Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (432)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SabinaY. spune:

Adiiii, ce dor imi era de tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SabinaY. spune:

Citat:
citat din mesajul lui Erina

SabinaY. frumos ai scris despre carte! Link-ul pus e cu cintareata lui preferata de enka???

Sa stii ca mi-ar placea sa il cunosc si eu pe Giogi-san. E un personaj de acum...

Tu scrii foarte frumos, ar trebui sa faci ceva in sensul acesta.

-------------------------------
mamica Dariei si a lui David
L'amor che move il sole e l'altre stelle.
Shiawase wa itsumo jibun no kokoro ga kimeru/ It is always your heart that decides your own happiness.

Erina, George este exact cum se auto-prezinta pe parcursul cartii.Nu ii place sa i se zica ca ete modest, este "realist" :)
Am inceput sa vorbim imediat dupa cutremurul din 11 martie. Si iata, asa am aflat mai multe despre el, despre carte, am ajuns sa il cunosc si personal. Si a mintit in carte, ryokanul, sotia lui (Miwako), el, sunt cu mult mai pline de farmec. Miwako este absolut superba in realitate, poarta kimono-ul cu multa gratie, asa cum ii este si vorba si miscarile, eleganta, rafinata. Mama-san emana bunatate si caldura ca o pala de vant, blanda.
Iti las link cu www.fujiyoshi.com/en/" target="_blank"> Fujiyoshi

Daca vititati Japonia in viitorul apropiat, facem o intalnire cu totii. Il pun si pe G. in tema.

Inainte de 11 martie scriam in joaca, fraze scrise in graba, fara a acorda prea multa atentie. Faptului ca am inceput sa scriu mai mult, mai atent, incercand sa imi duc ideile pana la capat si sa formeze o poveste, i se datoreaza in mare parte si lui G., pentru ca a stat de vorba cu mine, a stiut pe ce buton sa apese.
Iti multumesc

Da, Misora Hibari este cantareata lui preferata de enka. (ca de altfel, considerata si "regina" enkai in Japonia)

Va multumesc pentru urari, pe mail si FB. Are mami fetita mare.

De dimineata am iesit la plaja, ne-am oprit la un kakigori si acum le-am culcat de pranz. Dupa ce se trezesc, mergem la muzeu, este o galerie cu Gaspard&Lisa, fetele sunt innebunite dupa ei.

O duminica placuta tuturor, concedii placute si multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Despre noi:

Lisa a inceput noua gradinita dupa 1 saptamana de vacanta, in care aproape mi-am luat campii . Dupa doar 3 zile (prima sapt, adica cea care tocmai a trecut) am ajuns la concluzia ca ea venea super-turata de la gradi nu numai din cauza copiilor, dar, mai ales, din cauza educatoarelor (tonului vocii lor, atitudinii, interactiunea cu copiii etc). Plus ca la noua gradi nu doarme, deci ma asteptam sa am momente horror dupa amiaza , ceea ce nu s-a intamplat (au fost unele momente de scapat controlul si luat razna, ea, of course, dar am trecut peste cu calm si rabdare si s-a rezolvat). Plus ca si atitudinea fata de Adam s-a schimbat major!!! Concluzia, dupa doar 3 zile, e ca suntem extrem de fericiti ca am ales sa facem schimbarea, desi ea inca e micuta fata de restul, e mai imatura emotional si mai nerabdatoare, dar educatoarele au mare rabdare cu ea, discuta cu calm, nu o pun la colt si nu o ameninta, asa ca sunt sigura ca va fi ok. Atitudinea ei e complet alta, e mai calma, vorbeste mai frumos, mai cu rabdare, nu mai e asa apucata si implacabina si intransigenta... I-am luat pelerina si cizme de ploaie, ca au iesit in curte sa sara in balti si sa faca observatii meteo si a fost tare incantata. Plus e ok si cu pachetelul de mancare de acasa. Prima zi a fost mai ciudata, ca nu e obisnuita cu mancare rece, gen sandwichuri, dar mi-a cerut sa ii pun paste si in Termos au stat calde si a fost ok!

Adam a inceput, IN SFARSIT, sa baguie cate ceva, mai inteligibil, e fff vocal si spune multe pe limba lui, dar inca se enerveaza, se arunca si topaie cand nu ii convine ceva...

