Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(41)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

CARMEN la noi nu iti zice nici un doctor nimic si nu ti se da nici o schema. Am intrebat si eu la PAtrick, ca am vazut ca toate mamicile intreaba prin Romania pediatrii. SI pediatrul meu mi-a zis ca nu exista reguli batute in cuie. Unii incep cu fructe, unii cu legume, unii cu cereale. Mi-a zis ca traditional in Canada se incepe cu cereale de orez pentru ca sunt cele mai putin alergene si aici e nebunie mare cu alergiile.
Eu mi-am luat o carte canadiana si m-am mai ghidat si dupa cea de pe contul comun.
Am inceput cu orez cu lapte, pe la 4 luni pentru ca voma si am zis ca poate asa ne mai calmam. N-a vrut deloc si a vomat si mai tare. Asa ca am intrerupt si am reluat la 6 luni cu morcov, mar, dovlecel, cartof dulce, pruna, para, banana, pe rand asa. Cereale n-a mai vrut niciodata, nici acum nu le mananca amestecate cu lapte. Mananca cerealele goale si bea laptele separat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Si da, autodiversificarea asta nu e cine stie ce minune, pur si simplu in loc sa ii pui legumele - fructele la blender si sa i le faci piure, i le pui intregi in fata, sa le roada ei. Cand o sa aiba mai multe introduse, vreo 2-3, o sa le pui pe toate, sa aleaga el. SI gata, asta e toata filosofia. Normal, ii poti da in continuare si supa, si pasat, nu trebuie neaparat numai intreg. De exemplu cele mai dure, cum e marul, normal ca nu i le dai asa sa se inece.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monika_bt spune:

Irinuka, eu am facut 14 ani e franceza dar nu te pot ajuta, daaar stiu cine: ZIKI!!!!
Scrie-i pe FB!!

Gasit una bucata Simo, nu mai cautati...N-o declar nula!

AMR:6 kg

Mamica de minune Antonia Luiza (18 feb.2011)
Multumesc Doamne, multumesc parinte Arsenie Boca, multumesc sfintelui Spiridon si Fecioarei Maria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piscotel2011 spune:

Buna fetele!

Am citit tot...bine ca nu s-a scris prea mult ca iar se adunau pagini multe la citit...se vede ca a venit vara cu mult soare si chef de iesit hai hui...

Noi am fost ieri in IOR...dar tare cald mi s-a parut la ora 4...aveam limbile de-un cot cand am ajuns la masina...azi am iesit prin cartier dimineata la 9 si la 10 am intrat ca mi se lipisera blugii de mine...Doamne mi-e groaza de ce vine...Acu astept ora 6 sa mai iesim o tura daca nu incepe ploaia sau mai stiu eu ce...

Vazut poze de buburuze de Bebelu si Vas...tare frumusei si haiosi sunt ei...Ca sa nu mai zic de Buburuza de Irinuk si morcov rebel:))) Si apropo bv Irinuk pentru autodiverisificare...mai am o prietena care a adoptat regimul asta si e tare haioasa fetita ei cand ii pune toate cele pe masuta si ajunge intr-un final sa linga masuta pentru ca nu le poate prinde in maini cum trebuie...Eu ii dau la a mea felii de mar, dar doar linge la ele si ii place sa i le tin eu...Intre timp i-am dat si cateva lingurite de piure de mar si tare mult i-a placut...dar deocamdata mai mult pe afara decat in stomacel...ce sa-i faci...

Spre rusine mea n-am facut nici un sport azi...nici macar "extrem" asa ca nu ma pot lauda cu nik...de fapt, am stat in picioare in bucatarie sa fac papa...se pune?:))))...aaaaa si plimbat dimi o ora si sper ca si mai pe seara un pic...si azi noapte numarat oi ca nu ma mai lua somnu dupa ce s-a trezit piscotul ptr papa.

