Din nou la socrii
Raspunsuri - Pagina 10
chatonel spune:
alexia, asta e perioada de adaptare, asa e la inceput, mai dificil: si pentru voi, si pentru soacra; cu timpul, probabil ca va veti obisnui unii cu altii, daca fiecare lasa de la el.
Burtocika spune:
Eu una, sincer, n-as fi acceptat sa stau iar cu soacra, mai ales daca ai mai stat o data si stii cum e ... Si sa mai fac si credit pt asta Am inteles ca intre timp a intervenit problema cu socrul, care s-a imbolnavit si a inrautatit situatia, dar oricum nuj ar fi fost roza.
Acuma, ce ati facut, ati facut, ramane de vazut cum va descurcati de-acum inainte. Sincer, ma uimeste cat de usor spui tu ca ai pleca si ti-ai lasa sotul, pe care il iubesti si care te iubeste ... Presupun ca este doar o reactie "la nervi" si ca nu te gandesti serios la asta ...
Nu prea cred ca va va fi usor sa faceti acte pe ce ati facut voi in casa socrilor, poate doar sa discuti si cu sotul si sa bagati varianta cu garantia ceruta de banca ... Probabil soacra va fi foarte reticenta la orice fel de acte, se va gandi ca vreti sa vindeti casa si s-o dati afara, sau cine stie ce ... dar sa stii ca "intelegerile" in familie sunt foarte paguboase, mai ales cele verbale; poate nu maine sau poimaine, dar peste 10-15 ani veti ajunge sa va judecati cu cine stie ce veri indepartati cu pretentii la mostenire, si apuca-te atunci si dovedeste ca tu ai platit pt casa aia
Incercati in acelasi timp sa va delimitati cat mai mult spatiul - un gard, o intrare separata, un perete etc. Cat despre mersul la camp al sotului, asta numai el o poate hotari ... Daca lui nu-i convine, sa-i spuna mamei lui ca nu vrea, si cu asta-basta ! Daca lui ii convine si e dispus sa faca efortul asta, treaba lui, tu poti cel mult incerca sa-i faci un program alternativ care sa-i placa mai mult
Irina (2006) si 32+ cu
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
Bea_Special spune:
Incearca sa beneficiezi si tu cu acte de ceva in casa aceea. Diplomatic,fara scandal.Tu si sotul.Mie ,aici mi se pare problema ta. Adica...e copilul lor,dar si tu esti prin casatorie.Daca sant toti pusi pe " incercari" adica : vedem or ramane nu or ramane impreuna, teleguta si la gara! De ce ramai mai mult,de aceea vor profita mai mult.Chiar daca nu ai servici.Muncesti la intretinerea a 2 camarute. E o munca! Totul se plateste.Daca iti accepta conditiile si vine dupa tine ,e bine. Daca numunca patriotica se numeste.
Dar ,macar ai liniste si de una si de alta.
kokiy spune:
Voi credeti ca actele pe o parte din casa vor rezolva problemele pe care le are cu soacra ? Sunt sigura ca nu .Alexia, ca sa te linistesti un pic iti pot spune ca se poate si mai rau,eu am 10ani de convietuit cu soacra si nu stam in aceeasi casa ,dar aproape zilnic face parte din peisaj .A mea e alcoolica si aproape orice discutie degenereaza,a sarit si la bataie,la amenintari ca ne da foc la casa si multeee alte injurii care nu pot fi reproduse.Ca sa treci peste iti trebuie doar nervi tari si multa nepasare,e bine si ca sotul e de partea ta .Incearca sa fi tu insati si daca te boscorodeste las-o, ca tot ea se enerveaza ,nu-i mai da replici ,ignor-o.Ce daca te spune sotului,ii spui ca nu ai chef sa-i vorbesti si nu vrei sa dai motive de scandal.
Eu mi-am inregistrat-o pe a mea in momente de scandal ,apoi i-am pus sa asculte pe toti din familie,bineinteles cu ea de fata.Acum stie ca-i pot face asta si incearca sa poarte discutii mai normale,bineinteles cand nu e prea bauta ,ca altfel, nu tine cont nici de politie(am chemat-o de 2ori).
