nu imi inteleg sotul

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Clarmai,

Iti scriu doar pentru ca m-a frapat ceva in ultimul tau mesaj si vreau sa-ti spun negru pe alb: Nu esti tu vinovata pentru comportamentul tataului tau! Fiind tu nefericita acum nu poti compensa nefericirea mamei tale! Nu te pedepsi singura pentru ca nu ai nicio vina! Nu ai nicio responsabilitate pentru relatia dintre parintii tai, asa cum a fost ea! Tot asa cum n-ai dori ca fetita voastra sa se simta vinovata si responsabila pentru relatia dintre tine si sot!
Ai avut un model prost in copilarie, dar nu perpetua asta cu fiica ta! Sunt convinsa ca-ti iubesti copilul, in ciuda extenuarii...gandeste-te ca sunt sanse f. mari ca ea sa repete mai tarziu ceea ce vede acum la voi...Si risca sa fie nefericita, neapreciata, jignita, desconsiderata de barbatul de langa ea...iti asumi riscul asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Loma

Clarmai
Am doar o sugestie pentru tine, in rest nu ma bag.

Din primul tau mesaj am retinut ca te deranjeaza faptul ca numai tu stai cu fetita si sotul nu prea se implica. Daca el merge la peste sa se relaxeza de ce nu mergi si tu cu el, va luati si copila cu voi, si poate asa te relaxezi si tu.

asta nu cred ca va putea decat daca sotul se duce la pescuit ca la plaja.Spun asta pentru ca un adevarat pescar are nevoie de liniste sa poata prinde ceva.Si un copil numa liniste nu face.Vrea in apa, lucru ce alunga pestii, fuge si striga...stim cu totii care avem copii cum e .Eu si cand mergem la un gratar , sotul face gratarul, se ocupa de el si eu stau dupa praslea sa nu dispara din peisaj ...numa relaxare nu e la mine.Si la asta s-ar adauga jignirile sotului ca nu ii iese pasienta la pescuit.
Iar daca se duce in alte companii de discutie, clar ca sotia iese din peisaj total.
E doar parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Eu cred ca ar trebui sa mai ai rabdare cateva luni. Copilul va merge la gradinita si o parte din problema se va rezolva asa. Tu iti vei lua un servici. Sub nici o forma sa nu mai accepti ca salariul tau sa fie gestionat de sotul tau - ai deja o experienta in acest sens care ti-a aratat ca modelul nu functioneaza.

Mai bine ii dai tu, cand iei salariul, o suma oarecare, din care sa se descurce cu platile. Restul il pastrezi tu pentru cheltuielile tale.

Modelul ideal este ca banii sa fie toti comuni (desi asta functioneaza pana la un nivel al veniturilor). Dar acolo unde unul din soti nu este multumit, trebuie schimbat modelul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Eu am citit ce ai scris tu, si iti dau dreptate, daca e sa ignor ce a spus Mada, adica:" daca mama ta nu vine, du-te tu la ea cu fetita si las-o o ora 2 cat ai chef sa te plimbi sau ai treaba.!!!" Asta suna ca un sfat de genul: "Pune-i mamei tale fetita in brate si plimbate o ora 2, cat ai chef!"... pai ce obligatie are femeia aia sa stea cu nepoata? Sta, asa cum spuneai tu, daca vrea, nu ca i se aduce copilul la usa si i se spune "O las la tine, o ora-2 sa ma plimb!" Eu pur si simplu de asta m-am legat! Eu asta nu inteleg! Da, unde exista bunici si sunt dispusi sa stea cu nepotii, e super, dar daca nu exista vointa din partea bunicilor, de ce se considera ca exista vreo obligatie? Sper ca acum m-am facut mai bine inteleasa. Si nu, nu e cazul sa nu-mi mai raspunzi.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Poate ca exista o obligatie... aceea de a-ti ajuta copilul toata viata lui. Adica... eu nici nu ma gandesc sa nu-mi ajut copiii atunci cand vor deveni parinti si vor avea nevoie de mine pentru a se plimba 2 ore sau pentru a face orice altceva ar avea ei chef. Simt ca asta este datoria mea de parinte. Sa imi ajut copilul atunci cand o va cere, indiferent ca are 5 ani sau 30 de ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Pai asta nu e o obligatie, este o alegere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bebe Beca

