Aspirante optimiste>20ani,Felicitari kitty-27!!!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monique77 spune:

http:// www.eva.ro/ autor/ dan-tutunaru. html

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sophia_m

sa va zic ca eu deja am inceput sa si mananc ca o viitoare gravida(oricum e f sanatos, de stricat nu strica)

micul meu dejun si cel mai potrivit pentru mamici:
salata de fructe( banana, mar, pepene galben-atat am avut), amestecata cu seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, miere de albina si o lingurita de grau incoltit
foarte buna e nuca, dar eu nu am(trebuie sa imi cumpar)

am vazut materiale in care spunea o doamna doctor ca graul incoltit trebuie sa apara zilnic la micul dejun, trebuie baut lapte caldut de 2-3 ori pe zi, zilnic peste, pui, legume, cereale integrale,oua, lactate, fructe, orez brun, cartofi copti, fasole si minim 2 l de apa pe zi
vitaminele prenatale dupa fiecare mic dejun
sport zilnic-mers pe jos, inot, gimnastica ( in jur de 30 de min)

fara dulciuri si junk-uri, sau doar ca exceptie..in stilul asta bebe isi ia tot ce e mai bun si mamica nu ia in greutate mai mult de 11-12 kg, pe care le da jos rapid dupa aceea

sper ca nu v-am plictisit, dar cred ca sunt f utile informatiile si f bine de inceput un stil de viata cat mai sanatos inca din preconceptie

eu dupa ce ovulez ma apuc direct de exercitii prenatale, nu conteaza ca poate nu raman insarcinata, macar invat sa respir corect sa execut exercitiile corect

ce entuziasmata sunt, parca-s nebuna

http://lt1f.lilypie.com/DIGkp2.png?KdwQ1P79

in curand,voi fi din nou

eu stiam ca e recomandat pestele, ca e f sanatos insa cam de 3 ori pe sapamana si nu zilnic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irmaria spune:

pe mine din momentul ovulatiei acum cateva zile in fiecare zi ma dor ovarele (cand stangul cand dreptul) si spatele
acum de jumatate de ora imi pulseaza ovarul stang...

cu toate ca am prestat in toata perioada fertila incep sa cred ca nu o sa se intample nimic luna asta datorita acestor dureri...

iau vitamine si de cateva zile aplic in fiecare seara supozitoare antiinflamatorii pt ca la ecograf s-a vazut ca ovarul drept era inflamat (dar exista foliculul)

sa mai sper sau nu?

viitoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia73 spune:

felicitari kitty!!!!!!!!!!!!
sarcina usoara si nastere la termen

Tu Maica si Fecioara primeste-ma la Tine,
Ca Tu esti Preacinstita, ma aperi si pe mine
Ajuta-ma sa sufar ajuta-ma sa lupt
Si sa ma rog la Tine cu glas neintrerupt.
Puternica Stapana, doar Tu poti sa ma ajuti
Cu ruga Ta fierbinte spre Fiul cel de Sus.

bebelinul meu scump

Ma la Bunul sa-mi daruiasca un sanatos
+15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia73 spune:

Citat:
citat din mesajul lui irmaria

pe mine din momentul ovulatiei acum cateva zile in fiecare zi ma dor ovarele (cand stangul cand dreptul) si spatele
acum de jumatate de ora imi pulseaza ovarul stang...

cu toate ca am prestat in toata perioada fertila incep sa cred ca nu o sa se intample nimic luna asta datorita acestor dureri...

iau vitamine si de cateva zile aplic in fiecare seara supozitoare antiinflamatorii pt ca la ecograf s-a vazut ca ovarul drept era inflamat (dar exista foliculul)

sa mai sper sau nu?

viitoare

pe mine cand ma dureau ovarele atunci ovulam
verifica cu un test de ovulatie

Tu Maica si Fecioara primeste-ma la Tine,
Ca Tu esti Preacinstita, ma aperi si pe mine
Ajuta-ma sa sufar ajuta-ma sa lupt
Si sa ma rog la Tine cu glas neintrerupt.
Puternica Stapana, doar Tu poti sa ma ajuti
Cu ruga Ta fierbinte spre Fiul cel de Sus.

