relatia nora- soacra

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

eu nu inteleg de ce trebuie insistat pe relatiile care oricum nu functioneaza de ani de zile. sau functioneaza deficitar, ca sa ma exprim elegant.

din putina mea experienta de viata, constat ca sunt persoane (soacre in cazul nostru) care nu se vor schimba in vecii vecilor amin. caracterul stramb si apucaturile nebune nu se mai schimba niciodata. persoana in cauza se duce cu ele in lumea de dincolo. asa sunt unii oameni. orice ai face, orice ai spune, oricat ai incerca, oricat te-ai lupta nu poti sa-i schimbi. si pentruce sa-ti traiesti viata incercand sa convingi rudele ca tu esti om cu caracter, ca puteti avea relatii de prietenie? consum inutil de energie, risipa de vorbe si nervi tociti degeaba. e foarte posibil sa imbatranesti si lucrurile sa nu se schimbe.

relatiile nu sunt unilaterale. numai eu ma port bine, numai eu sun, numai eu cumpar cadouri, numai eu...numai eu. o relatie buna, sanatoasa, frumoasa se construieste de ambele parti.

Rufus iti dau dreptate, insa ce garantii ai ca te vei intelege cu vitorii gineri? acuma gandim si vedem asa, dar peste cativa ani...

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Luna1 ai pus punctul pe I...Bravo, asta cred si eu..Soacra uneori e "geloasa", asa am simtit..parca m-as/ne-am culca cu barbac-su nu cu fii-so...Femei nebune...

Rufus credeam ca sunt singura care a inteles "gresit" mesajul lui Corap, dar se pare ca nu...sau cel putin nu-s singura...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihai33 spune:

Hello,

Daca stii ca e important pentru sotul tau sa mergi la acea petrecere, ca si-ar dori sa fii si tu acolo nu inteleg de ce nu mergi, pentru mine nu ar fi vorba de mine, de soacra, de relatia cu soacra, ar fi vorba sa fac ceva ce i-ar face placere sotului si as face chestia asta fara sa clipesc.

Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana_lex82

Pana la urma tot eu am fost aia rea si in ochii lui..deci scorpiile au avut de castigat..+ ca socrul meu (un om de pus la rana cu care m-am inteles si ma inteleg super bine) la 1 saptamana dupa asta a facut preinfarct pe care scorpiile mi l-au atribuit..si de atunci am zis ca atat cat vor trai socrii si n-am sa am alte planuri am sa incerc ca macar la Craciun, Pasti si zile de nastere sa ne vedem..

Oana, hai ca asta mi se pare oribil! Cum sa-ti atribuie tie infarctul omului?! Zau, sunt siderata de micimea sufleteasca a unora! Ce santaj emotional de trei lei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Luna, explicatia ta pare destul de logica... oricum, din cate se vede, mai mult barbatii sunt afectati de povestea asta, mamele de fete (cu unele exceptii) par sa fie mai rezonabile.

Rufus, de ce tot intelegeti in mod voit altceva decat se spune pe aici? Nu zice nimeni ca nu mai faci parte din familie dupa ce te casatoresti, sau ca ei (parintii, fratii etc.) nu mai fac parte din viata ta. Ideea e cu totul alta - atunci cand oamenii nu sunt compatibili, si unul dintre ei se poarta foarte urat cu celalalt si e lipsit de o minima decenta, nu merita sa-l cultivi. Atata tot.

Mihai, si cu Bebe si ce e important pentru ea cum ramane? Adica sa se lase calcata in picioare, ca e important pentru sot si ii face placere (ma intreb ce placere ii face sotului s-o vada tratata asa?!)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Hai, ca nu te intelegi cu soacra e una.

Dar cand vezi ca toti sunt impotriva ta, cumnat, cumnata, pana si sotul te acuza, doar socrul se abtine si el din cauza ca nu vrea sa-i periclitezi relatia cu fetita, eu cred ca buba e in alta parte: prea mult orgoliu si prea putina disponibilitate de a-i intelege pe ceilalti.

Copilul de ce prefera sa stea la ei, decat la voi?

Eu cred ca e foarte greu de trait intr-asa o dusmanie cu toata lumea. Pana la urma pierderea nu e a celorlalti, ci a ta. Mai gandeste-te la modul cum relationezi cu cei din jur...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihai33

Hello,

Daca stii ca e important pentru sotul tau sa mergi la acea petrecere, ca si-ar dori sa fii si tu acolo nu inteleg de ce nu mergi, pentru mine nu ar fi vorba de mine, de soacra, de relatia cu soacra, ar fi vorba sa fac ceva ce i-ar face placere sotului si as face chestia asta fara sa clipesc.