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Eu am citit ce ai scris tu, si iti dau dreptate, daca e sa ignor ce a spus Mada, adica:" daca mama ta nu vine, du-te tu la ea cu fetita si las-o o ora 2 cat ai chef sa te plimbi sau ai treaba.!!!" Asta suna ca un sfat de genul: "Pune-i mamei tale fetita in brate si plimbate o ora 2, cat ai chef!"... pai ce obligatie are femeia aia sa stea cu nepoata? Sta, asa cum spuneai tu, daca vrea, nu ca i se aduce copilul la usa si i se spune "O las la tine, o ora-2 sa ma plimb!" Eu pur si simplu de asta m-am legat! Eu asta nu inteleg! Da, unde exista bunici si sunt dispusi sa stea cu nepotii, e super, dar daca nu exista vointa din partea bunicilor, de ce se considera ca exista vreo obligatie? Sper ca acum m-am facut mai bine inteleasa. Si nu, nu e cazul sa nu-mi mai raspunzi.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Poate ca exista o obligatie... aceea de a-ti ajuta copilul toata viata lui. Adica... eu nici nu ma gandesc sa nu-mi ajut copiii atunci cand vor deveni parinti si vor avea nevoie de mine pentru a se plimba 2 ore sau pentru a face orice altceva ar avea ei chef. Simt ca asta este datoria mea de parinte. Sa imi ajut copilul atunci cand o va cere, indiferent ca are 5 ani sau 30 de ani.

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si Tudor Andrei (16.02.2011)

Si tu iti ajuti copiii din obligatie sau din sentimente, ca sa zic asa? Si eu gandesc la fel, ca vreau sa o ajut pe Victoria intotdeauna, dar pentru ca vreau eu, nu pentru ca vine ea sa-mi lase copilul la usa, fara nici o consideratie fata de mine. De ce nu se poate intelege ca exista si bunici pe lumea asta care NU sunt dispusi sa stea cu nepotii, care vor sa-si petreaca timpul altfel, poate cu o carte sau in fata tv-ului, si nu crescand nepoti! Eu asta tot incerc sa explic. Daca ei vor sa stea cu nepotii, e foarte bine, daca nu, sa-si creasca fiecare copiii. Uite, noi nu avem bunici, cum am mai spus, dar fiica-mea vitrega avea aproape 17 ani cand s-a nascut Victoria. Si nu am folosit-o ca babysitter, desi cand a terminat liceul s-a angajat ca baby-sitter. Am rugat-o o data sa vina sa ma ajute, ca imi era rau de nu puteam sta pe picioare si sotul era la servici si mi-a zis ca nu poate, ca merge la mall. Si de atunci nu am mai sunat-o niciodata sa o rog sa vina sa stea cu sora-sa o ora. Eu nu am facut copil in ideea ca ma ajuta fiica vitrega (care pe vremea aia statea cu noi jumate din timp, jumate cu maica-sa)sau oricine altcineva. Da, o mai rugam sa stea cu Victoria cate 10 minute pana ieseam eu afara la o tigara sau 2-3 minute sa bag la spalat. Ea s-a mai oferit o data sa vina sa stea cu Victoria sa facem noi cumparaturile de Craciun si cand i-am zis sa vina pe la 9 dimineata, s-a codit, ca ea nu se trezeste asa devreme si i-am zis ca e ok, atunci sa stea sa doarma, nici o problema. Si nici nu i-o duc la usa, ca eu 'am chef sa ma plimb', nici ei, nici soacra-mii, nici nasilor, nici nimanui. Si cand a venit sora-mea aici o luna, nu am lasat-o pe post de baby-sitter. A mai stat cu Victoria poate maxim 20 de minute, dar si atunci eram afara, in terasa cu sotul la tigara.

_

Mergi la inceput