prima bataie intre mine si sotul meu

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Dincolo de reactiile pe care eu le consider "de mahala" - pe bune, mie imi este foarte greu sa inteleg cum se poate ca intr-un cuplu partenerii sa se injure, sa se loveasca, sa isi arunce obiecte in cap - mai grav e ca exista si bautura, si iesirile vesnice in oras, si "pacanelele"...

Sa fim seriosi, o fi fiind greu primul an de "parinteala", dar suntem multe care nu ne-am injurat si nu ne-am batut cu sotii/sotiile. Si exista multi tati care nu pleaca la jocuri de noroc, asteptind ca mincarea sa "se faca", hainele sa "se spele" si sa "se calce" si tot asa.

Nu conteaza cine e mai prejos sau mai presus in relatia asta, intrebarea e daca e un mediu bun pt copil, si deduc ca nu prea.

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

eu cred ca e la misto subiectul...
da' si asa ..oribil de trist

uneori gandesc prea mult....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

trebuie sa invatati amandoi sa va stapiniti.

un copil nu se creste cu o mama irascibila si un tata la pacanele.
cum de s-a ajuns la voi in familie, ca el sa joace banii la masini de noroc???? cum ai acceptat asa de prima data?

"lupta" asta a voastra a fost doar rabufnirea la cate tineati in voi de mult timp...nu ca a cazut copilul si cine e mai vinovat.

stati de vorba si puneti-va viata in ordine ca drumul pe care mergeti nu e cel mai bun pt o familie si cresterea acestui micut.

aveti nevoie de reguli bine stabilite si amandoi sa trageti pt casa, copil si pt celalalt.

faptul ca tu sari la bataie,ripostezi, arunci cu lucruri, rupi tricouri...nu e a buna. ori esti prea stresata, ori asa ai fost dintotdeauna , dar trebuie sa te schimbi.

in viata trebuie sa lasi de la tine-"nu sa ripostezi imediat" si cand unul rabufneste celalat sa o lase moale-"nu sa ii intorci vorbele"...(te-am citat pe tine)
puteati discuta de injuraturi si invinuiri primite si ce mai aveati pe suflet dupa ce linisteai copilul si il puneai la somn in alta camera.
niciodata nu "discuti" cand tu sau celalalt sunteti nervosi sau in situati de criza.

inca un amanunt care mi-a atras atentia a fost ca, mama ta a venit repede sa vada ce se intimpla. ai grija la cat de des vine pe la voi si ce iti spune. eu mor cand vad ca atunci cand tinerii se mai cearta, parintii repede vin si isi baga nasul.sa vada ce si cum, ce s-a intimplat si sa-si dea cu parerea.

Ma rog la Dumenzeu sa va linisteasca inimile si sa va dea intelepciiune si iubire unul pt celalat.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui Danutza26
eu nu sunt o fire linistita si ripostez imediat indiferent despre cine este vorba.m-am repezit la el de nervi ce aveam.nici macar nu l-am atins si mi-a dat o palma si m-a impins.eu am apucat primul obiect care l-am vazut si am dat in el si l-am luat la pumni si picioare si intr-un cuvant ne bateam de mama focului.copilul plangea rau...este prima palma prima bataie in 7 ani de zile.nunta urmeaza anul viitor.

Parerea mea este ca NU va mai fi nici o nunta.

Lasa pumnii si picioarele si gandeste-te la bietul copilas, ce ii este dat sa vada!!!!!!! Asa vrei sa creasca???????? Rupeti-o acum, pana nu va omorati in fata celui mic!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Revin...cu riscul de a irita niste persoane. Nu iau apararea nimanui, doar dau niste teme de gandire, pentru cand te mai calmezi.
Fata mea, sunt convinsa ca nu spui tot, doar ceea ce iti "convine", ca si mamei tale.

In conditiile in care copilul TAU tocmai cazuse si plangea de durere, in loc sa verifici ce are, sa-l linistesti, tu ai sarit cu gura mare, la sot. Sa-l lovesti, probabil, nu? E, surpriza, ti-a dat-o el primul! Si te mira?

Te-a gandit vreun pic in momentele alea la copil? Te-ai gandit vreo secunda daca lua sotul primul obiect (sa zicem un scaun) si ti-l troznea in cap? Te-ai gandit daca se punea cu pumnii si picioarele pe tine, cu forta unui barbat?
Mai traiai acum???

