Bujori si panselute de mai-iunie 2011 (1)
Raspunsuri - Pagina 14
danuk spune:
Oana, Tzuna, multumesc mult pentru raspuns
...
Oana, nu mai este nevoie sa imi trimiti pe email cererile, a fost sotul meu si le-a luat. Iti multumesc inca o data, esti asa de dragutaaa.!!!!
Ma bucur ca nu sunt complicatii la Matei (cum a fost dupa vaccin?), sper sa ii faca foarte bine solutia minune pe care o trimite Iulia, pe care o pupam cu drag!
Fetita mea e cam agitata in ultima perioada...dar cred ca e mai mult fitoasa (sau poate o doare burtica, nu imi dau seama). Plange, dar nu se indoaie de burtica si nici nu isi freaca piciorusele...sper, totusi, sa fi scapat de colici, desi ea nu a facut crize foarte mari pana acum..Noi vom face vaccinul pe 15 august (ea face 2 luni pe 10), doctorita ne-a spus ca prefera sa i-l faca dupa ce implineste 2 luni! Am decis sa cumpar Infarix Hexa si sa il fac la Medlife (asta e, dau 230 lei decat sa ma duc la pediatra la care am inscris-o si care nu mi-a placut deloc!) Sper sa fie o decizie buna...
Sa aveti un weekend frumos si linistit! Pupici la mamici si bebici!
oana_pui spune:
buna danuk,
Si eu sper sa-i mai amelioreze durerile solutia minune..daca atatia bebei s-au facut mai bine..sper sa fie si la el la fel.Vaccinul..hmm..daca ar fi fost dupa mine l-as fi scutit de chinul asta..ca nu-i mai trebuia una pe langa toate ce le are.noaptea trecuta am razbit-o cu bine, fara febra, dar agitat rau, plansete in somn, plansete treaz..in sfarsit..o parte din noapte la sot pe burta, o parte la mine..tind sa cred ca fura colicii mai degraba decat vaccinul..astazi un pic cam blegut asa..somnoros si la fel de mofturos.Si pe seara ce ne gandiram noi..hai sa-l scoatem un 10 min afara..sa pape si el mai bine..ne intoarcem la ora de masa..si ma uit eu asa la el..si alerg repejor dupa un termometru...
..febra..38.1..l-am dezbracat..l-am mai lasat un pic sa se calmeze i-am dat un pic de lapte....din nou termometru..
..38.4..ei de aici am intrat in panica..m-am agitat un pic..si cu un pic de chin i-am bagat un supozitor cu paracetamol.Acum febra pare sa mai fi scazut..el a adormit..si eu fac planton pe langa el..sper sa iasa bine pana dimineata..insa nu ma asteptam la asa o reactie tarzie..Mama ei de viata amarata de bebel.
Te pup si pupici gazei...banuiesc ca ceva nu-i e pe plac..o sa-i treaca.
Noapte linistita la toate mamicile si bebei din dotare.
tzuna spune:
OANA_PUI- 38 cu 4 nu e mult pentru un bebelus. Nu te mai speria asa repede ca si bebe te simte si mai tare va agitati cu totii. Nu stai cumva aproape de Policlinica Titan sau Piata Salajan, Trapezului? Ne mai intalnim si noi sa vezi ce relax esti de la al doilea copil incolo si sincer chiar conteaza pentru bebe. Asta mica a mea rade si gangureste mai toata ziua mai ales ca a scapat de colici (cu mici exceptii) de cand am intrerupt si eu orice siropel pentru ei. Tot asa seara o mai ia cate un plans dupa baita ca e si flamanda si obosita si nu prea ne intelegem cu ea dar in cel mai rau caz ne dezbracam si ne bagam in wrap si avem liniste cu totii. Acum nu-mi mai fac griji ca nu a mancat suficient (e drept ca si cantarul e de partea noastra) , ca o invat in brate sau in pat cu mine ( ce o fi fost in capul meu cand la primul copil incercam cu disperare sa o culc numai in patut? ei stau 9 luni in burta , ne simt cu toata fiinta lor si apoii se nasc in lumea asta neprimitoare iar noi ii smulgem din brate si-i punem in patut, carut si-i lasam sa planga sa nu se invete in brate). Nu doarme doar cu mine si sincer prefer sa doarma in patut ca e cald, dorm si eu mai bine cand nu tb sa am grija ei si vreau sa o mut in camera cu sora ei in curand dar dc o doare burtica si e f agitata o iau cu mine, si a dormit si pe burta mea si langa mine si cu sanul in gura si cu suzeta tinuta cu degetul sa nu o scape si sa o apuce iar plansul.....Si in concluzie avem amintiri si poze mult mai frumoase cu toate aceste momente si suntem toti mai relaxati si mai obositi ca suntem mai multi acum si e mai mare agitatia deca la prima fetita. Si dc am avea si o bunica prin preajma sa ne ajute macar din cand in cand as fi si mai relaxata dar si asa ma descurc binisor cu toate. Sanatosi sa fim.
