relatia nora- soacra

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Hai c-o dam in altele...ce importanta are de ce sunt socati parintii?
Mama mea n-a vrut s-o vada pe fosta nevasta cativa ani...si nu era barbat.
Discutam aici de relatia parintilor mei cu partenerul meu. Ca are fusta sau pantaloni, ce importanta are, daca nu este tolerat?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Are, pentru ca una este sa nu tolerezi o femeie - nu-ti place de ea, ca om, dar sa stii ca acestea sunt relatiile normale, intre sexe opuse, si alta este sa ai repulsie fatza de homosexualitate - considerand ca este o relatie anormala. Este o altfel de toleranta, o altfel de "galusca" de inghitit.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisam102 spune:

O data in timpul facultati o profa ne-a intrebat, in ziua cu parada homosexualilor, ce am face noi daca copilul nostru ar veni acasa intr-o zi cu un partener de acelasi sex.
Nici nu va imaginati cate raspunsuri au fost gen il arunc pe geam, nu-l mai recunosc etc...
Raspunsul meu a fost..."fiecare si-o trage cu cine vrea"
daca peste 20 de ani fiul meu vine acasa cu un partener de acelasi sex...
l-as intreba numai daca este fericit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

@salcia

Citat:
citat din mesajul lui salcia

Asa ca nu mai tot insinuati ca indiferent ce se intampla, de vina e tot nora. Nu e asa. Sunt situatii, sau mai degraba, sunt oameni cu care nu te poti intelege, oameni rai, meschini, intriganti in mod GRATUIT. Degeaba incerci toate variantele, daca vezi ca niciuna nu merge, ce-ar trebui sa faci? Sa te imbolnavesti de nervi ca sa se simta bine un om rau-voitor si mic la suflet? Sau ca sa se simta bine sotul care nici el nu stie sa puna lucrurile la punct?

[...]

Portocalia, ai scris o gramada de platitudini, de generalitati care nu-si au rostul. Nu a fost nicidecum vorba de renegat parintii (?!), Bebe nu ii interzice sotului sa-i viziteze sau sa-si petreaca timpul cu ei. Cat despre oamenii slabi care se leapada de parinti/radacini/identitate, in primul rand in aceasta discutie nu s-a spus problema, cum spuneam, iar in al doilea rand poti citi topicurile despre copii captivi, sa vezi acolo "oameni slabi"... Inertie culturala inseamna si sa pui etichete fara sa cunosti si sa judeci lucrurile in profunzime, si sa fii intolerant fata de ceea ce e diferit de tine si de opiniile tale.

salcia, oamenii meschini si mici la suflet de care vorbesti tu sunt PARINTII SOTULUI si bunicii copilului, nu sunt asa, niste straini oarecare. gandeste-te doar putin cum ti-ar pica tie ca jumatatea ta sa-ti spuna ca parintii tai sunt niste oameni meschini si mici la suflet. parintii tau sunt oamenii din care te tragi, daca ei sunt meschini, tu cum esti?

cat despre platitudinile pe care le-am zis eu ... multi veniti, putini chemati. nu incerc sa conving pe nimeni si sunt constienta ca e greu de priceput. mie mi-a luat ceva sa pun lucrurile cap la cap, ar fi culmea ca tu sa pricepi din prima :). oricum, si daca te pun macar un pic pe ganduri, tot n-a fost degeaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Hai c-o dam in altele...ce importanta are de ce sunt socati parintii?
Mama mea n-a vrut s-o vada pe fosta nevasta cativa ani...si nu era barbat.
Discutam aici de relatia parintilor mei cu partenerul meu. Ca are fusta sau pantaloni, ce importanta are, daca nu este tolerat?

Are, pentru ca ...