Tu, spre deosebire de alte femei, ai casa ta si parintii aproape. Nu le ascunde faptul ca va bateti in fata copilasului, dimpotriva, poate ei te vor convinge sa vezi realitatea, sa vezi...ce vede si cel mic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Nu conteaza cine e mai prejos sau mai presus in relatia asta, intrebarea e daca e un mediu bun pt copil, si deduc ca nu prea.

vad o multime de critici la adresa asta si tot asa, niste concluzii. M-am oprit la citatul asta pt ca e mai ... neutru.
Problema e ca: copilul e deja nascut, parintii sint asa cum sint, ce e de facut?
Nu cred ca cu criticile o vom ajuta pe fata... mai bine haideti sa ii explicam de ce nu e buna aceasta comportare vis-à-vis de copil.
Ei sint adulti si e treba lor ce fac.

Danuta, ai 27 de ani, esti la o virsta la care ar trebui sa inveti sa te stapinesti. Nu este usor, dar este placut sa nu mai "sari la bataie", ci sa stii, cu vorba, sa iti aperi punctul de vedere.
Baietelul tau va invata sa fie si el violent, daca asta e "normalitatea" la mami...
Cit despre sotul tau, trebuie sa ai o discutie serioasa cu el, noi aici nu te putem ajuta decit cu sfaturi, schimbarea trebuie sa vina de la voi.

Mergi la inceput

Chatonel, ai dreptate in ce spui.
Intrebarea care se pune (se deduce) este daca Danutza ar fi o mama mai buna daca ar fi singura, fara tati.
Sau mai exact, daca acelui copil i-ar fi mai bine cu un singur parinte decit cu doi.

Eu imi permit sa spun ca am mai vazut stilul asta de relatie colerica, si acolo unde se trece de la nervi si tipete la injuraturi si bataie, mai e ceva care scirtiie, nu doar firea oamenilor alora.
Na, e prima oara cind le-o sarit tandara asa de tare, e prima oara cind s-au paruit...da' io am un fix (cit e halatu, cit e halatu???): cu alcoolul si pacanelele cum ramine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

pisigri, majoritatea relatiilor de cuplu nu sint perfecte de fapt, normalitatea e sa fie "cu probleme"; si, totusi, nu toti copiii cresc intr-o familie monoparentala; binele copilului e sa aiba alaturi amindoi parintii si, deocamdata, eu zic ca se incadreaza in functie, chiar daca mai merg alaturea cu drumul.

danuta isi pune intrebari, e normal, fiindca e prima data cind s-au batut, dar eu am remarcat, ca si voi, ca nu a fost batuta, ci s-au batut parte-n parte. Asta denota ca au caractere cam asemanatoare si stim cu totii ca "cine se aseamana se aduna". Deci ceva compatibilitati intre parinti sint. Si faptul ca sint impreuna de multi ani vorbeste.
Ei au inceput sa stea impreuna cind ea a fost gravida si de aici si problemele: nu au avut timp sa se "imblinzeasca" unul pe altul, sa stabileasca niste reguli de convietuire etc pt ca "a venit " copilul si le-a bulversat viata asa cum stim toate ca se intimpla. Taticul, mai putin implicat, ca multi alti tatici, dealtfel (din pacate), si-a gasit alte ocupatii (ori poate ca le avea dinainte, dar nu stia danuta, nefiind mereu impreuna), care nu sint compatibile cu un trai decent in 3. De-asta ziceam ca, in primul rind, trebuie sa discute intre ei si sa ajunga la un numitor comun (daca se poate).

Mergi la inceput

Mai chato, nimeni nu are relatii perfecte dar intre perfect si paruiala parte-n parte e cale lunga.
Nu stiu, eu sunt foarte sensibila si daca se ridica tonul la mine, mai ales in conditii de stress. Nu mai departe de acum 2 zile m-a busit plinsul la stomatolog pentru ca s-a rastit la mine intr-un moment in care mie si-asa mi-era frica de ma kkceam in pantaloni , asa ca pentru mine injuraturile si violenta sunt ...nu stiu, din alt film.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danutza26 spune:

sa raspund la intrebari da sotul meu sau cuncubinul cum i-ati spus unele dintre voi, lucreaza aduce cei mai multi bani in casa.este prima data cand ma injura si da in mine.si pt cele care ati spus ca eu sunt o fire violenta cred ca voi plecati capul cand cineva va jigneste,imi pare rau eu nu m-am lasat calcata in picioare de nimeni.imi pare rau k am postat,numai bine

Mergi la inceput