Cum sa accepti ca ai gresit?
Raspunsuri - Pagina 16
portocalia spune:
@azzure
In ceea ce priveste slabitul, am auzit si eu de Montignac. Aveam si cartea la un moment dat. Am o prietena care a slabit asa. Dar spuneam si in alte postari, nu ideile si dietele imi lipsesc, ci vointa si motivatia de a ma tine de o dieta, de a-mi schimba stilul de viata…pentru ca asta imi trebuie mie.
o sa vina si momentul cand o sa simti ca poti. nu se poate nimic de pe o zi pe alta, pentru orice schimbare importanta trebuie pregatire mentala. important e sa te activezi putin, sa iesi din starea asta, in care te simti neputincioasa.
inbox spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Azzure_Dust
Da, am avut o discutie. Sambata. A decurs oarecum ciudat, as zice ca in gluma. Eram plecati la cumparaturi. Si tot discutand i-am spus ca am momente cand ma gandesc ca ne-ar fi mai bine singuri, fiecare cu viata lui pentru ca are momente cand imi vine sa plec, asa de tare ma enerveaza cateodata. Ciudat a fost ca si el a zis ca uneori, cand il enervez, crede ca ne-ar fi mai bine despartiti. Dar ca intr-un final el nu se vede divortat de mine...adica mai avem noi certurile noastre, dar de aici pana la despartire e cale lunga (cel putin asa crede el...acum). Am vaga impresie ca nu ma crede capabila sa iau o masura in acest sens, doar ca nu s-a exprimat asa. Aseara, de exemplu, m-a enervat cumplit. De vreo saptamana a inceput sa joace iarasi counter pe internet, cu niste prieteni de prin cartier. Si sta pana noaptea tarziu. Se facuse unu si el tot la calculator. Si atunci i-am spus sa inchida pt ca vreau sa dorm si ca injuraturile lui risca sa trezeasca copilul. Mi-a raspuns cu: "Nu vrei sa taci!" pe un ton foarte agresiv. Am insistat si i-am spus ca o sa-i arunc castile si ca daca o tine tot asa o sa ajunga sa vada copilul cu program de vizita in weekend, asta daca nu o sa fie prea ocupat cu jocul. Pana la urma a inchis calculatorul. Ideea e ca scene de tipul asta se tot repeta, si de la o vreme din ce in ce mai des, are tot felul de faze care la un moment dat nu le mai suporti. Stiu ca ar trebui sa pun piciorul in prag, dar uneori chiar e dificil sa iei o decizie de azi pe maine. Situatia nu e chiar asa usoara... |
Stii cum as fi procedat eu? L-as fi lasat chiar daca imi sareau nervii pe pereti, stiu cum e sa fii prins de joc si sa te intrerupa cineva :), cand eram mai tineri aveam amandoi conturi pe jocuri de strategie. Il lasam atunci in noaptea aia, si a doua zi, sau cand prindeam momentul sa fim noi in alte dicutii i-as fi spus sa o lase mai moale cu jocurile, si i-as fi adus argumente: trezesti copilul, a doua zi esti obosit, devii irascibil ( cum sta el cu copilul ziua daca sta la jocuri noaptea?) etc. Dar nu as deschide discutia special pentru asta, ci pur si simplu din una in alta. Barbatii daca le aduci argumente logice si fara nervi, fara sa se simta trasi la raspundere inteleg imediat, chiar daca nu recunosc se vor schimba vizibil. Eu ii las sotului timp sa digere ce ii spun, stie ca am incredere in capacitatea lui de cap de familie si de om responsabil sa cantareasca ce e bine si ce e rau. Si cand nu reusesc cu argumentele mele, ii las deschise pagini pe net unde sa se documenteze...si o face. Internetul nu e bun numai pentru joaca, si stie si el asta!
Nu vreau sa te simti vinovata de ceva, probabil ai incercat si tu sa discuti cu el in multe feluri, ti-am dat doar un exemplu.
Ai grija de tine si multa puetre iti doresc sa iei deciziile cele mai potrivite pentru tine si copilul tau in primul rand!
azzure_sun spune:
@ inbox: Crezi ca nu am incercat si varianta asta? Si inca de cate ori...dar fara rezultat. Numai am rabdare. Nu mi se pare normal ca un om la 32 de ani sa se lase condus de un joc online. Si chiar sa nu tina cont de parerile celor din jurul lui.
