Dovlecelul cel minunat!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

La fel ca si castravetii la saramura. Nu stiu proportii dar in principiu e doar apa cu sare clocotita turnata peste dovlecei, imi aduc aminte ca ii taiase mama in bucati marisoare ca intregi erau prea mari. Si in doua zile erau facuti. Ca gust sunt exact la fel ca si castravetii la saramura, ca pana la urma sunt din aceeasi familie de plante cred

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

si eu ador dovleceii.
iar saptamana trecuta am facut tarta asta exceptional de rapida si de gustoasa: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/10466/courgette-and-parmesan-tart
in loc de mascarpone am folosit un amestec de smantana si telemea ca asta aveam la indemana. exceptional! a fost gata in maxim 40 de minute, cu tot cu spalat vasele

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Citat:
citat din mesajul lui puisorul
Darria, gasesti unelta aia de facut spaghete de dovlecel in supermarket. Arata ca si curatitorul de legume doar ca are partea taioasa zimtata cumva.

Multumesc
Caut de fiecare data cand intru in supermarket(Selgros, Carrefour si Kaufland) dar nu l-am vazut(stiu cum arata). Nici in magazinele mici nu am gasit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

reteta iraniana - pe un platou asez un rand de dovlecei rondele coapte pe gratar, apoi un rand de ceapa prajita, si pe deasupra iaurt, presarat cu menta si boia de ardei iute; se serveste rece

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Pe langa dovlecelul prajit cu mujdei de usturoi, la gratar de jar, pus in diverse mancaruri, mai fac si o mancare numai d edovlecel.

Dovlecel taoat cubulete mai mari, se innabuse f putin cu ceapa in ulei combinat cu f putina apa, se adauga rosii taiate cubulete, usturoi din belsug, se da in cateva clocote dupa preferinte, sepresara marar din belsug si se serveste...rece sau calda, cu smanatana/iaurt sau simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Eu ador leguma asta, prefer dovlecelul verde inchis zucchini care se gaseste la tot pasul in Franta dar si pe cel clasic si pe cel galben.
Eu fac : supa deasa de dovlecel, chiftelutze de dovlecel, taietei chinezesti cu zucchini si legume, tarta sarata cu dovlecel verde si galben o minunatie, dovlecel murat cu gogonele si castrevate, o minunatie de salata murata, dovlecel umplut, dovlecel la gratar. Daca va tenteaza vreo reteta vin cu detalii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

mancarea ungureasca de dovlecei e delicioasa. Servita cu chiftelutze de dovlecei. N-am mancat de ceva vreme si mi-e o pofta! Aici nu gasesc dovlecei ca la noi, am sa ma consolez cu niste zucchini.

[size=2]





Reteta, te rog!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

LadyJ, cu placere!

Daca dovlecelul e mai mare, se taie in doua pe lat si apoi pe lung, se scot samburii si apoi se da pe razatoarea mare. Se sareaza putin sa lase zeama.
Intr-o cratita se face rantas( depinde cat de mult dovlecel e, eu fac la ochi si e cam greu sa dau cantitati...dar la un dovlecel de 1-2 kg poti pune 4-5 linguri ulei in care prajesti 3-4 linguri faina, la foc potrivit, cat sa prinda putina culoare). Se ia de pe foc, se pune boia de ardei dupa gust si se adauga dovleceii cu tot cu zeama ce au lasat-o. Se amesteca bine si se adauga o legatura de marar(toata planta sau numai frunze) amestecat cu cimbru(eu cimbru am avut numai seminte, e ok si asa) stransa bine(eu o leg cu putina atza sa nu se imprastie) si se pune din nou pe foc. Trebuie sa amesteci destul de des, pentru ca incepe sa se ingroase si e posibil sa trebuiasca adaugata putina apa. Nu multa, caci dovlecelul va lasa zeama multa. Se fierbe pana devine ca o pasta, dovlecelul sa fie fiert, ca 20 min, amestecand des. Se scoate legatura de marar si cimbru cand mancarea e gata.

Eu servesc cu ou-ochi sau cu chiftele de carne sau dovlecel.

Pofta buna!


vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Am uitat sa spun ca e foarte bun acrit putin cu otet sau cu zeama de lamaie, atunci cand se serveste.


vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui silvi_2005

Eu ador leguma asta, prefer dovlecelul verde inchis zucchini care se gaseste la tot pasul in Franta dar si pe cel clasic si pe cel galben.
Eu fac : supa deasa de dovlecel, chiftelutze de dovlecel, taietei chinezesti cu zucchini si legume, tarta sarata cu dovlecel verde si galben o minunatie, dovlecel murat cu gogonele si castrevate, o minunatie de salata murata, dovlecel umplut, dovlecel la gratar. Daca va tenteaza vreo reteta vin cu detalii.

BUCATARIA SYLVIEI
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde


Silvia,sunt curioasa cum faci taiteii chinezesti cu dovlecei si legume, supa deasa si salata murata.

Mergi la inceput