bebelinul meu scump

Ma la Bunul sa-mi daruiasca un sanatos
+15

Mergi la inceput

despre ovulatie si faza luteala

Intrebare: Am facut monitorizare ( si laparo: trompitze scurtate, reconstruite si montate la loc)cu dvs in ziua 10 si ziua 12
ziua10- E 10,4 OD: 17,7; 15,7
ziua12-E12 OD: 22,6
Atunci mi-ati spus ca ovulez. Mie CM a venit in ziua 24. Daca asa cum am informatiile, faza luteala dureaza 14 zile, atunci eu ar fi trebuit sa ovulez in ziua 10 nu? Deci cum e ca nu mai inteleg, ca sa stiu cum fac de luna viitoare. So,
1. cand am ovulat?
2. faza luteala e fix 14 zile? La mine cum a fost?
3. pana in ce moment se face monitorizarea?
4. am discutat ca o sa-mi fac monitorizarile aici si va tzin la curent in cazul in care nu pot ajunge la Bucuresti la monitorizari, incep cu ziua 10 sau cu 8, avand in vedere ciclul meu mai scurt?
5. Cum sa fac sa-mi zambiti si mie cand ne-om mai intalni?
Multumesc tare mult...
Raspuns: 1. exista cicluri anovulatorii, deci aparitia menstrei nu tine de fenomenul ovulatiei in sine (spargerea foliculului) ci de mediul hormonal, care la randul sau depinde si de anumiti factori care pot modifica patternul fazei luteale. deci este posibil sa fi ovulat in ziua 14 si menstra sa vina mai devreme datorita iesirii premature din decor a corpului galben. 2. in general da. exista si exceptii. 3. pana in momentul in care se certifica spargerea foliculului. 4. poti incepe din ziua 8. 5. imi aduci aminte. :)) sau vii cu 2 liniutze.

<< 46 47 48 49 50 < Pagina 51 din 239 > 52 53 54 55 >>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sophia_m spune:

asa zice o doamna doctor..acum nu stiu cine mananca zilnic si pui si peste si oua si de toate
eu de obicei alternez, o zi peste, o zi pui..alte carnuri nu imi plac
legume, fructe si lactate zilnic
oua cam de 3-4 ori pe saptamana

in fine, important e sa ne facem un meniu zilnic cat mai bogat in vitamine, minerale, proteine, fibre si grasimi sanatoase

http://lt1f.lilypie.com/DIGkp2.png?KdwQ1P79

in curand,voi fi din nou

Mergi la inceput

despre ciclu:

Intrebare: Dle doctor, cantitatea de esterogen secretata de organism stiu ca determina sau, ma rog, are o legatura directa cu o cantitate de sange eliberata prin menstruatie - nu mai stiu pe unde am citit asta.
La mine menstrauatia dureaza cam 5 zile din care doar doua, maxim trei zile curge tare, in rest mici resturi, pete. In acest sens, va intreb:
1. este menstruatia mea in limitele normale dpdv cantitativ sau ar fi trebuit sa-mi curga mai mult sange pe o durata mai lunga de timp?
2. o cantitate mica de esterogen in organism poate determina avorturi spontane repetate in sapatama a 6a de la UM?
3. in mare, cam care este rolul esterogenului in cazul unei sarcini (pe cel al progesteronului il stiu si stiu ca este determinant. Dar esterogenul?)
Multumesc.
Raspuns: 1. s-a comunicat in monitorul oficial care trebuie sa fie standardele unui ciclu normal? 2. o cantitate mica de estrogen conduce, printre altele, la un endometru insuficient dezvoltat. un endometru subtire poate fi un motiv de avort spontan, dar ma indoiesc ca este cazul dvs. ar trebui sa va orientati si spre o cauza imunologica. 3. in sarcina estrogenul de care ma intrebati dvs (adica estradiolul) nu prea are nici un rol. asta este subliniat de faptul ca placenta nu secreta estradiol (E2) ci estriol (E3).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_loca spune:

Buna si de la mine....
Kitty felicitari si sarcina sanatoasa .
Eu sunt in ziua 8, totul e ok, astept sa vedem ce se intampla luna asta..

Doamne ajuta-ma sa raman cu un sanatos...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihacor spune:

FELICITARI KITTY!!!!
sa va dea DD un copil sanatos...
fetelor va doresc o zi minunata...si sa dea DD sa avem cat mai multe gravidute...
eu va urmaresc in fiecare zi...dar nu am dispozitia necesara,sunt in butoi rau de tot de vreo 4 zile si nu vreau sa va necajesc cu problemele mele...
mi-a inceput perioada fertila si sper ca il pot convinge pe sotul in fiecare seara ca sa facem jap-jap!!!

va pup pe toate ...

Vreau si eu un ...

Mergi la inceput