Nu te mai stresa atat de mult,vezi-ti de ale tale,o sa ajungi sa-ti strici neuronii aiurea.Gaseste-ti ceva de lucru pentru a iesi din casa poate-ti mai alunga din gandurile negre.
bobocel_07 spune:
Wow Kokiy ce soacra ai!Nu-mi vine sa cred cum rezisti sa ai scandal zi de zi, eu sunt mai emotiva si pun toate alea la suflet.
Fetelor va multumesc din suflet pentru mesajele voastre, am mai reusit sa ma calmez un pic, nu stiu ce m-as fi facut fara voi.
Sotul este la mijloc, nu stie ce sa faca, vrea sa multumeasca pe toata lumea si nu stie cum.Imi pare rau ca am ajuns in situatia asta,daca as avea macar o prietena in care sa am incredere si sa ma confesez ei sufletul meu ar fi mai putin incarcat.De aceea va multumesc voua ca existati si ca sub protectia anonimatului pot sa ma descarc cuiva.
alexia_07
Imi place sa descopar ce nu spun oamenii prin cuvinte
Rufus spune:
Eu sunt curios sa-mi spuneti, cei care o sfatuiti pe alexia, cum poate obtine un titlu de proprietate pe ceea ce a facut cu banii ei si ai sotului. Da' nu asa, "sa mergi la notar si sa declari ca ai cheltuit suma de...", pentru ca asta nu exista.
Deci, concret. Daca se poate.
Despre testament: in Romania, testamentul este un fel de act bun de sters undeva, atunci cand decedatii au mostenitori (copii). In acest caz, exista o lege si ea se aplica impotriva oricarui testament.
alexia: exista autorizatie de constructie pentru ceea ce ati construit?
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
balanta_tm spune:
rufus, daca stii ca nu se poate face un astfel de act, spune-ne sa stim si noi.
Eu habar nu am in ce fel se poate face actul asta, dar ma gandesc ca s-ar putea face macar o declaratie notariala din partea socrilor. Nu stiu, dar ceva ma gandesc ca ar trebui sa se poata face.
luisa1983 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kokiy Incearca sa fi tu insati si daca te boscorodeste las-o, ca tot ea se enerveaza ,nu-i mai da replici ,ignor-o.Ce daca te spune sotului,ii spui ca nu ai chef sa-i vorbesti si nu vrei sa dai motive de scandal. |
Exact , ai muuulta dreptate, cu toate ca n-am trecut prin asa ceva,aici este singura solutie!
Citat: |
citat din mesajul lui kokiy Eu mi-am inregistrat-o pe a mea in momente de scandal ,apoi i-am pus sa asculte pe toti din familie,bineinteles cu ea de fata.Acum stie ca-i pot face asta si incearca sa poarte discutii mai normale,bineinteles cand nu e prea bauta ,ca altfel, nu tine cont nici de politie(am chemat-o de 2ori). |
Wow! Ce viata tumultoasa! M-a ferit D-zeu, nu stiu cum as fi reactionat! Mare ti-e gradina ta Doamne! Groaznic!
Kokiy, daca soacra ta are acest viciu, in momentele ei de luciditate nu-i surade ideea de un ajutor pt a scapa de bautura?!
Mik spune:
Mda, cind vorbeam de romanul "Ion" la scoala profu' de romana ne-a sfatuit sa nu ne facem niciodata casa pe pamintul altuia. (pardon de off topic).
Din cite povesteste Alexia ei nu au ocupat toata casa, ci numai o parte. (n-am priceput daca e o aripa doar sau o constructie separata). Nu stiu in ce masura so-acra poate face la notar o donatie din timpul vietii sa dea fiecarui copil o parte egala si partea sotului Alexiei sa fie ceea ce ocupa ei acum cel putin. E o idee, nu cunosc legile in Ro.
Mey, nu mai sta atita de vorba cu so-acra, mai deschide televizorul sau o carte.
kokiy spune:
Luisa,e viata ei ,sunt banii ei ,cam asta e replica soacramii, sustine ca ea nu are nici o problema ... cel mai nasol e ca se baga in cresterea si educarea copiilor mei,aici clar nu pot sa tac ...cand vine bauta prefer sa plec de acasa,nu pot inchide usa ca are cheie ,iar daca ma blochez in casa si nu-i dau drumul iese cu scandal ...dar in toti acesti ani am invatat s-o evit ,sa n-o bag in seama,nu-mi mai irosesc nervii sa ma cert cu ea ...de cele mai multe ori rad la ce spune, ii intorc spatele si plec,clar i-au si copii cu mine...