Fulgusorii de nov.dec2009 "ne vorbesc"{14}
Raspunsuri - Pagina 11
sunshine2009 spune:
Pishko, revin acuma mai pe larg.
Daca vrei sa continui sa alaptezi scapa in primul rand de cantar si de sticle! Te termina numai aiurea, nu-si au rostul. Copilul nu mananca la fel la toate mesele, si in decursul unei zile poate avea de la 40ml-250 ml tot ce e posibil.
Exact la varsta la care e acuma bebica ta, asa a fost si la noi. Aveam cam 12 mese pe zi, fara orar, si f f lungi.
In plus sanul nu mai produce pe stoc ci doar ad-hoc si-ti da senzatia din cauza asta ca ai pierdut laptele ceea ce nu e adevarat!
Tu trebuie sa o pui la san si din ora in ora acuma, altfel chiar se va ajunge sa nu produci suficient. In perioadele de crestere bebe plange mai des printre altele tocmai ca sa fie pus mai des la san (reactia fireasca a oricarei mamici) altfel de unde ar fi stiut mamicile acuma 2000 de ani despre puseuri...? Ar fi bine chiar acuma sa-i dai cat mai putin suzeta, si sa primeasca numai san, ca sa se regleze oferta cat trebuie. Te-ar ajuta mult un wrap, sa o zi langa tine...in el isi poate "vedea de treaba" linistita in timp ce tu mai faci altceva ca ai mainile libere.
La link-ul de la semnatura era mai jos si o reteta de niste bilute cu multe cereale, care ajuta la formarea laptelui. Ceai de alaptat gasesti la orice farmacie, incluiv pe net, apoi mai ajuta berea de malz (atentie sa nu fie oficial fara alcool, ca astea de-al doilea au unele un procent mic totusi!)Inca ceva, noua juniorul ne-a refuzat sticla cu orice continut (apa, lapte, ceai) si orice fel de forma pana tarziu, pe la opt luni, dupa ce am inceput diversificarea si am inlocuit prima masa. (Diversificarea am facut-o la aproape 7 luni, la ca. 8 aveam doar o masa inlocuita)
Am crezut ca voi avea un dependent de tzatza, dar poate si din cauza ca a "poposit" pe saturate la ea, si a hotarat singur cand e stop, am un mancau si jumate, fara mofturi la nimica.
Nu-i da cereale la varsta asta, pentru ca exista unele care sunt foarte alergene, oricat ar fi ele de pentru bebelusi. Diversificarea la nici 5 luni si mai ales cu cereale se face de obicei la copii hraniti cu lapte praf, pentru ca multi dintre ei au probleme de digestie respectiv cu scaunul. Dar asta este alta tema.
Intra si pe topicul de alaptare/hot line, vei gasi mult suport acolo!
Mult succes 

Cresterea in greutate
Perioadele de crestere
sunshine2009 spune:
Am uitat sa-ti scriu ceva, si anume sa nu depasesti cantitatea de lichide de ca. 3 l pe zi. Poate avea efect contrar!
Si sa mananci suficiente proteine si carbohidrati, dar "de calitate"
Cresterea in greutate
Perioadele de crestere
pishko spune:
Mai ce sa zic, ea nu cere asa des... are 6 mese pe zi, prima in jur de 6, apoi la 9-10, apoi la 13, la 16, la 19 si la 22 cand face si nani toata noaptea... si manca cat de cat egal in fiecare zi... primele mese de dimineata erau in jur de 160, apoi de pranz si dupa-amiaza de 100 si cele de seara si noapte cam 80... de vreo 2 saptamani am inceput sa simt ca se cam duce laptele pentru ca ea tot sugea si cand ii dadea drumul nu mai aveam nici un strop in san si apoi il apuca iar si tot tragea si degeaba... pe cantar nu era nici o diferenta... adica nu vedeam nici o crestere dar se multumea totusi cu atat pana la masa urmatoare... stiu ca nu e tocmai ortodox cantarul dar asa sunt obisnuita sa stiu cat mananca de la mihai pe care l-am hranit cu lp...
Stiu ca acum e normal sa simt sanii mai usori ca laptele vine cand stimuleaza ea sanul... inca mai am senzatia aia cand se incarca canalele.. uneori mai intens, alteori mai putin intens... dar se termina repede dupa ce suge ea... eu dimpotriva ma gandeam ca ar fi o solutie s-o pun mai rar la san ca poate se aduna mai mult dar mi-a fost fric atocmai sa nu-mi scad aproductia si mai mult, deci am avut intuitie buna pana la urma... ceaiuri si alte minuni n-au functionat la mine deloc... cand am pierdut laptele la mihai ma indopam cu ceaiuri si toate minunile si tot s-a dus... dar acum e alata situatie si o sa merg maine la farmacie si o sa intreb de asa ceva, ca azi n-am avut cum ca am fost sigura cu ei, al meu a muncit pana tarziu si mi-a venit si ciclul si ma dor toate de nu mai stiu de mine... cum ti-am spus ea nu plange de foame... doar daca incerc sa-i dau completare cu biberonul... si asta de cateva zile... adica am incercat de 2 ori... in rest se culca asa... in wrap nu pot s-o tin pentru ca il mai am si pe mihai de manevrat si am cocseaza sa-i tin pe-amndoi... asta e un mic duracel care face nazbatii non stop si trbuie sa fiu mereu cu ochii pe el... si in plus de asta risc sa o obisnuiesc im brate si dupa aia am rupt-o intr-o fericire ... ciuciu treaba si alte chestii... nu stiu ce sa zic... mai astept sa vad ce se intampla... oate e doar o faza... dr la ultimul control chiar mi-a spus ca urmeaza sa stagneze luna asta sa nu ma astept la f multe de la ea... si daca imi amintesc bine asa a fost si la mihai in perioada asta... se multumea cu putin si n-a luat deloc in greutate de la 4 la 5 luni...
oricum multumesc mult pentru ca ti-ai facut timp sa-mi raspunzi... inseamna f mult pentru mine
sa stii ca am invatat multe de la link-ul pus de tine despre alaptare
pishko
Mihai (28.10.2009) si
Emma (14.03.2011)
vias spune:
buna dimineata
o
ceva, doriti?????![]()
Mamica de pui scump pe pamant si ingeras in ceruri
.....................................................................................................................
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."
My_Lady0091 spune:
am intrat sa va doresc un sf.de sapt. placut!Io-s ocupata pana peste cap cu de-ale cununiei treburi, plus curatenie,mancare acasa
ieri m-am vopsit, un blond cu reflexii cenusii asa frumos
azi operatiunea epliare acasa..manichiura si pedi...iar maine coafura plus machiaj!
va pupic pe toate!

*Blackmoon Lady
13+si lipistocul meu iubit
| Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
vias spune:
distractie placuta scumpa! 
.....................................................................................................................
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."
allexa06 spune:
Dar cand cununati ? Maine ? Super !Si eu am fost nasa o data
,mi-a placut la nebunie ![]()
.
Stefanut ne-a terminat,doua zile de temperatura, mofturi,plansete,nu vrea,nu poate sa manance
...au iesit trei maselute odata 
http://community.webshots.com/user/allexa06
vias spune:
da..da..si eu vreau poze cu blonda ![]()
Allexa sanatate multa puiului mic....offffff..maselutele astea 
eu ma invart..prin casa...fac curat 
vias spune:
vad ca si pe aici.....bate vantul...
![]()