Eu stiu un lucru, daca ma enerveaza un joc il inchid, ma calmez si daca chiar am pitici pe creier ma intorc la joc si il termin. De 100 de ori daca e nevoie. Dar fara urlete si pumni in dulap sau in tastatura.
Si eu am jucat jocuri de strategie, as mai juca dar nu mai am timp. Eram in stare sa stau si 2 zile pe o harta de Heroes 3...stiu ce inseamna sa-te captiveze un joc...dar de aici pana la ce face el e deja peste limita normalului. Nu mai e un adolescent de 18 ani care-si pierde noptile pe net. Si daca nu era counter strike, era whist sau poker sau crazy birds (mai nou). Tot timpul era si este ceva. Eu stiu un lucru, noaptea e facuta ca sa dormi....cel putin de la o anumita ora.
CorinaDani spune:
azzure, "taie" cablul/abonamentul la internet sau legatura la reteaua locala. daca nu merge asa, fa ceva la calculator, astfel incat sa nu mai functioneze.
zau asa, zici ca-i copil rasfatat sotul asta al tau...inteleg sa fie dependent de jocuri un pustan, insa el, om in toata firea, la 32 de ani, se prosteste in halul asta...ia sa mearga el la munca, sa vedem daca o sa mai aiba energia si timpul necesare pentru jocuri in toiul noptii...crezi ca daca se angajeaza undeva, il tin aia prea mult daca vor vedea ca e obosit, neatent, irascibil, fara chef de munca ?
din cauza oboselii si a noptilor nedormite se manifesta fara control in privinta copilului. cine stie ce-o face cand NU esti tu acasa, din moment ce tipa si se rasteste la copil in prezenta ta, fara jena.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
azzure_sun spune:
Pai e un copil rasfatat. Caruia i s-au tolerat toate nazurile. De aia se si comporta asa.
Aseara i-am zis ca vreau sa stam de vorba...sa-si aleaga o zi din saptamana asta ca vreau sa discutam.
gabitza2005 spune:
Deci mie fazele astea cu PC-ul sau sfaturile cu taie cablu mi se par un pic puerile.
Si sotul meu se joaca noaptea (uneori chiar lucreaza noaptea) dar nu ma deranjeaza pentru ca si eu stau cateodata noaptea sa ma uit la filme pana tarziu. Eu una sunt genul care dorm f mult si ma trezesc f greu , sotul se culca f tarziu dar cand s-a ridicat din pat - zici ca e trezit de trei ore.
Fiecare om are limitele lui si pasiunile lui , unde scrie ca noaptea este facuta sa dormi - daca era astronom?
Eu una nu-i zic nimic, poate sa faca ce vrea, nu-l bat la cap cu nu te mai juca dar in momentul in care il rog ceva sau ii spun ceva imi acorda atentie. El e in toiul jocului si eu il trimit cu gunoiul pune pauza si gata sau in cel mai rau caz imi zice sa-i mai acord 2-3 minute.
Cred ca totul depinde de modul de comunicare dintre voi si de respectarea dorintelor celuilalt.
azzure_sun spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabitza2005 Deci mie fazele astea cu PC-ul sau sfaturile cu taie cablu mi se par un pic puerile. Si sotul meu se joaca noaptea (uneori chiar lucreaza noaptea) dar nu ma deranjeaza pentru ca si eu stau cateodata noaptea sa ma uit la filme pana tarziu. Eu una sunt genul care dorm f mult si ma trezesc f greu , sotul se culca f tarziu dar cand s-a ridicat din pat - zici ca e trezit de trei ore. Fiecare om are limitele lui si pasiunile lui , unde scrie ca noaptea este facuta sa dormi - daca era astronom? Eu una nu-i zic nimic, poate sa faca ce vrea, nu-l bat la cap cu nu te mai juca dar in momentul in care il rog ceva sau ii spun ceva imi acorda atentie. El e in toiul jocului si eu il trimit cu gunoiul pune pauza si gata sau in cel mai rau caz imi zice sa-i mai acord 2-3 minute. Cred ca totul depinde de modul de comunicare dintre voi si de respectarea dorintelor celuilalt. |
Daca era astronom, nu muncea in camera in care dormeam eu.
Eu am un somn mai dificil. Ma deranjeaza lumina si zgomotele de tastatura. Dar hai sa zicem ca cu vata in urechi trec si peste...dar pumni in tastatura la 1 noaptea deja numai tolerez.
Si degeaba ii spun eu ca ma deranjeaza, pur si simplu se face ca nu aude. Pana nu ma cert cu el zici ca nu se simte bine.