Citit si povesti emotionante despe nastere si mi-am adus aminte ce amotionata am fost eu prima data cand mi-am vazut piscotul. Eu am avut cezariana. La 8 m-am internat iar la 12.15 o auzeam pentru prima data pe Ioana mea...scotea niste sunete de parca era soricel...mai tarziu aveam eu sa aflu ca putea face si mai mult decat un soricel:)) Mi-am revenit destul de repede dupa cezariana...A doua zi la 10 m-am ridicat bineinteles cu mult ajutor si nu din prima ptr ca se invartea totul cu mine...dar dupa a doua incercare am inceput sa ma simt mult mai bine...In spital mi-a placut foarte mult...Am nascut la Filantropia...am stat singura in camera...curat...liniste...mergeam la alaptat din trei in trei ore si noaptea la patru...cu putin "ajutor" mi-au aratat tantilea alea de acolo cum smi pun piscotul la san, cum sa ma mult ca sa stimulez lactatia, imi dadeau si medicamente ptr durerile de cap insuportabile pe care le-am avut din cauza anesteziei...am facut rahie si vreo saptamana imi dadeau lacrimile de durere...dar cand imi vedeam piscotul eram alt om...cu lacrimi in ochi de durere si imi era asa drag sa o tin la san langa mine, sa o simt si nu-mi venea sa cred ca e a mea si ca Dumnezeu mi-a dat o fericire atat de mare. Lapticul a venit mai greu si la mine drept pentru care i-au dat supliment bineinteles...Am nascut marti si pe sambata am inceput sa am laptic ca lumea.

Dupa cum spuneam la spital a fost super si daca as mai naste o data tot acolo vreau sa ma duc...Acasa in schimb prima saptamana a fost destul de grea...dar am avut ajutorul sotului in mare masura...a fost mai greu cu alaptarea dar am trecut si peste asta. Prima baita a fost reusita dar cu multa frica pentru ca mi se parea atat de mica de-o pieredeam prin cada si avea 3800 grame...deci daca era si mai mic nu stiu ce faceam...dormea destul de mult...nu ca acum:)) cate trei patru ore n-aeam treaba...in schimb se trezea foarte des noaptea dar cu timpul ne-am reglat si la capitolul asta...buricul a cazut la trei zile...fara probleme...colicii au inceput din a treia saptamana cu plansetele de rigoare dar daca o luam in brate era cea mai fericita...obicei care s-a mentinut pana in ziua de azi:)) cand suntem mare si plangacioasa si pandim cand pe mami cand pe tati sa ne ia in brate...cam atat despre aventura noastra...

placut scrisorele de bebici frumosi.

Va pupez. M-am lungit cat o zi de post:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

piscotel se pune plimbarea cu carutul, munca prin casa...nu stiu, habar n-am; eu am intrat acum sa vad tabelul, voiam sa-mi trec mandra cele 2 ore de plimbare afara, dar nu ma pricep, nu ma lasa (parca) sa scriu in celula aia. Si daca as reusi, ce fac dupa, dau save, nu? fragrant HELP!
si ziua nu e gata, trebuie sa bagam abdominoase si genuflexioase, nu?

bebelu mie mi se pare mutl mai ok iesirea de dimineata, cat se poate de dimineata, un 9, 10... e alt aer in parc. dupa-amiaza e tare nadusheala, vb lu' mamaia.

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si maslinuta Ana Isabela din 14.01.2011

Cum mi s-au intamplat doua minuni, Robertsi Ana Isabela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piscotel2011 spune:

Am uitat sa va spun..piscotul meu vorbeste...aaaaaa...eeeeee...mmmmmm....si cearta tit acum...nu stiu ce ii zice....de ieri de cand si-a descoperit vocea e intr-un dialog continuu cu toata lumea...e asa haioasaaaaaaaaaaaaa:)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

Hello fetele!

LORI, ia sa-mi trimiti mami pe mail listuta cu chestiile londoneze, ca n-am apucat sa terminam de vb Noi ne-am mai plimbat pana pe la 2, pe aici pe stradute pe la noi, pana s-a trezit pitica, n-am vrut s-o trezesc eu...

gagici, va anunt ca ma pregatesc sa zbier rau de tot la soacra-mea zilele astea...n-o mai supooooooort!!!