Au reinceput gimnastica si sunt ok si cu ziua, si cu profa noua (una din ele e din cele de tura cealalta). Au schimbat si aranjamentul aparatelor in sala, asa ca ei sunt incatati. Lisa vrea acum sa invete sa faca diverse la barna si la paralele , mai ales ca a vazut pe una din fetitele mai mari care a facut o demonstratie saptamana trecuta. Cu inotul e ok, toate bune, are clasele alaturi de 2 baietei de 5 ani si se tine si ea tare. Am reusit sa ajung cu ea si la patinoar, a fost extrem de incatata si mai vrea. Eu am ridicat-o la greu, ca mai mult era pe jos, deh, incapatanata si facea fix cum vroia ea , dar asa invata omu' ;)

Socru' a ajuns de 2 sapt., deja s-a apucat de munca, ca el cica a venit sa renovam diverse prin casa, sa vopsim etc. Asa ca am hotarat sa transformam garajul in camera de oaspeti, arata ff bine deja, mai are de lucru, dar are o viteza fantastica si ii si place! Am fost cu el si copiii la Zoo weekedul trecut, ne-a cam plouat pe alocuri, nu prea a fost el prea incantat, el e adept al botanicii, deci ramane sa il ducem la Gradinile Botanice Roiale si cred ca ii va placea. Sper... Si pt ca facem schimbarea cu garajul, Adam va avea camera lui, deci nu ii punem pe copiii impreuna. Lisa merge in 2013 la scoala si vrem sa ii luam un birou si ambii sa aiba lucrusoarele lor, spatiul lor etc.

Am avut sapt trecuta 2*, acum s-a mai incalzit, avem undeva la 13-16*, e mai ok, dar a fost friiiig. Brrr...

Gymul meu merge bine. Avem sesiune personala 1 data la 3-4 sapt., in rest ne facem programul individualizat, plus clase. Merg in continuare de 5 ori pe saptamana, doar ca acum cu noua gradi si noile ore trebuie sa fac mici ajustari. Am si cateva "teme", asta ca sa ma tin de treaba : pana la sf lunii sa fac o tractiune in maini fara ajutor, pana in octombrie sa scot macar 1 www.unique-bodyweight-exercises.com/dragon-flag.html" target="_blank">"steagul dragonului" - am incercat ieri, am esuat lamentabil , tot pana in oct sa mai scap de ceva kg, pana in decembrie sa urc pe franghie fara sa ma ajut de picioare si eventual sa reusesc sa merg in maini ... Astea sunt toate finalitati clare pt mine, mai mult decat sa stau sanatoasa, sa slabesc etc, care mi se par cam generale si se pierd usor in peisaj.

Ieri mi-a schimbat antrenorul programul, am un program cardio absolut "smashing", adica aproape imi dau sufletul in 7' pe banda, apoi pe bicicleta, apoi pe fitball, apoi ia bicicleta, dar trebuie sa maresc performanta incet-incet, in ritmul propriu, autoimpus, of course. Partea de dezvoltarea musculaturii se va petrece in zona halterelor, deci eu si muncitorii , noroc ca la orele la care eu merg la sala nu prea sunt muncitori pe acolo, doar altii ca mine care au programe fitness clare. Si luam in considerare tendoane si ligamente, ca sa evitam posibile accidentari. Mai nou lucrez mult pe tempo. De ex., o flotare nu o fac sus-jos, 2 secunde, ci mers in jos (1-2), oprit cand aproape atingi panantul, stai 2 secunde (1-2) si apoi impingi pamantul de sub tine pana ajungi sus (1-2). Ia 6 secunde pe flotare vs cele 2 sec standard, dupa 5 flotari ma cam prabusesc. Ma prabusesc si dupa 3 daca am facut inainte ridicari greutati etc ... Dar reusesc sa fac 5 flotari in maini, ceea ce ma incurajeaza ca exista evolutie ;) Iar acum privesc lucrurile astfel: am inca 10 ani sa imi imbunatatesc conditia organismului astfel incant sa ma mai duca inca pe cat m-a duc pana acum! Cica dupa 40 de ani incepem sa pierdem 1-2% de masa musculara pe an (mai mult cei sedentari!). Mai multe detalii rapide www.associatedcontent.com/article/391557/the_importance_of_starting_strength.html" target="_blank">aici - in engleza. Chiar vreau sa pot sa imi duc nepotii de mana...

Ieri a fost o zi istorica, am fost sa imi iau pantaloni de sport (am o gramada de perechi, toti in amestec de ceva cu bbc, dar pt ca antrenamentele sunt ff intense, arata nasol cand transpir) si a trebuit sa cer marimea 8 in loc de 10 - 8 aici e cel mai mic nr, XS ). Bineinteles, ca pernuta de pe burta inca e acolo, miscorata ea, dar inca prezenta. Probabil incercand sa ajung sa fac cele propuse ma va ajuta sa o miscorez cat de mult si sa scot ceva muschi la iveala (cale lunga, sa imi ajunga... ).

