Din nou la socrii
Raspunsuri - Pagina 11
salcia spune:
Kokiy, ce oroare :(! Dar de ce are cheie de la voi? Mie nu mi se pare safe, adica poate o apuca vreo furie, la betie, voi nu sunteti acasa, si cine stie ce face...
Oricum, e ingrozitor sa ai de-a face cu un alcoolic violent, noi "convietuim" fara sa vrem cu vecinul de deasupra, care terorizeaza tot blocul de ani de zile (multi ani). E alcoolic, si in fiecare seara are program de certuri, scandaluri, daramat mobile prin casa. Si-a terorizat familia (are trei copii care nu mai vor sa auda de el), vecinii, noua ne-a spart usa, ce sa mai, horror... Alcoolismul e boala grea :(.
sunshine2009 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus Eu sunt curios sa-mi spuneti, cei care o sfatuiti pe alexia, cum poate obtine un titlu de proprietate pe ceea ce a facut cu banii ei si ai sotului. Da' nu asa, "sa mergi la notar si sa declari ca ai cheltuit suma de...", pentru ca asta nu exista. Deci, concret. Daca se poate. Despre testament: in Romania, testamentul este un fel de act bun de sters undeva, atunci cand decedatii au mostenitori (copii). In acest caz, exista o lege si ea se aplica impotriva oricarui testament. alexia: exista autorizatie de constructie pentru ceea ce ati construit? Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Din cate stiu eu se poate, prin contract de vanzare-cumparare pentru partea de casa care li s-a oferit oricum spre locuit (deci inseamna ca oricum nu au nevoie parintii de el). Si nici nu inseamna ca ii lasi fara acoperis asupra capului, pentru ca parintii raman proprietari pe tot restul casei, inclusiv pe teren. Atentie numai la dreptul de servitute, adica daca casa se afla in fundul gradinii, ca si proprietar ai voie sa treci peste tot terenul ca sa ajungi la locuinta, dar nu il detii!
Conditia pentru "dezmembrare juridica" a imobilului ( deci nu fizica ) este sa aiba utilitati separate de cealalta parte, adica baie bucatarie, intrare (nu neaparat gard sau teren propriu).
Ar trebuii sa exista experti/ comisie specializate care se ocupa de asa ceva si care iti zic clar ce mai trebuie sa modifici ca sa se poata face. Din cate mai tin minte exista si o suprafata minima/cap de locuitor pentru noul "imobil" de genul ca. 10 mp (deci atentie la planurile familiare daca vreti sa mergeti pe calea asta).
Sunt mai multe aspecte de care trebuie avut grija.
Oricum mi se pare ciudat faptul ca banca chiar n-a cerut garantie imobilul in sine pentru garantarea creditului...pe principiul "vand pielea ursului din padure"....
Intr-adevar mostenirea si hartiile de mana fie si ele la notar sunt cele mai usor de trecut peste ele, peste contract de vanzare-cumparare nu se poate.
Dar in haosul actual din Romania chiar nu stiu daca nu s-a umblat si la legile astea...din pacate aici sunt un pic depasita.
Cresterea in greutate
Perioadele de crestere
bird70 spune:
citat din mesajul lui inbox Bird 70, sunt de acord cu tine, insa Alexia in caz ca pleaca din casa aia pleaca fara nimic si nu mi se pare corect, |
Ai incercat sa te pui in locul batranilor? Vine fiica-mea si zice ca vrea sa-si faca dintr-o camera, bucatarie si baie. Sa zicem ca accept si o las sa demoleze prin casa. Dupa o vreme imi zice ca nu mai vrea sa stea cu mine ca nu-i place mutra mea. Si pentru ca am lasat-o sa demoleze prin casa, sa-i semmnez parte din casa acum? Ce nevoie am eu de bucataria si baia aia? Am lasat-o sa-si faca ea acolo, mie nu mi le trebuie. Sa le scoata, sa puna camerele la loc cum au fost. Eu nu as semna nimic nimanui. Daca vor proprietate sa munceasca si sa-si cumpere.
Nu ma intelege gresit, eu planuiesc sa cumpar copiilor mei cate un apartament sa aibe si ei un inceput in viata. Dar asta e una si a lasa pe cineva sa ma impinga incet din casa, fizic si legal, e cu totul altceva.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
Fania spune:
De unde veniti cu ideile astea sa faca acte pentru banii investiti?
Casa are un proprietar, pentru a renova, modifica este nevoie cum spunea si Rufus de autorizatie de constructii care se scoate de catre proprietar.
Fara acordul proprietarilor respectiv al socrilor ei nu pot face nimic, nici un fel de act, chiar si cu drept de uzufruct daca proprietarul a conditionat acest drept in acte se poate anula cu martori, mai precis socrii le pot face acte cu drept de uzufruct dar daca pun ca si conditie sa aiba grija de ei pana mor si aceasta conditie considera ca nu este respectata, cu 2 martori ii pot lasa fara absolut nici un drept asupra proprietatii. Insa parerea mea este ca nu vor face nici macar acest lucru pentru simplu motiv ca mai exista un mostenitor....
dana vio spune:
In cazul unui testament care avatajeaza doar unul din copii, ceilalti primesc si ei ceva (nu stiu cat) dar cel mai mult primeste cel denumit in testament. Iar in ceea ce priveste chitantele , banii investiti, eu am sfatuit-o sa le pastreze ca sa poata dovedi ca au cheltuit si ei/doar ei atunci cand va fi cazul. Daca peste ani soacra/cumnatul spun ca le-au dat ei bani pentru asta?! Sau ca asa era casa de la inceput?!
