Bujori si panselute de mai-iunie 2011 (1)
Raspunsuri - Pagina 13
lucillegrl spune:
salutare fetelor si bebei, ne bucuram tare mult ca ati scapat de burtici dureroase, Luca pana acum nu a avut colici ... dar de vreo 2 zile a inceput sa il mai doara si pe el, din cauza ca i-am bagat lapte praf cred :( din pacate nu mai pot sa ii dau de la mine, am niste probleme de sanatate.
Decizia de suspendare se ia de la angajator. Eu am depus dosarul in iunie pt alocatie si la inceputul lui iulie pt indemnizatie si o sa vina tocmai in septembrie. Am inteles ca 2-3 luni dureaza procesarea datelor ....... dar poate depinde si de oras eu sunt din Rm.Valcea. Mie mi-a mai trebuit si certificatul de casatorie, si copii xerox dupa toate actele.
danuk spune:
Oana!!!

Imi era dor de tine! Chiar voiam sa intru la topicul despre Medlife, sa iti spun sa postezi si aici! Multumesc mult pentru informatii! Am intrebat si eu la mine la serviciu cum sta treaba cu decizia de suspendare - este un act emis de angajator, la finalul concediului postnatal.
Ce face Matei???
Noi am fost azi la "revizia" de doua luni: m-am cam speriat cand am vazut cantarul: 4850g. Sincer, ma asteptam la mai mult, insa doctorita m-a linistit si mi-a spus ca a luat un kg intr-o luna(ceea ce este bine in conditiile in care este alaptata exclusiv la san). M-am intalnit cu cateva mamici cu bebelusii de varste apropiate cu galushca mea si erau mult mai mari (ce-i drept, alaptati cu lapte praf!). Dar copiii nu trebuie comparati intre ei si atata vreme cat e sanatoasa, vesela si mananca, incerc sa nu ma ingrijorez!
oana_pui spune:

Ma bucur ca sunteti bine..astazi facem si noi revizia de doua luni si implicit si vaccinul..cat despre gaza..fii linistita..fiecare copil creste in ritmul lui..sa fie sanatoasa e cel mai important.Matei..matei e cum il stii...cu colicii ...sau ce-or fi durerile alea de burta..care nu l-au slabit nici macar o zi..nu plange mititelul dar geme si se chirceste continuu..in somn..la masa..la plimbare..poate cu mici pauze..in care isi permite si el sa zambeasca..astept sa mai treaca timpul poate situatia va fi mai buna.Insa probabil satul si el de atata durere a devenit un copil frichinit si irascibil mai tot timpul..iar fiecare biberon e o piatra de hotar..asa ca nici noi nu ne laudam cu cine stie ce kilograme luate.Acum nu-l mai pot forta ptc a mai crescut si daca nu mai vrea sa inghita o picatura apoi n-o face pot sa stau eu si in cap..asa ca il las cat poate, cum poate.Ne paste niste fizioterapie cred ptc isi tine capul aproape tot timpul numai spre dreapta si foarte greu il conving sa mai schimbe partea..sper sa nu fie totusi torticollis..vedem ce zice pediatra astazi.
In tonuri mai calde..cum a iesit botezul?A..si sa-mi spui daca vrei cererile scanate sa ti le trimit luni pe mail.

tzuna spune:
AN@ - am terminat in 10 minute asa cum mi-ai spus si tu. Multumesc pentru mesaj.
DANUK- tu aplici in sectorul 3 ca si mine,nu?
ai nevoie de : 1 dosar cu sina
cele 2 formulare de la ei completate (cererea pt indemnizatie completata de tine si hartia cu veniturile pe ultimele 12 luni completata la tine la serviciu)
decizie de suspendare a activitatii tale la serviciu- o iei tot de la serv de contabilitate de la voi
copii si originale pentru toate actele: certificate de nastere copii, certif casatorie, buletine, livret familie ....
OANA-PUI- iti multumesc ca te-ai gandit la mine dar am rezolvat din prima totul.
DANUK- 1 kg intr-o luna e super. Chiar nu ai de ce-ti face griji. E adevarat ca Sara a luat cam 1 kg si 200 de grame si papa tot numai san dar sincer mie mi se pare ca e cam grasuta. Acum pt ca papa numai san o las in pace dar dc va trebui sa-i dau lapte praf nu as mai hrani-o la cerere ca acum. Prima mea fetita lua intre 250g si 700 g pe luna tot alaptata exclusiv. Nu zic ca era bine dar e f sanatoasa.
