Pufi de ian-feb 2010 (26) - LMA copii dragi!!

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

Citat:
citat din mesajul lui ayanna_xem

Citat:
citat din mesajul lui alexutzzza

Hello!

Nici nu stiu daca sa dau de baut, mancat...mai astept.

Azi e prima zi de gradi

....

sunt ....no comment...nu plang, dar e veeeery strange....astept...

de Yannis

Wowwww, deja???

Bafta multa...sa-i placa lui Yannis, sa se simta bine si sa socializeze frumos si cu folos...

Dar ce fel de gradi e? Adica l-ai dus la copii mari sau cum? Ca la noi la cei mici se zice camin... si doar pe cei de la 3 ani in sus ii primeste la gradi...oricum, super tare! Eu n-am unde s-o duc pe pitica, o obisnuiesc cu mama mea si desi in fiecare caz sunt avantaje si dezavantaje sa stiti ca eu as fi preferat comunitatea de copii si nu neaparat in sensul de institutionalizat, ca mie mi se pare prea mult spus asa.

_
Mami de zgubilice cu ochi de ciocolata

La noi la gradi private au si grupe mini unde primesc, in functie de gradi, de la 2 ani sua de la 1 an si 8 luni sua de la 1 an jumate. Exista si gradi-crese private unde au grupa mini de la 1 la 2 ani.
Aici unde l-am dus eu nu prea au copii asa mici, Yannis ar fi un experiment pentru ei dar l-au primit ca era sociabil, cuminte si f stabil pe picioare (nu se darama usor).
Are in grupa o fetita de un an si 7-8 luni care vine de la 1an juma si un baietel de 1 ani si 10 luni, restul sunt pe la 2 ani si un pic.
Restul gradinitelor unde aveau mai multishori copii mici nu mi-au placut..ori aveau catering, ori nu erau autorizate (nu-mi pasa musai de hartia ca e autorizata ca doar stiu ca dai spaga potrivita si ai autorizatia, dar sa fie niste conditii...am vazut gradi in vile mici cu dormitoare la demisol si cu scari mici intortocheate si inguste..si Doamne fereste, in caz de incendiu/cutremur cum evacuezi tu repede 2-3 grupe de copii mici care dorm la demisol ...
Oricum, dupa ce am inceput sa caut nu mi-a venit a crede cat de multe gradi-crese pot fi...si eu am cautat numa in zona din jurul casei ca in caz ca nu ajung eu sa il iau sa il poata aduce acasa ai mei care nu au masina, sa il ia cu caruciorul la pas. Nu e chiar langa casa, dar sa zic...o plimbare de 10-15 min cu carutul asa...

Exact, nu de institutionalizat...dar de copii, companie , personal specializat in ideea asta l-am dat si eu la gradi.

de Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

Neatza...

MP sarumana pt cofee

Alicredo inca putin si scapi... te bagi la recuperare de somn
Dece mama de ce sexoasa ai fost la nunta... cu vedere la decolteu si la lenjeria intima... bine ca v-ati distrat
Ayanna mare dreaptate ai cu... copiii fac ceea ce vad si vorbesc ce aud...
Sorina unde esti...

Alexutza ce sa zic... sa fie intr-un ceas bun, acomodare usoara si zero crocobauri la Yannis

Eu abia astept sa ia Mara vacantza... apropo de ce spunea Ayanna, vine cu niste expresii, figuri, gesturi de acoooolo... clar avem nevoie de o pauza. In weekend, cand stau numai cu mine e o mare diferenta. Cum o duc cateva zile... cum incepe cu nervi, tipete, fitze. Vineri avem serbarea si gata...

Mamica fericita de Mara si de David

Mergi la inceput

Ayanna Taxele difera de la o gradi la alta.
Cele mai ieftine au taxa pentru programul lung (pana la 17:00 sau 18:00) la 900 de lei pe luna, cele mai scumpe (am gasit io una) 2000 de lei pe luna.
La cele cu catering se adauga cate o suma intre 15 si 20 de lei pe zi pentru mese (deci inca 3-400 de lei pe luna).
Exista de ex si o gradi care are promotie acum si e 700 de lei pe luna in loc de 8-900 daca inscrii copilul de pe acum.

Aici unde merge Yannis e un pic mai scump (pentru ca au o taxa anuala de 500 de lei cik pentru inscriere/reinscriere ca-ti proceseaza documentele...).
Preturile sunt cele de mai jos:

Program scurt: 950 lei (8:00 - 12:30)
Program normal: 1050 lei (8:00 - 14:00)
Program prelungit: 1250 lei (8:00 - 18:00)

*Mesele, rechizitele si manualele in limba engleza sunt incluse in taxa de scolarizare.

La Yannis se mai adauga o taxa de 100 RON pe luna ca are nevoie de ingrijire speciala (il schimba de pampersi, curata, spala si are nevoie de ajutor sa pape).

Pentru inceput ar fi 1150 RON pe luna la program scurt...
Daca e totul ok, din Sept 1350 RON pe luna pan la 18:00
Daca nu ajungi sa il iei la 18 e 10 RON orice ora suplimentara (daca il iei la 19 de ex sau la 20). mie mi se pare ok ca exista varianta asta sa platesti ora suplimentara, dar sa ti-l tina acolo.

