nu imi inteleg sotul
Raspunsuri - Pagina 5
dana vio spune:
Imi pare foarte rau ptr mesajul meu anterior. Nu pentru ca n-as crede ce-am scris acolo, dar cred ca te-am suparat si nu asta era intentia mea. Voiam doar sa te "scutur", sa te trezesti, dar in weekend-ul asta m-am tot gandit la tine si poate ca in acest moment o alta abordare este solutia.
Pur-si-simplu nu te mai supara! Stiu ca este foarte usor de spus, dar asculta-ma: am stat 3ani acasa cu fetita, sotul meu nu ma jigneste si banii nu sunt o problema ( prea mare - nu suntem bogati! ) dar avea impresia ca daca stau acasa am timp ptr toate! Erau momente cand imi venea sa ma urc pe pereti! Spalat, calcat, copil. Altceva nu stiam. Lucrurile s-au schimbat dupa ce m-am intors la serviciu, dar totusi eu am luat atitudine. "TE duci cu Alex la joaca sau dai cu aspiratorul?" Si a ales aspiratorul, acum nici nu mai trebuie sa-i spun asta, stie. Facea cumparaturile, dar eu scriam TOT acolo; acum mergem toti. Samd.
Daca tu nu spui nimic n-o sa se schimbe nimic. Spune-i ca nu-ti place cutare lucru sau ca te-a suparat. N-o sa se schimbe peste noapte si nici tu, dar pentru asta trebuie efort. Implica-l in educatia fetitei si vorbeste cu el . Chiar daca cineva zicea ca s-a nu tipi la el , barbatii se irita la asa ceva , fa si asta daca trebuie. Fa tot ce-ti trece prin cap ca sa-l clintesti!!
Succes!
Alexandra Maria
14.12.2007
ZIZOU spune:
In cazul tau este vorba de un model. Mama ta a indurat multe, asta ai vazut la ea si asta faci si tu acum. Sotul tau face ce a vazut la taica-su.
Crezi ca iti va ridica cineva statuie daca stai si induri la infinit?
Te consoleaza cu ceva ca prietenele tale au soti mai "rai" ca al tau?
Vrei ca fetita ta sa copieze tiparul pe care il vede in casa?
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mada buna, cred ca totusi e timpul sa pui cumva piciorul in prag. nu la modul ca divortezi sau pleci de acasa, dar stabileste-ti niste reguli peste care nu vei trece, in asta implicandu-l si pe el si soacra si mama. pana la urma daca mama ta nu vine, du-te tu la ea cu fetita si las-o o ora 2 cat ai chef sa te plimbi sau ai treaba.cu soacra la fel sun-o si tu si roag-o sa vina sau du-i fata acolo mai ales daca stati in acelasi oras. fata, parerea mea, ar cam trebui sa o duci la o gradinita, macar pana la ora 12-13, chiar daca nu lucrezi, de stat/particular(e mai ieftina la program scurt) chiar si acum vara si sa-ti faci un pic ordine in viata. dimineata duci fata, te intorci casa , faci curat sau mancare sau ce treburi ai, stai, dormi faci ce vrei. seara iesi si tu mai odihnita cu ea afara la plimbare. si apoi stai de vorba cu sotul tau. nu este posibil totusi sa accepti toate mizeriile de la el, numai ca e el prost de gura si apoi te pupa. nu asta inseamna o viata de cuplu. copilul la 3 ani e normal sa ragneasca si sa se tavaleasca, dar cu rabdare veio trece si peste asta, explica-i de zeci de mii de ori ce vrei ca tu sa nu faca, ofera-i alternative totdeauna si neaparat rabdare. si exact, ai curaj sa-l infrunti, nu in sensul rau, dar macar sa il poti face sa inteleaga si punctul tau de vedere asupra acestor probleme. Mada, un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004 si cu Rares Daniel 19 dec 2008 Ilinca si Rares |
Mai, dar ce obligatie au bunicii sa iti creasca copiii? Noi nu avem bunici, de fapt, mai e soacra-mea, bolnava si vai de ea, sa vrea si nu ar putea iesi numai ea cu Victoria. De 3 ani, e numai cu noi, 24 ore/zi si uite ca ne descurcam. Eu nu inteleg mentalitatea asta. Parintii ne-au crescut pe noi si chiar daca poate au avut norocul de bunici prin preajma asta nu ii obliga sa ne creasca noua copiii!