OANA-PUI- dc pana acum nu a fost diagnosticat cu torticolis atunci nu cred ca are ci mai degraba prefera el sa tina capul intr-o parte. Asa ca pana la fizioterapie incearca tu sa-i schimbi pozitia in patut incat sa fie nevoit sa se uite sppre lumina si spre voi cu capul in partea care nu-i convine lui, la carut agata-i jucarii viu colorate tot asa spre partea in care nu s-ar uita in mod normal iar la baita cand ii faci masaj spre sfarsit aseaza-te la capul lui si maseaza-i usor gatul dinspre piept spre barba ca sa se intinda el bine si apoi tine-l apasat pe umarul opus si fa-l usor sa intoarca capul in partea care nu doreste sa o faca si in cateva zile se va vedea efectul.
Prima fetita a avut torticolis si chiar a facut fizioterapie dar se vedea ca are si cu ochiul liber ca muschiul d ela gatu era desirat si umflat, nu intorcea capul deloc, am masat-o cu creme, a purtat un guler special (pe care ti-l ofer gratis dc Doamne fereste ai nevoie de el). iar acum a doua a stat si ea o vreme cu capul mai mult spre dreapta dar deja am remediat problema. Multa sanatate!
Despre noi.... toate bune si frumoase. Fata asta creste ca din apa. Eu nu sunt obisnuita cu asa ceva. Si mananca de ma sperie. O hranesc la cerere oarecum caci ea ar suge si din ora in ora dar am hotarat sa-i dau la 2 ore cel mai devreme ca nu mai e chiar nou nascut asa ca are 7-8 mese pe zi din care una noaptea. COLICI- cand credeam ca am scapat de tot au revenit ( e drept ca si eu am inceput sa mananc diverse chestii neincercate pana acum) asa ca am profitat putin de usoara racire a vremii de zilele astea si am scos-o iar in wrap. E somnifer garantat. Azi am stat afara 2 ore, picura, am facut piata, am fost in parc cu cealalta fetita si in tot acest timpo gaza mica a dormit tun. ici nu a miscat. Dc era in carut mai mult de 30 minute nu dormea. Si ghiciti ce face acum? Eu am pus-o iar in wrap dupa ce a mancat si ea doarme iar eu am reusit sa bag la cuptor o prajitura cu afine. Cat am folosit mixerul nici nu a miscat. pacat ca se face maricica si prea mult nu o voi mai tine asa.
Cine foloseste slingul- e la fel de comod de folosit in casa? Poti face treaba si copilul sa doarma? ti-e usor sa te apleci /ridici cand e copilul in el, e safe pentru cel mic sau risti sa-l scapi dc te misti necorespunzator?
oana_pui spune:
tzuna multumesc de sfaturi..am sa incerc cu masajul caci cu restul am incercat..nici eu nu cred ca are..dar parca tare mi-e teama de asa ceva..Ma bucur enorm cand aud de mamici cu bebei mancaciosi..si ma bucur de parca ar fi al meu..mi-e drag sa citesc cum bebeii papa tzitzi mult si bun..as fi vrut din tot sufletul ca si copilul meu sa aiba parte de asta..
.La noi tocmai fuse vreamea de un biberon si iara circul de pe lume ..cred ca Dumnezeu vrea sa ma invete ce-i rabdarea...ori copilului asta nu-i place pur si simplu sa manance.Ca tot spuneai de sling..eu tocmai ce am cumparat unul..si l-am testat un pic...a urlat copilul de numa numa..cred ca am nevoie pt inceput de ceva ajutor si de un copil mai calm..nu-mi dau seama insa cat e de comod..mai incerc maine. Iti invidiez programul de azi..mi se pare o vesnicie de cand n-am mai aprins aragazul pt orice...nu mai vb de prajitura cu afine..n-am gasit un icon caruia sa-i curga balele ..:).