Ca sa nu mai zic...educatoarea de la grupa mini a lucrat 2 veri in grecia in studentie si rupe putina greaca

de Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

Alexutza s-ar putea sa se obisnuiasca chiar repede pentru ca sunt copii mai mari care sunt deja acomodati. Eu cand am dus-o pe Mara la gradi avea 2 ani jumate, toti colegii ei erau la fel de mici... in primele doua saptamani urlau toti... da toti. Mara incepea sa maraie de cum intra pe usa gradinitei si ii auzea pe ceilalti... si mie imi provoca o stare de nervi situatia de acolo. Dupa ce au trecut alea 2 sapt de balamuc s-au potolit incet unu cate unu...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui nyny

Alexutza s-ar putea sa se obisnuiasca chiar repede pentru ca sunt copii mai mari care sunt deja acomodati. Eu cand am dus-o pe Mara la gradi avea 2 ani jumate, toti colegii ei erau la fel de mici... in primele doua saptamani urlau toti... da toti. Mara incepea sa maraie de cum intra pe usa gradinitei si ii auzea pe ceilalti... si mie imi provoca o stare de nervi situatia de acolo. Dupa ce au trecut alea 2 sapt de balamuc s-au potolit incet unu cate unu...

horror WOW! Chiar ca...e o stare generala, uite la asta nu m-am gandit. deci intr-un fel e bine ca l-am dus la "spartul targului" in vara. Si de crocobauri e mai lejer acuma si nici nu-s multi copi crizati in jur. Mai are unu in grupa, ala de 1 an si 10 luni, a venit sapt trecuta, cik nu a plans deloc, da deloc! azi cand l-am dus pe Yannis tocmai venise si asta nou, statea cuminte, l-a schimbat maica-sa de hainele de gradi, a plecat singur inauntru si a inchis usa dupa el, nici nu a stat pe ganduri nici nu s-a uitat la maica-sa si e doar a doua saptamana

M-au sunat pe la 10 ...cik Yannis mai si plange cand isi aduce aminte, dar deocamdata il tin in brate, ii arata jucarii dar iar plange cand isi aduce aminte offf...eu in sinea mea speram sa nu planga deloc....vedem la 14 ce si cum...la micul dejun au avut lapte cu cereale. a baut laptele la biberon si a scuipat cerealele asta e copilul pe care il stiu ! off, sper sa se dea pe brazda cu mancarea.

de Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Citat:
citat din mesajul lui nyny

in varianta gradi, da, e un avantaj sa lipesti copilul de un grup de copii mai mari de la care poate invata multe.

Ce sa zic, multa bafta, alexutza, si sa fie intr-un ceas bun!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)

Mergi la inceput

oxserv un fenomen... mamicile in parcuri in minoritate absoluta! e plin parcul de bunicute si bunici (unii ramoliti saracii, ma intreb cum de rezista)...

--------------------------------------------------------------------------------------------

Mergi la inceput

e super tare faza cu pastratul probelor de mancare si nimic din exterior si cu parincii out...

alexutza, au si supraveghere video, iti poti vedea piticul la activitati???

Mergi la inceput

dece, am dat iama in contul cu poze, poate-poate zaresc si io un decolteu sezy si rochie transparenta cu vedere la lenjerie intima... nimic?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

e super tare faza cu pastratul probelor de mancare si nimic din exterior si cu parincii out...

alexutza, au si supraveghere video, iti poti vedea piticul la activitati???

Nu, la gradi asta nu au, dar sunt crese si gradi unde au supraveghere video.

L-am luat acasa pe suparici. Am inteles ca a fost f ok afara o ora, s-a jucat, s-a distrat, dar cand l-au adus inapoi in gradi crize, plansete arcuieli si a trebuit sa stea una din missele celor mici cu el pe balcon. Dar m-au sunat si m-au rugat frumos daca il pot lua azi repede ca li s-a anuntat o vizita de la inspectia alimentara si nu ar fi avut cin sa stea dupa el ca directoarea era ocupata cu inspectia. Sper ca maine sa fie mai ok. Lui ii ies si maselele si era nervos oricum. nic cu mine nu s-a dovedit a fi mai fericit sau mai bine dispus. Dimpotriva , cand sa ies pe usa gradinitei a inceput sa caraie si s-a cerut in brate la educatoare. Cand i l-am dat educatoarei a inceput sa-mi fluture mana de "Pa" si sa-mi trimita bezele ca el ramane acolo . l-am luat pan la urma, dar a fost suparat. Acum doarme...saracutul
Cred ca a fost o zi grea pentru el. Desi scurta, cred ca s-a panicat putin, astia mici inca nu au bine dezvoltata permanenta anumitor lucruri, nu cred ca intelege el bine inca faptul ca vine mami sa il ia, probabil s-a simtit parasit sper sa se invete ca vine mami si sa fie mai ok de acum inainte....
Vedem maine dimineata dak o urla cand il las acolo

de Yannis

Mergi la inceput