Cum sa accepti ca ai gresit?

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Eu in primul post ii aratam lui azzure ca se poate sa impace si capra si varza.
Poti sa-i spui ca nu te-ar deranja sa se joace da sa nu faca asa galagie. NU ii zici ai voie sau n-ai voie -ca suntem adulti si avem dreptul de a alege si prin alegeri demonstram daca ne pasa sau nu de celalalt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Problema in casnicia lui Azzur nu e numai adictia de computer a sotului. Asta a fost un exemplu scris de Azzur in ceea ce sotul ei face in casa.

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns azzure_sun spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabitza2005

Eu in primul post ii aratam lui azzure ca se poate sa impace si capra si varza.
Poti sa-i spui ca nu te-ar deranja sa se joace da sa nu faca asa galagie. NU ii zici ai voie sau n-ai voie -ca suntem adulti si avem dreptul de a alege si prin alegeri demonstram daca ne pasa sau nu de celalalt.

Pai la el tocmai asta e problema, ca desi i-am spus sa nu mai faca atata galagie nu a tinut cont. Este foarte coleric si se supara si se enerveaza din orice.
Si asta nu inteleg eu, bai nene daca ceva te enerveaza lasa naibii lucrul ala si fa altceva.

Mergi la inceput

Si nu s-a pus niciodata problema de "ai voie"/"n-ai voie". Iar de dormit adoarme mult mai usor decat mine. In cinci minute de cand se baga in pat sforaie.
Eu am ajuns la concluzia ca e un egoist si ca pur si simplu nu-i pasa de ce am eu de zis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

sfatul meu este sa-ti pui viata in ordine. ai facut multe greseli si continui sa gresesti.
ai o familie, un copil si tu stai pe net vorbind cu alti barbati. ce bine crezi ca poate sa iasa din aceasta relatie?

ai probleme cu sanatatea, cu familia si iti creezi cu buna stiinta si mai multe.
mai bine concentreaza-te la sanatatea ta si la activitati cu copilul in loc sa stai pe net vorbind cu alti barbati.

nu-mi vine sa cred cand citesc cum esti indemnata sa te duci la intilnire? esti femeie maritata, asa ceva nu se face!
nu conteaza ca realizezi acum ca nu ti-ai iubit sotul, el este tatal copilului tau si chiar daca el a gresit si greseste macar tu sa fii cea cu picioarele pe pamant si sa fi un adevarat parinte pentru copilasul tau.
trebuie sa-ti schimbi atitudinea, sa te maturizezi, sa apreciezi ce ai si sa lupti pentru familia ta sa fie mai unita nu sa o dezbini.
eu zic ca orice relatie extramaritala este o rusine si o lipsa de respect pentru propria persoana.
o sa-ti para rau daca vei continua aceasta relatie pentru ca pana la urma o sa-ti distrugi familia si daca te vei desparte nu vei putea tine capul sus ca "tu nu ai fost de vina".

michelle

Ia mai las-o-n... aia ma-sii de treaba. "Esti femeie maritata, asa ceva nu se face!"

Parca esti soacra-mea cand o apuca respectul copiilor fatza de parinti. Si de-ar fi sa bage parintele cutitul in gatul copilului, copilul tre' sa moara respectandu-si parintele.

Stiu ca tu recent l-ai descoperit pe Dumnezeu, pe la o confesiune de-aia, de pe unde esti, vezi numai sa nu-ti impuie capul cu cre(s)tinisme.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Selene-Bunny
FYI , credinta mea e mai veche de 10 ani si ceea ce i-am spus eu nu e cretinism. Nici o biserica crestina din lume si nici un om cu ceva intelepciune si cu suflet nu o va invata altfel.

iar daca tie nu ti se pare la "moda" e problema ta.

o casnicie nu se tine cand fiecare inca isi mai cauta jumatatea pe net...la 2 ani de casnicie. ca sa nu mai vorbim si de bietul copil care are nevoie de parinti care se gindesc in primul rind la el si nu la alte persoane.

i-am pomenit de Dumnezeu, intelegind suferinta si nelinistea prin care trece si stiind cat de multa nevoie are de Dumenzeu, de cuvintul Lui, de incurajarile Lui.

michelle

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Azzure_Dust

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Eu nu inteleg de ce trebuie sa il implicam pe Dumnezeu in toata povestea asta... Adica... Atunci cand a fost vorba de casatoria celor doi, Dumnezeu le-a binecuvantat-o. Atunci cand a venit pe lume copilul, a fost un dar de la Dumnezeu. Atunci cand domnul barbat a inceput sa colinde site-urile de matrimoniale... hop, unde era Dumnezeu atunci? Atunci cand pe Azzure au cuprins-o problemele, unde era Dumnezeu? Acu', cand e vorba de un alt barbat - acu' se face apel la Dumnezeul... absent in fatza greselilor sotului. Si este chemat acest Dumnezeu pentru... a o trage la raspundere tot pe Azzure!