oana_pui spune:
tzuna chiar m-ai facut sa zambesc pe ziua de azi..stiu ca-s o tipicul de mama speriata la primul copil si incerc sa ma calmez insa de multe ori nu-mi prea iese...ce e prost este ca sarcina n-a fost foarte usoara, in ultima luna am stat numai si numai in pat..de am zis ca o sa arunc canapeaua dupa ce nasc, dupa ce bb s-a nascut la o saptamana ne-am internat din nou in spital ptc nu manca de nici o culoare si a avut niste crize de colici super urate, prima luna cu el am bagat din doua in doua ore biberon el fiind extrem de mic si sub greutate,refacerea dupa operatie supeer grea..bunica la un moment dat a clacat si a plecat acasa,aa..si sa nu mai zic de tzatza..ca am stresat tot personalul clinicii sa ma ajute sa invat copilul ce si cum..si acasa..ioc lapte..si uite asa..din una in alta.O sa ma mai calmez..nu ma omoara oboseala, nu ma plang de noptile nedormite sau ca plange sau orice ar face..ma omoara faptul ca e atat de dificil la mancare..doarme pe el efectiv..si dupa 3 ore si dupa 5 ore si dupa 9 ore de somn..lui tot ii e somn..si alerg cu biberonul dupa el, si el mai mult scuipa decat mananca, si se foieste, si atunci il apuca scremutul, si foieste capul dintr-o parte in alta de fac numai lapte si pe mine si el si pe pat si peste tot..si poate il inteleg si pe el..ca are de recuperat din urma somnul..dar cantarul chiar nu ne e prieten..si nu pot sa-l las pe el sa-si faca programul asa cum doreste.clinic e sanatos are mega si para analize facute, deci multumesc lui Dumnezeu ca in afara de orificiul de la inima care nu s-a inchis dar care speram sa se inchida pana la un an nu are altceva.
Hai ca m-am plans de nu se poate..
..in concluzie asa cum ai banuit am trecut cu bine peste vaccin, ieri a bagat somn non stop aproape..fara chef de mancare..dar asta nu-i o noutate.. si febra n-a mai facut.
Danuk vaccinul l-am facut la medlife pe schema recomandata de pediatra ..Infarix Hexavalent.
Tzuna nu stiu daca piata asta de langa mine e Salajan..ne-am mutat de putin timp..nu e trapezului sigur..mai e pe aici un Raifeisen, o covrigarie la care nu stiu ce pun aia in covrigi de e o coada ca la carne pe vremea lui ceasca, un cazinou..tzz si mii de farmacii..mi-ar face placere sa ne vedem cand timpul o sa-ti permita..
Multumesc de incurajari si 
tzuna spune:
OANA-PUI- te inteleg perfect cat iti e de greu. Parca sunt eu la primul copil. Dar sincer acum imi pare rau ca nu am profitat de bebelusa mea care a crescut si acum are 4 ani. Eram super stresata ca avea reflux si vomita mult, nu manca , de cantar nu mai spun(nascuta de 3,350 kg la 1 an abia avea 8,600 kg).... Dar am aflat ceva in toate acele luni: ca astia mici sunt destul de rezistenti si nu patesc nimic dc plang 2-3 ore (si mai mult chiar), dc nu mananca 12 ore (la 3 luni a refuzat laptele timp de 12 ore si cand ne-am imbracat sa mergem la spital a mancat 100 ml si s-a culcat)daca ne relaxam putin si mai uitam de reguli ba dimpotriva cu cat suntem noi mai bine cu atat si ei se destind si le este mai usor.
Si da, din descriere cred ca stai f aproape de mine. cum facem sa ne intalnim? Eu ies cu fetele dimineata in jur de 9.30-10.00 si stam intr-un parc la umbra putin mai sus de mine si seara iesim pe la 18.30 si stam pana pe la 20.30. Dc sunt in forma mergem in parcul de la Policlinica sau in IOR dar nu reusesc zilnic.
tzuna spune:
Oana-Pui- din pacate nu ai optiunea de mesaje private activata ca ti-as fi trimis nr meu de telefon. dc reusesti scrie-mi in PM si ne vedem chiar maine ca noi vom pleca joi la munte si revenim abia in septembrie. Dc nu reusesti maine la ora 10.30 incerc sa ajung la covrigaria de la piata, langa farmacia Belladona. Voi fi cu ambele fete asa ca nu ai cum sa ma ratezi.
oana_pui spune:
tocmai cand ne gandeam pe care gaza s-o petim maine ne desumflaram..au reusit si mi-au zapacit programarea la RMN si de unde era dupa amiaza mi-au pus-o la prima ora..adica ora 9 a doctorului..
.Asa ca banuiesc ca o sa reusim sa ne intalnim in septembrie..o sa fim si noi mai mari..botezati ...si mami maritata..ca tati nu avu' timp s-o ceara 11 ani.
.
Multumesc de incurajari..conteaza enorm un om care sa te inteleaga cu adevarat.
..conc placut..ce bine ca scapati din cuptorul asta!
danuk spune:
Oana, cred ca stam foarte aproape una de cealalta...poate ne-am si intalnit cu bebeii pe strada si nu ne-am dat seama...sper ca in septembrie sa ne intalnim "in trei carucioare": eu, tu si tzuna!