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabitza2005 Deci mie fazele astea cu PC-ul sau sfaturile cu taie cablu mi se par un pic puerile. Si sotul meu se joaca noaptea (uneori chiar lucreaza noaptea) dar nu ma deranjeaza pentru ca si eu stau cateodata noaptea sa ma uit la filme pana tarziu. Eu una sunt genul care dorm f mult si ma trezesc f greu , sotul se culca f tarziu dar cand s-a ridicat din pat - zici ca e trezit de trei ore. Fiecare om are limitele lui si pasiunile lui , unde scrie ca noaptea este facuta sa dormi - daca era astronom? Eu una nu-i zic nimic, poate sa faca ce vrea, nu-l bat la cap cu nu te mai juca dar in momentul in care il rog ceva sau ii spun ceva imi acorda atentie. El e in toiul jocului si eu il trimit cu gunoiul pune pauza si gata sau in cel mai rau caz imi zice sa-i mai acord 2-3 minute. Cred ca totul depinde de modul de comunicare dintre voi si de respectarea dorintelor celuilalt. |
gabitza, nu sfaturile sunt puerile, ci comportamentul lui.
"musiu' " sta acasa, a ramas fara job si acum are grija de copil, pentru ca azzure a fost nevoita sa-si reia jobul, pentru a avea din ce sa traiasca.
ti se pare normal ca cineva sa-ti strice sistematic somnul doar ptr ca asa are el chef, stiind ca poate dormi pana mai tarziu dimineata sau in timpul zilei, ca nu este conditionat sa fie prezent la birou la o anumita ora, cu mintea si nervii odihniti ? mie nu. e vorba in primul rand despre respect pentru cel de langa tine. si cu atat mai mult cu cat azzure e cea care aduce banu' in casa si il intretine si pe el, plateste facturile, etc. simplul fapt ca el sta acasa cu copilul nu-l indreptateste deloc sa se comporte ca un copil rasfatat, sa faca ce vrea fara sa tina cont de cei din jur.
daca in locul sotului erau vecinii de deasupra, care ar fi pus sistematic manele pana noaptea tarziu, tot asa ai fi gandit ? de ce ti se pare ca azzure exagereaza cand isi cere dreptul la odihna ? adica pe un vecin poti sa-l reclami daca face galagie dupa ora 22:00 si nu poti dormi, dar sotului nu-i poti cere acest lucru ?
si mai e un aspect : cand cineva iti strica somnul sau te sacaie si nu poti adormi, atat de mult te enervezi incat iti sare somnul de tot si pe urma stai cu ochii pe pereti, clocotind de nervi, asteptand sa te calmezi si sa te ia iarasi somnul. unii adorm imediat, cum pun capul jos, altii nu pot adormi daca nu e liniste deplina si intuneric total in jurul lor.
gabitza, ai spus ca dormi mult si te trezesti greu. daca nu te superi ca te intreb, cat dormi, la ce ora te trezesti de obicei ? ai un job ? dar copil/copii ?
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
balanta_tm spune:
Nici eu nu pot sa dorm cu lumina si zgomote. Sotul are biroul in alta camera decat dormitorul nostru si uneori sta pana mai tarziu, dar in scop profesional, nu personal. Chiar si asa, am facut o conventie ca pe cat posibil, sa nu vina in pat mai tarziu de ora 12, fiindca si eu am somul usor si aud orice zgomot si imi sare somnul imediat.
Se pare insa ca azzure nu are cu cine sa se inteleaga, intrucat sotul ei face doar ce vrea si pur si simplu, nu este interesat de nevoile ei...Ca sa nu mai vorbim de faptul ca ea a doua zi merge la lucru, iar el sta acasa. Si tot el sta noaptea sa se joace, deranjadu-i ei somnul????? Foarte urata atitudine din partea lui!
gabitza2005 spune:
Eu ma culc cel tarziu la 23:00 si ma trezesc la 7:30, sotul se culca dupa 12 noaptea si se trezeste la 6:30 - el zice ca somnul e pierdere de vreme . Si avem si job-uri si una bucata baietel de 6 ani. Noi ne ocupam de absolut tot ce este legat de casa si de familia noastra.
Daca el este la calculator sau televizor si incepe sa ma deranjeze (asta se intampla f rar) adevarul este ca fug in camera baiatului, daca se intampla sa-mi sara somnul ii propun ceva activitati comune ...alegeti voi.
Oricum nu pot sa-i impun sa stea in pat cu ochii pe pereti cand el nu poate sa doarma.