Pufi de ian-feb 2010 (22)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danasor spune:

La noi ziua de azi a inceput nasol tare: Un dihor ne-a omorat toti puii vreo 50 si aproape toate gainile , mai am doar 3, sper sa am outze macar pentru A. Mama era asa de necajta , erau destul de marisori; e tare multa munca si cheltuiala cu pasarile, mai ales daca vrei sa le cresti cum trebuie, mancarea lor e scumpa;
sorry de off-topic...

In plus si de ce ma temeam la A. nu am scapat, una bucata viroza, e plina de muci, aseara avea 38 in funduletz, azi dimineata era ok; i-am dat oscilo, paracetamol, nurofen, e greu taaaare cu aspiratul, dar vad ca-s transparenti, ii pun vibrocil in nasuc, sper sa o ajute; azi noapte a dormit totusi binisor
ieri am tinut-o in casa doar seara am luat-o intr-o plimbare cu masina cand am mers pana la farmacie, dar azi dimineata am scos-o un pic in curte; voi ce ziceti ar trebui tinuti in casa sau ii putem scoate afara?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorina_bz spune:

Citat:
citat din mesajul lui blue_flower

Of Doamne....de ce nu se poate si la noi sa fie bine? De ce in alta parti/tari se poate si la noi nu?

N-am idee cum e prin alte parti, dar sigur nu e ca la noi. Mie chestia asta mi-a cam pus capac, mai ales ca ma plimb pe acolo din vina lor. Offf, romanie, tara de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorina_bz

Aaaa, si citisem pe undeva, nu retin...am sa caut din nou...cum ca serul folosit la inocularea bcg, dupa scandalul cu inst cantacuzino...era bulgaresc, si avea alta concentratie (mai mica). In consecinta, cantitatea injectata la vaccinare ar fi trebuit sa fie dubla(sau mai mare, anyway, decat la cel romanesc), ca sa produca reactia, si evident, si anticorpii post-vaccinare. Medicii romani...l-au facut ca pe cel romanesc, dpdv al cantitatii. Stiti ceva de asta? Sau am luat-o eu prin fasole?

Sorina, mami de Diana si Iris

Nu stiu despre ce zici....
Dar am o intrebare, ca am pierdut sirul evenimentelor. Iris nu a fost vaccinata deloc cu bcg sau nu s-a prins vaccinul?
Intreb pentru ca Dani a fost vaccinat in maternitate, dar nu facut niciodata nici un fel de reactie la locul vaccinului.
Pediatra nu a mentionat acest lucru, doar imi amintesc ca s-a uitat fugitiv o data, demuuult tare, probabil pe la 2-4 luni, sa vada cum arata. Ne-a zis ca se va inrosi/coace....dar la el nu s-a intamplat asta niciodata.
Oare e rau ca nu s-a intamplat? Inseamna ca nu s-a prins vaccinul?

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui danasor
offf
din pacate asta e romanica

si ce i-au facut lui Iris, au intepat-o cu ceva?

Da, e o injectie intradermica, cu ceva tuberculina(chiar nu stiu, acum citeam pe clinica de pneumologie iasi), si se masoara in max 72 de ore induratia formata subcutanat(whoaaa, cum suna asta).
Apoiiiii, dupa inca o saptamana, in functie de reactie, mergem la re-vaccinarea bcg, dupa ce primim avizul de "clinic sanatos", de la medicul de familie.
Oricum, imi displace profund plimbarea asta pe la sectia tbc, cu bebelina....chestie care se datoreaza incompetentei sistemului.

parca si noi faceam cand eram la scoala, ca tin minte ca veneau asistentele cu o liniutza si ne masurau diametrul unde se inrosea, si daca nu era bine trebuia sa mai faci un vaccin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

Ayanna sarumana pt aprecieri. Ce bine ai revenit printre noi...am zgubilicea dansatoare... am vazut-o in poze e frumoasa foc...

BF ce zi ai avut ieri... ceasul rau, pisica neagra... da bine ca ai avut unghiile facute

Sorina... ce sa mai... nici nu vreau sa ma gandesc, ca ma enervez si imi stric ziua... in toata lumea iti vine sa te duci

Danasor FORTZA FIE CU NOI... n-am ajuns inca la salon. La 2 am programare.

