Aspirante optimiste>20ani,Felicitari kitty-27!!!
Raspunsuri - Pagina 12
lucianamoga spune:
Of 
Scuze , sunteti amandoua cu "M" , scuzati o biata indragostita ![]()
Doamne ajuta-ne sa devenim mamici in 2011!
lucianamoga spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Mihaelafalt
Sa iti trimit un borcanel din productia proprie de anul trecut? ![]() Doamne ajuta-ma sa raman si sa am si eu un copil sanatos. |
Ar fi o treaba buna

Eu le-am terminat pana in iarna (tot productie proprie)
Doamne ajuta-ne sa devenim mamici in 2011!
miky82 spune:
Neatza fetelor!!! cam tarziu dar am avut ceva treaba pe la munca, am citit tot ce ati scris,acasa ma asteapta curatenia dupa razboi ca sa spun asa, mi-am renovat baia si nu am cum sa descriu in cuvinte ce este la mine in casa pot sa spun ca am si in cur praf... scuzati expresia..., iar despre problema cu furunculul fratele meu are asa ceva de multi ani ii apar si ii dispar, in momentul cand are unul numai poate sa mearga de durere probabil la el este ceva mai grav, oricum la el singura solutie este sa se opereze in locurile unde i-au aparut (de obicei ii apar in acelasi locuri adica langa testicol, noada fundului si sub brat), doctorul la care merge el de fiecare data i-a spus sa aiba o igiena mai aparte adica sa faca cat mai multe dusuri pe zi si sa isi i-a sapun lichid de preferabil antibacterian in care sa isi puna o fiola de betadina, cand ii apar i-a un antibiotic dar nu stiu acum sa va spun cum se numeste, aaaaaaa si sotia lui a ramas insarcinata cand ii aparuse vreo trei
Va pup si sa aveti o zi cat mai frumoasa si linistita.
Doamne ajuta la cat mai multe 
Monique77 spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui Mihaelafalt
moni mersi ies si eu indata sa cumpar unguent cu ihtiol ca nu am in casa, dezinfectia locala cu ce ai facut cu apa oxigenata? Mie profa mea mi-a zis sa pun rivanol acum sa fie umed tot timpul acolo si cand sparge sa dau cu apa oxigenata, of Doamne alta bucurie.Da oare cat tine ca sambata viitoare am o nunta si am o rochie scurta si nu as vrea sa se vada urat. Tare faza cu tamponul si suflatul in fund, sotul meu a avut anul trecut unul pe obiect. Sper sa nu mai apara ca nu mai vreau nici o analiza nimic. ![]() ![]() Doamne ajuta-ma sa raman si sa am si eu un copil sanatos. |
pai cica colecteaza cam 4-7 zile
desimfectare se poate face cu apa oxigenata, spirt, betadina
Monique77 spune:
Stresul psihic crescut, duce la infertilitate si la apartitia tulburarilor de dinamica sexuala
Stresul psihic determina lipsa de coordonare intre creier (hipotalamus, glanda hipofiza) si gonade: ovare la femei sau testicule la barbati ( dupa cum stim axul hipotalamo- hipofizar este cel care coordoneaza descarcarea hormonilor sexuali la nivelul ovarelor si testiculelor). Studiile au dovedit ca in timpul stresului, hipotalamusul inhiba secretia hormonului luteinizant (LH) si foliculino-stimulant (FSH) hipofizar si concomitent inhiba productia hormonilor gonadali: estrogeni, progesteron si testosteron. Acest lucru are impact negativ atat asupra maturarii ovulelor cat si asupra fecundarii si capacitatii lor de implantare- la femei, cat si asupra calitatii spermei la barbati (scade productia de sperma, creste procentul spermatozoizilor indemni, scade mobilitatea lor si capacitatea de a fecunda ovulul).
De asemenea sistemul nervos vegetativ (simpatic si parasimpatic) este si el supus influentei hipotalamice si dupa cum stim sistemul nervos simpatic si parasimpatic inerveaza si fibrele netede musculare ce se gasesc de-a lungul trompelor si uterului la femei. In cazul femeilor supuse permanent stresului s-a observat ca fibrele musculare fine ce inconjoara trompele uterine se contracta ducand la spasmul trompelor uterine, care face dificila si chiar imposibila inaintarea ovului si fecundarea lui. De asemenea musculatura uterina se contracta sub influenta acelorasi hormoni de stres si face dificila implantarea ovulului chiar daca acesta a fost fecundat.
Sistemul vegetativ simpatic si parasimpatic, au un rol covarsitor in raspunsul sexual atat la femei cat si la barbati. Studiile au dovedit ca in cadrul actului sexual, faza de excitatie si faza de orgasm sunt sub influenta sistemului nervos simpatic, respectiv parasimpatic ai caror mediatori chimici sunt adrenalina si noradrenalina. Ca urmare a descarcarii crescute de mediatori chimici care are loc in stresul prelungit, aceste rezerve de mediatori se diminueaza, iar acest fapt are drept consecinta un raspuns sexual slab asociat cu tulburari de dinamica sexuala, la barbati aparand: lipsa erectiei, ejaculare precoce, lipsa orgasmului, scaderea interesului pentru actul sexual, impotenta, infertilitate, iar la femei: scaderea libidoului, frigiditate, lipsa orgasmului, infertilitate.
Asadar reducerea stresului are o importanta covarsitoare atat la barbati, cat mai ales la femei -studiile au dovedit ca impactul negativ al stresului asupra organismului femeilor este mult mai intens decat la barbati.
Multe din plantele medicinale recunoscute ca avand rezultate bune in infertilitate sunt in acelasi timp si adaptogene (scad efectele stresului asupra organismului).
gabyv spune:
Moni, bun articol si de aici putem trage concluzia ca de asta spermogramele nu ies ok, de la stress, plus ca barbatii se streseaza foarte repede.
Monique77 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gabyv Moni, bun articol si de aici putem trage concluzia ca de asta spermogramele nu ies ok, de la stress, plus ca barbatii se streseaza foarte repede. ![]() |
si nu numai
stresul asta inhiba si trompele, le ingusteaza, nu mai trece cavalerul cu printesa vrajita
Mihaelafalt spune:
Moni foarte bun ce ai scris tu acolo dar oare putem sa nu ne stresam?
Gaby felicitari, bine ca tu nu esti stresata, despre mine pot zice ca sunt un pachet de nervi

Doamne ajuta-ma sa raman
si sa am si eu un copil sanatos.