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
Androix spune:
Eu zic ca este o diferenta majora intre a-ti fi oferit un ajutoar de cateva ore si a-ti fi crescut copilul. Ca doar nu-l duci si pe urma nu mai da de tine cu lunile.
Apoi de ajutorul asta beneficiaza cine are noroc de bunici dispusi sa-l ofere, ca nu le indesi copilul cu forta pe usa si fugi.
Deci daca tu nu ai avut parte de acest ajutor, nu inseamna ca cei care au sunt niste iresponsabili care asteapta de la bunici sa le creasca odraslele.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Victoria_mami spune:
Andorix, ai citit ce am marcat eu cu rosu din mesajul lui Mada? Daca nu ai citit, citeste! Daca ai citit deja, cred ca ai tu chef sa ma contrazici aiurea!
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
Androix spune:
Dar tu ai citit ce am scris eu? Nu am chef sa ma contrazic cu tine, contrazic atitudinea fata de mentalitatea aia pe care n-o intelegi si pe care cred ca ai fi inteles-o la perfectie daca aveai si tu o pereche de bunici dispusi sa te ajute.
E cazul sa nu mai raspund la mesajele tale pe forum? Simti ca am ceva cu tine?
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Tanti Zavaidoc spune:
Clarmai, pana la urma, sa stii ca nici eu nu il inteleg pe sotul tau. Asa ca suntem doua. Te ajuta cu ceva? Nu. Deci solutia e la tine. Solutie, compromis, ce o fi, la tine e. La noi, cele de pe forum, sunt pareri, care de fapt nu stiu cat te ajuta.
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Androix Dar tu ai citit ce am scris eu? Nu am chef sa ma contrazic cu tine, contrazic atitudinea fata de mentalitatea aia pe care n-o intelegi si pe care cred ca ai fi inteles-o la perfectie daca aveai si tu o pereche de bunici dispusi sa te ajute. E cazul sa nu mai raspund la mesajele tale pe forum? Simti ca am ceva cu tine? www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! |
Eu am citit ce ai scris tu, si iti dau dreptate, daca e sa ignor ce a spus Mada, adica:" daca mama ta nu vine, du-te tu la ea cu fetita si las-o o ora 2 cat ai chef sa te plimbi sau ai treaba.!!!" Asta suna ca un sfat de genul: "Pune-i mamei tale fetita in brate si plimbate o ora 2, cat ai chef!"... pai ce obligatie are femeia aia sa stea cu nepoata? Sta, asa cum spuneai tu, daca vrea, nu ca i se aduce copilul la usa si i se spune "O las la tine, o ora-2 sa ma plimb!" Eu pur si simplu de asta m-am legat! Eu asta nu inteleg! Da, unde exista bunici si sunt dispusi sa stea cu nepotii, e super, dar daca nu exista vointa din partea bunicilor, de ce se considera ca exista vreo obligatie? Sper ca acum m-am facut mai bine inteleasa. Si nu, nu e cazul sa nu-mi mai raspunzi.
_
lucialu spune:
Clarmai, iti doresc din suflet sa fie cum vrei tu! Esti un om bun. Fetita ta probabil ca este un pic mai dificila decat alti copii pt ca a avut probleme de sanatate. Cu cat va creste se va mai schimba, ai sa vezi, iar tu esti obosita. Sper sa te asculte sotul, sa poti sa-i spui tot ce ai pe suflet si sa te ajute!
Loma spune:
Clarmai
Am doar o sugestie pentru tine, in rest nu ma bag.
Din primul tau mesaj am retinut ca te deranjeaza faptul ca numai tu stai cu fetita si sotul nu prea se implica. Daca el merge la peste sa se relaxeza de ce nu mergi si tu cu el, va luati si copila cu voi, si poate asa te relaxezi si tu.