_

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Scrisoare pentru Catalina
Botezul Catalinei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

LORI, merge mami, te duci cu sagetile in dreptul numelui tau si scrii acolo. Vezi ca sus in bara de meniu ai un T mare si unul mic, selecteaza de acolo marimea fontului "mic", ca sa incapa frumos in tabel. Apoi salvezi

_

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Scrisoare pentru Catalina
Botezul Catalinei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lenuta8 spune:

Buna, fetelor!!!!!!!!!
Multumim de urari ! Va uram si voua si bebeilor vostri sanatate si numai de bucurii sa aveti parte alaturi de ei !
In excursie a fost excelent, am vazut peisaje superbe, cascada de la Quebec m-a lasat muta de admiratie ( desi o vazusem si pe cea de la Niagara in 2005), am admirat un curcubeu superb pe stanci, iesit din cascada. Cred ca o sa concretizeze Lavinia impresiile mele cu poze cand se va trezi si le va descarca. Am avut un Sophiot exemplar , care iubeste aventurile ca si parintii ei! Doar la intoarcere isi cam pierduse rabdarea si nu prea reusea sa adoarma.Cu vreo 2 ore inainte de a ajunge a adormit pana in casa.
Deci am avut un wekend excelent.
Acum traiesc cu regret ultimile 3 sapt. ce le mai am de stat alaturi de fetele mele dragi. Imi pare rau ca le las, dra sper ca se vor descurca singure, ca Sophic a crescut, au trecut colicii, e f. vesela si sper ca n-o sa-i dea mult de furca lui mami, o s-o lase sa-si puna treburile la punct in casa. Daca nu, are un tati f. descurcaret care o sa le ajute f. mult cand vine de la munca.Greul cred ca pe el o sa fie!
Astept sa ajung si acasa, ca cealalta maimutica mica, pe 11 mai m-a sunat sa-mi aminteasca sa nu uit pe 11 iunie sa urc in avion!!!!
Acum asteapta cu nerabdare sa-mi povesteasca ce-a vazut la Disnay saptamana trecuta, cand a fost cu mami si tati! La tel. n-a vrut, a zis ca doar acasa o sa-mi povesteasca!
Astept cu nerabdare sa ma si-ntorc la Sophic, sa-i vad evolutia pana in decembrie! Asa ca ultima mea parte din viata va suferi doruri mari si naveta transoceanica!
Va pe toate , iar pt. bebeii vostri !!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinukaaa spune:

CARMEN eu nici n-am de gand sa discut despre modul in care eu consider a fi mai potrivit sa-mi hranesc bb, cu dr pediatru - in cazul in care n-a auzit sau nu e de acord cu autodiversificarea.
Consider ca este strict decizia mea.
Ca mi-o da o schema de diversificare - e ok, nu ma deranjeaza. Dar nici asta n-o s-o iau drept Tatal Nostru. Ea ne baga pe gat cereale de la 4 luni, in conditiile in care P are deja sute de grame in plus fata de medie.
Asa cum au spus deja fetele m-am documentat cam ce fructe si legume sunt permise si cam de la cate luni, iar acum am hotarat sa-i dau alternativ - o zi legume - o zi fructe.
Mai vedem pe parcurs.

Azi cu marul a fost asa-si-asa. S-a inmuiat prea tare cand l-am copt si el cum il lua cum il strivea de-l facea piure in manuta. Iar apoi molfaia degetele. Mi se pare asa haios... de-mi vine sa-l mananc eu! Oricum nu pun pret pe cantitatea ce-o mananca acum, e doar o joaca - un experiment momentan.

Maine bagam dovlecel. Ala tot la aparatul cu aburi ma gandeam ca o sa-l fac. Alta idee?

Irina ~ mamica norocoasa de Patrick Cristian {07.12.2010}

www.dropshots.com/PatrickCristian#date" target="_blank">Albumul piticului si www.dropshots.com/patrickcristian1#date" target="_blank">Botezul

Mergi la inceput