relatia nora- soacra
Raspunsuri - Pagina 7
bebe03 spune:
corina, intelege sotul meu e si el o victima a cestei femei care-i este mama, si pe el il jigneste si-l face mai rau ca pe mine, deoarece el incercand sa ma apere ia totul asupra lui...si el sufera ca ea e asa,dar pe de alta parte imi reproseaza mie ca nu sunt mai inteleapta
acum cu ziua ei de ex. nu-i spune adevarul ca eu nu vreau sa ma duc( ii e frica de reactia ei)...fiindca de ziua mea in loc sa ma sune si sa ma felicite sau sa-mi aduca un buchet de flori ne-a tarat pe la spital si ne-am facut cu totii de rusine( ca sa intelegeti: pe la unu noaptea doar ce ajunsesem acasa, petrecusem cu prietenii, a sunat ca-i este foarte rau,am plecat de urgenta la ea, fiindca fetita era acolo si copilul era speriat, am chemat salvare, etc...spital.. medici ...nu avea nimic...o durere de spate banala de la reumatism, medicum de garda a vrut sa o interneze la psihiatrie ca urla ca pe ea nu o crede nimeni...
de ce asta? nu venise cu noi la chef...
bebe03 spune:
luiza fata mea are doar zece ani,
nu exista viitori potentiali etc cum zici tu dar ea inca de pe acum e libera sa-si aleaga drumul in viata, nu va fi nevoie de nici o investigatie fiindca sunt convinsa ca prin educatia care o primeste va fi capabila sa aleaga bine
si eu am ales bine, sotul meu e un om minunat care ma iubeste si imi respecta parintii fiindca si ei il respecta pe el
printre toate bune trebuie sa mai fie si una rea ca altfel viata ar fi monotona
te pup si iti doresc sa ai parte de o nora asa cum iti doresti tu
nicoleta
Mihai33 spune:
Buna ziua,
Cred ca orgoliile si inversunarea creaza mult rau si tensiune in relatiile dintre oameni, in general, iar intr-o familie nu au ce cauta. Daca nu ai mai "remarca" chestii de genul ca "ti-a zis" ca "ti-a facut" ca nu ai primit cadou de Craciun etc si nu ai rspunde in vreun fel la genul asta de mizerii intr-un final s-ar potoli. Faptul ca intri in rezonanta cu soacra ca incerci sa-i raspunzi cu aceeasi moneda nu face decat sa alimenteze "conflictul".
Ca o paranteza tatal meu nu i-a raspuns la salut partenerului meu de viata timp de 8-10 ani, (asta e una din multele "perle" ale printilor mei),el insa a continuat mereu sa il salute si sa se comporte ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat pana intr-o zi cand tata a abandonat "lupta" intelegand ca nu are nici un rost, ca nu rezolva nimic.
M-am lungit prea mult, ceea ce vroiam insa sa spuns este sa incerci pe cat se poate sa te detasezi de tot "circul" pe care il face soacra, sa nu mai raspunzi la provocari si sa mentii o relatie civilizata pentru copil si sot, pentru ca am inteles ca ei isi doresc compania soacrei tale. In locul tau as merge la ziua ei cu un cadou frumos si as ignora "cu gratie" orice provocare.
Mihai
ligia13 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui luisa1983
ma surprinde aceasta constatare a ta ! De unde esti tu atat de sigura de aceasta afirmatie , cum o poti demonstra?! Pe ce te bazezi , doar pe experienta ta?! Ai o fetita, este posibil sa ai al doilea copil si sa fie baiat!!!! |
Sigur stiti bancul , dar prea se potriveste aici ca sa-l zic:
Se intalnesc doua doamne si incep sa vorbeasca despre copii:
- Ce face fata ?
- A, s-a maritat foarte bine, cu un baiat de nota 10: o ajuta la treaba in casa, face cumparaturile, ii aduce micul dejun la pat ...
- Si baiatul ?
- Nu asa de bine. S-a insurat cu o puturoasa; auzi la ea, cica sa o ajute si el sa faca treaba in casa, sa faca cumparaturile, ba pe deasupra el ii mai aduce si micul dejun la pat ...
Esteiubi spune:
Ligia, este cat se poate de adevarat. Eu am un frate si intotdeauna una a fost "politica interna" si alta a fost "politica externa" la noi in familie.
luisa1983 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ligia13
Sigur stiti bancul , dar prea se potriveste aici ca sa-l zic: Se intalnesc doua doamne si incep sa vorbeasca despre copii: - Ce face fata ? - A, s-a maritat foarte bine, cu un baiat de nota 10: o ajuta la treaba in casa, face cumparaturile, ii aduce micul dejun la pat ... - Si baiatul ? - Nu asa de bine. S-a insurat cu o puturoasa; auzi la ea, cica sa o ajute si el sa faca treaba in casa, sa faca cumparaturile, ba pe deasupra el ii mai aduce si micul dejun la pat ... Eu si Raducu (22.04.2005) |
Da, se potriveste foarte bine! ...eu mi-am invatat fiul sa faca diverse ...sa nu depinda de o femeie (nici macar de mine) iar cand va hotara sa convietuiasca in cuplu sunt convinsa ca se va oferi in treburile casnice (pe mine m-a ajutat cat a fost langa mine), el stie sa respecte o femeie de exemplu,si din acest punct de vedere , cred ca nu-si va pierde acest obicei dobandit din ,,casa".Se aprovizioneaza singur,gateste (am mai scris despre asta) nu numai pentru el , pentru inca trei persoane , acele persoane n-au patit nimic si vad ca nu are vreo reclamatie,nu-si permite inca sa mearga la restaurant(cand nu stie ceva ma suna), eu zic ca ferice de femeia care-l va lua...am mai scris despre asta!
