Aspirante optimiste>20ani,Felicitari kitty-27!!!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

kitty felicitarisarcina usoara si bebel sanatos, mancacios si necolicioas sa ai

Cu ajutorul, Bunului Dumnezeu, Sfantului Nectarie, Sfintilor Parinti Ioachim si Ana si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Izbavitoarea sunt 25+ cu Anastasia-Maria
Doamne, ajuta-ne in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique77 spune:

despre endometru:

Intrebare: Este normal ca endometrul sa aiba 6 mm la doua zile dupa ovulatie? Ce poate sa determine o dimensiune atat de mica?
Raspuns: nu e normal. de obicei este determinata de estrogen insuficient in faza proliferativa.

Mergi la inceput

DESPRE SPERMOGRAMA:

Intrebare: Domnule doctor,

Cat de grav este rezultatul "astenoteranospermie usoara" la un barbat de 34 ani?
Se recomnada un tratament pentru imbunatatire?
Dna dr biolog l-a asigurat pe sotul meu ca nu e grav si poate avea copii. In opinia dumneaiei, cauza actualei infertilitati tine doar de mine.
Este foarte posibil, dar as dori sa stiu si opinia Dvs.
Va multumesc,
Dana
Raspuns: pai adverbul folosit pentru a caracteriza gradul afectarii spermei ce zice? u-s-o-a-r-a. care este, sa fortam putin nota, antonimul lui grava. :) poate ar merita un tratament homeopatic. sotul, nu adverbul.

Mergi la inceput

despre spermograma:

Intrebare: Buna ziua! Sotul meu a facut o spermograma unde rezultatul a fost urmatorul:
-volum - 4.5 ml
-ph - 8.0
- numaratoare - 0.2 mil / ml
Am inteles ca rezultatul este foarte mic. Am vrea sa stim daca se poate face ceva in acest sens, daca exista sanse, cu un tratament, ca pe viitor sa raman insarcinata. Multumim
Raspuns: trebuie detrminata cauza (hormonala, anatomica, infectioasa, genetica, etc.). apoi tratamentul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sophia_m spune:

sa va zic ca eu deja am inceput sa si mananc ca o viitoare gravida(oricum e f sanatos, de stricat nu strica)

micul meu dejun si cel mai potrivit pentru mamici:
salata de fructe( banana, mar, pepene galben-atat am avut), amestecata cu seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, miere de albina si o lingurita de grau incoltit
foarte buna e nuca, dar eu nu am(trebuie sa imi cumpar)

am vazut materiale in care spunea o doamna doctor ca graul incoltit trebuie sa apara zilnic la micul dejun, trebuie baut lapte caldut de 2-3 ori pe zi, zilnic peste, pui, legume, cereale integrale,oua, lactate, fructe, orez brun, cartofi copti, fasole si minim 2 l de apa pe zi
vitaminele prenatale dupa fiecare mic dejun
sport zilnic-mers pe jos, inot, gimnastica ( in jur de 30 de min)

fara dulciuri si junk-uri, sau doar ca exceptie..in stilul asta bebe isi ia tot ce e mai bun si mamica nu ia in greutate mai mult de 11-12 kg, pe care le da jos rapid dupa aceea

sper ca nu v-am plictisit, dar cred ca sunt f utile informatiile si f bine de inceput un stil de viata cat mai sanatos inca din preconceptie

eu dupa ce ovulez ma apuc direct de exercitii prenatale, nu conteaza ca poate nu raman insarcinata, macar invat sa respir corect sa execut exercitiile corect

ce entuziasmata sunt, parca-s nebuna

http://lt1f.lilypie.com/DIGkp2.png?KdwQ1P79

in curand,voi fi din nou

Mergi la inceput

despre HPV:

Intrebare: Domnule Doctor
De 7 luni incercam sa avem un bebelus , dar nu avem nici un rezultat . Nu am nici o infectie ,am facut toate analizele si sunt ok .
Singura problema este ca acum 2 ani mi s-a depistat o infectie cu hpv (high risk) .Nu am avut nici o complicatie legata de acest virus si probabil daca nu faceam in acea perioada un test pap +secretie , nu stiam nici acum ca il am . La urmatoarele teste pap+secretii nu s-a mai evidentiat acest hpv.
Credeti ca este posibil ca totusi acest virus sa fie implicat in neaparitia sarcinii ?
Deasemenea as dori sa stiu daca trebuie sa fac sau sa nu fac pentru a fi in continuare sanatoasa ? Doamne fereste sa nu ajung la cancer.
Va multumesc pentru timpul acordat .
Raspuns: hpv nu este implicat in patogenia sterilitatii. trebuie sa mergeti la control la 6 luni de zile.

Mergi la inceput

despre virusual gripal:

Intrebare: domnule doctor spuneti-mi va rog este vreo problema daca fac vaccin antigripal si sunt insarcinata?? ma pregatesc sa devin mama si nu stiu cand se prinde ;) (iar la tv toata lumea ne recomanda sa facem vaccin antigripal). multumesc frumos
Raspuns: virusul gripal nu traverseaza placenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucianamoga spune:

Sophia sa fie luna norocoasa la tine
Moni multumim sunt tare folositoare informatiile si asteptam cuminti mai multe

Doamne ajuta-ne sa devenim mamici in 2011!

Mergi la inceput

despre greturi si cand apar ele:

Intrebare: Dle doctor, este posibil sau absurd ca greata gravidiei sa inceapa chiar din momentul fecundarii/ovulatiei?

Va intreb asta pt ca sunt in a 5a saptamana de amenoree, am sarcina confirmata ecografic, iar greturile (mai ales matinale) au inceput din ziua 14 a CM, la 14 zile de la menstruatie, cand am presupus eu ca a avut loc ovulatia, mai ales ca in ziua 15 am facut un eco si ovulatia deja avusese loc. Si nu cred sa fi avut mai devreme d eziua 14 ovulatia, intrucat am facut monitorizare in ultimele 3 luni si mereu am avut-o in ziua 14, iar ciclul menstrual de 28 - 29 de zile.

Va rog sa-mi spuneti daca este sau nu posibil sa inceapa senzatiile de voma chiar din acel moment, pt ca obstreticianul meu mi-a spus ca este absurd, ca abia la 2 saptamani de la fecundatie incep semnele gravidiei si ca sa ma caut de altceva, ca probabil vomit din alta cauza inca de atunci.

In rest sarcina pare ok, dar ma ingrijoreaza greturile incepute precoce (fara nici un motiv dupa spusele dr meu...).

Multumesc.
Raspuns: e posibil, dar nu de la fecundatie. e doar o coincidenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sophia_m spune:

doamne ajuta Luciana..pe 26 iunie fac 31 de ani si asta ar fi cel mai frumos cadou pe care l-as putea primi

doamne ajuta sa fie bine pentru toate

http://lt1f.lilypie.com/DIGkp2.png?KdwQ1P79

in curand,voi fi din nou

Mergi la inceput