De Gustibus...
Raspunsuri - Pagina 4
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Carmena Si nu mica mi-a fost mirarea(eu asa mananc de cand ma stiu) sa constat la diverse mese ca se uita ciudat lumea la mine si ma intreaba cum pot manca rece cu fierbinte, dar nu sunt singura Si, da, sunt si olteanca... |
Faptul ca mama a fost ardeleanca si tata oltean, a contat in intelegerea "fenomenelor" diferite. Cu totii am adoptat reteta extinsa si am preluat ce-i mai bun din ambele zone (si nu ma refer doar la mancare). Oricum, nu ne mai miram de (aproape) nimic. Si asa cum am mancat de Craciun la Cluj sarmale cu cozonac, asa le mancam si cu piftie (combinatie pe care o preferam, totusi). E curios ca n-am atras pe nimeni de partea noastra, in afara de tata, sora si cu mine, nimeni n-a mai adoptat metoda sarmale+piftie (mama, sotie, cumnat, copii). Dar ei n-au fost ca noi la praznic de sarbatori...
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
Androix spune:
Ciorba rece cu mamaliga fierbinte intra la ciudatenii pentru sotul meu. Pentru mine e delicios
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
absoluta spune:
Sarmale cu piftie. sarmalele le mai face fara piftii dar piftie fara sarmale nu prea. (sunt olteanca), nu in toata oltenia se mananca sarmale cu piftie, decat in gorj.
andacos spune:
Dar cum s emaninca sarmalele cu piftie?
Sunt mincaruri preparate separat si le amestecatzi in farfurie ,adica peste racituri puntezi sarmale?
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
isabela spune:
Socru-meu era din Gorj si manca sarmale cu piftie( in aceeasi farfurie).
Eu mananc pepene verde cu branza.
pearl84 spune:
Mi-am mai amintit una: cascaval topit pe paine si apoi pun miere. E super! Ce-i drept, ideea nu-mi apartine..
Pearl
Toata lumea stie exact ce trebuie sa faci cu viata ta, dar nu are nici o idee ce trebuia sa faca cu propria-i viata.
Elena + bb Stefan
absoluta spune:
Nu, nu se amesteca sarmalele cu piftia in aceeasi farfurie. Ca sa va dau un ex este cum mananci friptura cu salata.
Rufus spune:
Asa este, se mananca din blide separate, daca le pui impreuna piftia se topeste. Da' daca vrea omul sa le amestece...cine-l opreste?
De Gorj este vorba, intr-adevar, credeam ca toti oltenii sunt asa...
Si inca ceva: sarmalele cu piftia se mananca inainte de ciorba. Adica aperitiv (eventual), sarmale sau varza cu piftie, ciorba, friptura, desert. Deci, daca nu-s sarmale, e varza, dar si aia-i putin altfel...numai pe foc (adica nu la cuptor) si fiarta nu prea tare, cu rosii si sfandoc, un condiment de care n-a auzit nimeni, in afara de ei, normal. Iar toata treaba asta merge cu mamaliga, dar "regalul" este cu turta (turta de malai sau mamaliga coapta, pe intelesul necunoscatorilor) facuta in test.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus Asa este, se mananca din blide separate, daca le pui impreuna piftia se topeste. Da' daca vrea omul sa le amestece...cine-l opreste? De Gorj este vorba, intr-adevar, credeam ca toti oltenii sunt asa... Si inca ceva: sarmalele cu piftia se mananca inainte de ciorba. Adica aperitiv (eventual), sarmale sau varza cu piftie, ciorba, friptura, desert. Deci, daca nu-s sarmale, e varza, dar si aia-i putin altfel...numai pe foc (adica nu la cuptor) si fiarta nu prea tare, cu rosii si sfandoc, un condiment de care n-a auzit nimeni, in afara de ei, normal. Iar toata treaba asta merge cu mamaliga, dar "regalul" este cu turta (turta de malai sau mamaliga coapta, pe intelesul necunoscatorilor) facuta in test. Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Wow Rufus!Parca l-am "vazut"pe Radu Anton Roman!
Ce este sfandoc?
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Rufus spune:
Sfandocul este o planta cam ca cimbrul, se usuca si se marunteste; e nelipsit la varza si sarmale, dar il bagi si la murat varza, la mancare de fasole, la butoiul cu muraturi (cu tot cu tulpina, ca pe mararul de muraturi)...Am vazut (pe google) ca multi il stiu si il folosesc din "folclor", adica de la sursa. La pronuntare, a-ul este i cu caciula.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010