relatia nora- soacra

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Mihai bravo k esti deschis si nu ai rezerve in a te arata asa cum esti.Orientarea sexuala nu are nicio legatura cu calitatea unui om.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

copilul meu ramane uneori noaptea la bunici...ce e rau in asta? eu nu ma folosesc de soacra nicidecum, copilul se simte bine la ei si e iubit, ce legatura are asta cu relatia mea cu soacra?si sincer la 10 ani nu o leagana ca sa adoarma, vrei sa spui ca o deranjeaza pe dumneaei soacra... nu s-a plins de asta ..e normal sa ramana citeodata la ei, ISI DORESTE ASTA ..cum merge si la ceilalti bunici in vacante... bunicii isi doresc asta cred ca s-a inteles, isi iubesc nepotii si nepoata ii iubeste
PS. in legatura cu Mihai am intrebat nu am dat cu parul nu l-am mai zarit la nici un subiect( cred ca intru eu rar)

Mergi la inceput

am mai citit o data...
da fata sta 2 - 3 ore cu socrul ziua cind soacra e de cele mai multe ori plecata la fiul ei cel mic care are doi copii micuti
soacra si socru locuiesc in aceeasi casa nu sunt despartiti
uneori copila si socru stau la noi acasa dupa cum doresc sau merg in parc, la film fac sport...etc socrul o insoteste ca asa vrea el nu-l obliga nimeni
cind ramane peste noapte e si soacra acasa, normal
da...e si casa ei... dar nu e numai a ei!
si nu s-a pus niciodata problema copilului in discutiile dintre noi
copilul nu a fost niciodata subiect de discutie( asta mai lipsea)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihai33

Buna ziua,

Cred ca orgoliile si inversunarea creaza mult rau si tensiune in relatiile dintre oameni, in general, iar intr-o familie nu au ce cauta. Daca nu ai mai "remarca" chestii de genul ca "ti-a zis" ca "ti-a facut" ca nu ai primit cadou de Craciun etc si nu ai rspunde in vreun fel la genul asta de mizerii intr-un final s-ar potoli. Faptul ca intri in rezonanta cu soacra ca incerci sa-i raspunzi cu aceeasi moneda nu face decat sa alimenteze "conflictul".
Ca o paranteza tatal meu nu i-a raspuns la salut partenerului meu de viata timp de 8-10 ani, (asta e una din multele "perle" ale printilor mei),el insa a continuat mereu sa il salute si sa se comporte ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat pana intr-o zi cand tata a abandonat "lupta" intelegand ca nu are nici un rost, ca nu rezolva nimic.

M-am lungit prea mult, ceea ce vroiam insa sa spuns este sa incerci pe cat se poate sa te detasezi de tot "circul" pe care il face soacra, sa nu mai raspunzi la provocari si sa mentii o relatie civilizata pentru copil si sot, pentru ca am inteles ca ei isi doresc compania soacrei tale. In locul tau as merge la ziua ei cu un cadou frumos si as ignora "cu gratie" orice provocare.

Mihai

Stai putin, ca daca este vorba despre o relatie gay, este complet diferit, cati parinti nu sunt socati de asa ceva?

Adica... e mai greu de "digerat" o astfel de relatie.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Hai c-o dam in altele...ce importanta are de ce sunt socati parintii?
Mama mea n-a vrut s-o vada pe fosta nevasta cativa ani...si nu era barbat.
Discutam aici de relatia parintilor mei cu partenerul meu. Ca are fusta sau pantaloni, ce importanta are, daca nu este tolerat?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bebe03

copilul meu ramane uneori noaptea la bunici...ce e rau in asta? eu nu ma folosesc de soacra nicidecum, copilul se simte bine la ei si e iubit, ce legatura are asta cu relatia mea cu soacra?si sincer la 10 ani nu o leagana ca sa adoarma, vrei sa spui ca o deranjeaza pe dumneaei soacra... nu s-a plins de asta ..e normal sa ramana citeodata la ei, ISI DORESTE ASTA ..cum merge si la ceilalti bunici in vacante... bunicii isi doresc asta cred ca s-a inteles, isi iubesc nepotii si nepoata ii iubeste