Mihai

Ei facem si noi de toate fara sa clipim, dar asteptam sa nu clipeasca nici consoarta si cand colo cand vine vorba de mamicuta umbla doar cu ochii inchisi

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui salcia

Rufus, de ce tot intelegeti in mod voit altceva decat se spune pe aici?

Oare?
Parerea ta este ca este mai elegant, mai civilizat sa te vezi cat mai rar "in familia extinsa", statul bot in bot este un obicei specific romanesc...daunator. Nu cumva asta ai scris chiar tu?

kari, n-am nici o garantie la nimic. Nu stiu cum ma voi intelege cu ginerii, asta-i clar. Mi-ar placea, insa, ca in anumite momente sa uitam de vreo eventuala inamicitie si sa putem fi impreuna. Nu sunt nascut ieri, stiu cum merge viata, nu pot s-o condamn pe bebe ca a ajuns sa gandeasca asa, i-am spus parerea mea, ca de aia a scris aici: pentru pareri.
Si mai spun ca eu nu-mi petrec viata in "familia" de baza, ci in "familia extinsa", mie si sotiei mele asa ne place; asta inseamna ca ne vedem des cu surorile, verisorii, caci parinti, din pacate, nu mai avem. Sigur, unde-i extindere sunt si mai multe probleme, dar asta nu inseamna sa ne izolam. Daca-i pe-asa, hai sa nu ne mai casatorim, sa nu mai facem nici o familie "de baza", ca nu vom avea probleme de loc, nu mai avem cu cine sa ne certam.
Daca asta inseamna "specific romanesc", accept cu placere modelul asta; iar daca altora le pute, e problema lor. In nici un caz universal valabila.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

RUFUS, ma bucur ca citesc si parerea unui barbat, ai dreptate in ceea ce priveste familia
Daca ai citit ce am scris in poatarile anterioare ii consider familia mea...ma rog prin alianta
uite ce am scris acolo "oricum eu ii consider familia mea, buni rai cum sunt, si chiar de-ar fi sa ma despart de sot, desi nu se pune problema asa, dar niciodata sa nu spui niciodata, ei tot raman familia mea, fiinca sangele apa nu se face, iar in venele copilului meu curge singele lor( apropo e leita socru-meu, fata)"
Faptul ca eu sunt singura( nu am frati sau surori) nici veri prea multi ca si mama mea a fost copil unic am intrat fericita in familia lor mare cu multi veri si matusi( si socrul si soacra au cite 4 frati) si ne intalnim frecvent, petrecem mergem in concedii cu unii dintre ei...
Eu sunt convinsa ca te vei intelege bine cu ginerii tai fiindca o parintii care cresc fete sunt diferiti de cei care cresc baieti( mama de fata face orice ca ficei ei sa-i mearga bine in casnicie) de multe ori mama mea ii ia apararea sotului ca el sa se simta bine ...
pentru iulia: ai inteles gresit nu ei sunt impotriva mea ...ci eu sunt impotriva lor draga...m-am saturat de lipitori care "dorm in front cu arma in mina".
nici nu stiti cit de fericita era soacra la nunta noastra ca ete fiul ei a intrat intr-o familie instarita credea ca tot neamul ei va trai in lux pina vor muri
pai ne cunosteram de trei luni si soacra insista sa facem nunta de zor ca rade lunea ca stam impreuna, adica ii dezonoram baiatul ca se mutase cu mine...
iar cumnatul i-a zis sotului ca daca nu face pasul asta sa se dea la o parte ca "ma ia el" ca o partida asa buna nu poate sa le scape...
uite ca am dat prea mult din casa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

bebe03, din cate te descrii, se pare ca esti o femeie foarte puternica.
Poate ar fi bine sa incerci sa mentii o relatie de suprafata cu soacra ta, dat fiind ca sotul tau e afectat de lipsa uneia.
Sotul tau e la mijloc si egal afectat de fermitatea voastra.

Si ma gandesc ca, atata timp cat exista cealalta nora cu care ea se intelege bine, soacra nu e genul care uraste orice femeie ce se apropie de fiii ei, deci cumva ai putea gasi calea catre o relatie civilizata.

Mergi la inceput