Eu va citeam mult cand eram cu burtica dar dat fiind ca atunci plecam mult cu serviciul nu reuseam sa scriu.Acum intamplarea a facut sa-mi spuna o mamica de leacul minune al Iuliei82 pt colici si intrand sa citesc despre el am recunoscut ceva nume..insa n-am mai vazut nici un mesaj de la somleac...si nici pico..ii spuneam mereu sotului ca mamici lor ca ele eu le-as face o statuie...mie mi se pare foarte greu cu unul..d'apoi 4 sau 5.
..insa trebuie sa fie minunat
I-am trimis Iuliei un mesaj..poate va mai intra sa-l vada si mai ajuta o mamica terminata..sa mai incerc si asta..ca in rest nu mi-a mai ramas nimic neincercat..i-a mers bine o sapt. cu SAB..era ultimul de pe lista..insa cred ca s-a invatat si cu el..asa ca acum nu-i mai dau nimic..
Sa aveti un week-end linistit
carmenpit77 spune:
Buna fetele
mai avem si noi colici dar nu este chiar asa de speriat, incercam sa rezistam cu stoicism.
Am facut si vaccinul de 2 luni deci suntem ok.
Ana nu are inca un program fix dar este bine asa cum este. Papa ziua cam la 3 ore, dc stam mai mult pe afara si doarme si la 4 ore papa.
saptamaana viitoare plecam sinoila mare si fetita cea mare numara zilele fara incetare, este f entuziasmata.
Botezul a iesit foarte foarte frumos si foarte bine.
Va pupam si va uram sanatate multa
anna_i spune:
Oana, si bebita al meu sta pe partea dreapta cu caputul. La control doctorita mi-a spus ca la varsta asta deja ei au pozitii preferate, si asta ar fi la al meu. INcearca sa-l "fortezi" (bland) sa stea pe cealalta parte. Eu, de exemplu, cand doarme noaptea sau ziua (si chiar cand e treaz) il "fixez" in pozitie "capul drept sau la stanga" cu un prosop facut sul sau cu un pui de perna. Bebe nu protesteaza. E drept ca si cand da de libertate tot pe dreapta se aseaza ![]()
luiza77 spune:
Buna seara fetelor...noi am cam scapat de colici cu ajutorul Iuliei, doar seara dupa baita face o criza de 10 minute pe urma doarme foarte bine, ziua nu am nicio problema cu el, mai plange de alintatura ca l-am invatat in brate daca a avut colici asa de agresivi si acum vrea tot in brateta dar eu rezist cu stoicism sa nu il mai iau asa de des in brate, il adorm in brate, uneori ziua adoarme si singur daca este obosit, in rest crestem, radem si gangurim foarte mult, joi mergem la medic sa facem vaccinul de la 2 luni...pe 9 implieste cele 2 lunite si ii vom face iarasi o mica petrecere, cu tort si cativa invitati, sa nu treaca nesarbatorit...cam atat despre noi, va doresc multa sanatate si voua si mai ales bebicilor.Pupici.
oana_pui spune:
buna seara...si va fi una lunga dupa cate prevad eu..piticul a plans putin la intepatura..dar recupereaza acum acasa..
.Am ceva emotii in seara asta...a cam inceput sa fie un pic fierbintel dar i-am dat Eferalgan si acum astept.
In primul rand multumesc Iulia de amabilitate si ca si in concediu ai mai avut timp sa mai si raspunzi la mamici disperate...adica eu.
Anna_i se pare intr-adevar ca asa cum spunea si Tzuna nu e torticollis..e doar asa cum spuneai si tu o pozitie preferata...incercam ce-am mai incercat si pana acum plus masajul recomandat de tzuna. Cu prosopul facut sul am incercat si eu dar smecherul s-a prins de idee si il tragea cu mana..si in 2 sec cat m-am intors eu si l-a pus pe fata..deci asta n-a mers..i-am facut insa o sosetica cu orez in ea..dar atata ce se freaca tot incercand sa se puna asa cum ii place ..ca pe obrajor s-a iritat..deci nici asta n-a mers..incerc constant si "bland" sa-l fortez sa stea si pe stanga..ca alta solutie nu prea mi-a dat nici pediatra.Fizioterapia cica nu-i face rau dar cineva trebuie sa vina acasa..in centrele acelea pentru asa ceva perindandu-se foarte multi copii cu diverse ale lor si n-ar fi bine sa fie si el pe acolo.
Carmenpit ma bucur ca rezistati...va tin pumnii in continuare pt nopti linistite.