca isi asuma un risc notarul in acest sens. Se poate vorbi la banca sa nu deblocehze suma pana nu plateste impozitul...ceva de genul.

ce mi-e conditia asta ce imi e plata la semnare, de fapt in momentul in care se conditioneaza deblocarea sumei cu plara impozitului nu se face decat sa se amane incasarea banilor (adica ajungerea lor fizic la vanzator)...ce vanzator are interesul sa i se lungeasca boala, e frustrant ai senzatia ca de fapt nu ai vandut nimic, un stres suplimentar ... vorbeam de principiu in sine, eu una prefer tranzactiile cu cash decat prin banca, dar daca nu sunt bani si cumparatorii fac achizitiile cu credit nu prea ai de ales, te conformezi momentului daca acum ti s-a pus pata sa vinzi.... asta e ...vede ea ce si prin ce o sa treaca la momentul ala

mercic de info suplimentare

Nina, 27+,

Mergi la inceput

Asa este Nina, oricum era o varianta care se mai practica, insa destul de rar si evident daca vrea notarul, deoarece legea spune sa se incaseze impozitul in momentul semnarii sau chiar inainte.
Din pacate, in zilele acestea, se fac foarte putine tranzactii cu banii cash, majoritatea fiind prin banca. Din punctul meu de vedere este mai safe pt vanzator sa fie prin banca, chiar daca asteapta ceva mai mult pana primeste banii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ninia81

bb_yasmi, actele necesare pentru vanzarea finala cu care trebuie sa te prezinti la notarul public sunt urmatoarele:
-actele de proprietate in original
-acte de identitate in original
-incheiere de intabulare+documentatie cadastrala
-adeverinta de la asociatia de proprietari a blocului din care sa rezulte ca nu sunt datorii la plata intretinerii
-ultima factura de la energie electrica+chitanta aferenta
-certificat de atestare fiscala (acesta se scoate de acolo de unde platesti impozitul la casa)- trebuie sa fie scos cu 2-3 zile inainte de semnare ca sa fie valabil la momentul semnarii contarctului de vanzare-cumparare
-bani pentru impozit
In legatura cu momentul intrarii banilor in contul vanzatorilor...acestia intra in momentul in care se prezinta la banca extrasul de carte funciara si incheirea de intabulare a ipotecii notata in favoarea Statului Roman si a bancii finantatoare, asta inseamna cam 3-5 zile.

Daca va mai pot ajuta cu ceva....aici sunt.

Visul nostru
Nu te-am tinut în brate, dar te simt/Nu ai vorbit, dar te aud/Nu te-am cunoscut, dar te iubesc.

multumesc frumos.
cam despre astea avem si noi informatii ca am avea nevoie.
nu inteleg insa ce este cu "incheiere de intabulare+documentatie cadastrala" .....

mamica implinita de fetita (2007) si baietel (2011)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bb_yasmi
"incheiere de intabulare+documentatie cadastrala" .....

- intabularea
- dosarul de cadastru

Nina, 27+,

Mergi la inceput

Ce contine un dosar cadastral
Dosarele cadastrale pot fi intocmite doar de persoane fizice sau persoane juridice autorizate. Daca vreti sa vindeti sau sa cumparati o proprietate veti avea nevoie de dosarul cadastral.
In cazul in care nu l-ati intocmit inca si doriti sa scapati de aceasta grija, va prezentam in continuare documentatia de care aveti nevoie. Pentru terenuri cu sau fara constructii: Cerere - tip; Plan de amplasament si delimitare a bunului imobil, la scara 1:500, 1:1000 sau 1:2000, intocmit conform Normelor tehnice pentru introducerea cadastrului general; Plan de incadrare in zona la scara 1:2.000, 1:10.000 sau 1:2.5000 (in fisa bunului imobil); Fisa bunului imobil; Copie de pe actul de proprietate al imobilului; Copie de pe actul de identitate al proprietarului; Memoriu tehnic; Inventar de coordonate; Descrierile topografice ale punctelor vechi si noi; Calculul analitic al suprafetelor; Declaratie pe propria raspundere privind identificarea si individualizarea limitelor bunului imobil masurat. in cazul in care imoblilul in constructie are un singur proprietar sau nu reprezinta obiectul unei ipoteci, nu este necesara efectuarea releveului. Pentru apartamente situate in blocuri: Cerere - tip; Fisa bunului imobil; Releveul apartamentului ( schita) de regula la scara 1:100 sau, dupa caz, 1:50, intocmit de o persoana fizica sau juridica autorizata de Oficiul National al cadastrului; Plan de amplasament si delimitare a bunului imobil, la scara 1:500, 1:1.000 sau 1:2.000. Se va intocmi un plan de amplasament si delimitare a terenului pe care este amplasat blocul si se va calcula cota-indiviza aferenta fiecarui apartament; Copie de pe actul de proprietate asupra imobilului; Copie de pe actul de identitate al proprietarului; Declaratie pe proprie raspundere privind identificarea si individualizarea limitelor bunului imobil masurat; Memoriu tehnic. Pentru terenurile dobandite in baza Legii fondului funciar nr. 18/1991: Cerere-tip; Copie de pe extrasul din planul de parcelare vizat de OCAOTA (pentru terenurile care sunt situate in extravilan), acolo unde acestea exista, sau, dupa caz, procesul verbal de punere in posesie; Plan de amplasament si delimitare (cadastral) a bunului imobil; Plan de incadrare in zona la scara 1:500, 1:1.000, 1:2.000, pentru terenurile situate in intravilan; Fisa bunului imobil; Copie dupa actul de proprietate asupra terenului dobandit conform legii (titlu de proprietate); Copie de pe actul de identitate al proprietarului; Declaratie pe proprie raspundere privind identificarea si individualizarea limitelor bunului imobil masurat.

http://www.phg.ro/stire.php?id=6469&cat_id=40

Nina, 27+,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingrid2907 spune:

Ai actele deja verificate de banca si de cei de la Fondul de Garantare..si de la notariat de cand s-a semnat precontractul. Trebuie doar sa le aiba cu ea la semnarea contactului. Adica cadastru si intabularea exista ...fara, banca nu aproba creditul. Eu stiu ca intai se duc actele la notar (copiiile loc) si apoi in 2-3 zile se merge la semnat.

Mergi la inceput