Mamica fericita de Mara si de David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidepuiuti spune:

Citat:

La noi ziua de azi a inceput nasol tare: Un dihor ne-a omorat toti puii vreo 50 si aproape toate gainile , mai am doar 3, sper sa am outze macar pentru A. Mama era asa de necajta , erau destul de marisori; e tare multa munca si cheltuiala cu pasarile, mai ales daca vrei sa le cresti cum trebuie, mancarea lor e scumpa;
sorry de off-topic...

In plus si de ce ma temeam la A. nu am scapat, una bucata viroza, e plina de muci, aseara avea 38 in funduletz, azi dimineata era ok; i-am dat oscilo, paracetamol, nurofen, e greu taaaare cu aspiratul, dar vad ca-s transparenti, ii pun vibrocil in nasuc, sper sa o ajute; azi noapte a dormit totusi binisor
ieri am tinut-o in casa doar seara am luat-o intr-o plimbare cu masina cand am mers pana la farmacie, dar azi dimineata am scos-o un pic in curte; voi ce ziceti ar trebui tinuti in casa sau ii putem scoate afara?

pui mic

offfffff...chiar ca a inceput groaznic ziua!cred ca mama ta a fost necajita...si a mea ar fi facut la fel...
cat despre raceala lui A...iar offfffffffffff... si ...cand are febra eu as tine-o in casa,dar daca doar secretii apoase,as iesi afara(vreme frumoasa,fara vant)
in "raceli" cam asa se intampla...seara temp este mai mare decat dimi

Mergi la inceput

Citat:

sorry de off-topic...

pui mic

Mooama, ce zi si la voi! Imi pare rau de bietii pui, si de cheltuiala voastra...

Cu mucisorii..nu stiu ce sa zic..teoretic nu au legatura cu iesitul afara. Dar daca face temperatura...sper ca zic bine..era parca vorba de ne-scos afara 24-48 de ore dupa ce nu a mai facut febra.
Pe de alta parte...daca are mucisori...zic si eu..imunitatea e mai scazuta...sa nu se lipeasca si alt crocobaur, adus de vant.
Eu nu sunt un exemplu, dar cand a avut muci recent...am cam evitat s-o scot pe afara, ca si asa imunitatea dupa ror plus masele e sublima dar...stiti voi, mai departe. sa treaca repede nesuferita de viroza, sa scape frumoasa A. de aspirat (ca stim si noi ce rau e!)

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Aaaa, si citisem pe undeva, nu retin...am sa caut din nou...cum ca serul folosit la inocularea bcg, dupa scandalul cu inst cantacuzino...era bulgaresc, si avea alta concentratie (mai mica). In consecinta, cantitatea injectata la vaccinare ar fi trebuit sa fie dubla(sau mai mare, anyway, decat la cel romanesc), ca sa produca reactia, si evident, si anticorpii post-vaccinare. Medicii romani...l-au facut ca pe cel romanesc, dpdv al cantitatii. Stiti ceva de asta? Sau am luat-o eu prin fasole?

Dar am o intrebare, ca am pierdut sirul evenimentelor. Iris nu a fost vaccinata deloc cu bcg sau nu s-a prins vaccinul?
Intreb pentru ca Dani a fost vaccinat in maternitate, dar nu facut niciodata nici un fel de reactie la locul vaccinului.
Pediatra nu a mentionat acest lucru, doar imi amintesc ca s-a uitat fugitiv o data, demuuult tare, probabil pe la 2-4 luni, sa vada cum arata. Ne-a zis ca se va inrosi/coace....dar la el nu s-a intamplat asta niciodata.

de Daniel, n.01.02.2010
Mama fericita

nici noi nu am avut nici o reactie, si la Iris a fost la fel

Mergi la inceput

Incerc sa fac cap nou

Mergi la inceput

Citat:

[quote]citat din mesajul lui sorina_bz

La sf lui februarie, cand s-a nascut iris, a fost un scandal cu inst. cantacuzino, si n-au fost vaccinuri bcg disponibile. Undeva prin luna iulie au fost importate niste loturi de vaccin (naiba stie de unde), si copiii ne-vaccinati au fost chemati la med. de fam. Am facut atunci, in iulie, vaccinul bcg, si nu a avut nici o reactie. Ne-a chemat med. de fam la masuratoarea cicatricii(prin ian. sau feb, anul asta...nu mai stiu exact), care la noi este inexistenta. De aici a rezultat necesitarea verificarii anticorpilor, prin testarea idr.

Mergi la inceput