bebe03 spune:
Mihai cum sa ma detasez si sa o las, sa nu raspund la provocari ...daca ea nu ma lasa...e precum zicala "daca voi nu ma vreti, eu va vreau..."
of topic" tu esti barbat? si ai un partener de viata barbat? ca nu pricep- in caz ca am inteles gresit scuze- oricum sa stii ca-i OK, nu-s ingusta la minte"
luisa ma faci sa zimbesc
bancul asta are un altfel de substrat dar nu stau acum sa comentez ...daca tu ai inteles ca un barbat independent trebuie sa stie sa faca treburi casnice ca sa nu depinda de femeie... ai sa ajungi sa-i zici cind se va certa cu sotia si va veni la tine sa se plinga...
"las-o mama ce-ti trebuie"...tu oricum stii de toate, de ce ai nevoie de ea si el zice ca acum" femei gasesc destule dar o mama\\\\...sa stii ca o femeie e mai mult decit o menajera (asta o poti angaja) iar o relatie nu se rezuna la cine duce sau nu gunoiul
Burtocika spune:
M-am abtinut pana acum sa raspund la subiect, dar citind ce ti-a raspuns Mihai am intrat sa spun ca sunt total de acord cu el. Daca nu ar sti ca te enerveaza ceea ce face ea, nu ar mai face-o, fii sigura de asta. Dar cum vede ce te afecteaza, inseamna ca isi atinge scopul si nu va inceta niciodata.
Nu te supara ca te intreb, dar ce cauta fata voastra la ea acasa la 1 noaptea ? Ai spus mai demult ca fata se duce la socru, nu la ea ... Mie mi se pare ca e ca si cum ai folosi-o pe post de baby-sitter ... Chiar daca tie poate nu ti se pare asa, din exterior eu asa o vad, si probabil asa o vede si ea. Ar trebui sa reduci timpul pe care il petrece fata in casa ei, chiar daca se duce la socru, pana la urma e casa soacrei si o poate interpreta ca se duce si la ea.
Irina (2006) si 30+ cu
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
luisa1983 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bebe03 bancul asta are un altfel de substrat |
Nu am comentat bancul ci am aprobat o afirmatie ...a ligiei13
citat din mesajul lui bebe03 daca tu ai inteles ca un barbat independent trebuie sa stie sa faca treburi casnice ca sa nu depinda de femeie... |
...am subliniat anumite lucruri vis-a-vis de fiul meu pentru a completa paleta de aptitudini invatate de la muma-sa . Nu vreau sa-mi reproseze viitoarea lui partenera ca nu l-am invatat sa faca nimic iar el nu se va simti o ,,sluga" (cum se simt atatea femei in casniciile lor) ajutandu-si partenera/sotia .
citat din mesajul lui bebe03 ai sa ajungi sa-i zici cind se va certa cu sotia si va veni la tine sa se plinga... |
Un barbat adevarat nu vine la maica-sa sa se planga! Nici acum nu se plange pentru nici un motiv probabil nu vrea ca eu sa stiu si sa-mi fac probleme pentru el, se descurca singur !
citat din mesajul lui bebe03 ...sa stii ca o femeie e mai mult decit o menajera (asta o poti angaja) iar o relatie nu se rezuna la cine duce sau nu gunoiul |
Unde gateste acum ,exista si o fata , prietena /partenera cu un alt baiat din acelasi apartament, ii ajuta si ea cum poate,a recunoscut ca acasa la mama ei nu a gatit niciodata si prefera sa faca curatenie decat sa stea la cratita.
Deci...chiar nu-mi fac probleme in privinta lui atata timp cat se ,,completeaza" (dupa cum se vede) cu cineva!
maru spune:
off topic:
citat din mesajul lui bebe03 Mihai of topic" tu esti barbat? si ai un partener de viata barbat? ca nu pricep- in caz ca am inteles gresit scuze- oricum sa stii ca-i OK, nu-s ingusta la minte" |
daca citez" nu esti ingusta la mine" de ce intrebi? Mihai a scris destul de clar...
Mihai, cred ca deja esti obisnuit...
ontopic:
la noi in familie eu comunic cu parintii mei, el cu ai lui. Pe mine ma deranjeaza sa stau zeci de minute in telefon cu soacra. O respect dar problemele ei nu au rezonanta la mine ci la fiul ei.
la fel si cu parintii mei, nu cred ca sotul meu poate fi genuine empatic la problemele lor, si atunci eu vorbesc cu ei, eu ii intreb de sanatate si toate celelalte.
si la noi socri au stat cu copilul cand le-am cerut, dar nu a fost regula. Acum ar vrea, dar suntem prea departe, copilul prea mare. Acum soacra mea il suna pe copil si stau de vorba suficient (cateodata prea mult, deh, minute gratuite din ro catre ca, si gasesc copilul usor iritat ca nu a avut timp sa manance/faca dus/apuce de teme pana am ajuns eu acasa)
Eu m-as duce la petrecere cu un buchet de flori