Eu nu trebuie sa tolerez nici o alta femeie sau alt barbat, pentru ca sunt insurat si imi iubesc sotia.
Aici vorbim de partenerii copiilor nostri, pe care nu trebuie sa-i tolerez ca sex, ci ca persoane.
Daca nu reusesti sa-ti vezi ginerii, nurorile, ca pe partenerii copiilor tai si ii vezi doar ca pe sexe, inseamna ca ai o problema in plus fata de bebe.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

As vrea sa va povestesc ceva ca sa nu mai acuze unele persoane ca nu incercam de dragul sotilor sa remediem situatia,d-zeu mi-e martor ca am incercat.Si am sa va povestesc numai o situatie pe scurt. Eu personal am venit in familia sotului meu,fara "zestre"ca sa zic asa,intotdeauna am fost recunoscatoare si niciodata nu au avut motiv sa imi reproseze ceva,eu faceam curat,mancare,strangeam dupa mine,dupa ei,sotul mereu imi zicea :mai lasa ma sa faca si ei,dar mereu ziceam :lasa ma ca au facut destule pt noi,etc numai lungesc.Am venit fara nimic deoarece,tatal meu a murit ,mama s-a recasatorit,ma rog e poveste lunga.......,dupa ce am ramas gravida,aveam vreo 4 luni de sarcina,mi-a spus dr.sa am grija sa nu fac efort deoarece copilul e foarte jos si sunt ceva probleme si pot sa-l pierd oricand. Renovau socrii mei in casa,ei isi luase concediu,sotul,soacra,numai eu si socramiu veneam de la munk si ne apucam de coborat 4 etaje la moloz cu sacu.....de ce ,deoarece soacra mea ii zicea sotului ,lasa ca-i caram cand vin si ei de la munk.Intr-o zi pe cand caram la moloz,mi s-a facut rau si m-am asezat pe scaun,nu ma intreba nimeni cand veneam de la munk,daca am mancat ,daca ma simt in stare sa car,doar mi se punea sacul in fata sa-l iau de toarta,si cum va spuneam,mi se face rau,ma asez pe scaun si ma lasa soacra mea scumpa pret de 5 min.,dupa care incepe,:-hai odata sa terminam de carat ca ne apuca noaptea si numai vedem nimic....ei stand acasa,erau dormiti de pranz ,mancati.etc si gata de munk...eu si socrul ce sa mai putem dupa 10 ore de stat in picioare,nu la birou.Si dupa cum va imaginati am rabufnit,doar am intrebat ,m-ati intrebat si pe mine gravida fiind daca mai pot si daca am mancat ceva pe ziua de azi....la care sotul meu mi-a facut semn sa tac....iar soacramea a zis....nu te-a rugat nimeni sa ne ajuti ,poti sa te duci in camera si sa te culci,lasa ca ne chinuim noi singuri,m-a busit plansul dupa cum va imaginati si am plecat in dormitor,o auzeam cum racnea tot ea,ca ce m-a pus cineva!!!!!!,mi-am sters lacrimile ,m-am imbarbatat si m-am apucat iar de treaba,dupa ce am terminat,am mancat ,ea s-0a ridicat de la masa si am ramas eu sa strang masa ,sa dau cu matura.etc,mereu facea asa.....stiu si eu sunt vinovata ca am acceptat situatia,si sotul meu tot pe mine ma innvinovateste ca eu i-am invatat asa......si mereu am tacut si am facut...cumnata mea statea la calculator,eu si cu copil mic si faceam curat mancare,fara ca macar sa ma intrebe daca vreau sa-mi taie o ceapa,cand venea le gasea pe toate facute ca de eu eram in concediu postnatal si nici macar nu gusta din mancarea mea,ma faceam ca nu vad,si ma purtam cu ea cu manusi,era de o gelozie fantastica.......daca cumnata mea facea ceva era ceea mai buna,sotul meu ii mai batea aproopuri de gen,iti place ce curatenie a facut nevestica mea ,dar ea nimic.....si sunt multe ex.nu mi-ar ajunge nici 4 zile sa va scriu.....nu zic ca eu nu am gresit,din dorinta de a le arata ca sunt recunoscatoare ca m-au primit fara nimic si nu am parinti care sa ma ajute financiar,ziceam mereu :lasa-ti ca fac eu!!! si asta e rezultatul...dar niciodata nu i-am jignit,i-am evitat ,m-am facut ca nu aud...etc Am fost internata in spital si nu mi-a adus o cana de ceai....cu toate ca serviciul ei era la doi pasi.....dupa ce m-am externat ce credeti ca a zis.....of imi pare asa de rau ca te-am lasat fara mancare dar nu am avut timp.....ca si la un caine ii dai mancare.....mi-a lasat o greata de neimaginat.....dar maicata a venit? ma intreba ea stiind ca mama nu venise.SI ACUM VA LAS PE VOI SA TRAGETI CONCLUZII,SI IMI CER SCUZE CA M-AM LUNGIT. Sunt multe de spus e greu,eu nici nu mai am lacrimi sa plang,si voi credeti ca nu am vrut sa fiu prietena cu ea,am incercat,dar nu ma lasa sa fiu prietena cu ea,mi se rupe sufletul de barbatimiu ca vede si spune si el ,dar ce poate sa-i faca,si singurul care are mai mult de suferit e el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

Clarmai imi pare rau ca treci prin asa ceva, eu te inteleg cel mai bine pt ca asa se comporta si soacra-mea.Numai ca eu nu iau si sarcinile ei asupra mea, atat timp cat ea nu ma ajuta cu nimic nici eu nu o ajut pe ea, mai nou ne-am separat de tot de la ultima cearta a iesit cu scantei si asta a fost conditia pusa ca sa ramanem acolo.
Bebe03 decizia de a nu te duce este deja luata dar atunci cand te va intreba soacra de ce nu ai venit eu cred ca ar trebui sa ii spui exact ce te macina.Eu ultima oara cand ne-am certat i-am spus tot ce aveam pe suflet si cum sotul meu a fost de partea mea acum vad ca socrela a lasat-o cam moale de frica sa nu plece baietelul de langa ea.Bafta multa!

alexia_07

Imi place sa descopar ce nu spun oamenii prin cuvinte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

clarmai, nu zice nimeni ca nu sunt multi dobitoci pe lumea asta.
In toata faza asta, tu esti castigatoarea. Stiu, cand si cand ai vrea si tu sa ti se recunoasca efortul...dar tocmai purtarea asta prosteasca a soacrei iti demonstreaza calitatea gesturilor tale. Asta ar trebui sa te bucure...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Citat:
citat din mesajul lui clarmai
Eu personal am venit in familia sotului meu,fara "zestre"ca sa zic asa,intotdeauna am fost recunoscatoare si niciodata nu au avut motiv sa imi reproseze ceva,eu faceam curat,mancare,strangeam dupa mine,dupa ei,sotul mereu imi zicea :mai lasa ma sa faca si ei,dar mereu ziceam :lasa ma ca au facut destule pt noi,etc numai lungesc.Am venit fara nimic deoarece,tatal meu a murit ,mama s-a recasatorit,ma rog e poveste lunga.......,

Ai o situatie foarte dificila, cred ca cel mai bine ar fi sa locuiti singuri.
Sunt convinsa ca ai trecut prin multe greutati si , poate, ai sperat ca iti vei usura situatia fiind alaturi de barbatul pe care il iubesti .
O situatie foarte grea si din pacate dupa cate inteleg nu prea ai de ales. Nu ramane decat sa ai grija de copil , de tine, de sotul tau , vad ca ceilalti stiu sa-si poarte singuri de grija !

Ma gandesc ca ar fi indicat sa va impartiti cumva sarcinile (este greu cand locuiesti impreuna cu socrii , aproape ca nici nu stii cum sa-i multumesti!), sunt convinsa ca tu faci orice ca ei sa fie multumiti (asa sunt de regula copiii necajiti, am vazut multe cazuri )dar te sfatuiesc sa comunici cu ei ,si poate ca in timp veti putea avea casuta voastra.

Fa-te dorita si respectata!

Numai bine iti doresc!

Mergi la inceput