Pai mi se pare o parsivenie. De aceea nu pot fi de acord cu michelle.

Sunt de acord cu sfaturile date lui Praf_Azuriu, mai putin cu cel "nu dezbina familia, descopera-ti sotul". E un alt fel de a spune "nu ai facut destule pana acum, mai ai rabdare, mai inghite, mai rabda". Intr-o singura situatie as accepta aceasta auto-facere pres: daca iubirea ar mai fi acolo.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Nici eu nu vreau sa-l bag pe Dumnezeu in aceasta discutie. Desi inteleg ce a vrut sa zica Michelle. Numai ca aici in Romania preotii lasa de dorit. In urma cu cativa ani ma duceam de doua ori pe an la biserica, de Craciun si de Paste (imi era suficient)...si am vrut sa fac la fel si anul acesta...m-am simtit ca la talcioc, de parca toata lumea se adunase sa vada circul. Nu am mai simtit nici o legatura speciala...poate e si vina mea ca m-am indepartat de Dumnezeu...dar chiar cred ca nu am nevoie de biserica si preoti ca sa ii multumesc lui Dumnezeu pentru ca sunt sanatoasa si eu si toti cei de langa mine.

Draga Azzure,
cand m-am referit la credinta ta in Dumnezeu , m-am referit la ce e in inima ta.
Da, poate ai dreptate sa simti fata de biserica , ce simti...dar relatia cu Dumnezeu poate sa fie alta.
Daca crezi in Dumnezeu, crezi ca e cu tine tot timpul si cand plingi de disperare, si cand te rogi pentru sanatate ...si cand stai pe net vorbind cu alti barbati.
Indiferent care e relatia ta cu acest"prieten" si ca nu ai ajuns mai departe, sentimentele care le ai in inima ta ti le stie si Dumnezeu si astea conteaza la fel de mult ca si faptele.
Daca ai gresit cand te-ai casatorit nu mai gresi si de acum inainte.
Eu am trecut prin experiente asemnatoare stiu cat de adinca e suferinta ta si stiu cat de usor poti sa gresesti din nou acum cand esti epuizata fizic si mental.

michelle

Mergi la inceput

azzure,
problema in familia ta nu este numai computerul si ce faceti cu el sau cine gateste si spala este lipsa de respect si iubire.Fara astea viata/casnicia voastra a devenit un calvar.

Trebuie sa stabiliti daca va mai puteti respecta si iubi si sa o luati de la inceptu dar pe un drum bun sau sa incheiati cu aceasta minciuna.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Citat:
Trebuie sa stabiliti daca va mai puteti respecta si iubi si sa o luati de la inceptu dar pe un drum bun sau sa incheiati cu aceasta minciuna.

michelle

Unde se instaleaza minciuna (in sensul dat de autoarea topicului), respectul si iubirea nu mai exista , parerea mea!

Poate ca uneori , din dorinta de a-l proteja pe celalalt ,mintim ,cu toate ca stim ca va iesi adevarul la suprafata (ma refer la altfel de minciuni)!

Mergi la inceput

Citat:

azzure,
problema in familia ta nu este numai computerul si ce faceti cu el sau cine gateste si spala este lipsa de respect si iubire.Fara astea viata/casnicia voastra a devenit un calvar.

michelle

Stii ce e mai rau, ca aseara am avut o discutie cu el...si in opinia lui el e cel "nedreptatit"...ca el sta acasa cu copilul si e stressat si ca seara cand venim acasa, eu si maica-sa, vrea doar sa il lasam in pace si sa-i luam copilul de pe cap.
Eu nu zic ca nu e greu, ca si eu am stat acasa cu copilul si exact ca si el, cand veneau seara de la munca, tot ce vroiam era niste timp pentru mine. Dar de copil atunci se ocupa soacra-mea, nu el, ca el era obosit de la munca.
Jur ca mai bine ma inteleg cu soacra-mea decat cu el, cel putin cand vine vorba de copil. Cand il rog in weekend sa iesim cu copilul in parc nu are chef, e obosit si vrea sa se odihneasca. Asa ca iau copilul si plec singura.
Mi-a reprosat aseara ca eu si cu maica-sa am facut o alianta sa-l stresam pe el cand venim de la munca. Ca de o saptamana nu facem decat sa-i tocam creierii. Nu zic ca poate o avea si el dreptate, si uneori femeile pot deveni cicalitoare...dar in acelasi timp si maica-sa cand se ia de el are dreptate.
Problema de fond la el e comunicarea si lipsa de empatie. Nu poate intelege ca oamenii au dreptul la opinii diferite de ale lui, ca si eu imi pot dori sa stau seara la calculator la fel ca el, dar nu ar renunta in ruptul capului la joc...si atunci renunt eu pentru ca nu mai am chef sa ma cert cu el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

azzure, poate ai spus pe parcurs si mi-a scapat: voi stati cu mama lui? Daca da, e temporara situatia sau asa a fost dintotdeauna?

Mergi la inceput