Mie nu mi se pare foarte in regula nici atitudinea sotului: pentru el totul este clar: veti sta acolo oricum ar fi!
Asa ca inarmeaza-te cu rabdare si nervi de otel.
Eu te sfatuiesc sa nu faci un copil pana nu va lamuriti.
Bafta!
Alexandra Maria
14.12.2007
inbox spune:
Bird70 eu ma gandeam in cazul in care ar divorta, ea sa se inteleaga cu sotul in legatura cu ce au facut in timpul casatoriei- soacra in ecuatia asta nu are ce cauta, discutiile despre acte acum, ar fi total inutile, sau mai bine zis astea mai lipsesc sa puna capac, astea sunt lucruri care trebuiau lamurite cand au hotarat sa investeasca acolo, sa se stie clar ce si cum. In situatia de acum fiecare presupune ce vrea :soacra " sa zixca merci ca i-am lasat sa-si faca o camera", ei " daca am investit aici, avem dreptul si la proprietate", cumnatul" treba lor ce au facut, ca nu i-a pus nimeni", si sa inceapa discutiile acum le-ar face viata imposibila.
Noi, in apartamentul care l-am vandut investisem niste bani, nu foarte multi, dar am facut-o pentru confortul nostru, cand am vandut, sotul a vrut sa opreasca partea lui mai mare pe motiv de investitie ( adevraul e ca a si crescut un pic pretul apartamentului), eu i-am spus ca acei bani consider ca i-am dat pe chirie 3 ani de zile.
Cat despre copii, eu nu-i voi incuraja niciodata sa stea cu mine in casa, iar daca vreodata le voi da ceva, le voi da ori in mod egal, ori deloc. Pot sta in casa parinteasca cat vor, pot veni cand au probleme, le voi oferi casa si umarul meu pana isi revin, dar ii voi incuraja sa-si ia zborul, sper sa gaseasca in casa parinteasca o oaza de liniste si siguranta care sa le incarce bateriile, atat. Si ma voi asigura ca stiu asta atunci cand vor pleca singuri la drum.
Conteaza mult si ce le spun parintii, hai la mine ca va fi al tau, unde te duci in lume sa platesti chirie ca nu esti in stare etc. Atunci te astepti si la minuni din astea.
Rufus, se pot face acte de vanzare- cumparare, se dezmembreaza camerele si se lasa drept de servitute fie pe o parte din teren fie pe tot terenul. Donatiile pot fi atacabile, am vazut cu totii cazul Moni :). Dar, repet, astea trebuiau discutate la inceput, acum ei nu pot decat sa ia in calcul varianta cea mai rea, nu i-a pus nimeni, sau daca stiu ca i-a pus cineva, sa dicute cu acel cineva :).
mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010
Rufus spune:
Da, dezmembrari se pot face; dar n-a zis nimeni ca soacra isi va vinde din casa si, sincer, asa cum stau lucrurile nici alexia nu cred ca spera ca-i vor vinde acum socrii vreo bucata.
Aici se discuta despre "acte" pe banii investiti de ei care sa-i protejeze, eventual, de a pierde ce au investit.
De aia intrebam: exista autorizatie de constructie?
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
Burtocika spune:
citat din mesajul lui Fania Casa are un proprietar, pentru a renova, modifica este nevoie cum spunea si Rufus de autorizatie de constructii care se scoate de catre proprietar. |
Chiar credeti ca se obtine autorizatie pt atata lucru ? Poate ca asa spune legea, dar sa fim realisti ...
Rufus spune:
Nu poate, sigur asa spune legea.
Si daca nu exista autorizatie legala pentru lucrare, crezi ca se pot recupera legal bani pe ceva ce nu exista?
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
bird70 spune:
citat din mesajul lui Rufus Aici se discuta despre "acte" pe banii investiti de ei care sa-i protejeze, eventual, de a pierde ce au investit. |
Dar banii 'investiti' au crescut valoarea casei? Ca degeaba ai bagat tu bani in ceva care acum poate valoreaza mai putin. Sa-ti dau un exemplu: casa are 4 camere, socri cedeaza 2, una in care sa locuiasca si una din care sa-si faca baie si bucatarie. Acum casa are 3 camere, 2 bai si 2 bucatarii si probabil un floorplan ciudat. Daca o vinzi ca o casa cu 4 camere probabil ca gasesti familii interesate, daca o vinzi ca ciudatenia asta probabil ca e mai greu sa gasesti pe cineva interesat sau dispus sa-ti dea aceasi suuma ca apoi sa se apuce sa o puna la loc ca o casa de familie. Intelegi? Doar faptul ca arunci cu bani intr-o proprietate nu se cheama ca 'ai investit'. Daca batranii se duc si fratii vand casa sa imparta banii, fratele care nu locuieste acolo are de pierdut din start pentru ca acum casa e o imbarligatura care nu are aceasi valoare la vanzare ca si casa initiala. Sa-i ceri si o parte din bani pentru 'investitie' e ridicol.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper