Dovlecelul cel minunat!

Dovlecelul cel minunat! | Autor: b.nica

Link direct la acest mesaj

Nu cred ca este leguma pe care sa nu o plac asa de mult ca dovlecelul!
De cand a aparut il tot prepar ca aperitiv,mancare sau desert.
Ca aperitiv il prepar sub forma de chiftele,la cuptor cu branza,prajiti feliute pane,sau,ceva simplu si delicios:ras,cu putin ulei sare si piper,scazut in tigaia mea de tuci,servit cu rosii ca salata de vinete.
Ca mancare:imbatabilii dovlecei umpluti.
Ca desert eu ii fac gogosele in aluat ca de clatite.

Sunt convinsa ca voi mai aveti si alte retete cu dovlecelul cel minunat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Murat A facut mama intr-un an cand a avut o productie excedentara si au fost minunati, asa de mancat vara, nu i-a facut peste iarna.



www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

- adaugat in multe feluri de mancare(ras sau cubulete),
- lasagna(dovlecelul taiat rondele folosit in locul foilor de lasagna) sau musaca.
- cubulete in sos pt. paste,
- spaghete de dovlecel crud. Dovlecelul taiat ca spaghetele(nu am aparat pt. taiat si nici nu am gasit cutitul).
- salata combinata. Rondele de dovleac si vinata se prajesc usor pe ambele parti, intr-o tava fara ulei sau la gratar. Se taie bucatele si se amesteca cu: ardei copt(bucatele), ceapa, usturoi(taiat bucatele, nu pisat - chestie de gust), ulei de masline, zeama lamaie(optional), patrunjel frunze, ardei iute(optional). E delicios
- baghete de dovleac crocant. Dovlecelul taiat "soldatei" dat prin sos(iaurt si usturoi) si apoi prin pesmet(ft. bine poate fi folosita si faina de porumb) - > la cuptor pe foaie de copt pana incep sa se rumeneasca. Reteta e luata de pe net, nu mai stiu de la cine
- rondele simple(la cuptor sau pe gratar) cu usturoi deasupra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Crud, ca atare, in salatele bogate de vara, taiat cubulete mici, alaturi de salata verde, rosii, castraveti, ceapa, morcov ras, e delicios! merge f f bine ca gust cu putin ulei de seminte de dovleac :)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana-Laura spune:

Buna B.nica,
As vrea si eu o reteta de chiftele de dovlecei, tu cum le faci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

mancarea ungureasca de dovlecei e delicioasa. Servita cu chiftelutze de dovlecei. N-am mancat de ceva vreme si mi-e o pofta! Aici nu gasesc dovlecei ca la noi, am sa ma consolez cu niste zucchini.


vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Chiftelute de dovlecei:
-se rad pe razatoarea mare 1/2 kg. dovlecei curatati si se lasa pe o strecuratoare sa se scurga din zeama;
-se rad tot asa cam 100g branza telemea si 2 cepe;
-se pot pune(eu nu pun),1-2 cartofi rasi ;
-se toaca o leg. de marar si piper dupa gust;
-se amesteca toate si se adauga 2-3 oua si 5 linguri de faina sau pate ceva mai mult ca sa fie o consistenta potrivita;se poate inlocui faina cu pesmet;
Va sfatuiesc sa tatonati consistenta cu primele chiftele,nu trebuie sa fie nici prea moale dar nici vartoasa tare.
Se ia cu lingura o cantitate ceva mai mare decat pt.chiftelutele clasice si i se da drumul in uleiul incins.
Eu folosesc o tigaie de tuci pe care o incalzesc bine inainte sa-i pun uleiul.
Se pot servi cu iaurt amestecat cu maioneza de usturoi sau cu smantana,.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Murat A facut mama intr-un an cand a avut o productie excedentara si au fost minunati, asa de mancat vara, nu i-a facut peste iarna.









Am auzit ca asa sunt f. buni la acritul ciorbelor de vara.
Poate ne spui cum se fac,.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

Eu il fac si ca desert: dovlecelul ras prin razatoarea mare, adaug zahar pudra,zahar vinilat, oua 1 sau 2 dupa cata cantitate avem, putin amidon sau faina pana se ingroasa compozitia, esente dupa gust, un praf de sare. Se ia cate o lingura si se toarna compozitia in tigaia cu ulei incins. Le prajesc sub forma de parjoale, usor turtite ca sa se coaca in interior. Se scot pe servetel de hartie absobant. Se pudreaza cu zahar pudra. Sunt delicioase si calde si reci.
Aceeasi reteta o folosesc si in cazul merelor, sau mere cu dovlecel.

..............
"Deschide cartea ca sa inveti ce au gandit altii; inchide cartea ca sa gandesti tu insuti ... "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Asta e reteta noastra preferata cu dovlecel http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/19212/Zucchini-a-la-Maya/ . Eu nu pun sunca, de obicei o fac cu mozzarela si o pun la microunde cam 12-15 minute. O bunatate garantat

Darria, gasesti unelta aia de facut spaghete de dovlecel in supermarket. Arata ca si curatitorul de legume doar ca are partea taioasa zimtata cumva.


Ani de Stefana (23.01.2008)
ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enachescug spune:

eu aperitiv fac. bun. de vara.

dobvlecelul fiert. dupa ce se scurge il pasez si il mai las un pic la scurs. Apoi ii adaug maioneza, marar si usturoi. E super!!!!

Mergi la inceput