Ba nu este normal deloc , este normal sa mearga in we si vacante la bunici daca-i face placere dar in timpul saptamanii ar trebui sa fie supravegheata de tine si de tatal ei , cred ca ar trebui sa-si pregateasca temele pentru a doua zi acasa decat sa mearga la soacra-ta (unde sunt deja doi veri de-ai ei mai mici) sau sa-si ocupe timpul cu un sport,o pregatire la o limba straina, un cerc de pictura etc .
Citat:
[pentru iulia: ai inteles gresit nu ei sunt impotriva mea ...ci eu sunt impotriva lor draga...m-am saturat de lipitori care "dorm in front cu arma in mina".
nici nu stiti cit de fericita era soacra la nunta noastra ca ete fiul ei a intrat intr-o familie instarita credea ca tot neamul ei va trai in lux pina vor muri
pai ne cunosteram de trei luni si soacra insista sa facem nunta de zor ca rade lunea ca stam impreuna, adica ii dezonoram baiatul ca se mutase cu mine...
iar cumnatul i-a zis sotului ca daca nu face pasul asta sa se dea la o parte ca "ma ia el" ca o partida asa buna nu poate sa le scape...
uite ca am dat prea mult din casa

Da, se pare ca fetita ta este un copil deosebit , ce a primit o educatie aleasa in casa parinteasca a sotului tau.

Citat:
si eu am ales bine, sotul meu e un om minunat care ma iubeste si imi respecta parintii fiindca si ei il respecta pe el
printre toate bune trebuie sa mai fie si una rea ca altfel viata ar fi monotona

Cine l-o fi nascut, crescut,de la cine o fi primit educatia sotul tau minunat pana sa te cunoasca pe tine? Sa nu-mi spui ca l-ai educat tu !!!

Iti multumesc pentru tot ce ai scris, explicat in toate paginile, dupa cum am mai spus, a citit si fiul meu , stiam ca-mi citeste postarile dar am vrut ca acest topic sa nu-i scape ! Il ajuta mult pe viitor!

Citat:
in legatura cu Mihai am intrebat nu am dat cu parul nu l-am mai zarit la nici un subiect( cred ca intru eu rar)

Daca ai dat cu parul numai el poate sa-ti spuna ! ,,Interesanta" abordarea ta pana la urma! Pe Mihai l-a preocupat sa-ti dea cateva sugestii pentru ,,problemele" tale (sincer, eu cred ca tu provoci totul in situatia cu soacra-ta!)nu cred ca si-a propus sa mute subiectul in favoarea sa dar putea fi astfel daca in acest topic erau cel putin 3-4 fete precum esti tu!
Am zis ,n-am dat cu parul!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

parerea mea e ca o nora desteapta nu ajunge niciodata la conflicte deschise cu soacra. e funny cum perpetuam greselile inaintasilor, orice nora oprimata va ajunge o scorpie de soacra, daca nu are destul creier ca sa se trezeasca din inertia culturala (sau nu-sh cum sa-i spun).

bebe03, soacra ta e mama sotului tau. faptul ca tu nu te impaci cu ea il pune pe el intr-o situatie foarte delicata, pentru ca trebuie sa aleaga intre mama si nevasta. ori, sa-ti renegi mama nu se face. ce om e ala care-si reneaga mama? daca te gandesti mai adanc la asta, o sa vezi ca numai un om slab se poate lepada de parintii lui, de radacinile lui, pana la urma de identitatea lui. faptul ca tu ii ceri lui lucrul asta inseamna in final ca tu nu-l accepti pe el complet, cu bune si rele. il accepti doar cu bune si prin asta il ranesti inconstient. poate ca nu va reactiona acum dar nu va uita asta. si cand ii va veni bine la fileu, o sa ti-o traga. poate nici nu va sti de ce, nu va face legatura, dar rana pe care i-o faci tu acum, neacceptandu-i mama, creste in el o rezerva de agresivitate fata de tine si te indeparteaza in fiecare zi de el. asa se indeparteaza oamenii unul de altul si cand el pleaca brusc de acasa, ea se intreaba naiva: oare de ce? pai de-aia, pentru ca l-ai desconsiderat toata viata si nici macar nu ti-ai dat seama.