Cel mai pozitiv aspect e ca sotul e total incantat de rezultate si apreciaza la maxim efortul meu si ma sustine in continuare. Si Rox, Erina, uitasem sa mentionez ca nu e idee prea desteapta sa vii de la sala si sa fii superincantata de cat ai muncit cu instructorul X sau Y ;), mai ales cuiva care nu face in mod obisnuit acest tip de efort, clase sau itneractiune... Am trecut si peste discutiile de acest gen, am lamurit nistre treburi si acum e randul lui sa fie incantat de cat de bune sunt antrenamentele cu instructorul respectiv - a facut deja 2 antrenamente personale impreuna cu mine si a tras 2 zile dupa . Munca bine facuta ;)

Acum ceva cifre: din aprilie pana acum am dat jos 3kg, 7cm de pe bust, vreo 4cm din talie si nesemnificativ de pe solduri... Deci mai am de munca

Cam astea sunt vestile din partea mea de lume. Sa aveti o saptamana frumoasa, senina, cu briza placuta si verdeata si fructe aromate! www.youtube.com/watch?v=vx2u5uUu3DE&ob=av2e" target="_blank">Luati si energia de luni.

Mergi la inceput

SabinaY, pup japonezele. Chiar imi era dor de voi, dar nu apuc sa scriu, seara cad lata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabeluta spune:

Buna dimineata dragele mele!
In sfarsit ajung sa intru si eu pe forum...am fost si sunt cu gandul la voi! Imi sunteti foarte dragi si amintirile despre perioada cand intram zilnic sa citesc si sa va scriu sunt amintiri pretioase!

Despre noi...s-au intamplat multe...mai mult sau mai putin vesele si mai mult sau mai putin triste...Vlad e intregul meu univers!
Cel mai recent stress al meu e opratia lui de polipi. De 3 luni suntem pe tratamente din cauza unei otite medii seroase. Vestea buna cea mai buna de la consultul de vineri e ca nu mai sunt necesare tubusoarele in timpan. In sfarsit i-a iesit bine timpanograma. Nu-i chiar perfecta, dar macar nu mai e plata...sarbatori,
In rest: a crescut, arata mai mult a baietoi!
Nu mai e asa timid, isi face usor prieteni si a primit, zilele trecute, o cerere in "cascatorie" de la o colega de gradinita.

Despre altele...amanarea asta cu operatia ne-a cam dinamitat concediul, asa ca nu prea stiu cum va arata.
Sunt impresionata de mamicile curajoase care au ajuns la a 3 a sarcina!
Va sarut cu mult drag!

Mergi la inceput

www.bodyandsoul.com.au/body fitness/workouts/build a strong core,10059" target="_blank">Build a strong core - exercitii pt o postura corecta si intarirea muschilor centrali.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Erina
Romanii au Fagarsul iar japonezii muntele Fuji. Primii si-au botezat brinza cu smintina dupa muntele lor, ceilalti tehnologia.

Fiecare isi boteaza ce are mai bun sau ce conteaza mai mult pentru el. Mie imi place branza Fagaras la fel de mult cum mi-a placut Fagarasul si Transfagarasanul.

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui adimercedes
Yaia, sa va fie de bine concediul! Intrare usoara in rutina si spor la organizat urmatorul! Cum mai sunt delfinasii cu inotul, cu patinajul??? Distractie placuta in drumetii. M-as duce si eu sa imi strang niste zmeura etc, dar cred ca ma duc la magazin sa mi-o iau din congelator .

Multumim! Chiar ma intrebam pe unde esti!
Deocamdata doar Tudor a prins locul la cursul de inot, incepe din august. Maine poate ajung pe la piscina sa vad cum e cu locul Alexiei. Cu patinajul tot de pe acum sa cautam curs, oricum, aici de pe 1 august incep activitatile, pana atunci e cam pauza, inca e concediu. De fapt reincep activitatile cam de pe 10 august, cand incepe scoala...
Pana la urma nu am cules zmeura, ca sotul era cam nedormit si nedornic sa stea cu copii pe caldura si umiditatea de la noi sa strag eu zmeura. Asa ca am cumparat gata culeasa...delicoasa combinata cu afine, fructele preferate ale sotului, dar doar in combinatie. Copii au mancat multa. am luat si capsune tot de la ei, azi le mancam, la gustarea de dupa somnul de pranz. Imi place vara aici din acest punct de vedere, pentru ca imi plac mult fructele de padure.

Mergi la inceput

LA MULTI ANI, japonica Lisa Maria! Sa cresti mare si sanatoasa!

Mergi la inceput

Isabeluta, sigur va veti face cumva concediul, trebuie doar acceptarea faptului ca planurile s-au schimbat.
Si fetele de aici au avut toate experiente bune cu operatiile de polipi, sa ca nu ai motive de ingrijorare.
Sanatate multa!

Mergi la inceput