Dovlecelul cel minunat!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Multumesc, Mihaela!

Fac mancarica saptamana asta si o combin cu chiftelele B.nicai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Eu fac o garnitura din dovlecel dupa o reteta adaptata dupa Jamie Oliver. Dovlecelul se taie felii subtiri (cu cutitul sau cu o razatoare speciala care taie felii). Intr-o tigaie antiaderenta se pune putin ulei, se pun feliile de dovlecel si pe deasupra se presara usturoi tocat marunt (sau taiat si el feliute). Se amesteca din cand in cand. Cand incepe sa se inmoaie putin se sareaza si se pipereaza dupa gust (sarea il va face sa lase mai mult lichid). Se lasa in tigaie doar cat sa ramana al dente (cam 5 minute in total). Secretul e sa nu fie multe felii de dovlecel, daca sunt prea multe mai bine impartiti in mai multe transe. Se transfera in farfurie si se mananca. Jamie punea si zeama de lamaie, eu n-am pus ca mi s-a parut suficient de aromat de la usturoi.

Se face foarte repede si daca ramane al dente e foarte gustos.

Mergi la inceput