fii desteapta, lasa-i mamei terenul ei, macar da-i iluzia ca-i lasi terenul ei si multumeste-te sa-i fii lui nevasta, nu mama. pana la urma, a lua locul mamei e chestia cea mai trista care i se poate intampla unei neveste! think about it!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Bebe,
situatia ar fi mult mai simpla daca soacra nu ar fi asa implicata in viata voastra. Si soacra-mea a facut tot ce a putut sa ma faca sa ma simt prost. Dar eu nu am implicat-o in viata noastra, nu m-a ajutat cu nimic, nu statea cu copilul, etc. Cand ne invita la masa gatea numai mancaruri pe care eu nu le mananc. De exemplu eu nu mananc oaie si ea gatea oaie de fiecare data cand ne invita. Asa ca eu plecam de acolo flamanda. Am rarit vizitele, am refuzat invitatiile pana a inceput ea sa vina la noi. Si acolo s-a schimbat placa, cand a inceput sa comenteze si sa critice i-am spus ca daca nu ii convine nu e nevoie sa vina.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Rog modelatorii sa inchida subiectul .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Mai oameni buni, dar ati sarit toti s-o judecati pe Bebe, ca de ce face, de ce drege, ati dedus mai multe decat a spus ea (nu se stie de unde), ati comentat a propos de copil, ba chiar s-a spus ca o femeie desteapta nu ajunge la conflicte cu soacra (ce sa inteleaga din asta cele care au ajuns la conflicte cu soacra?!)! Eu cred ca sub masca anonima de pe forum, ajungem uneori sa ne permitem cam multe.

Si nu trebuie sa luam experientele noastre drept model, oamenii sunt diferiti, situatiile sunt diferite, ce-a mers intr-un caz nu merge in toate. Asa ca nu mai tot insinuati ca indiferent ce se intampla, de vina e tot nora. Nu e asa. Sunt situatii, sau mai degraba, sunt oameni cu care nu te poti intelege, oameni rai, meschini, intriganti in mod GRATUIT. Degeaba incerci toate variantele, daca vezi ca niciuna nu merge, ce-ar trebui sa faci? Sa te imbolnavesti de nervi ca sa se simta bine un om rau-voitor si mic la suflet? Sau ca sa se simta bine sotul care nici el nu stie sa puna lucrurile la punct? Cat de usor ne e sa dam sfaturi asa, de la distanta... In plus Bebe deja a hotarat ca nu va merge la aniversarea soacrei, deci nu vad ce sens mai au sfaturile de genul "hai, ia un buchet frumos, un cadou, du-te si demonstreaza-i ca tu esti mai buna, indiferent ce face ea". E un adult care cred ca poate lua singur decizii, in niciun caz nu-i putem spune noi, anonimii de pe forum, ce sa faca (ba chiar mi se pare de prost-gust atata insistenta, odata ce decizia a fost luata).

Portocalia, ai scris o gramada de platitudini, de generalitati care nu-si au rostul. Nu a fost nicidecum vorba de renegat parintii (?!), Bebe nu ii interzice sotului sa-i viziteze sau sa-si petreaca timpul cu ei. Cat despre oamenii slabi care se leapada de parinti/radacini/identitate, in primul rand in aceasta discutie nu s-a spus problema, cum spuneam, iar in al doilea rand poti citi topicurile despre copii captivi, sa vezi acolo "oameni slabi"... Inertie culturala inseamna si sa pui etichete fara sa cunosti si sa judeci lucrurile in profunzime, si sa fii intolerant fata de ceea ce e diferit de tine si de opiniile tale.

Mergi la inceput